تبریز امروز:
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت ، يکي از کارهاي مهم امام خميني در دوران 10 ساله رهبري بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اين بود که با مطرح کردن شخصيّتهاي اثرگذار تاريخ معاصر، به مخاطبان خود الگوهاي حکمراني اسلامي را معرفي ميکرد.
آيتالله شهيد سيدحسن مدرس، يکي از افرادي بود که امام خميني درباره او مکرر سخن ميگفتند و او را الگوي نمايندگان مجلس معرفي کردند. اين سخن امام درباره شهيد آيتالله سيدحسن مدرس، سخني ماندگار است که فرمودند:
«مدرس، حالا هم زنده است. مردان تاريخ تا آخر هم زنده هستند. لذا سعي کنيد مثل مرحوم مدرس را انتخاب کنيد، البته مثل مدرس که به اين زوديها پيدا نميشود. شايد آحادي مثل مدرس باشند.» صحيفه نور، جلد 18، صفحه 276
امام خميني با مطالب زيادي که در سخنان و پيامهاي خود درباره شهيد مدرس ميگويند، با تشريح ويژگيها و امتيازات او، علت ارادت خود به اين بزرگمرد تاريخ معاصر را به زبان و قلم ميآورند. سادهزيستي، مردمداري، قناعت، شجاعت، صراحت لهجه، صفا، صداقت، مجاهدت، مقاومت در برابر رژيم پهلوي تا رسيدن به فوز عظيم شهادت، ازجمله اين امتيازات هستند.
امروز که دهم آذر و سالروز شهادت آيتالله مدرس به دست دژخيمان رژيم پهلوي و به دستور مستقيم رضاخان است و به همين مناسبت «روز مجلس» نام گرفته، جا دارد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به فرستادن درود به روح بلند اين مجتهد مجاهد اکتفا نکنند و درباره چرائي الگو بودن او بررسي و تحقيق نمايند. بيتعارف بايد بگوئيم اکنون در مجلس شوراي اسلامي، فردي با ويژگيهاي مدرس نداريم و اين يک نقص بزرگ و يک فقر واقعي براي مجلس و قوه مقننه نظام جمهوري اسلامي است. انتظار اين بود که نظام جمهوري اسلامي بتواند در عمر بيش از 40 ساله خود، نه فقط يک فرد بلکه افرادي همچون مدرس تحويل جامعه بدهد و امروز يکي از افتخارات مردم ايران اين باشد که در قوه مقننه کشور چندين شخصيت بزرگ با ويژگيها و امتيازات سيدحسن مدرس دارند. متأسفانه اين انتظار برآورده نشده و اکنون مجلس شوراي اسلامي بشدت نيازمند مدرسگونههائي است که بتوانند به اعضاء قوه مقننه درس سادهزيستي، مردمداري، قناعت، شجاعت، صراحت لهجه، صفا، صداقت، مجاهدت و مقاومت بياموزند.
اگر فقط سادهزيستي و قناعت و مردمداري شهيد مدرس در وجود نمايندگان فعلي مجلس شوراي اسلامي باشد، ساير ويژگيها نيز به تدريج پديد خواهند آمد ولي افسوس که حقوقهاي دهها ميليونی، وامهاي کلان، دناپلاس و منازعات سياسي و جناحي اجازه برآورده شدن اين انتظار را نميدهند و مجلس يازدهم با گذشت 6 ماه از فعاليت خود هنوز نتوانسته از چنبره شعارزدگي خارج شود و در مسيري قرار گيرد که با پيمودن آن بتواند گرهي از زندگي مردم باز کند. از اين مجلس با توجه به اينکه در همين مدت کوتاه، دو بار مورد عتاب رهبري قرار گرفته و به خاطر مواضع و سخنان حرام و خلاف شرع بعضي افراد، مؤاخذه شده، انتظار اينست که مسير صحيح را پيدا کند و کاري کند که از بلندگوي آن، سخنان وحدتآفرين و اميدوارکننده به گوش برسد.
به مناسبت سالروز شهادت آيتالله سيدحسن مدرس و «روز مجلس» با توجه به نياز شديد مجلس شوراي اسلامي به الگوي مدرس و فقر شديدي که نسبت به ويژگيهاي اين اسوه جهاد و سادهزيستي و مردمداري وجود دارد، لازم ميدانيم به نمايندگان مجلس توصيه کنيم آشنا شدن با شخصيت شهيد مدرس را در دستور کار خود قرار دهند. براي اين کار، دو راه وجود دارد، يکي مطالعه سخنان و پيامهاي امام خميني درباره شهيد مدرس و ديگري مطالعه کتابهائي که درباره زندگي اين مرد بزرگ نوشته و منتشر شدهاند. براي نمايندگان مجلس بايد يک درس مدرسشناسي گذاشته شود تا با خلق و خوي اين مرد بزرگ آشنا شوند و راه و رسم او را سرمشق خود قرار دهند. فقط در اينصورت است که مجلس شوراي اسلامي ميتواند جايگاه واقعي خود را که در خور شأن نظام جمهوري اسلامي باشد، پيدا کند.