تبریز امروز:
Muji به دلیل نگرانی در مورد افزایش سریع جمعیت جهان که می تواند باعث ایجاد مسائل مربوط به امنیت غذایی و زیست محیطی در آینده شود، برندی از کراکر جیرجیرک ساخته شده است
توسط ALEX K.T. مارتین
چیزبرگر Ellie Inc. درست شبیه معامله واقعی است. همینطور کاسه دلچسب مینسترون و کیک نوعی پارچه ابریشمی با خامه فرم گرفته که در وب سایت شرکت تبلیغ شده است. آنها ظاهراً طعم واقعی را نیز دارند، به جز نکاتی از طعم آجیلی و شیرین که مشخصه یکی از مواد تشکیل دهنده آنها - کرم ابریشم است.
محصولاتی که توسط این استارتآپ تحت عنوان غذای ابریشم این شرکت تولید شدهاند، حاوی حشرات گوشتپروری خوراکی هستند و بهعنوان یک منبع غذایی با پروتئین بالا، کم هزینه و جایگزین به بازار عرضه میشوند. و موارد بیشتری در منو وجود دارد: این شرکت سسهای سالاد ایتالیایی، کنجد و سزار و سس ساخته شده از کرم ابریشم را با اقلام جدیدی در دست تولید کرده است.
تاکاهیرو کاجیکوری، یکی از بنیانگذاران Ellie میگوید: «وقتی علاقهمند شدم وارد این تجارت شوم، از حشرات مختلف، از جمله جیرجیرکها که یکی از محبوبترین موجودات خوراکی هستند، نمونهبرداری کردم. هیچکدام واقعاً طعم خوبی نداشت تا اینکه فرصتی برای امتحان یک لارو کرم ابریشم تازه پیدا کردم. میدانستم همین است.»
حشرات در حال خزیدن، پریدن و گاهی اوقات ازدحام کردن، علیرغم تصویری که باعث کاهش رشد مصرف آنها میشود، مدتهاست توسط انسان خورده شدهاند. بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، یک چهارم از جمعیت جهان - یا حدود 2 میلیارد نفر - حشرات مانند سوسک، کرم، زنبور عسل، زنبور، مورچه و ملخ را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود مصرف می کنند. و فقط انسان ها نیستند. حشرات غذای باکیفیت برای دام، طیور و ماهی نیز هستند.
جیرجیرک یک منبع غذایی مغذی و کم کالری است.
ارتباط آنها در سالهای اخیر گسترش یافته است زیرا رشد جمعیت و شهرنشینی منجر به افزایش تقاضا برای غذا شده است و همزمان باعث آلودگی زمین و منابع آب از طریق تولید دام و چرای بی رویه شده است. به گفته برخی تحلیلگران، از آنجایی که قرنطینه های سراسری، ایالتی و شهری ناشی از همه گیری ویروس کرونا به زنجیره تامین تولیدکنندگان محصولات گوشتی جهانی ضربه می زند، تقاضا برای منابع پروتئین جایگزین مانند غذاهای مبتنی بر حشرات می تواند افزایش یابد.
با این حال، یک عامل ناخوشایند وجود دارد که از تبدیل شدن وعدههای غذایی حشرات به جریان اصلی جلوگیری میکند، کلیشهای که تعداد فزایندهای از استارتآپها مانند Ellie در تلاش برای تغییر آن هستند.
کاجیکوری میگوید: «تاکنون، بحث برای خوردن حشرات عمدتاً بر جنبههای زیستمحیطی متمرکز بوده است، اما این برای متقاعد کردن مصرفکننده معمولی کافی نیست.» ما باید ارزش بیشتری را از طریق بازاریابی و تلاش برای خوشطعم و جذابسازی آن ایجاد کنیم.»
کاجیکوری میگوید که ژاپن که زمانی بزرگترین تولیدکننده ابریشم در جهان بود، سابقه طولانی در پرورش غلات و تمایلی ریشهدار به کرم ابریشم دارد که دلیل دیگری برای انتخاب این حشره برای تجارتش است. تحقیقات انجام شده با همکاری دانشگاه کیوتو و سایر موسسات همچنین کشف کرده است که کرم ابریشم نه تنها حاوی مواد مغذی اساسی مانند پروتئین و ویتامینها، بلکه بیش از 50 ماده کاربردی است.
شرکت Ellie چیزبرگر و سوپ درست می کند که با کرم ابریشم تهیه می شود.
و سرمایه گذاران توجه دارند. در مارس 2020، الی 45 میلیون ین از طریق تخصیص سهام شخص ثالث جمع آوری کرد، وجوه برای تحقیق در مورد عملکرد، بهبود طعم و پرورش انتخابی کرم ابریشم با همکاری شرکای دانشگاهی استفاده شد.
کاجیکوری میگوید: «ما در حال حاضر کرمهای ابریشم را از کشاورزان ویتنامی وارد میکنیم و دستور العملهای خود را با همکاری سرآشپزها طراحی میکنیم. این شرکت تا ژوئیه یک فروشگاه پاپ آپ در منطقه مجلل Omotesando توکیو داشت که در آن همبرگر، سوپ و تنقلات کرم ابریشم می فروخت. با این حال، با این همه گیری که صنعت رستوران را تحت تاثیر قرار داده است، الی اکنون بر فروش محصولات خود به صورت آنلاین تمرکز کرده است.
کاجیکوری می گوید: «در مقایسه با زمانی که شرکت خود را در سال 2018 راه اندازی کردیم، استقبال از حشرات خوراکی به طور قابل توجهی بهبود یافته است. "من می توانم احساس کنم که مصرف کنندگان در حال انتخاب این روند هستند و اینکه چگونه می تواند برای محیط زیست ما مفید باشد."
مزایای آشکار
حشرهخواری یا عمل خوردن حشرات در بسیاری از کشورها، بهویژه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین یک سنت جا افتاده است. بر اساس گزارش سازمان ملل، در واقع، از حدود 1 میلیون گونه حشره، 1900 گونه توسط انسان مصرف می شود.
به عنوان مثال، در ژاپن، ملخ برنجی پخته شده در سس سویا و شکر معروف به ایناگو نو تسوکودانی مدتهاست که سرو میشود.
به عنوان یک مکمل غذایی مهم در مناطق داخلی و کوهستانی استفاده می شود. لاروهای کرم ابریشم و زنبورهایی که به طور مشابه پخته می شوند نیز از غذاهای لذیذی هستند که می توان آنها را به صورت کنسرو خریداری کرد.
در حالی که حشرات از نظر بصری در بسیاری از ظروف قابل تشخیص هستند، معمولاً آنها را برشته، خشک و پودر می کنند تا آرد با پروتئین بالا را تشکیل دهند که می تواند در تهیه اسنک بارها و غذاهای مختلف دیگر مانند چیپس و کلوچه استفاده شود.
این کیک شیفون از کرم ابریشم درست می شود.
خوردن حشرات مزایای بهداشتی و زیست محیطی آشکاری دارد. آنها مغذی و کم کالری هستند و گازهای گلخانه ای بسیار کمتری تولید می کنند. بر اساس گزارش تاریخی فائو در سال 2013 با عنوان "حشرات خوراکی: چشم انداز آینده برای امنیت غذا و خوراک"، خوک ها 10 تا 100 برابر بیشتر از کرم های خوراکی در هر کیلوگرم گازهای گلخانه ای تولید می کنند.
این گزارش همچنین میگوید حشرات از زبالههای زیستی تغذیه میکنند، به طور قابلتوجهی از آب کمتری نسبت به دام استفاده میکنند و میتوانند راحتتر در حالی که به ساکنان روستاها شغل میدهند، پرورش داده شوند. این منابع غذایی جایگزین به طور فزاینده ای ضروری خواهند بود زیرا جمعیت جهان تا سال 2050 به 10 میلیارد نفر خواهد رسید.
رستوران ها در ایالات متحده روند رو به رشدی دارند. به عنوان مثال، Oyamel Cocina Mexicana در واشنگتن، تاکو ملخ سرو می کند، در حالی که مورچه سیاه در نیویورک گواکامولی مورچه سیاه ارائه می دهد. همچنین شرکت های متعددی وجود دارد که آرد کریکت، ملخ، مورچه و سوسک را می فروشند. به نظر می رسد که همه این عوامل نوید یک صنعت پر رونق را می دهند، زمانی که بتوان بر انزجار مصرف کننده غلبه کرد.
بر اساس گزارش Global Market Insights، پیشبینی میشود که بازار حشرات خوراکی در سال 2026 از 112 میلیون دلار در سال 2019 به 1.5 میلیارد دلار افزایش یابد. در همین حال، تحقیقات بازار دقیق در گزارش اخیر گفت که کوید-19 میتواند به طور بالقوه مصرف مواد غذایی مبتنی بر حشرات را افزایش دهد. محصولات به عنوان تولیدکنندگان گوشت با چالشهای عملیاتی و لجستیکی ناشی از همهگیری مواجه هستند.
شفیره کرم ابریشم در محصولات ایجاد شده توسط برند غذایی Silk Food Ellie Inc .
صنعت تولید فرآورده های گوشتی با چالش های عمده ای از جمله خطر ادامه تولید، توزیع، حمل و نقل و سایر فعالیت های زنجیره تامین مواجه شده است. کمبود نیروی کار؛ و تأخیر در فعالیتهای توسعهای.» در این گزارش آمده است. انتظار می رود این عوامل بر صنعت محصولات گوشتی تأثیر بگذارد و در نتیجه تقاضا برای جایگزین های پروتئین جایگزین، از جمله محصولات پروتئین حشرات را افزایش دهد.
بر اساس نوع حشره، به نظر میرسد جیرجیرکها بیشترین سهم را از کل بازار حشرات خوراکی در سال 2020 داشتهاند، به لطف بازار تثبیتشده، ارزش غذایی بالا، و کشاورزی و فرآوری آسان.
کراکر کریکت
شرکت Ryohin Keikaku که بیشتر با نام Muji شناخته می شود، با الهام از فرهنگ حشرات خواری فنلاند، فروش کراکر کریکت را در 20 می سال گذشته آغاز کرد.
با قیمت 190 ین در هر بسته، اولین محموله در همان روز فروخته شد. دومین محموله که یک هفته بعد به فروش رسید نیز بلافاصله از انبار خارج شد که نشان دهنده علاقه شدید مصرف کنندگان به محصول و مفهوم آن است. هر بسته کراکر حاوی حدود 30 جیرجیرک آسیاب شده به شکل پودر است. آنها اکنون هم به صورت آنلاین و هم در فروشگاه های منتخب در سراسر ژاپن در دسترس هستند.
تاکاهیتو واتانابه، مدیر عامل Gryllus، یک سرمایهگذاری تحت حمایت دانشگاه توکوشیما و یکی از استارتآپهای پیشرو ژاپنی که به پرورش و تولید جیرجیرکهای خوراکی و محصولات غذایی مبتنی بر کریکت میپردازد
در یک بیانیه مطبوعاتی، موجی گفت که این کراکرها به دلیل نگرانی از افزایش سریع جمعیت جهان ساخته شده اند که می تواند باعث ایجاد امنیت غذایی و مسائل زیست محیطی در آینده شود.
این شرکت گفت: «ما اطلاعات را از طریق بازدیدهایمان از فنلاند جمعآوری کردیم، کشوری که در ابتکارات استفاده از حشرات در مواد غذایی پیشرفت کرده است، و با دانشگاه توکوشیما، پیشرو در تحقیقات حشرات خوراکی، همکاری کردیم.
پودر کریکت مورد استفاده در میانوعده توسط Gryllus، یک سرمایهگذاری تحت حمایت دانشگاه توکوشیما و یکی از استارتآپهای پیشرو ژاپنی در زمینه پرورش و تولید جیرجیرکهای خوراکی ساخته شده است.
تاکاهیتو واتانابه، مدیر عامل شرکت و دانشیار دانشکده فنی، صنعتی و علوم اجتماعی دانشگاه توکوشیما، میگوید که هدف شرکت او تولید انبوه جیرجیرکهای خوراکی با درجه بالا و محصولات غذایی مبتنی بر کریکت به منظور ایجاد ثبات عرضه.
او می گوید: «در حال حاضر تقاضا حدود 100 برابر بیشتر از عرضه است. ما سالانه حدود 10 میلیون جیرجیرک تولید می کنیم، اما این مقدار کافی نیست. ما در حال حاضر در حال ساخت مزرعه کریکت دیگری هستیم که باید تولید را ده برابر افزایش دهد."
