کاوه وحیدی آذر

آسمان شب 30 فروردین با خرس بزرگ در پشت کوه عینالی

تاریخ انتشار : ۰۲:۵۱ ۳۰-۰۱-۱۴۰۴

در شامگاه 30 فروردین ماه همزمان با آرامش بهاری تبریز، صورت فلکی دب اکبر با ابهتی ویژه در آسمان بالای سر می‌درخشد؛ فرصتی طلایی برای دوست‌داران نجوم و علاقه‌مندان به رصد کهکشان‌ها. خواهد بود

تبریز امروز:

تبریز – شنبه شب، آسمان شمال غرب ایران میزبان شکوهی کیهانی خواهد بود.

تبریز – شنبه شب، آسمان شمال غرب ایران میزبان شکوهی کیهانی خواهد بود.، تصویر از پشت عینالی است

در شامگاه 30 فروردین ماه  همزمان با آرامش بهاری تبریز، صورت فلکی دب اکبر با ابهتی ویژه در آسمان بالای سر می‌درخشد؛ فرصتی طلایی برای دوست‌داران نجوم و علاقه‌مندان به رصد کهکشان‌ها. خواهد بود

مطابق با موقعیت جغرافیایی تبریز، از ساعات میانی شب، مجموعه‌ی دسته‌ی ملاقه (Big Dipper) به نقطه‌ای بسیار بلند در افق شمالی خواهد رسید. با استفاده از دو ستارهٔ فقده (Phecda) و دبه (Dubhe) در لبه‌ی این ملاقه و امتداد خطی فرضی میان آن‌ها، رصدگران به کهکشان مارپیچی زیبای مسیه ۸۱ (Bode’s Galaxy) می‌رسند؛ کهکشانی با ساختاری کلاسیک و نوری نرم و گسترده در فاصله‌ای بیش از ۱۲ میلیون سال نوری از زمین.

در فاصله‌ای کمتر از یک درجه آسمانی از آن، کهکشان سیگار (Messier 82) با درخشش فشرده‌تر، چون زخمی روشن در تاریکی، دیده خواهد شد. این دو کهکشان در یک میدان دید تلسکوپی در کنار هم جا می‌گیرند؛ پدیده‌ای کم‌نظیر برای آسمان شب تبریز.

با توجه به پیش‌بینی هوای صاف و نبود مهتاب در آن شب، شرایط برای رصد کهکشان‌ها، حتی با دوربین دوچشمی قوی، بسیار مساعد است. گروه های نجومی شهر نیز برنامه‌هایی برای مشاهده‌ی گروهی در دامنه‌های عینالی ترتیب داده‌اند.

 


نظرات کاربران


@