فارین پالیسی

ایران ارسال موشک های بالستیک به روسیه را تکذیب می کند

تاریخ انتشار : ۰۸:۵۲ ۲۲-۰۶-۱۴۰۳

مقامات ارشد ایران روز چهارشنبه ادعاهایی مبنی بر ارسال موشک های بالستیک کوتاه برد ایران به روسیه برای کمک به تلاش های جنگی این کشور علیه اوکراین را رد کردند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حالی که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این ادعاها را "کاملاً بی اساس و کذب" خواند، گفت: ایالات متحده و متحدانش بر اساس "اطلاعات نادرست و منطق معیوب" عمل می کنند.

تبریز امروز:

بیلبوردی موشک های بالستیک ایران را در تهران به تصویر می کشد.

مردی از خیابانی عبور می کند که رانندگان در 19 آوریل از کنار بیلبوردی که موشک های بالستیک ایران را در تهران به تصویر می کشد می گذرد. ​​خبرگزاری فرانسه 

مقامات ارشد ایران روز چهارشنبه ادعاهایی مبنی بر ارسال موشک های بالستیک کوتاه برد ایران به روسیه برای کمک به تلاش های جنگی این کشور علیه اوکراین را رد کردند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حالی که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این ادعاها را "کاملاً بی اساس و کذب" خواند، گفت: ایالات متحده و متحدانش بر اساس "اطلاعات نادرست و منطق معیوب" عمل می کنند.

روز سه‌شنبه، وزارت خزانه‌داری آمریکا ایران و روسیه را به امضای قراردادی در اواخر سال ۲۰۲۳ برای تامین «صدها» موشک به مسکو متهم کرد. و روز چهارشنبه، سی‌ان‌ان تصاویر ماهواره‌ای منتشر کرد که نشان می‌دهد یک کشتی باری روسی مظنون به حمل موشک‌های بالستیک ایرانی در بندری در روسیه در دریای خزر است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که کرملین احتمالا ظرف چند هفته آینده از محموله های جدید علیه کیف استفاده خواهد کرد. کارشناسان بر این باورند که این تحویل به روسیه اجازه می دهد تا ذخایر موشکی خود را برای حملات دوربردتر رزرو کند.

تاکنون، باور عمومی بر این بوده که تهران پهپادهای شاهد را به مسکو عرضه کرده است – حتی به راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در روسیه کمک کرده است. بلینکن روز سه‌شنبه افزود که «ده‌ها» پرسنل نظامی روسیه در ایران در مورد نحوه استفاده از موشک‌های فتح-۳۶۰ که بردی حدود ۷۵ مایل دارند و می‌توانند به مسکو برای حمله بیشتر به داخل خاک اوکراین کمک کنند، آموزش دیده‌اند. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به دلیل ترس از تشدید تنش و رویارویی مستقیم تر ایالات متحده با مسکو، تا کنون اوکراین را از استفاده از سامانه های موشکی دوربرد ارائه شده توسط ایالات متحده علیه اهدافی در عمق خاک روسیه منع کرده است.

پس از اعلام بلینکن، ایالات متحده و همچنین بریتانیا، فرانسه و آلمان تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعلام کردند. این تحریم‌ها شامل تحریم‌های اروپا علیه ایران ایر، شرکت هواپیمایی تجاری اصلی کشور، و سایر نهادها و افراد مظنون به ارتباط با تحویل موشک است. کنعانی تحریم ها را «تروریسم اقتصادی» علیه مردم ایران خواند و قول داد با «اقدام مناسب و متناسب» پاسخ دهد. ایران یکی از کشورهای جهان است که شدیدترین تحریم ها روی آن اعمال شده است.

برخی از تحلیلگران امیدوار بودند که انتخاب اخیر رئیس جمهور ایران، مسعود پزشکیان، یک میانه رو که از تنش زدایی با غرب حمایت می کند، تنش ها با واشنگتن را کاهش دهد. اما پزشکیان در کمتر از دو ماه قدرت خود، تاکنون به وضعیت موجود نزدیک شده است.

پزشکیان روز چهارشنبه برای اولین سفر خارجی خود از زمان تصدی این سمت به عراق سفر کرد. او در آنجا 14 تفاهم نامه همکاری با محمد شیعه السودانی نخست وزیر عراق در مورد موضوعات مختلف از تجارت و امنیت گرفته تا کشاورزی و ورزش امضا کرد. پزشکیان همچنین از این فرصت استفاده کرد و جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه را مورد انتقاد قرار داد و عراق را برای همسویی بیشتر با برخی از اهداف بلندمدت تهران، مانند پیشبرد مذاکرات برای خروج تقریباً 2500 نیروی آمریکایی مستقر در عراق، سوق داد.

ایران تنها کشوری نیست که متهم به ارائه کمک های نظامی به روسیه است. کرت کمپبل معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه چین را متهم کرد که به مسکو کمک نظامی «بسیار قابل توجهی» در ازای دریافت فناوری نظامی در زیردریایی ها و موشک ها ارائه می کند. چین در گذشته چنین ادعاهایی را رد کرده و گفته است که موضع بی طرفانه ای در قبال جنگ دارد.

این خبر در حالی منتشر شد که روسیه روز سه شنبه مانورهای نظامی گسترده ای را در اقیانوس آرام آغاز کرد که شامل مانورهای مشترک چین نیز می شد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: ما توجه ویژه ای به تقویت همکاری نظامی با کشورهای دوست داریم. امروز در شرایط تنش های ژئوپلیتیکی فزاینده در جهان، این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


نظرات کاربران


@