از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي

تاریخ انتشار : ۱۸:۴۱ ۱۳-۱۰-۱۳۹۹

شکست مجدد آمريکاي ترامپ در لگدپراني‌هايش عليه ايران، قلب تمام انسان‌هاي طرفدار حقوق ملت ايران را شاد کرد. اين شکست جديد که در آخرين روز سال گذشته ميلادي در مجمع عمومي سازمان ملل اتفاق افتاد، به تلاش موذيانه ترامپ و همدستان شرورش براي الحاق دو ماده به بودجه سازمان ملل جهت احياء تحريم‌هاي ضدايراني مربوط مي‌شود که با مخالفت 110 کشور عضو اين مجمع مواجه و با اکثريتي چشمگير رد شد. انتظار اين بود که عراق به عنوان کشوري که در سال‌هاي بعد از جنگ تحميلي رژيم بعث عليه ملت ايران يعني در 31 سال گذشته حمايت‌هاي زيادي از جمهوري اسلامي ايران دريافت کرده، در رأي‌گيري مجمع عمومي سازمان ملل به پيشنهاد شرورانه آمريکا رأي منفي بدهد و دوستي خود با ملت ايران را به اثبات برساند. متأسفانه چنين نشد و نماينده عراق در سازمان ملل به دستور نخست‌وزير اين کشور «مصطفي الکاظمي» رأي ممتنع داد و کارنامه روابط اين کشور با جمهوري اسلامي را مخدوش کرد. در اين رأي‌گيري، از 15 کشور منطقه ما، روسيه، ترکيه، پاکستان، قزاقستان، جمهوري آذربايجان و ارمنستان به نفع ايران رأي دادند و با طرح آمريکاي ترامپ مخالفت کردند. نمايندگان افغانستان و ترکمنستان در جلسه حضور نداشتند و عربستان و بحرين به نفع ترامپ رأي دادند. در اين ميان، چهار کشور رأي ممتنع دادند که عراق ازجمله آنها بود.

تبریز امروز:

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است ، شکست مجدد آمريکاي ترامپ در لگدپراني‌هايش عليه ايران، قلب تمام انسان‌هاي طرفدار حقوق ملت ايران را شاد کرد. اين شکست جديد که در آخرين روز سال گذشته ميلادي در مجمع عمومي سازمان ملل اتفاق افتاد، به تلاش موذيانه ترامپ و همدستان شرورش براي الحاق دو ماده به بودجه سازمان ملل جهت احياء تحريم‌هاي ضدايراني مربوط مي‌شود که با مخالفت 110 کشور عضو اين مجمع مواجه و با اکثريتي چشمگير رد شد.
انتظار اين بود که عراق به عنوان کشوري که در سال‌هاي بعد از جنگ تحميلي رژيم بعث عليه ملت ايران يعني در 31 سال گذشته حمايت‌هاي زيادي از جمهوري اسلامي ايران دريافت کرده، در رأي‌گيري مجمع عمومي سازمان ملل به پيشنهاد شرورانه آمريکا رأي منفي بدهد و دوستي خود با ملت ايران را به اثبات برساند. متأسفانه چنين نشد و نماينده عراق در سازمان ملل به دستور نخست‌وزير اين کشور «مصطفي الکاظمي» رأي ممتنع داد و کارنامه روابط اين کشور با جمهوري اسلامي را مخدوش کرد.
در اين رأي‌گيري، از 15 کشور منطقه ما، روسيه، ترکيه، پاکستان، قزاقستان، جمهوري آذربايجان و ارمنستان به نفع ايران رأي دادند و با طرح آمريکاي ترامپ مخالفت کردند. نمايندگان افغانستان و ترکمنستان در جلسه حضور نداشتند و عربستان و بحرين به نفع ترامپ رأي دادند. در اين ميان، چهار کشور رأي ممتنع دادند که عراق ازجمله آنها بود.
از عربستان و بحرين، با توجه به اينکه سران آنها مهره‌هاي بي‌جيره‌ و مواجب آمريکا محسوب مي‌شوند، انتظاري غير از همراهي با ترامپ نيست. امارات، عمان و قطر نيز هرچند برخلاف موازين اخلاقي و عرف بين‌المللي، بي‌طرفي در برابر شرارت ترامپ را بر اعلام نظر روشن ترجيح و رأي ممتنع دادند ولي ميان آنها با توجه به ملاحظاتي که دارند با عراق از جهات مختلف در مناسباتشان با ايران تفاوت زيادي وجود دارد. شايد بتوان گفت شرايط امارات با در نظر گرفتن عادي‌سازي روابطش با رژيم صهيونيستي اقتضائات خاص خود را دارد ولي از قطر که در شرايط سخت تحريم توسط عربستان و اتحاديه عرب در سال‌هاي اخير مورد محبت ايران قرار گرفت و عمان که خود را رابط بامحبتي براي حل مسائل بين‌المللي مي‌داند هم بعيد بود رأي ممتنع بدهند. با اينحال، اقدام عراق از اينها شگفت‌انگيزتر است و دولت جمهوري اسلامي ايران بايد در مناسباتش با اين کشور، چنين برخورد غيرمنطقي و دور از انتظاري را حتماً مورد محاسبه قرار دهد.
نکته بسيار مهم اينست که آقاي مصطفي الکاظمي نخست‌وزير عراق برخلاف وعده‌هائي که براي رسيدن به صندلي نخست‌وزيري داده بود، اکنون در جهت مخالف اراده ملت عراق حرکت مي‌کند. مردم عراق، اين روزها به شکل‌هاي مختلف از سردار قاسم سليماني و ابومهدي المهندس به مناسبت اولين سالگرد شهادتشان در سرتاسر کشورشان و در هر کوي و برزن تجليل مي‌کنند و در ايام سالگرد شهادتشان از الکاظمي که قول داده مصوبه مجلس عراق مبني بر اخراج نظاميان آمريکائي از اين کشور را اجرا کند، عمل به اين وعده را مطالبه مي‌نمايند. اين تجليل، بر پايه و اساس منطقي استوار است که همراهي دو ملت در ريشه‌کن ساختن تروريسم تکفيري در عراق و سلطه بيگانگان بر اين کشور است. همه مي‌دانند سپاه قدس و شخص سردار قاسم سليماني نقش بي‌بديلي در نجات عراق از شرارت داعش داشته‌اند. اين را هم خود مصطفي الکاظمي مي‌داند که داعش را دولت آمريکا پديد آورده و ترامپ نيز با تمام امکانات از اين گروه تروريستي حمايت کرد. با توجه به اين واقعيت‌ها هنگامي که دولت ترامپ طرحي را براي ضربه زدن به ملت ايران در مجمع عمومي سازمان ملل مطرح مي‌کند، انتظار از دولت عراق اينست که دِين خود را به ايران ادا کند و به آن طرح رأي مخالف بدهد نه اينکه به آمريکاي ترامپ گرايش نشان بدهد.
آنچه از دولت مصطفي الکاظمي در اين ماجرا مشاهده شد، با نظر ملت عراق که ابومهدي المهندس سمبل آنهاست درباره شرارت‌هاي آمريکا تفاوت اساسي دارد.


نظرات کاربران


@