تاشکند در حال برنامه‌ریزی برای خرید گسترده جت‌های مسافربری است

ازبکستان: در جستجوی دلارهای گردشگری

تاریخ انتشار : ۰۹:۱۷ ۲۸-۰۱-۱۴۰۴

ازبکستان برنامه‌های خود برای رونق گردشگری را با سرعت بیشتری پیش می‌برد و در همین راستا، سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی گسترده‌ای را اعلام کرده و در حال توسعه ناوگان مسافربری شرکت هواپیمایی ملی خود است. بر اساس بیانیه‌ای از سوی رئیس‌جمهور شوکت میرضیایف، ازبکستان در سال ۲۰۲۴ میزبان بیش از ۱۰ میلیون گردشگر بین‌المللی بوده و این میزان، ۳.۵ میلیارد دلار درآمد برای بخش گردشگری کشور به همراه داشته است. طبق برنامه‌ریزی اولیه، ازبکستان قصد داشت تعداد بازدیدکنندگان خارجی را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۵ میلیون نفر برساند. اما اکنون رئیس‌جمهور ازبکستان می‌گوید این هدف می‌تواند در همین سال جاری محقق شود. در این بیانیه آمده است: «با در نظر گرفتن غنای تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشورمان، می‌توان تعداد گردشگران را دو تا سه برابر افزایش داد.» میرضیایف خواستار آن شده است که نهادهای دولتی تدابیری برای شناسایی ظرفیت‌های محلی، افزایش مقاصد گردشگری و بهبود شرایط برای گردشگران تدوین کنند. میرضیایف در جلسه‌ای دولتی که ۹ آوریل برگزار شد، اعلام کرد که طی هشت سال گذشته حدود ۶.۵ میلیارد دلار در بخش گردشگری سرمایه‌گذاری شده و بیش از ۱۳۰ هزار اتاق هتل به ظرفیت کشور افزوده شده است. همچنین در چهار سال گذشته، ۳۲۷ بنای تاریخی و میراث فرهنگی مورد مرمت قرار گرفته‌اند، اما طبق این بیانیه، هنوز ۴۸۵ سایت دیگر نیاز به بازسازی دارند.

تبریز امروز:

پرواز با بالن هوای گرم در بخارا. (عکس: gov.uz)

 

پرواز با بالن هوای گرم در بخارا. (عکس: gov.uz)

 

اوراسیانت ۱۴ آوریل ۲۰۲۵

ازبکستان برنامه‌های خود برای رونق گردشگری را با سرعت بیشتری پیش می‌برد و در همین راستا، سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی گسترده‌ای را اعلام کرده و در حال توسعه ناوگان مسافربری شرکت هواپیمایی ملی خود است.

بر اساس بیانیه‌ای از سوی رئیس‌جمهور شوکت میرضیایف، ازبکستان در سال ۲۰۲۴ میزبان بیش از ۱۰ میلیون گردشگر بین‌المللی بوده و این میزان، ۳.۵ میلیارد دلار درآمد برای بخش گردشگری کشور به همراه داشته است. طبق برنامه‌ریزی اولیه، ازبکستان قصد داشت تعداد بازدیدکنندگان خارجی را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۵ میلیون نفر برساند. اما اکنون رئیس‌جمهور ازبکستان می‌گوید این هدف می‌تواند در همین سال جاری محقق شود.

در این بیانیه آمده است: «با در نظر گرفتن غنای تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشورمان، می‌توان تعداد گردشگران را دو تا سه برابر افزایش داد.» میرضیایف خواستار آن شده است که نهادهای دولتی تدابیری برای شناسایی ظرفیت‌های محلی، افزایش مقاصد گردشگری و بهبود شرایط برای گردشگران تدوین کنند.

میرضیایف در جلسه‌ای دولتی که ۹ آوریل برگزار شد، اعلام کرد که طی هشت سال گذشته حدود ۶.۵ میلیارد دلار در بخش گردشگری سرمایه‌گذاری شده و بیش از ۱۳۰ هزار اتاق هتل به ظرفیت کشور افزوده شده است. همچنین در چهار سال گذشته، ۳۲۷ بنای تاریخی و میراث فرهنگی مورد مرمت قرار گرفته‌اند، اما طبق این بیانیه، هنوز ۴۸۵ سایت دیگر نیاز به بازسازی دارند.

از جمله پروژه‌های جدید در دست طراحی، ایجاد پیست‌های زمستانی در مناطق کوهستانی ولایت سرخان‌دریا در جنوب کشور است. مقام‌های ازبکستان همچنین در حال توسعه یک پلتفرم الکترونیکی هستند تا روند دریافت بلیت و ویزا برای گردشگران ساده‌تر شود.

برای تسهیل افزایش سریع تعداد گردشگران خارجی، مقام‌های ازبک به توافق اولیه‌ای برای خرید ۱۴ هواپیمای مسافربری ساخت اروپا (ایرباس) و اجاره پنج فروند دیگر دست یافته‌اند. همچنین، مذاکره با شرکت آمریکایی بوئینگ برای خرید ۱۴ فروند هواپیمای 787-8 دریم‌لاینر به ارزش حدود ۲ میلیارد دلار در جریان است.

شرق آسیا و اروپای مرکزی به عنوان بازارهای پرپتانسیل برای جذب گردشگر به ازبکستان در نظر گرفته می‌شوند؛ کشوری که می‌تواند از ارتباط تاریخی‌اش با مسیر جاده ابریشم بهره‌برداری کند.


نظرات کاربران


@