خبر های ویژه

هشداری در مورد داروهای کاهش وزن: Ozempic، Zepbound و سایر محصولات کاهش وزن بدون نام تجاری، خطرات نامعلومی برای مصرف کنندگان دارند.

19 مهر 1403

میکرو آر ان ای برنده جایزه نوبل تنظیم کننده اصلی ژنوم است - محققان در حال یادگیری درمان بیماری با استفاده از نحوه کنترل ژن ها هستند.

17 مهر 1403

اندوماک ، سلول بازسازی یافت

3 مهر 1403

ربات‌های زیستی از سلول‌های موجودات مرده به وجود می‌آیند - مرزهای زندگی، مرگ و پزشکی را پیش می‌برند.

22 شهریور 1403

اوزمپیک جعلی: چگونه شماره بچ ها به گروه های جنایتکار کمک می کند تا داروهای خطرناک کاهش وزن را گسترش دهند

16 شهریور 1403

چه چیزی پیری و بیماری را به هم مرتبط می کند؟ تعداد فزاینده ای از تحقیقات می گویند که این یک متابولیسم معیوب است

2 شهریور 1403

ابن سینا: او که علم، پزشکی و فلسفه مدرن را شکل داد

1 شهریور 1403

با احترام به پزشک بزرگ تبریز دکتر جلیل شرابیانلو

1 شهریور 1403

هنگامی که بچه ها به مدرسه باز می گردند، بیماری های عفونی افزایش می یابد - در اینجا آنچه می توانید در مورد آن انجام دهید

20 مرداد 1403

مطالعه جدید نشان می دهد تبعیض از طریق تغییرات شبکه مغزی منجر به پیری سریع تر می شود

16 مرداد 1403

قطعات بلند پازل کووید در جای خود قرار می گیرند - تصویر ناراحت کننده است

29 تیر 1403

سازمان غذا و داروی ایالات متحده در نهایت مواد خاص نوشابه را در سراسر جهان ممنوع کرد

21 تیر 1403

نبرد بر سر طرح ورشکستگی J&J برای پایان دادن به دعاوی تالک

18 تیر 1403

از تشخیص اختلالات مغزی تا تقویت شناختی، 100 سال EEG علوم اعصاب را متحول کرده است.

16 تیر 1403

پنج منبع ریزپلاستیک‌های خانگی کدامند و چگونه می‌توان از آنها دوری کرد؟

12 تیر 1403

خدمات پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با سرطان

8 تیر 1403

4 خرداد 1403

حیوانات با گیاهان خود درمانی می کنند - رفتاری که مردم برای هزاران سال مشاهده کرده و از آن الگوبرداری کرده اند

آدرین مایور ،پژوهشگر، کلاسیک و تاریخ و فلسفه علم، دانشگاه استنفورد - برگردان به فارسی دکتر نعناع تراب فام

هنگامی که اخیراً یک اورانگوتان وحشی ظاهراً پس از درگیری با نر دیگر در سوماترا دچار زخمی در صورتش شد، کاری کرد که توجه دانشمندان را به خود جلب نمود. این حیوان برگ‌های انگور لیانا را می‌جوید - گیاهی که معمولاً توسط میمون‌ها خورده نمی شود. در طی چند روز، اورانگوتان با دقت آب را روی زخم خود می‌مالید، سپس روی آن را با خمیری از لیانای جویده شده پوشانید. زخم فقط با یک نشانه اندک بهبود یافت. گیاه استوایی که او انتخاب کرد دارای خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی است و برای کاهش درد، تب، خونریزی و التهاب شناخته شده است. این داستان قابل توجه توسط رسانه های سراسر جهان انتشار یافت ، در مصاحبه ها و در مقاله تحقیقاتی خود، دانشمندان اظهار داشتند که این "اولین مورد ثبت شده سیستماتیک درمان زخم فعال توسط یک حیوان وحشی" با یک گیاه فعال بیولوژیکی است. این کشف "بینش جدیدی در مورد ریشه های مراقبت از زخم انسان ارائه می دهد."

تبریز امروز:

بزی با زخم تیر، گیاه دارویی دیتانی را می خورد.

بزی با زخم تیر، گیاه دارویی دیتانی را می خورد.

تاریخ انتشار: 24 مه 2024 ساعت 8:29 صبح EDT

هنگامی که اخیراً یک اورانگوتان وحشی ظاهراً پس از درگیری با نر دیگر در سوماترا دچار زخمی در صورتش شد، کاری کرد که توجه دانشمندان را به خود جلب نمود.

این حیوان برگ‌های انگور لیانا را می‌جوید - گیاهی که معمولاً توسط میمون‌ها خورده نمی شود. در طی چند روز، اورانگوتان با دقت آب را روی زخم خود می‌مالید، سپس روی آن را با خمیری از لیانای جویده شده پوشانید. زخم فقط با یک نشانه اندک بهبود یافت. گیاه استوایی که او انتخاب کرد دارای خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی است و برای کاهش درد، تب، خونریزی و التهاب شناخته شده است.

