به دنبال وضع محدودیتها بر رسانهها و خبرنگاران از سوی طالبان در کشور، منابع محلی در لغمان میگویند که این گروه عکسبرداری از نشستهای خود را ممنوع کرده است. منابع روز چهارشنبه، ۳۰ عقرب،گفتند که این ممنوعیت از سوی شیراحمد حقانی، والی طالبان در لغمان، وضع شده است. حقانی گفته که این دستور را براساس قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان، صادر کرده است. وی تأکید کرده است که سایر مسوولان محلی طالبان بهجای تصاویر نشستها از تصاویر ساختمانهای نهادهای مربوط استفاده کنند. طالبان در قانون توشیح شده امر به معروف و نهی از منکر نشر تصاویر زندهجان را ممنوع اعلام کردهاند. منع عکسبرداری از سوی این گروه رسانهها و خبرنگاران را با چالش جدی روبهرو کرده است.
طالبان بیشتر کتابهایی را که نویسندهگان آن زنان هستند، از مکاتب این ولایت جمعآوری کردهاند. به گفته منابع، طالبان حتا کتابهای «رمان و شعر» را از کتابخانههای مکاتب کاپیسا باخود بردهاند. پیش از این، وزارت تحصیلات عالی طالبان نیز به مسوولان دانشگاههای کشور دستور داده بود که در کتابخانههای دانشگاهها کتابهای «سیرت» را جاگزین کتابهای دوران جمهوریت کنند. براساس این دستور، کتابهایی که باید جمعآوری شوند شامل کتابهای سلفیها، تحریریها، شیعیان و مخالفان سیاسی طالبان است. یک نسخه از فهرست کتابهایی ممنوعه از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان که در اختیار روزنامه ۸صبح قرار گرفته نشان میدهد که این گروه بیش از ۴۰۰ عنوان کتاب را ممنوع اعلام کرده است.
طالبان از پوشش این نشست توسط رسانههای تصویری جلوگیری کردند. طبق اطلاعات، برای حضور در این نشست از رسانههای تصویری دعوت نشده بود. براساس اظهارات منابع، طالبان به خبرنگاران تنها اجازه تهیه گزارش کتبی از این نشست را دادهاند. هنوز دلیل اجازه نیافتن خبرنگاران رسانههای تصویری در این نشست مشخص نشده است. گفتنی است که طالبان پس از تسلط دوبارهشان بر افغانستان، محدودیتهای شدیدی را علیه خبرنگاران و رسانهها وضع کردهاند. پیشتر سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته بود که این گروه گامبهگام قوانین خود را علیه مردم تطبیق میکند. این در حالی است که چند روز پیش مرکز خبرنگاران افغانستان از توقف نشرات تلویزیون ملی زیر اداره طالبان در تخار به دنبال اجرای دستور منع نشر تصاویر موجودات زنده، خبر داده بود. مرکز خبرنگاران افغانستان از تعطیلی تلویزیون ملی زیر اداره طالبان در تخار خبر داد
به گفته منابع، طالبان به مسوولان رسانههای تصویری خوست دستور دادهاند که از نشر تصاویر موجودات زنده خودداری کنند. براساس اطلاعات منابع، احتمالاً فعالیت سایر شبکههای تلویزیونی در این ولایت نیز طی روزهای آینده متوقف شود. پیش از این نشرات رسانههای تصویری در ولایتهای قندهار، تخار و بادغیس از سوی طالبان متوقف شده بود. این در حالی است که هفته گذشته طالبان طی نشستی در قندهار، به مسوولان تلویزیونهای خصوصی دو ماه مهلت تعیین کرده بودند تا نشرات خود را به رسانههای شنیداری تغییر دهند. طالبان به مسوولان تلویزیونها دو ماه مهلت دادهاند تا نشراتشان را صوتی کنند
با وجود درخواست حکومت طالبان برای اشتراک در نشست بریکس، به نظر میرسد که شانزدهمین نشست این سازمان بدون حضور نمایندههای دار و دسته ی آنان برگزار میشود. قرار است این اجلاس با حضور رؤسای جمهور روسیه، چین، هند، برزیل، مصر و ایران و سران سایر کشورهای دعوت شده به این نشست روز سهشنبه «۲۲ اکتبر» در شهر کازان روسیه برگزار شود. ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به پرسشهای رادیو آزادی در مورد شرکت یا عدم اشتراک حکومتشان در این نشست پاسخی نداد، اما پیش از این حمدالله فطرت معاون او درخواست اشتراک در این نشست را داده بود. او در ۲۴ ماه می سال جاری گفته بود که روابط اقتصادی و مبادلات تجاری خوبی با کشورهای عضو بریکس دارند، وخواستار شرکت در این نشست هستند. ضمیر کابلوف، نمایندهٔ ویژهٔ روسیه در امور افغانستان اما در آغاز ماه اکتبر، پس از پایان نشست مسکو به خبرنگاران گفت که دعوت حکومت طالبان به نشست بریکس تنها به آنها نه، بلکه به همه اعضای این سازمان بستگی دارد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ از جلوگیری قاچاق ۱۶۹ اثر به بیرون از کشور خبرمیدهد. سخنگوی این وزارت میگوید این اثرها که شامل آثار فلزی، کتاب و اسناد تاریخی میشود، قرار بود روز گذشته از راه سپین بولدک کندهار به بیرون از کشور قاچاق شود. به گفته سخنگوی این وزارت سیزده قلم آثار یاد شده فلزی بوده و متباقی آن کتاب واسنادهای تاریخی را شامل میشود. این اثرها قرار است بعد از ثبت از سوی مسوولان به موزیم انتقال داده شود. خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «روز گذشته در منطقه اسپین بولدک کندهار از سوی مسوولان اطلاعات و فرهنگ و کمیساری از قاچاق ۱۶۹ قلم آثر تاریخی جلوگیری شده است که درمیان آن سیزده اثر فلزی بوده، متباقی آن کتابها و اسناد که به ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت کندهار سپرده شد و بعد از ثبت به موزیم انتقال داده میشود.» در همین حال، برخی از باستان شناسان و فرهنگیان با آنکه بر اهمیت آثار تاریخی و باستانی در کشور تاکید میورزند؛ اما میگویند که راه قاچاق آثار باستانی باید گرفته شود.
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان در مراسمی اظهارداشت: روابط تجارتی طالبان با آسیای مرکزی را در وضعیتی مناسب است و این روابط به سوی توسعه بیشتر در حرکت میباشد. وی همچنین حملات رژیم صهیونیستی علیه لبنان و فلسطین را محکوم کرد. پیش از این مقامات طالبان و مردم افغانستان جنایات اسرائیل در غزه و لبنان را محکوم کرده بودند.
منابع خبری گزارش دادهاند که طالبان به نشست دو روزه سازمان همکاری شانگهای که در اسلامآباد، پاکستان برگزار میشود، دعوت نشده است. گفته می شود که پاکستان به عنوان رییس دورهای سازمان همکاری شانگهای، مانع مشارکت طالبان نشده است. افغانستان عضو سازمان همکاری شانگهای نیست، کشور ناظر؛ اما غیرفعال است. افغانستان در 7 جون 2012 عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای شد و اما عضویت افغانستان در این سازمان پس از تسلط دوباره طالبان از سپتامبر 2021 تاکنون غیرفعال بوده است.
از روز زبان ترکمنی در ولایت فاریاب با برگزاری نمایشگاه کتاب، صنایعدستی، پوشش لباسهای محلی و شعرخوانی گرامیداشت شده است. شماری از شاعران، فرهنگیان و باشندگان ولایتهای شمالی در این برنامه خواستار تقویت و حفظ فرهنگ اصیل ترکمنی شدند.
عتیقالله عزیزی، معاون هنری و فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، در نشست شورای عالی زبانها بر اهمیت و جایگاه تمامی زبانها در نظام حکومتی تأکید کرد و خواستار تلاش برای تقویت آنها شد. حبیب غفران، سخنگوی وزارت طلاعات و فرهنگ طالبان، گفت که زبانها نمادهای شناخت ملتها و اقوام هستند و باید به آنها توجه شود.
حکمتالله شمیم، سخنگوی والی پروان میگوید که بیش از ۵۰۰ تن در این ولایت به یک بیماری ساری ناشناخته مبتلا شدهاند. به گفته شمیم، در چهار روز گذشته بیش از ۵۰۰ باشنده دره کفشان ولسوالی شینوار ولایت پروان به یک بیماری ساری ناشناخته مبتلا شده و این تعداد در حال افزایش است. به گفته مسوولین محلی تاکنون دو تن بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده و وضعیت صحی ۵۰ تن دیگر وخیم خوانده شده است. آقای شمیم افزوده است که تیمهای صحی به محل رسیده اند و از افراد مبتلا نمونهگیری شده تا معاینات و ارزیابی بعد صورت گیرد.
بانک مرکزی افغانستان میگوید که ارزش پول کشور در یک ماه گذشته ۲.۲۴ افغانی در برابر اسعار خارجی افزایش یافته است. این بانک، علت افزایش ارزش افغانی در برابر اسعار خارجی را اجرای سیاستهای بهتر پولی، جلوگیری از قاچاق دالر، افزایش صادرات و استفاده از پول افغانی در بازارهای اسعاری میداند. حسیبالله نوری سخنگوی بانک مرکزی گفت: «معلومات اخیر ما نشان میدهد که در یک ماه گذشته ارزش افغانی در برابر دالر ۲.۲۴ افغانی افزایش یافته که این برای بانک مرکزی یک دستاورد بزرگ است.» از سوی دیگر، شماری از باشندگان پایتخت میگویند که با وجود افزایش ارزش افغانی، قیمت خواربار کاهش نیافته است.
هر چند «سواستفاده از موقعیت و قدرت»، «فساد» و یا حتی «پولشویی» واژههای غیرآشنایی در دنیای قدرت و در بین سیاستمداران نیستند و رسانهها هر روز بیشتر از دیروز اسرار مگوی بسیاری را در اقصی نقاط دنیا افشا میکنند اما مورد این وزیر ۵۵ ساله در نوع خود جالب است. این سیاستمدار که بیش از ۵۰۰ میلیون دلار از بیتالمال را برای مصارف شخصی استفاده کرده، از سال ۲۰۱۶ تاکنون موفقشده تنها در بریتانیا، ۳۶۰ خانه بخرد. او که در زمان حضور خود در دولت وزارت زمین را برعهده داشته با توجه موقعیتهایی که در اختیارش بوده یک امپراطوری زمین در سراسر دنیا به راه انداخته است. نام او سیفالزمان چودهری است و در حکومت پیشین این کشور وزیر امور زمین بوده است.. بر اساس گزارشها و با وجود محدودیت ۱۲ هزار دلاری که هر شهروند بنگلادشی میتواند سالانه از کشور خارج کند آقای چودهری بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در این مدت از کشور خارج و در چهار گوشه جهان زمین و ملک و خانه برای خود خریده است. این در حالی است که قانون اساسی بنگلادش به صراحت بیان کرده که سیاستمداران باید داراییهای خارجی خود را اعلام کنند. او از متحدان نزدیک شیخ حسینه نخست وزیر برکنار شده بنگلادش بود که در ماه اوت پس از کشته شدن صدها نفر در سرکوب تظاهرات دانشجویان این کشور در نهایت از بنگلادش گریخت. پس از خروج حسینه، مقامات بنگلادش تحقیقاتی را در مورد اتهامات فساد گسترده در دولت وی آغاز کردند.
آکادمی ترکی از تصویب الفبای مشترک ترکی 34 حرفی برای زبان های ترکی خبر داد. این تصمیم در سومین نشست کمیسیون الفبای ترکی مشترک، که از 9 تا 11 سپتامبر در باکو، آذربایجان برگزار شد، اتخاذ شد. این نشست با همکاری انجمن زبان ترکی برگزار شد و اعضای سازمان کشورهای ترک (OTS) شرکت کردند. این نشست گام مهمی در تلاش مستمر برای یکسان سازی زبان های ترکی بود که بر اساس پیشنهاد الفبای لاتین که برای اولین بار توسط دانشمندان در سال 1991 معرفی شد، ساخته شد. کمیسیون با تکیه بر دو سال کار و تخصص اختصاصی، پیشنهاد اصلی را به طور کامل بررسی و اصلاح کرد. نتیجه یک الفبای مشترک ترکی جدید است که برای نمایش دقیق واجهای متنوع زبانهای ترکی طراحی شده است و درک متقابل و ارتباط بیشتر میان جوامع ترک زبان را تسهیل میکند. آکادمی زبان ترکی که مقر آن در آستانه، قزاقستان است، بر ماهیت تاریخی این دستاورد تاکید کرد و به پتانسیل آن برای تقویت همکاری میان مردمان ترک و حفاظت از میراث زبانی آنها اشاره کرد. آکادمی، همراه با انجمن زبان ترکی، از دولت های کشورهای ترک و اعضای کمیسیون برای کمک های ارزشمندشان تشکر کرد. آنها همچنین از همه نهادهای مربوطه خواستند تا فعالانه از اجرای این الفبای تأیید شده برای اطمینان از پذیرش و ادغام موفقیت آمیز آن حمایت کنند.
