طبق تصاویر ماهوارهای منتشر شده، تعداد بمب افکن های B-2 مستقر در جزیره دیگو گارسیا به 9 فروند رسیده که یک اتفاق بیسابقه در تاریخ است.
اسرائیل روز جمعه برای اولین بار پس از آتشبسی که جنگ اخیر میان اسرائیل و حزبالله را در نوامبر گذشته پایان داد، به پایتخت لبنان حمله کرد. خبرنگاران آسوشیتدپرس در بیروت صدای انفجار بلندی شنیدند و دود را از منطقهای در حومه جنوبی شهر مشاهده کردند که ارتش اسرائیل قول داده بود آن را هدف قرار دهد. این حمله اولین ضربه اسرائیل به بیروت از زمان برقراری آتشبس در نوامبر گذشته میان این کشور و گروه شبهنظامی حزبالله بود، هرچند اسرائیل از آن زمان تقریباً روزانه اهدافی را در جنوب لبنان مورد حمله قرار داده است. ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک تأسیسات ذخیره پهپاد حزبالله را در منطقه ضاحیه، که آن را پایگاه شبهنظامیان نامید، هدف قرار داده است. این حمله پس از آن صورت گرفت که اسرائیل، که حزبالله را به استفاده از غیرنظامیان بهعنوان سپر انسانی متهم میکند، به ساکنان هشدار داده بود منطقه را تخلیه کنند. منطقه مورد حمله یک منطقه مسکونی و تجاری است و دستکم در نزدیکی دو مدرسه قرار دارد. مقامات اسرائیلی گفتند این حمله در تلافی شلیک راکتهایی بود که ادعا میکنند از لبنان به سمت شمال اسرائیل پرتاب شده است. آنها قول دادند که حملات به بیروت ادامه خواهد یافت مگر اینکه دولت لبنان برای توقف چنین حملاتی اقدام کند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفت: «ما اجازه شلیک به جوامع خود را، حتی به مقدار کم، نخواهیم داد. ما در هر نقطه از لبنان، علیه هر تهدیدی برای دولت اسرائیل، حمله خواهیم کرد.» حزبالله شلیک راکتها را تکذیب کرد و اسرائیل را متهم به جستجوی بهانهای برای ادامه حملات به لبنان کرد.
به نظر میرسد آتشبس در غزه به پایان رسیده است. و در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، تلاش کرده حماس را به خاطر ازسرگیری درگیریهایی که در ۱۸ مارس ۲۰۲۵ بیش از ۴۰۰ فلسطینی را کشت سرزنش کند – و هشدار داد که این «تنها آغاز» است – حقیقت این است که بذرهای خشونتهای تجدیدشده را باید در سیاست داخلی اسرائیل جستجو کرد. از زمان اجرایی شدن فاز اول آتشبس در ژانویه، کارشناسان سیاست اسرائیل – از جمله خودم – مشکلی را که به احتمال زیاد غیرقابل حل است، برجسته کردهاند. و آن این است که اجرای فاز دوم این طرح – که در صورت اجرا، خروج کامل نیروهای نظامی اسرائیل از نوار غزه را در ازای آزادی گروگانهای باقیمانده در بر خواهد داشت – برای عناصر راست افراطی در ائتلاف حاکم اسرائیل که نتانیاهو برای بقای سیاسی خود به آنها وابسته است، غیرقابل قبول است. خروج از نوار غزه با ایدئولوژیهای حداکثرگرایانه اعضای کلیدی دولت نتانیاهو، از جمله برخی در حزب خود او، لیکود، در تضاد است. در عوض، موضع اعلامشده آنها این است که اسرائیل باید کنترل این منطقه را حفظ کند و تا حد امکان فلسطینیها را از آن بیرون براند. به همین دلیل است که بسیاری در دولت نتانیاهو وقتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که فلسطینیها باید از غزه خارج شوند تا راه برای پروژه بازسازی عظیمی به رهبری ایالات متحده باز شود، ابراز خوشحالی کردند. بهعنوان یک متخصص تاریخ اسرائیل و استاد مطالعات صلح، من معتقدم دیدگاه راست افراطی برای غزه پس از درگیری، که بخشهایی از دولت نتانیاهو آن را به اشتراک دارند، با طرح آتشبس ناسازگار است. اما بهطور فزایندهای به نظر میرسد که این دیدگاه با نظرات برخی در دولت آمریکا – که بهعنوان حامی واقعی آتشبس، شاید تنها نهادی بود که میتوانست دولت اسرائیل را به پایبندی به شرایط آن مجبور کند – همراستا شده است.
نتانیاهو هیچ علاقه ای به صلح نداشت ، فشار افکارعمومی جهانی و خواسته های خانواده های اسراییلی برای تبادل اسرا و هچنین فشارهای سیاسی داخلی او را وادار به پذیرش صلح کرد ، صلحی که می توانست به سادگی و با هر بهانه شکسته شود و جنگ مجددا آغاز گردد ، صلح و آتش بس موقت لازمه ی نتانیاهو بود، حال او با استفاده از فرصت بدست آمده اش دوباره جنگ را می خواهد آغاز کند. دراواخر فوریه ۲۰۲۵، موسی ابومرزوق، رهبر ارشد حماس و رئیس پیشین دفتر سیاسی این گروه، اظهار داشت که اگر میدانست پاسخ اسرائیل به حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس تا چه حد ویرانگر خواهد بود، از این حمله حمایت نمیکرد. این اعتراف صریح و قابلتوجه، اکنون که چند هفته بعد، بمباران وحشیانه اسرائیل از سر گرفته شده، اهمیت دوبارهای پیدا کرده است. حملات هوایی از ۱۸ مارس تاکنون جان صدها فلسطینی را گرفته و بهطور رسمی به آتشبس شکننده پایان داده است. بهعنوان یک متخصص در سیاست فلسطین، من معتقدم بازگشت به جنگ فعال در نوار غزه – از دیدگاه طرف فلسطینی – نشاندهنده عدم تعادل فاحش قدرت نظامی حماس در برابر اسرائیل و فقدان پیشبینی استراتژیک این گروه در عدم درک تمایل ظاهری بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، به ازسرگیری جنگ است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی "Truth Social" اعلام کرد که به ارتش آمریکا دستور داده است تا عملیات نظامی علیه حوثیها در یمن را آغاز کند. به گفته ترامپ، حوثیها یک کمپین تروریستی علیه کشتیها و هواپیماهای آمریکایی و دیگر کشورها انجام دادهاند: «بیش از یک سال است که یک کشتی تجاری تحت پرچم آمریکا نتوانسته است به طور ایمن از کانال سوئز، دریای سرخ یا خلیج عدن عبور کند. راهزنان حوثی، به هواپیماهای آمریکایی موشک پرتاب کردهاند و نیروهای ما و متحدانمان را هدف قرار دادهاند. این حملات میلیاردها دلار به اقتصاد آمریکا و جهان هزینه تحمیل کرده و جان افراد بیگناه را به خطر انداخته است.» پس از این دستور، ارتش آمریکا حملات هوایی به اهدافی تحت کنترل حوثیها در یمن انجام داد. شبکه تلویزیونی "المسیره" که متعلق به حوثیهاست، گزارش داد که حملاتی به شهر صنعا، پایتخت یمن، صورت گرفته است.
سوریه با کمبود شدید برق دست و پنجه نرم میکند و در این کشور شکل جدیدی از دیپلماسی در حال ظهور است که میتوان آن را “دیپلماسی مبتنی بر توافقنامههای خرید برق” نامید. با توجه به اینکه بیشتر مناطق در این کشور کمتر از سه ساعت در روز برق دارد، زیرساختهای برق سوریه نه تنها به یک مانع برای رشد اقتصادی، بلکه به یک نقطه کانونی برای سیاستهای انرژی منطقهای نیز بدل شدهاند. بیش از یک دهه درگیری و تحریمهای بینالمللی، سوریه را از یک کشور صادرکننده انرژی به یک کشور واردکننده محض تبدیل و آن را برای تأمین نیازهای انرژی خود به کشورهای خارجی وابسته کرده است. کاهش جزئی تحریمهای امریکا در ژانویه این امکان را برای سوریه فراهم کرده تا توافقنامههای خرید برق با کشورهای منطقه را امضا کند—تاکنون با اردن و ترکیه چنین توافقاتی را امضا کرده که این امر نشاندهنده یک رویکرد جدید در دیپلماسی است که در آن همکاری انرژی بهعنوان نقطه آغاز همکاریهای گستردهتر عمل میکند.