این داستان قابل توجه توسط رسانه های سراسر جهان انتشار یافت ، در مصاحبه ها و در مقاله تحقیقاتی خود، دانشمندان اظهار داشتند که این "اولین مورد ثبت شده سیستماتیک درمان زخم فعال توسط یک حیوان وحشی" با یک گیاه فعال بیولوژیکی است. این کشف "بینش جدیدی در مورد ریشه های مراقبت از زخم انسان ارائه می دهد."

چپ: چهار برگ در کنار خط کش. سمت راست: اورانگوتان در بالای درخت

برگ‌های فیبرا اوره تینکتوریا و اورانگوتان که روی برخی از برگ‌ها می‌کوبد. 
رفتار اورانگوتان برای من آشنا به نظر می رسید. به عنوان یک مورخ علم باستان که در مورد آنچه یونانیان و رومیان در مورد گیاهان و حیوانات می دانستند تحقیق می کند، موارد مشابهی را که ارسطو، پلینی بزرگ، ایلیان و سایر طبیعت شناسان از دوران باستان گزارش کرده بودند به یاد من انداخت . مجموعه قابل توجهی از گزارش ها از دوران باستان تا قرون وسطی خود درمانی توسط حیوانات مختلف را توصیف می کند. حیوانات از گیاهان برای درمان بیماری ها، دفع انگل ها، خنثی کردن سموم و التیام زخم ها استفاده می کردند.

اصطلاح zoopharmacognosy - "دانش پزشکی حیوانات" - در سال 1987 اختراع شد. اما همانطور که مورخ طبیعی رومی پلینی در 2000 سال پیش اشاره کرد، بسیاری از حیوانات اکتشافات پزشکی را برای انسان ممکن  ساخته اند. در واقع، تعداد زیادی از گیاهان دارویی مورد استفاده در داروهای مدرن برای اولین بار توسط مردم بومی و فرهنگ های گذشته کشف شد که حیواناتی را که از گیاهان استفاده می کردند و از آنها تقلید می کردند، مشاهده کردند.

آنچه می توانید با تماشای حیوانات یاد بگیرید
برخی از اولین نمونه های مکتوب خوددرمانی حیوانات در «تاریخ حیوانات» ارسطو از قرن چهارم پیش از میلاد آمده است، مانند عادت معروف سگ ها به خوردن علف در هنگام بیماری، احتمالاً برای پاکسازی و کرم زدایی.

ارسطو همچنین خاطرنشان کرد که پس از خواب زمستانی، خرس ها به دنبال سیر وحشی به عنوان اولین غذای خود  دارای مواد مغذی مفید پس از یک چرت طولانی زمستانی هستند که سرشار از ویتامین C، آهن و منیزیم است، . نام لاتین این گیاه  اسم عامیانه را منعکس می‌کند: Allium ursinum به «سوسن خرس» ترجمه می‌شود و نام رایج در بسیاری از زبان‌های دیگر به خرس اشاره دارد.

تصویر قرون وسطایی از یک گوزن که توسط تیر شکارچی زخمی شده است، در حالی که یک گوزن نیز زخمی شده است، اما گیاه دیتانی را می خورد و باعث بیرون آمدن تیر می شود.

هنگامی که یک شکارچی چندین تیر را به گوزن  می زند، گوزن زخمی مقداری دیتانی در حال رشد را می خورد. کتابخانه بریتانیا،  (Harley Bestiary), folio 14v, CC BY
پلینی توضیح داد که چگونه استفاده از دیتانی که به نام پونه کوهی وحشی نیز شناخته می‌شود، برای درمان زخم‌های تیر در گوزن‌های زخمی ناشی از تماشای آنان در حال چریدن این گیاه است. ارسطو و دیوسکوریدس این کشف را به بزهای وحشی نسبت دادند. ورگیل، سیسرو، پلوتارک، سولینوس، سلسوس و جالینوس ادعا کردند که دیتانی توانایی بیرون راندن نوک تیر و بستن زخم را دارد. از جمله بسیاری از خواص فیتوشیمیایی شناخته شده دیتانی، اثرات ضد عفونی کننده، ضد التهابی و انعقادی است.

به گفته پلینی، آهو همچنین یک پادزهر برای گیاهان سمی یعنی کنگر وحشی را می شناخت. برگ ها حالت تهوع و گرفتگی معده را برطرف کرده و از کبد محافظت می کنند. پلینی نوشت که برای درمان نیش عنکبوت، آهوها خرچنگ هایی را که در ساحل شسته شده بودند خوردند و بزهای بیمار نیز همین کار را کردند. قابل ذکر است که پوسته خرچنگ حاوی کیتوزان است که سیستم ایمنی را تقویت می کند.

