لیلیان داو عضو فوق دکتری اقیانوس شناسی، دانشگاه براون

برچسب زدن فک های دریایی با حسگرها به دانشمندان کمک می کند تا جریان های اقیانوسی و آب و هوای متغیر را ردیابی کنند

تاریخ انتشار : ۱۵:۵۲ ۰۵-۰۵-۱۴۰۳

یک تکنیک شگفت‌انگیز به دانشمندان کمک کرده است تا ببینند اقیانوس‌های زمین چگونه در حال تغییر هستند و از ربات‌های تخصصی یا هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنند. آنها سیل های دریایی را برچسب گذاری می کند. چندین گونه از فوک ها در اطراف و در قطب جنوب زندگی می کنند و به طور منظم بیش از 100 متر در جستجوی وعده غذایی بعدی خود شیرجه می زنند. این فوک ها متخصص شنا در میان جریان های شدید اقیانوسی هستند که اقیانوس جنوبی را تشکیل می دهند. تحمل آنها نسبت به آبهای عمیق و توانایی جهت یابی در جریانات ناهموار، این موجودات ماجراجو را به دستیاران تحقیقاتی عالی برای کمک به اقیانوس شناسان در مطالعه اقیانوس جنوبی تبدیل می کند.

تبریز امروز:

فک دریایی با سنسور

یک تکنیک شگفت‌انگیز به دانشمندان کمک کرده است تا ببینند اقیانوس‌های زمین چگونه در حال تغییر هستند و از ربات‌های تخصصی یا هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنند. آنها سیل های دریایی را برچسب گذاری می کند.

چندین گونه از فوک ها در اطراف و در قطب جنوب زندگی می کنند و به طور منظم بیش از 100 متر در جستجوی وعده غذایی بعدی خود شیرجه می زنند. این فوک ها متخصص شنا در میان جریان های شدید اقیانوسی هستند که اقیانوس جنوبی را تشکیل می دهند. تحمل آنها نسبت به آبهای عمیق و توانایی جهت یابی در جریانات ناهموار، این موجودات ماجراجو را به دستیاران تحقیقاتی عالی برای کمک به اقیانوس شناسان در مطالعه اقیانوس جنوبی تبدیل می کند.

سنسورهای فوک ها 
محققان در دو دهه گذشته برچسب هایی را به پیشانی فوک ها چسبانده اند تا داده ها را در مناطق دورافتاده و غیرقابل دسترس جمع آوری کنند. یک محقق در فصل جفت گیری، زمانی که پستاندار دریایی برای استراحت به ساحل می آید، فوک را علامت گذاری می کند و این تگ به مدت یک سال به فوک متصل می شود.

یک محقق برچسب را به ها  می چسباند - برچسب زدن فوک ها  بر رفتار آنها تأثیر نمی گذارد. این برچسب پس از پوست اندازی فوک ها  جدا می شود و خز خود را برای یک پوشش جدید هر سال می ریزد.

این تگ در حین غواصی فوک، داده ها را جمع آوری می کند و زمانی که فوک برای هوا بیرون می آید، موقعیت خود و داده های علمی را از طریق ماهواره به محققان ارسال می کند.

دو نفر کنار یک سیل روی چمن زانو می زنند.

دانشمندان پس از آرام شدن ایمن، یک برچسب را به سیل متصل می کنند. اتین پاوتنت
اولین بار در سال 2003 پیشنهاد شد، برچسب گذاری فوک ها  به یک همکاری بین المللی با استانداردهای دقیق دقت سنسور و اشتراک گذاری گسترده داده تبدیل شده است. پیشرفت‌های فناوری ماهواره‌ای اکنون به دانشمندان این امکان را می‌دهد که به داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط فوک ها  دسترسی تقریباً فوری داشته باشند.

اکتشافات علمی جدید به کمک فوک ها
برچسب‌هایی که به سیل ها متصل می‌شوند معمولاً حسگرهای فشار، دما و شوری را حمل می‌کنند، همه ویژگی‌هایی که برای ارزیابی افزایش دما و جریان‌های متغیر اقیانوس استفاده می‌شوند. این حسگرها همچنین اغلب حاوی فلورومترهای کلروفیل هستند که می توانند اطلاعاتی در مورد غلظت فیتوپلانکتون آب ارائه دهند.

سیل با جعبه کوچکی بر سرش.

سیل Weddell با برچسب سنسور. کریستف گینه
فیتوپلانکتون ها موجودات کوچکی هستند که پایه شبکه غذایی اقیانوسی را تشکیل می دهند. حضور آنها اغلب به این معنی است که حیواناتی مانند ماهی و فوک در اطراف هستند.