شبه نظامیان دروزی سویدا با حمله به جرمانا دمشق، منطقه را از تحت کنترل حکومت الجولانی خارج نمودندTارتش ترکیه با خشونت در منطقه عین العرب در سوریه بمباران می کند! ما به رژیم اسلامی افراطی در سوریه اجازه نمی دهیم که دروزی ها را سرکوب کند
پیش از این دفتر آیتالله العظمی سید علی الحسینی سیستانی روز جمعه اعلام کرد روز یکشنبه، برابر با دوم مارس ۲۰۲۵، نخستین روز از ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۶ هجری قمری خواهد بود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، ویدیویی تولیدشده توسط هوش مصنوعی را منتشر کرده است که در آن غزه بهعنوان یک استراحتگاه لوکس به تصویر کشیده شده و خود او به همراه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در حال نوشیدن کوکتل دیده میشوند. این ویدیو همچنین شامل تصاویری از رقصندگان شکم با روبند و مجتمعی عظیم به نام «ترامپ غزه» است. در پسزمینه این ویدیو، آهنگی پخش میشود که اشعار آن چنین است: «ترامپ غزه سرانجام از راه رسید. ترامپ غزه درخشان است، آیندهای طلایی، زندگیای نو. جشن بگیر و برقص، معامله انجام شده، ترامپ غزه شماره یک است.» اما در پس این نمایش، پیشنهاد ترامپ برای اخراج اجباری فلسطینیها و «مالکیت» ایالات متحده بر غزه قرار دارد. این طرح، که در ژانویه اعلام شد، با محکومیت گسترده مواجه شده است. اردن و مصر آن را بهطور کامل رد کردهاند و گزارشها حاکی از آن است که اردن در صورت وقوع جابهجایی اجباری فلسطینیها آماده جنگ است. ترامپ در این ویدئو بجز رقص شکم که بصورت محاوره ای به رقص عربی مشهور است ، مجسمه بزرگ خود را درمیدانی در غزه به نمایش گذارده است، بنیامین نتانیاهو نیز در این ویدئو که در کنار ترامپ در سواحل مدیترانه ای غزه به استراحت مشغول است
وزارت آموزش غزه از آغاز سال تحصیلی جدید در منطقه جنگزده در میان ویرانیهای عظیم پس از تجاوز 15 ماهه اسرائیل به نوار غزه خبر داد، جایی که 93 درصد از ساختمانهای مدارس ویران یا به شدت آسیب دیدند.
موسى ابومرزوق، رئیس دفتر روابط خارجی حماس مستقر در قطر، در مصاحبهای با نیویورک تایمز اظهار داشت که در صورت آگاهی از ویرانیهایی که این حمله در غزه به بار میآورد، از آن حمایت نمیکرد. وی تأکید کرد که شناخت پیامدهای این عملیات، پشتیبانی او از چنین اقدامی را «غیرممکن» میساخت. ابومرزوق خاطرنشان کرد که از جزئیات برنامهریزی حمله ۷ اکتبر، که طی آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و نزدیک به ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند، اطلاع نداشت. با این وجود، او و دیگر رهبران سیاسی حماس از استراتژی کلی عملیات نظامی علیه اسرائیل حمایت کرده بودند.
حزب الله لبنان در حال انجام آخرین اقدامات خود برای تشییع پیکرهای شهیدان سید حسن نصرالله و هاشم صفی الدین دبیران کل فقید حزب الله در روز یکشنبه آتی در ورزشگاه کمیل شمعون در بیروت، پایتخت این کشور است. به گزارش العربی الجدید، همزمان با آمادگیهای گسترده کمیتهای ویژه برای مدیریت این مراسم، پیش بینی میشود این مراسم با حضور مردمی و رسمی بیش از 70 کشور انجام شود. رژیم صهیونیستی در جریان گسترش حملات خود به لبنان، پس از جنگی که بیش از یکسال به طور محدود در مرزهای جنوبی با فلسطین ادامه داشت، در 27 سپتامبر 2024 طی حمله هوایی به مقر حزب الله در ضاحیه جنوبی بیروت سید حسن نصرالله را ترور کرد و به شهادت رساند. این رژیم در 3 اکتبر 2024 با حمله به مقر حزب الله در ضاحیه، هاشم صفی الدین، جانشین وی را پیش از اعلام رسمی انتصاب وی به این سمت، به شهادت رساند. کمیته رسانهای ویژه برگزاری مراسم تشییع پیکرهای رهبران فقید حزب الله اظهار داشت که در تلاش است تا با مشارکت صدها نهادهای رسانهای داخلی و بینالمللی، یکی از بزرگترین پوششهای رسانهای در تاریخ لبنان را سازماندهی کند. این کمیته در ادامه با بیان اینکه این رویداد با بالاترین سطح از دقت و حرفهای بودن، استثنایی خواهد بود، اعلام کرد در این مراسم تشییع حدود 79 کشور از سراسر جهان اعم از هیئتهای مردمی یا رسمی حضور خواهند یافت. در مقابل، باید منتظر روز تشییع بود، به ویژه از نظر امنیتی که موجب شده است شماری از شرکتهای هواپیمایی پروازهای روز یکشنبه خود را لغو کنند. همزمان با مراسم تشییع، فرودگاه بینالمللی رفیق الحریری بیروت بسته و پروازهای ورودی و خروجی به مدت 4 ساعت متوقف خواهد شد. این امری است که ممکن است بیسابقه باشد.
چین که اعلام کرده است درباره لغو تحریمهای حاکمان جدید سوریه ملاحظات جدی دارد، روز جمعه هیئتی را به دیدار رئیس جمهور دوره انتقالی سوریه فرستاد. به گزارش العربی الجدید، دفتر ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد «احمد الشرع» رئیس جمهور سوریه روز جمعه در کاخ الشعب دمشق میزبان هیئتی چینی به ریاست «شی هونگ» سفیر چین در سوریه بود. «اسعد الشیبانی» وزیر امور خارجه دولت موقت سوریه نیز در این دیدار حضور داشت. این دیدار در شرایطی برگزار شده است که «گو جیاکون» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانسی خبری در تاریخ 18 فوریه 2025، ملاحظات جدی چین را درباره پیشنهاد برخی کشورها برای لغو تحریمها علیه «هیئت تحریر الشام» ابراز کرده بود. جیاکون در این کنفرانس بر لزوم مخالفت سوریه با تمامی اشکال تروریسم و افراط گرایی تأکید کرد و افزود: ما شاهد اجماع در این باره هستیم که شرایط فعلی برای لغو تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، مناسب نیست و چین ملاحظات جدی در این زمینه دارد. وی همچنین از دولت سوریه خواست تا اقدامات ملموسی برای برطرف کردن نگرانیهای جامعه جهانی، از جمله چین، در زمینه مبارزه با تروریسم انجام دهد. چین پیش از این به عنوان حامی راهبردی نظام بشار اسد پس از انقلاب سوریه در سال 2011 شناخته میشد. این سیاست حمایتی چین به صورت سیاسی و دیپلماتیک بوده است، به طوری که چین به همراه روسیه چندین بار از حق وتوی خود برای جلوگیری از محکوم شدن نظام اسد در شورای امنیت استفاده و همچنین تأکید کرد که هیچ دخالتی از سوی کشورهای خارجی در امور داخلی سوریه پذیرفته نخواهد شد.
در چارچوب آتشبس شکننده پس از حملات ۷ اکتبر و خشونتهای پس از آن. تحقیقات آنها که بر اساس نظرسنجیهای انجامشده در اسرائیل و غزه است، نشاندهنده بیاعتمادی عمیق و سوءتفاهمهایی است که تلاشها برای آشتی را مختل میکند. در اینجا مهمترین نکات مقاله آورده شده است:
دولت عراق بار دیگر تأکید کرده است تا سال ۲۰۲۸ به خودکفایی در تولید گاز خواهد رسید و واردات گاز از ایران را متوقف خواهد کرد. این تعهد و وعده دولت عراق در حالی مطرح میشود که امریکا از تصمیم خود برای لغو معافیتهای عراق برای واردات گاز از تهران خبر داده و فشارها بر دولت السودانی به منظور استقلال انرژی افزایش یافته و اکنون این سؤال مطرح است که آیا عراق میتواند در مدت تعیین شده تا سال ۲۰۲۸ به این هدف برسد؟
اظهارات رئیسجمهور دونالد ترامپ مبنی بر اینکه ایالات متحده باید غزه را «تحت کنترل بگیرد»، جمعیت فعلی آن را جابجا کند و این منطقه را به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل کند، هم به معنای واقعی کلمه و هم برای فلسطینیها از نظر شخصی بسیار نگرانکننده است. این اظهارات، که پس از صحبتهای قبلی ترامپ مبنی بر تمایل به «پاکسازی» غزه مطرح شد، توسط برخی کارشناسان خاورمیانه به عنوان دعوتی برای «پاکسازی قومی» این منطقه از ۲.۲ میلیون سکنه فلسطینی آن تلقی شده است. آنها نگرانند که چنین سخنانی به امیدهای صهیونیستهای افراطی اسرائیل و حامیان آنها در دولت دامن بزند، که میخواهند فلسطینیها را از غزه خارج کنند و شهرکهای یهودینشین را در املاک ساحلی این منطقه ایجاد کنند. پس از اظهارات ترامپ، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل، اعلام کرد: «سرزمین مادری ما، سرزمین مادری ماست.» او افزود: «فکر میکنم رهبران و مردم باید به خواستههای مردم فلسطین احترام بگذارند.»