هنگامی که فیل ها به طور تصادفی آفتاب پرست های پنهان شده روی شاخ و برگ سبز را بلعیدند، برگ های زیتون را خوردند، یک آنتی بیوتیک طبیعی برای مبارزه با سالمونلا که توسط مارمولک ها نگهداری می شود. پلینی گفت زاغ‌ها آفتاب پرست می‌خورند، اما برای مقابله با سمیت مارمولک‌ها، برگ بو را می‌خورند. برگ بو آنتی باکتریال اسهال و ناراحتی های دستگاه گوارش را تسکین می دهد. پلینی خاطرنشان کرد که پرندگان سیاه، کبک، گیلاس و کبوتر نیز برگ بو را برای مشکلات گوارشی می خورند.

حکاکی قرن هفدهمی راسو و ریحان در حال تضاد

یک راسو در تصویری از یک باغداری متعلق به قرن 16 در حالی که به یک حیوان حمله می‌کند، ریحان به کمر خود بسته است

گفته می‌شود که راسوها برای مقابله با زخم‌ها و مارگزیدگی‌ها در میان گیاه همیشه سبز می‌غلطند. rue تازه سمی است. ارزش پزشکی آن نامشخص است، اما گیاه خشک شده در بسیاری از داروهای سنتی گنجانده شده است. پرستوها گیاه سمی دیگری به نام سلندین را جمع آوری می کنند تا برای چشم جوجه هایشان ضماد درست کنند. مارهایی که از خواب زمستانی بیرون می آیند چشمان خود را به رازیانه می مالند. پیاز رازیانه حاوی ترکیباتی است که باعث ترمیم بافت و ایمنی می شود.

به گفته طبیعت‌شناس ایلیان ، که در قرن سوم پیش از میلاد می‌زیست، مصریان بیشتر دانش پزشکی خود را به خرد حیوانات می‌دانستند. ایلیان شرح داد که فیل ها زخم های نیزه را با گل و روغن زیتون درمان می کنند. وی همچنین از لک‌لک‌ها، کبک‌ها و لاک‌پشت‌هایی که برگ‌های پونه کوهی را خرد می‌کنند و خمیر را روی زخم‌ها می‌مالند، یاد کرد.

مطالعه داروهای حیوانات در قرون وسطی ادامه یافت. نمونه‌ای از خلاصه داستان حیوانات انگلیسی قرن دوازدهم، Aberdeen Bestiary، از خرس‌ها می‌گوید که زخم‌ها را با ماهی خرس می‌پوشانند. طب باورهای عامیانه این گیاه گلدار را به دلیل داشتن مواد شیمیایی ضدالتهابی برای تسکین درد و التیام سوختگی ها و زخم ها تجویز می کند.

نسخه خطی قرن چهاردهمی ابن الدریحیم به نام «مفید بودن حیوانات» گزارش می نویسد که پرستوها با زردچوبه، یک ضدالتهاب دیگر، چشم های خود را شفا می دهند. او همچنین خاطرنشان کرد که بزهای وحشی می جوند و خزه اسفاگنوم را روی زخم ها می زنند، درست همانطور که اورانگوتان سوماترایی با لیانا انجام داد. پانسمان خزه اسفاگنوم باکتری ها را خنثی کرده و با عفونت مقابله می کند.

 

فارماکوپه طبیعت
البته این مشاهدات پیشامدرن دانش عامیانه بود نه علم رسمی. اما داستان‌ها مشاهدات طولانی‌مدت و تقلید گونه‌های مختلف جانوری را نشان می‌دهند که با گیاهان فعال زیستی خودپزشکی می‌کنند. همانطور که اتنوبوتانی سنتی بومی امروزه به داروهای نجات دهنده منجر می شود، آزمایش علمی ادعاهای باستانی و قرون وسطایی می تواند به کشف گیاهان درمانی جدید منجر شود.

خوددرمانی حیوانات به یک رشته علمی به سرعت در حال رشد تبدیل شده است. ناظران از مشاهدات حیوانات، از پرندگان و موش‌ها گرفته تا خارپشت‌ها و شامپانزه‌ها، گزارش می‌دهند که عمداً از مجموعه‌ای چشمگیر از مواد دارویی استفاده می‌کنند. یکی از مشاهدات شگفت انگیز این است که فنچ ها و گنجشک ها ته سیگار را جمع می کنند. نیکوتین کنه ها را در لانه پرندگان می کشد. برخی از دامپزشکان حتی به سگ‌ها، اسب‌ها و سایر حیوانات اهلی بیمار اجازه می‌دهند تا با استشمام ترکیبات گیاهی مختلف، نسخه‌های خود را انتخاب کنند.

اسرار ماجرا همچنان باقی می ماند. هیچ‌کس نمی‌داند حیوانات چگونه احساس می‌کنند که کدام گیاهان بیماری را درمان می‌کنند، زخم‌ها را التیام می‌بخشند، انگل‌ها را دفع می‌کنند یا سلامتی را ارتقا می‌دهند. آیا آنها عمداً به بحران های بهداشتی خاصی پاسخ می دهند؟ و دانش آنها چگونه منتقل می شود؟ آنچه ما می دانیم این است که ما انسان ها هزاران سال است که با تماشای خوددرمانی حیوانات، اسرار درمانی را یاد می گیریم.

 

منبع :The Conversation

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت