اوراسیانت : ۱۰ آوریل ۲۰۲۵
سازمان جهانی بهداشت (WHO) برنامهای را در آسیای مرکزی آغاز کرده است که هدف آن مهار بیماری سل تا پایان این دهه است.
وزیران بهداشت پنج کشور آسیای مرکزی اوایل آوریل با امضای بیانیهای مشترک، تعهد خود را برای تقویت همکاریها در زمینه اقدامات پیشگیرانه و هماهنگی فعالیتها با سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند. به گفته این سازمان، این ابتکار با هدف «شتاببخشی» به تلاشها برای «پایان دادن به سل در زیرمنطقه تا سال ۲۰۳۰» طراحی شده است.
هانس هنری کلوگه، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، در بیانیهای گفت: «این ابتکار مهم منطقهای میتواند به الگویی برای سایر کشورهایی در منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت و فراتر از آن تبدیل شود که با بار سنگین یا رو به رشد بیماری سل مواجه هستند و فرصتهایی برای همکاریهای فرامرزی در زمانی فراهم میکند که بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز است.»
این ابتکار در تلاش است تا استفاده از آزمایشهای تشخیص سریع را گسترش دهد، نرخ موفقیت درمانهای خوراکی را افزایش دهد، توزیع واکسنهای سل را تسریع و گسترش دهد و دسترسی به درمان سل در مراکز خدمات بهداشت اولیه در سراسر منطقه را بهبود بخشد.
در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده است که سل و نوع مقاوم آن به دارو (DR-TB)، مدتهاست که تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در آسیای مرکزی بودهاند. طبق آمار این سازمان، سالانه بیش از ۳۵ هزار مورد سل و حدود ۸ هزار مورد سل مقاوم به دارو در منطقه گزارش میشود.
«چهار کشور از پنج کشور آسیای مرکزی در میان ۳۰ کشور دارای بیشترین بار بیماری DR-TB در جهان قرار دارند.» به گفته WHO، «در سه کشور از این منطقه، نرخ DR-TB در میان بیماران قبلاً درمانشده، بیش از ۵۰ درصد است، و در میان بیماران جدید بین ۲۶ تا ۳۴ درصد متغیر است که به یکچهارم از بار جهانی DR-TB کمک میکند.»
کلوگه میافزاید: «اکنون از همیشه به موفقیت نزدیکتریم، اما عبور از این مرحله نهایی چالشبرانگیز خواهد بود. این امر نیازمند تعهد سیاسی و سرمایهگذاریهای مداوم در زمینه تشخیص، درمان و پوشش همگانی سلامت برای دستیابی به همه افراد نیازمند است.»
در همین حال، مقامات بهداشت آسیای مرکزی با تهدیدات جدیدی برای سلامت عمومی مواجه هستند، از جمله شیوع بیماری سرخک. وزارت بهداشت قرقیزستان در اطلاعیهای اعلام کرده است که «وضعیت اپیدمیولوژیک کشور در مورد سرخک و سرخجه وخیمتر شده است.» مقامات قرقیزستانی در ماه مارس گزارش دادند که هشت کودک به دلیل ابتلا به سرخک جان باختهاند. آنها همچنین اعلام کردند که ۹۵ درصد از مبتلایان واکسن دریافت نکرده بودند.
آیا مایل هستید این متن را در قالب Word برای انتشار در نشریه اینترنتیتان آماده کنم؟