این شرکت که اخیراً 230 میلیون ین از طریق بودجه سری A جمع آوری کرده است، در حال کار بر روی یک سیستم پرورش نیمه اتوماتیک با th
هدف این است که در آینده ای نزدیک به طور کامل اتوماتیک عمل کنیم.
«این واقعیت که شرکت معروفی مانند Muji شروع به فروش کراکر کریکت کرد، یک معامله بزرگ است. واتانابه میگوید: این کمک میکند تا حشرات بهعنوان یک منبع غذایی مفید شناخته شوند. در گذشته، کسانی بودند که تجارت ما را جدی نمیگرفتند، اما مارکها و شرکتهای بزرگی که وارد بازار میشدند به حذف انگ و بهبود تصویر جیرجیرک کمک میکردند.»
Gryllus محصولات غذایی بر پایه کریکت از جمله نان کریکت تولید می کند.
صنعت رستوران Antcicada در ژاپن نیز در تلاش است تا غذاهای تصفیه شده با حشرات را معرفی کند. ، غذاخوری که سال گذشته در مرکز شهر توکیو افتتاح شد، کاسههای رامن را با استفاده از جیرجیرکهایی که از Gryllus به دست میآید در سوپ، روغن، سس سویا و نودل سرو میکند. هم از نظر بصری و هم از نظر طعم، تقریباً قابل تشخیص از رامنی است که در رستوران های سراسر ژاپن سرو می شود.
واتانابه میگوید: «این در مورد این است که چگونه میتوانیم آگاهی مصرفکننده را افزایش دهیم و به مردم بفهمانیم که جیرجیرکها میتوانند منبع منظم غذا باشند.
رشد کشاورزی
طرفداران می گویند که حشرات علاوه بر اینکه یک منبع تغذیه ای ارزان و سازگار با محیط زیست هستند، می توانند زمینه اشتغال و حتی پردازش فضولات حیوانات را فراهم کنند، که منبع رو به رشد انتشار گازهای گلخانه ای است.
اواسط راه تحصیل برای دکتری خود. در دانشگاه Waseda، Seiya Ashikari یک استارتآپ حشرات به نام Ecologgie راهاندازی کرد که بر تولید انبوه جیرجیرکها برای پودر ماهی تمرکز دارد. او اکنون در پنوم پن زندگی میکند، جایی که با کشاورزان برای پرورش جیرجیرکهایی که برای تولید پودر پروتئین، تنقلات و خوراک دام برای فروش در کامبوج و صادرات به ژاپن استفاده میشوند، کار میکند.
ما تولید جیرجیرک را به کشاورزان محلی برون سپاری می کنیم. عشیکاری می گوید، ایده ایجاد یک تعاونی کشاورزی است که بتواند جیرجیرک تولید کند و در عین حال برای اقشار آسیب پذیر اجتماعی شغل ایجاد کند. او میگوید که آب و هوای گرم کامبوج برای پرورش قیفها ایدهآل است، در حالی که قرابت فرهنگی این کشور با خوردن حشرات به این معنی است که مردم از سرمایهگذاری او درک میکنند.
او می گوید که آشیکاری برنامه های آموزشی برای کشاورزان اجرا می کند، برخی از آنها شروع به کسب سود قابل توجهی کرده اند.
سیا آشیکاری، موسس و مدیر عامل Ecologgie
ما شاهد افزایش تعداد کشاورزان کریکت هستیم. او میگوید موفقیت بهاصطلاح «کشاورزان ستارهدار» انگیزهای برای دیگران است. ما یک سیستم تولید و ارسال یک تن در ماه ایجاد کردهایم، اما همچنان به کار روی استانداردسازی مدل از نظر کارایی و ایمنی نیاز داریم.»
حشرات همچنین برخی از مهمترین مشکلات کشاورزی جهان را برطرف میکنند: مواد غذایی و ضایعات حیوانات، و کاهش منابع خوراک دام.
بر اساس تحقیقات بازار متفقین، اندازه بازار جهانی مدیریت زباله در سال 2019 2.08 تریلیون دلار ارزش داشت و پیش بینی می شود تا سال 2027 به 2.34 تریلیون دلار برسد. در همین حال، Research And Markets پیش بینی کرده است که بازار خوراک دام در سراسر جهان درآمدی بیش از 415.5 میلیارد دلار داشته باشد. تا سال 2023، در مقایسه با 335.7 میلیارد در سال 2017.
استارت آپ مستقر در فوکوکا، Musca Inc. راه حلی با استفاده از مگس برای بازیافت زباله و تولید کود طبیعی و پودر ماهی ارائه می دهد. در سالهای اخیر، کسبوکارهای مشابه به یک بخش کوچک اما رو به رشد تبدیل شدهاند که باعث تولید محصولی از پرورش دهندگان حشرات شده و علاقه غولهای جهانی تولید مواد غذایی مانند مکدونالدز را به دنبال منابع جایگزین پروتئین برانگیخته است.
میتسوتاکا کوشیما، مدیرعامل این شرکت، میگوید مگسهای موسکا صدها نسل از همخونی انتخابی برای ایجاد مگسهای مولد و مقاوم در برابر استرس را پشت سر گذاشتهاند. این مگسهای تنظیمشده قادرند فضولات حیوانات را در یک هفته به کود تبدیل کنند. این در مقایسه با سه هفته ای است که برای مگس های خانگی طبیعی طول می کشد.
تخمهای مگس موسکا ابتدا در سینیهای فضولات دام کاشته میشوند. در مدت هشت ساعت یا بیشتر، تخمها به لاروهای سفید بدون پا تبدیل میشوند که شروع به تغذیه از فضولات میکنند و در حین حرکت آن را تجزیه میکنند. در عرض یک هفته، ماگت ها پر می شوند و از سینی می خزند. فضولات باقیمانده انگل برای کود با کیفیت بالا جمع آوری می شود، در حالی که خود ماگت ها برای تغذیه حیوانات مغذی برداشت می شوند.
پودر کریکت تولید شده توسط Gryllus
این شرکت در حال حاضر در حال ساخت اولین کارخانه خود است، اگرچه این پروژه به دلیل بیماری همه گیر و عوارض اداری کند شده است. با این حال، انتظار میرود این مجتمع پس از راهاندازی، بتواند روزانه ۱۰۰ تن مدفوع و ادرار حیوانات را پردازش کند. برنامه این است که در نهایت کارخانههای فرآوری کاملاً خودکار را به طرفهای ذینفع واگذار کنیم.
در این میان، Musca، که عنوان آن از نام علمی مگس خانگی، Musca domestica گرفته شده است، با تولیدکنندگان مختلف کشاورزی و دامی همکاری میکند تا تواناییهای کود و خوراک پایدار مگسزای خود را آزمایش کند. تحقیقات تاکنون نشان داده است که ماهی هایی که از خوراک مخلوط با محصول Musca استفاده می کنند بزرگتر شده و در برابر بیماری ها مقاوم بوده اند. سیمی
آمار lar از سبزیجاتی که با استفاده از کود موسکا رشد کرده بودند جمع آوری شد.
ما در حال دریافت پرس و جو از شرکت های بزرگی هستیم که اکنون علاقه مند به سرمایه گذاری در تجارت کشاورزی هستند. کوشیما میگوید قطعاً علاقه شدیدی وجود دارد.
پروتئین حشرات چه غذا برای انسان باشد و چه برای حیوانات، به نظر می رسد که آماده تبدیل شدن به چیز بزرگ بعدی است. اما ممکن است هنوز مدتی طول بکشد تا مصرفکنندههای معمولی غذاهای مبتنی بر حشرات را به جای گوشت یا ماهی انتخاب کنند. یکی از دلایل محبوب شدن کریکت های Muji این بود که هیچ اثر بصری از حشره وجود نداشت.
در یک بعد از ظهر اخیر، مردی که به نظر می رسید در اوایل 20 سالگی خود باشد، مشغول بررسی یک دستگاه خودکار در اوئنو، یک منطقه پرجنب و جوش برای خرید و غذاخوری در شرق توکیو بود. این دستگاه خاص ظروف حشرات خشک شده خوراکی، از جمله مورچه ها، سوسک ها، ملخ ها و جیرجیرک ها را با قیمت حدود 1000 ین و بالاتر به فروش می رساند.
در پاسخ به این سوال که آیا قصد دارد از خزنده های خزنده نمونه برداری کند، مرد سرش را تکان داد.
او میگوید: «در واقع کاملاً کنجکاو هستم که طعم آنها چگونه باشد، اما فکر نمیکنم هنوز جرات خرید یکی از آنها را داشته باشم.»