منابع محلی در ولایت دایکندی خبر دادند که گروهی از باشندگان ولسوالی سنگتخت و بندر این ولایت در نزدیکی مرز با ولایت غور، هدف حمله مسلحانه قرار گرفتهاند. بهگفته این منابع، در این حمله دستکم 12 نفر کشته و شماری هم زخمی شدهاند. مسئولان در دایکندی و غور تاکنون درباره این رویداد اظهارنظر نکردهاند. بنت تیرباران دایکندی را «هولناک» خواند ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان میگوید که کشتار هولناک شیعیان دایکندی که در حال سفر به ولایت غور بودند، دارای نشانههای از «جنایات بینالمللی» است. آقای بنت امروز با نشر پستی در ایکس، با خانوادههای قربانیان ابراز همدردی کرده است. او افزوده است: «من نگران موجی از حملاتی هستم که داعش مدعی آن هستند. نیاز به پیشگیری، حفاظت و پاسخگویی بینالمللی در افغانستان است.»
سوارکارانی که بر سر لاشه بزها در حال کشمکش هستند، تیرهایی که در سراسر استپ پرواز می کنند، تیتان هایی که در شاهکارهای استقامتی کنده ها را بلند می کنند. صحنههایی از این قبیل است که آستانه – معمولاً شهری آرام که در آن بوروکراتهای مستقر در آن زندگی میکنند – میزبان بازیهای عشایری جهانی است که در 13 سپتامبر به پایان میرسد. حدود 2500 ورزشکار از 89 کشور - تا کلمبیا و زیمبابوه - در این بازیها که به صورت غیررسمی "المپیک عشایری"دوبله شدهاند با هم رقابت میکنند.
مقامات ارشد ایران روز چهارشنبه ادعاهایی مبنی بر ارسال موشک های بالستیک کوتاه برد ایران به روسیه برای کمک به تلاش های جنگی این کشور علیه اوکراین را رد کردند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حالی که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این ادعاها را "کاملاً بی اساس و کذب" خواند، گفت: ایالات متحده و متحدانش بر اساس "اطلاعات نادرست و منطق معیوب" عمل می کنند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در گزارشی از شکستن ۲۱ هزار و ۳۸۲ ساز و اخراج بیش از دویست نیروی امنیتی به دلیل نداشتن ریش در صورت به عنوان دستاورد یکساله خود یاد کرد.
دوستانی که در جنگ هستند! روسیه و چین به نظر می رسد که در مورد انرژی با هم دشمنان خوبی باشند. در نتیجه، ترکمنستان ممکن است ذینفع اصلی نیاز پکن به گاز طبیعی بیشتر باشد. همین چند ماه پیش، مقامات روسیه و چین می گفتند که توافق برای ساخت یک خط لوله گاز جدید که دو کشور را به هم متصل می کند، موسوم به نیروگاه سیبری 2، قریب الوقوع است. اکنون، به نظر می رسد که این برنامه ها متوقف شده است. به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، تصمیم اخیر دولت مغولستان مبنی بر عدم گنجاندن بودجه برای ساخت خط لوله در یک برنامه اقتصادی پنج ساله به طور گسترده به عنوان یک شاخص نشان می دهد که چین در حال تجدید نظر در پروژه خط لوله است. پیش بینی می شود که نیروگاه سیبری 2 سالانه 50 میلیارد متر مکعب گاز را از غرب سیبری از طریق مغولستان به چین منتقل کند. بهره برداری از آن می تواند درآمد بسیار مورد نیاز روسیه را فراهم کند، روسیه که تلاش می کند تا از عهده هزینه های جنگ خود در اوکراین برآید. چین ثابت کرده است که حامی مهم روسیه است و به کرملین برای غلبه بر تحریم های اعمال شده توسط غرب کمک می کند. اما توقف پروژه «قدرت سیبری 2» نشان میدهد که دوستی پکن دارای مرزهایی است، علیرغم اعلام معروف شی جینپینگ، رهبر چین و ولادیمیر پوتین، همتای روسی او مبنی بر اینکه روابط دوجانبه «هیچ محدودیتی» ندارد. در حالی که چین روسیه را به همکاری در زمینه انرژی معطوف می کند، روابط خود را با ترکمنستان تشدید می کند. وب سایت ترکمن پورتال گزارش داد، گروهی از دانشجویان ترکمن، تابستان را در یک دوره آموزشی در دانشگاه نفت پکن گذرانده اند. یک کارشناس منطقه ای به نام الکسی چیگادایف گفت که خط لوله جدیدی که چین و ترکمنستان را به هم متصل می کند برای پکن منطقی تر است. به عنوان مثال، چین در هر دو مرحله ساخت و ساز و عملیاتی، کنترل بسیار بیشتری بر چنین خط لوله ای خواهد داشت. چیگادایف به رادیو آزادی گفت: «مذاکره با رهبری سیاسی ترکمنستان نیز آسانتر است – این کشور حتی از سطح اقتدارگرایی بالاتری نسبت به روسیه و اقتصاد سادهتر برخوردار است». تاکنون ترکمنستان در سال 2024 از روسیه در تامین گاز به چین از نظر درآمد پیشی گرفته است. در گزارشی که توسط یک خبرگزاری ازبکستان به نام Spot.uz منتشر شد، آمده است که ترکمنستان بزرگترین تامین کننده گاز چین در دوره ژانویه تا ژوئیه بوده و 5.67 میلیارد دلار گاز صادر کرده است. روسیه با 4.69 میلیارد دلار فروش در رتبه دوم قرار گرفت. قزاقستان همچنین بیش از 730 میلیون دلار گاز به چین در این مدت ارائه کرده است.
الکساندر لوکاشنکو، بلاروس، اخیرا قزاقستان را به دلیل عدم حمایت کافی از تلاشهای روسیه برای تسلیم کردن اوکراین به صورت نظامی مورد انتقاد قرار داد. مقامات قزاقستان چنین انتقادی را با مهربانی نپذیرفتند. لوکاشنکو در مصاحبه ای که در 15 آگوست از تلویزیون روسیه پخش شد، موضع قزاقستان در قبال جنگ روسیه و اوکراین را نه چندان پنهان کرد و آستانه را به عنوان یک ناظر صلح طلب معرفی کرد. او همچنین اشاره کرد که قزاقستان به اندازه کافی از حمایت سیاسی که مسکو در گذشته ارائه کرده و ممکن است در آینده ارائه کند، قدردانی نکرده است. نیروهای روسیه به فرونشاندن شورش در اوایل سال 2022 در قزاقستان کمک کردند، خشونتی که اکنون معمولاً به عنوان رویدادهای ژانویه شناخته می شود. زمانی دور نیست که به روسیه بیایید و درخواست حمایت و کمک کنید. لوکاشنکو در این مصاحبه با اشاره آشکار به قزاقستان گفت: هیچ کس دیگری نیست که از آن کمک بخواهید. وزارت خارجه قزاقستان سفیر بلاروس را احضار کرد تا درباره مداخله ناخواسته لوکاشنکو توضیح دهد. به گزارش سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه قزاقستان، در جریان نشست 21 اوت در آستانه، مورات نورتلئو، وزیر امور خارجه به پاول اوتیوپین، سفیر بلاروس، یادآور شد که قزاقستان "یک سیاست خارجی صلح آمیز مبتنی بر اصول سازمان ملل و قوانین بین المللی" را دنبال می کند. در دیپلماتیک ترین اصطلاح، نورلو عملاً به بلاروس گفت که دست از کار بکشد و اشاره کرد که لوکاشنکو با انتشار علنی انتقادات و نه پشت درهای بسته مرتکب گناه دیپلماتیک شده است. بلاروس و قزاقستان ظاهراً از طریق عضویت مشترک در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان پیمان امنیت جمعی متحد هستند. در بیانیه وزارت امور خارجه به نقل از نورلئو آمده است: «کشور ما قاطعانه متقاعد شده است که همه اختلافات بین کشورها باید از راه های سیاسی و دیپلماتیک حل شود. در شرایط ژئوپلیتیک کنونی، مسیر سیاست خارجی کشور که توسط رئیس دولت تدوین شده کارآمدی خود را به اثبات رسانده است. وزیر قزاقستان برای بررسی این موضوع که لوکاشنکو از خط خارج شده است، «از طرف بلاروسی خواست تا موضع آستانه در مورد فرآیندهای جاری را به طور عینی ارزیابی کند.»
الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نگرانی خود را در مورد آنچه به گفته وی کوچک شدن "فاجعه بار" دریای خزر است، بررسی کرد و گفت که دو طرف برای تجزیه و تحلیل اوضاع به توافق رسیده اند. دریای خزر، بزرگترین آب داخلی جهان، بین آذربایجان و قزاقستان، با روسیه در شمال و ایران و ترکمنستان در جنوب قرار دارد. مطالعات علمی نشان داده است که سطح آب خزر که در طول قرن گذشته به شدت در نوسان بوده است، از اواسط دهه 1990 کاهش یافته است. علی اف طی بیانیه ای برای رسانه ها در کنار پوتین در باکو گفت: «از پنجره اتاقی که در آن مذاکره می کردیم، صخره هایی را که فقط دو سال پیش زیر آب بودند به ولادیمیر ولادیمیرویچ (پوتین) نشان دادم. "امروز آنها قبلاً یک متر بالاتر از سطح ظاهر شده اند." پوتین هیچ اظهارنظری علنی نکرد. علی اف گفت که او و پوتین توافق کردهاند تا وضعیتی را که به گفته وی در حال تبدیل شدن به یک فاجعه زیستمحیطی است، تحلیل کنند. ناظم محموداف، رئیس سرویس ملی هواشناسی وزارت محیط زیست آذربایجان، به رویترز گفت که این سطوح تحت تأثیر افزایش تبخیر مرتبط با تغییرات آب و هوایی و همچنین تغییر مسیر آب ولگا برای آبیاری قرار گرفته است.
مجسمه های باستانی در جریان بارش شهابی پرسید بر فراز کوه نمرود در جنوب شرقی ترکیه، یکشنبه، 11 اگوست 2024 مشاهده می شوند.
طالبان سومین سالروز خروج آمریکایی ها از افغانستان و سقوط جمهوریت را در اقامت گاه سفیر افغانستان در تهران با حضور مهمانان بسیاری جشن گرفتند، با توجه به چیدن میز وحضور افراد ! چندان مشخص نشدند که مهمان های طالبان افراد افاغنه ساکن در ایران هستند و ارتباط آنها با سفارتخانه چگونه است یا آنکه مقامات سیاسی کشور میزبان و سایر سفارتخانه ها بودند که هر دو به نظر بعید می آمد، نحوه پوشش لباس مهمانان و مراسم جشن مجلل طالب ها در تهران کمترین سنخیتی با فقر و بیماری کودکان و مردمان سرزمین شان و ناکارآمدی سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی طالبان نداشت ومی توان این جشن را یک جشن واقعی برای آن ها دانست که توانسته اند ضمن براندازی جمهوریت ؛ و تحویل گرفتن سرزمین زیبا و ثروتمند افغانستان ، جای خود را برای برگزاری جشن در تهران پیدا کنند! طالبان ویدیویی نیز برای جشن خود در اقامت گاه سفیر خیلی مشغول خود!!! تهیه و منتشر کرده اند!
ائتلاف حاکم تایلند روز پنجشنبه از دختر تاکسین شیناواترا، سرمایه دار تفرقه انگیز حمایت کرد تا نخست وزیر آینده شود، اقدامی غافلگیرکننده که می تواند جنگ قدرت را طولانی کند و آشفتگی سیاسی را دوباره شعله ور کند. پائونگترن شیناواترا، تازهوارد سیاسی، 37 ساله، در رایگیری ویژه پارلمان در روز جمعه نامزد خواهد شد و در صورت موفقیت، دومین نخستوزیر زن تایلند و سومین شیناواترای خواهد بود که مقام نخست را در اختیار دارد. این اعلامیه پس از انبوهی از مذاکرات پشت سر هم در 24 ساعت پس از برکناری سرتا تاویسین توسط دادگاه به عنوان نخستوزیر انجام شد، این آخرین ضربه برای فیو تای، غولپیکر پوپولیست خانواده میلیاردر شیناواترا بود که برای دو دهه با تشکیلات بانفوذ تایلند و ارتش سلطنتی دست بسته بود. پائونگ تارن در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک که در کنار رهبران 10 شریک ائتلافی حزب قرار داشت، گفت: "کشور باید به جلو حرکت کند، فیو تای حزب اصلی در تشکیل دولت است و کشور را به جلو خواهد برد." ما مصمم هستیم، با هم، و کشور را به جلو سوق خواهیم داد.» سرتا چهارمین نخستوزیر جنبش بود که با حکم دادگاه برکنار شد و سقوط او حاکی از فروپاشی تنشزدایی ناآرام بین تاکسین و دشمنانش در نخبگان محافظهکار و گارد قدیمی نظامی متحد سرتا برای تبدیل شدن به نخست وزیر در همان روز است که امکان بازگشت سرمایهدار از تبعید خود را در سال 2023 فراهم کرده بود. .
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.