....به عنوان محقق تاریخ مدرن فلسطین، میدانم که دعوت به خارج کردن فلسطینیها از غزه چیز جدیدی نیست – اما عزم فلسطینیها برای ماندن در سرزمین مادریشان نیز جدید نیست. تقریباً برای ۸۰ سال، فلسطینیهای غزه در برابر طرحهای مختلف برای جابجایی آنها از این منطقه مقاومت کردهاند. در واقع، این طرحها اغلب باعث تقویت مقاومت در برابر اشغال و جابجایی شدهاند.
با تشویق، بهجت آنتاکی نوازنده سازهای کوبه ای همراه با ارکستر سمفونیک ملی سوریه روی صحنه رفت و اولین کنسرت کلاسیک در خانه اپرای دمشق از زمان برکناری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را رقم زد. آنتاکی پس از اجرای هفته گذشته که صدها تماشاگر را به خود جلب کرد، گفت: با وجود بیش از سالها جنگ ویرانگر این کنسرت راهی برای گفتن "ما اینجا هستیم و میتوانیم هنر تولید کنیم" بود، . این جوان 24 ساله گفت: "ما ادامه خواهیم داد و قوی تر و زیباتر خواهیم شد."
همانطور که صاحبنظران سياست خارجي و ناظران صاحبنظر داخلي پيشبيني ميکردند و هشدار هم داده بودند، سفر آقاي سيدعباس عراقچي وزير خارجه کشورمان به کابل که روز يکشنبه اين هفته صورت گرفت، دستاوردي نداشت و صرفاً امتياز مهمي بود که جمهوري اسلامي ايران بدون کمترين مابازاء به حکومت خودخوانده طالبان داد.
با گذشت کمتر از یک هفته از آتش بس شکننده بین حماس و اسرائیل در نوار غزه، گروه حقوق بشر فلسطینی الحق روز پنجشنبه گزارشی را منتشر کرد که در آن در یک کارزار نسل کشی جزئیاتی از چگونگی هدف قرار دادن و حمله سیستماتیک اسرائیل به سیستم مراقبت های بهداشتی تا مرز فروپاشی آن منتشر شد." گزارش جدید - با عنوان تخریب سیستماتیک سیستم مراقبت های بهداشتی غزه: الگوی نسل کشی - بر اساس انتشارات قبلی، از جمله از نهادهای سازمان ملل متحد، و شهادت متخصصان پزشکی که از زمانی که اسرائیل حمله تحت حمایت ایالات متحده را در انتقام از حملات غزه حمله 7 اکتبر 2023 به رهبری حماس آغاز کرد، در غزه کار کرده اند. . هدف قرار دادن بیمارستانها و مراکز بهداشتی توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل، انکار تجهیزات پزشکی کافی در داخل و اطراف نوار غزه، و ربودن، شکنجه و کشتن پرسنل پزشکی، شواهدی از قصد نسلکشی اسرائیل به موارد زیر است
جوزف عون: ما به لحظه حقیقت رسیدهایم. ما در یک بحران حاکمیتی هستیم که نیازمند تغییر در عملکرد سیاسی و اقتصادی است. امروز مرحله جدیدی از تاریخ کشور آغاز میشود. همه ما باید تحت حاکمیت قانون و قوه قضائیه باشیم. تنها مصونیت موجود، برای هر شهروندی، تنها عدالت است. متعهد میشوم که با دولت آینده بر روی پیشنویس قانون جدید برای استقلال قوه قضائیه کار کنم. قول میدهم آنچه را که اشغالگران اسرائیل در سراسر کشور ویران کردند، بازسازی کنم. از نقش خود به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح برای تأیید حق دولت در انحصار حمل سلاح استفاده خواهم کرد. ما نباید برای قلدری علیه یکدیگر به بیرون [طرفهای خارجی] تکیه کنیم.
