ناتو در برابر چین

تاریخ انتشار : ۱۸:۱۴ ۲۲-۰۴-۱۴۰۳

رهبران ناتو روز چهارشنبه گفتند که چین یک «پشتیبانی کننده قاطع» جنگ روسیه علیه اوکراین است، زیرا ائتلاف دفاعی مواضع خود را در قبال پکن و «چالش‌های سیستمی» که آنها می‌گویند برای امنیت کشورهایشان ایجاد می‌کند، سخت‌تر می‌کند.

تبریز امروز:

رهبران ناتو روز چهارشنبه گفتند که چین یک «پشتیبانی کننده قاطع» جنگ روسیه علیه اوکراین است، زیرا ائتلاف دفاعی مواضع خود را در قبال پکن و «چالش‌های سیستمی» که آنها می‌گویند برای امنیت کشورهایشان ایجاد می‌کند، سخت‌تر می‌کند.

 این بیانیه مشترک برجسته‌ترین لحن ناتو تاکنون در مورد نقش چین در جنگی است که این بلوک 75 ساله را که سالگرد تشکیل خود را در این هفته در نشست سه روزه رهبران در واشنگتن به میزبانی جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده جشن گرفت، تجلیل کرد.

 در بیانیه رهبران ناتو آمده است که شراکت "بدون محدودیت" چین با روسیه و "حمایت گسترده آن از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه" مسکو را قادر می سازد تا جنگ خود را آغاز کند، زیرا آنها از پکن خواستند تا "تمام حمایت های مادی و سیاسی از روسیه را متوقف کند." تلاش جنگی."

 رهبران آمریکا و اروپا در ماه‌های اخیر چین را به تقویت بخش دفاعی روسیه با صادرات کالاهای با کاربرد دوگانه متهم کرده‌اند. پکن تامین تسلیحات را رد کرده و همچنان کنترل های سختگیرانه ای را بر روی چنین کالاهایی اعمال می کند.

 رهبران ناتو همچنین تا حد زیادی نسبت به گذشته نگرانی‌ها را در مورد توانایی‌ها و فعالیت‌های رو به رشد چین در فضای ماورای جو تشریح کردند و نگرانی قبلی خود را در مورد آنچه «فعالیت‌های مخرب سایبری و ترکیبی» گسترش زرادخانه هسته ای پکن از جمله اطلاعات نادرست و «سریع» نامیدند، تکرار کردند. 

 در این بیانیه با اشاره به چین با حروف اول نام رسمی آن، آمده است: «ما برای تعامل سازنده با جمهوری خلق چین، از جمله ایجاد شفافیت متقابل با دیدگاه حفاظت از منافع امنیتی اتحاد، باز هستیم».

در عین حال، ما آگاهی مشترک خود را افزایش می‌دهیم، انعطاف‌پذیری و آمادگی خود را افزایش می‌دهیم و در برابر تاکتیک‌ها و تلاش‌های اجباری جمهوری خلق چین برای ایجاد تفرقه در اتحاد محافظت می‌کنیم.»

 بیانیه رهبران ناتو در روز چهارشنبه در حالی منتشر می شود که ائتلاف 32 عضوی - که از لحاظ تاریخی بر امنیت در آمریکای شمالی و اروپا متمرکز است - در سال های اخیر تعامل خود را با متحدان ایالات متحده در آسیا افزایش داده است و امنیت خود را به طور فزاینده ای مرتبط با منطقه حتی به عنوان عضو می بیند. کشورها سیاست های متفاوتی را در قبال چین دنبال کرده اند.

 برای سومین سال متوالی، رهبران نیوزلند، ژاپن و کره جنوبی در نشست سران ناتو شرکت کردند که نشانه دیگری از روابط نزدیکتر بین این اتحادیه و این کشورها و همچنین استرالیا است.

 روز پنجشنبه، چین از بیانیه ناتو به عنوان «مملو از ذهنیت جنگ سرد و لفاظی های جنگ طلبانه» انتقاد کرد و گفت که این بیانیه «تحریک آمیز با دروغ ها و تهمت های آشکار» است.

 چین خالق بحران اوکراین نیست. موضع چین در مورد اوکراین باز و فراتر از سطح است. در بیانیه هیئت این اتحادیه در اتحادیه اروپا آمده است: هدف ما ترویج گفتگوهای صلح و به دنبال حل و فصل سیاسی است.

 بیانیه چین همچنین موضع پکن مبنی بر اینکه هرگز سلاح های مرگبار در این درگیری ارائه نکرده است و کنترل های صادراتی دو منظوره سختگیرانه دارد، تاکید کرد و از تجارت خود با روسیه به عنوان "عادی" دفاع کرد.

 رهبران ایالات متحده و اروپا در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که چنین صادراتی باعث احیای بخش دفاعی روسیه شده و به این کشور اجازه می‌دهد علی‌رغم تحریم‌های شدید بین‌المللی زنده بماند. ایالات متحده گفته است که صادرات دو منظوره به طور خاص امکان تولید تانک، مهمات و خودروهای زرهی را فراهم کرده است.

 هم ایالات متحده و هم اتحادیه اروپا، نهادهای چینی را که ادعا می کنند از تلاش های جنگی حمایت می کنند، تحریم کرده اند.

 پکن با احتیاط شاهد رشد تعامل ناتو با دیگر قدرت‌ها در آسیا و اقیانوسیه است. چین به طور گسترده توسط ناظران به عنوان امیدوار است که بتواند نیروی مسلط در منطقه باشد و  ایالات متحده در آنجا عقب نشینی کند، زیرا واشنگتن مشارکت ها و منافع امنیتی دیرینه هند و اقیانوس آرام خود را تقویت می کند.

 چین و روسیه بر سر مخالفت مشترک خود با ناتو، بخشی از آرزوی گسترده‌تر هر دو برای تغییر نظم جهانی که آنها به‌طور غیرمنصفانه تحت سلطه ایالات متحده می‌دانند، متحد شده‌اند، و هر دو ائتلاف امنیتی غربی را به تحریک مسکو برای حمله به اوکراین سرزنش کرده‌اند.

 بیانیه رهبران ناتو آخرین گام در سخت‌تر شدن تدریجی لحن این اتحادیه در مورد چین در سال‌های اخیر است.

 رهبران ناتو ابتدا به لزوم پرداختن به فرصت‌ها و چالش‌های ایجاد شده توسط چین در بیانیه سال 2019، قبل از اشاره به «چالش‌های سیستمی» این کشور در سال 2021 اشاره کردند.


نظرات کاربران


@