حسگرهای فوک همچنین می توانند در مورد اثرات تغییرات آب و هوایی در اطراف قطب جنوب به محققان اطلاع دهند. تقریباً 150 میلیارد تن یخ هر ساله از قطب جنوب ذوب می شود و به افزایش سطح آب دریاها کمک می کند. این ذوب توسط آب گرمی که توسط جریان های اقیانوسی به قفسه های یخی منتقل می شود، هدایت می شود.

با داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط فوک‌ها، اقیانوس‌شناسان برخی از مسیرهای فیزیکی را که این آب گرم طی می‌کند تا به قفسه‌های یخی می‌رود و اینکه چگونه جریان‌ها یخ‌های ذوب شده حاصل را از یخچال‌ها دور می‌کنند، توصیف کرده‌اند.

فوک ها به طور منظم زیر یخ دریا و نزدیک قفسه های یخی یخچال های طبیعی شیرجه می زنند. نمونه برداری از این مناطق با روش های سنتی اقیانوس شناسی چالش برانگیز و حتی می تواند خطرناک باشد.

یک نمودار خطی که انرژی گرمایی در اقیانوس را در طول زمان نشان می دهد، با روند افزایشی از دهه 1980.

مقدار گرمای اضافی (نشان داده شده به عنوان انرژی) که اقیانوس های بالایی (بالای 700 متر)، اعماق اقیانوس (زیر 700 متر)، اتمسفر و زمین دریافت کرده اند در چند دهه گذشته افزایش یافته است. همه مقادیر نسبت به سال 1971 هستند و عدم قطعیت در مقادیر اقیانوس بر عدم قطعیت کل (خط نقطه‌دار سیاه) غالب است. 


در سراسر اقیانوس باز جنوبی، دور از سواحل قطب جنوب، داده های فک ها همچنین مسیر دیگری را که باعث گرم شدن اقیانوس می شود، روشن کرده است. گرمای اضافی اتمسفر از سطح اقیانوس که در تماس با جو است به سمت اقیانوس داخلی در مناطق بسیار محلی حرکت می کند. در این مناطق، گرما به اعماق اقیانوس منتقل می شود، جایی که نمی تواند از طریق جو پخش شود.

اقیانوس بیشتر انرژی گرمایی را که از فعالیت های انسانی وارد جو می شود ذخیره می کند. بنابراین، درک چگونگی حرکت این گرما به محققان کمک می‌کند اقیانوس‌های سراسر جهان را رصد کنند.

رفتار فوک‌ها توسط فیزیک اقیانوس شکل گرفته است
داده‌های فوک‌ها همچنین اطلاعاتی در مورد خود فوک‌ها در اختیار بیولوژیست‌های دریایی قرار می‌دهد. دانشمندان می توانند تعیین کنند که فوک ها کجا به دنبال غذا هستند. برخی از مناطق به نام جبهه گرم هستند

نقاطی برای فوک های فیل برای شکار برای غذا.

نقاطی برای فوک های فیل برای شکار برای غذا.

در جبهه‌ها، گردش اقیانوس تلاطم ایجاد می‌کند و آب را به گونه‌ای مخلوط می‌کند که مواد مغذی را به سطح اقیانوس می‌آورد، جایی که فیتوپلانکتون‌ها می‌توانند از آنها استفاده کنند. در نتیجه، جبهه ها می توانند شکوفه های فیتوپلانکتون داشته باشند که ماهی ها و فوک ها را جذب می کنند.


در حالی که ما به طور سنتی اقیانوس را آبی می‌دانیم، اما در واقع به دلیل شکوفه‌های فیتوپلانکتون‌ها می‌تواند از فضا سبز به نظر برسد. جریان ها می توانند این شکوفه ها را گسترش دهند و فوک ها ترجیح می دهند در این مکان ها تغذیه کنند. 
دانشمندان از داده های برچسب استفاده می کنند تا ببینند چگونه فوک ها با تغییر آب و هوا و گرم شدن اقیانوس سازگار می شوند. در کوتاه مدت، فوک‌ها ممکن است از ذوب یخ‌های بیشتر در اطراف قاره قطب جنوب سود ببرند، زیرا تمایل دارند غذای بیشتری در مناطق ساحلی با سوراخ‌هایی در یخ پیدا کنند. با این حال، افزایش دمای زیرسطحی اقیانوس ها ممکن است محل حضور طعمه آنها را تغییر دهد و در نهایت توانایی فوک ها را برای رشد تهدید کند.

فوک ها به دانشمندان کمک کرده اند تا برخی از دورافتاده ترین مناطق روی زمین را درک کرده و مشاهده کنند. در سیاره‌ای در حال تغییر، داده‌های برچسب فوک ها  همچنان مشاهداتی از محیط اقیانوسی آن‌ها ارائه می‌کنند که پیامدهای حیاتی برای بقیه سیستم آب و هوایی زمین دارد


نظرات کاربران


@