یک دادگاه برزیل دستور فوری به پلیس برای بازداشت یک سرباز ارتش اسرائیل که در حال حاضر در برزیل در تعطیلات توریستی به سر می برد، صادر کرد. این سرباز پس از شکایت بنیاد هند رجب به جنایات جنگی متهم شده است که در غزه مرتکب شده است. مدارک ارائه شده علیه وی شامل فیلم ها، داده های موقعیت جغرافیایی و عکس هایی است که مظنون را شخصاً در حال کار گذاشتن مواد منفجره و مشارکت در تخریب کل محله های غزه نشان می دهد. مادران گروه «ایما آره» اسراییلی در پی دستور دادگاه برزیل برای تحقیق درباره این سرباز نامه ای به نخست وزیر و رئیس ستاد ارتش فرستادند. این مادران در نامه خود خواهان مسئولیت نخست وزیر در رفع خطرات قانونی سربازان ارتش شدند و خواستار ایجاد یک سیاست روشن برای محافظت از سربازان جنایتکار در برابر تهدید دادگاه های بین المللی شدند.
«محمد جلالی»، آخرین نخستوزیر حکومت بشار اسد، با اشاره به شرایط وخیم اقتصادی و فساد ساختاری در سوریه فاش کرد حقوق ماهانهاش تنها ۱۴۰ دلار بوده و بر این باور است که سقوط رژیم اسد جنگ ۱۳ ساله نبوده بلکه فساد و فقر دو عامل اصلی این سقوط بودند..
ده ها هزار اقلیت از ترس آزار و اذیت سوریه از زمان تسلط این کشور توسط گروه اسلامگرای سنی حیات تحریر الشام در 8 دسامبر 2024 گریخته اند. در حالی که این گروه قول داده است که به تمامی اقلیت های قومی و مذهبی تحت حاکمیت خود احترام بگذارد، مدافعان حقوق بشر خواستار احتیاط شده اند. آنها به سابقه ضعیف گروه اسلامی در مورد احترام به حقوق بشر در مناطقی که در سال های اخیر بر آن حکومت کرده است اشاره می کنند. جمعیت سوریه عمدتاً عرب و مسلمان سنی هستند، اما جوامع اقلیت مدتها بخشی از این منطقه بودهاند. علویان، فرقه ای شیعه و یکی از بزرگترین گروه های اقلیت، حدود 10 تا 13 درصد جمعیت را تشکیل می دهند. تعداد مسیحیان که زمانی یک گروه اقلیت بزرگ دیگر بودند، از زمان آغاز جنگ داخلی در سال 2011 رو به کاهش بوده است. در حالی که به سختی می توان به اعداد دقیق دست یافت، اما اعتقاد بر این است که جمعیت آنها از 10 درصد به حدود 2.5 درصد کاهش یافته است. دروزها، گروه مذهبی دیگر، حدود 3 درصد را تشکیل می دهند، در حالی که کردها، یک اقلیت قومی متمرکز در شمال شرق، حدود 10 درصد را تشکیل می دهند و عمدتاً مسلمان سنی هستند. گروههای کوچکتری مانند ارمنیها، چرکسها و ترکمنها نیز به موزاییکهای متنوع سوریه کمک میکنند. آینده این گروه ها در بحث بازسازی سوریه نقش محوری دارد. رفتار آنها نشانگر مهمی خواهد بود که آیا سوریه می تواند جامعه ای فراگیر بسازد و اعتماد را در میان جوامع متنوع خود تقویت کند.
ارمنستان به سرعت به سقوط خیره کننده رژیم اسد در سوریه واکنش نشان داده و سفارت خود را در دمشق منتقل کرده و نیروهای حافظ صلح خود را از این کشور خارج کرده است. اما تاکنون، مقامات تا حد زیادی در تلاش برای یافتن راهی برای کمک به ارمنیهای سوری در صورت تمایل برای خروج از کشور با مانع مواجه شدهاند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.