مینیاتور افغان ها!!!

ثبت جهانی «مینیاتور به سبک بهزاد» به نام افغانستان در یونسکو

تاریخ انتشار : ۱۵:۰۸ ۱۹-۰۹-۱۴۰۴

افغانستان که در سال ۲۰۲۱ پرونده «هنر مینیاتور به سبک بهزاد» را برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه کرده بود، در نهایت توانست در بیستمین اجلاس کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، این هنر را به نام خود ثبت کند. این اجلاس از ۱۶ قوس در هند آغاز شده و قرار است پرونده «هنر آینه‌کاری در معماری ایرانی» نیز از سوی ایران بررسی شود.

تبریز امروز:

کمال الدین بهزاد

در بیستمین نشست کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، افغانستان موفق شد «هنر مینیاتور به سبک بهزاد» را به نام خود در فهرست جهانی ثبت کند

خبرگزاری صدای افغان(آوا) گزارش داد  ،افغانستان که در سال ۲۰۲۱ پرونده «هنر مینیاتور به سبک بهزاد» را برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه کرده بود، در نهایت توانست در بیستمین اجلاس کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، این هنر را به نام خود ثبت کند. این اجلاس از ۱۶ قوس در هند آغاز شده و قرار است پرونده «هنر آینه‌کاری در معماری ایرانی» نیز از سوی ایران بررسی شود.

در همین حال علیرضا ایزدی، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ایران در واکنش به این مسئله گفته است: «اگر افغانستان بخواهد مکتبی را تحت عنوان «مکتب بهزاد/هرات» ثبت کند، باید رضایت ایران را جلب کند.»

به نقل از ایسنا، ایزدی با اشاره به ریشه‌های مشترک میراث فرهنگی در منطقه گفت: «واقعیت این است که بخش زیادی از میراث فرهنگی در این حوزه تمدنی مشترک است و نمی‌توان برای آن مالکیت مطلق تعریف کرد. همان‌طور که فرش یا نقوش سنتی در کشورهای مختلف منطقه شباهت‌هایی دارند، هنر نگارگری نیز در ایران، افغانستان و تاجیکستان رواج داشته است.»

وی افزود: «نقاشی ایرانی پیش‌تر به صورت مشترک با ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان در یونسکو ثبت شده است. اگر افغانستان بخواهد مکتب بهزاد را ثبت کند، باید با ایران پای میز مذاکره بنشیند، همان‌طور که در پرونده ثبت «رَباب» رضایت افغانستان اخذ شد و ثبت مشترک انجام گرفت.»

ایزدی تأکید کرد: «یونسکو به هیچ‌وجه به دنبال ایجاد تنش میان کشورها نیست و ثبت میراث فرهنگی باید با همکاری و احترام متقابل صورت گیرد.»

نظرات کاربران


@