کاوه وحیدی آذر

جمعه، 12 اردیبهشت - نپتون در نزدیکی ناهید و زحل در آسمان بامدادی تبریز

تاریخ انتشار : ۰۸:۱۹ ۱۲-۰۲-۱۴۰۴

در روزهای آغازین ماه می و 12 اردیبهشت، سیاره درخشان ناهید مانند جواهری در آسمان شرقی قبل از طلوع آفتاب می‌درخشد. در این زمان، زحل با نور متوسط خود به‌راحتی در فاصله‌ای حدود چند انگشت پایین‌تر و سمت راست ناهید (یا سمت جنوب سماوی) دیده می‌شود. در همین حال، نپتون کم نورتر در پایین ناهید و کمی به سمت چپ زحل قرار گرفته است. این سه سیاره آنقدر به هم نزدیک هستند که می‌توانید آنها را همزمان در میدان دید یک دوربین دوچشمی (دایره نارنجی) مشاهده کنید.

تبریز امروز:

در روزهای آغازین ماه می ، سیاره درخشان ناهید مانند جواهری در آسمان شرقی قبل از طلوع آفتاب می‌درخشد. در این زمان، زحل با نور متوسط خود به‌راحتی در فاصله‌ای حدود چند انگشت پایین‌تر و سمت راست ناهید (یا سمت جنوب سماوی) دیده می‌شود. در همین حال، نپتون کم نورتر در پایین ناهید و کمی به سمت چپ زحل قرار گرفته است. این سه سیاره آنقدر به هم نزدیک هستند که می‌توانید آنها را همزمان در میدان دید یک دوربین دوچشمی (دایره نارنجی) مشاهده کنید.

برای رصدگران تبریز و مناطق جنوبی‌تر:

  • در عرض‌های جغرافیایی جنوبی مانند تبریز، این سیارات در ارتفاع بالاتر و آسمان تاریک‌تر دیده می‌شوند، بنابراین شانس بهتری برای رصد نپتون دارید.

  • برای دیدن نقطه آبی رنگ نپتون به یک تلسکوپ باکیفیت نیاز دارید.

تغییر موقعیت پس از 12 اردیبهشت:
از فردای این تاریخ (13اردیبهشت به بعد)، ناهید به دلیل حرکت مداری خود به سمت شرق، به تدریج از زحل و نپتون فاصله می‌گیرد و در روزهای بعدی در سمت چپ آنها قرار خواهد گرفت.

نمایی از درخشش ناهید در آسمان بامدادی 12 اردیبهشت


نمایی از درخشش ناهید در آسمان بامدادی

نکته رصدی برای علاقه‌مندان تبریزی:

  • بهترین زمان رصد: ۱ تا ۲ ساعت قبل از طلوع آفتاب (حدود ۴:۳۰ تا ۵:۳۰ بامداد به وقت محلی).

  • جهت: به سمت افق شرقی (محدوده طلوع خورشید) نگاه کنید.

اگر ابزار رصدی دارید یا حتی با چشم غیرمسلح، این هم‌راهی سیاره‌ای را از دست ندهید! 

 
 

نظرات کاربران


@