20 فروردین 1404
پس از آنکه چین موفق شد روسیه را بهعنوان شریک تجاری اصلی آسیای مرکزی کنار بزند، اکنون بهنظر میرسد پکن در تلاش است سهمی از بازار تسلیحات منطقه را نیز بهدست آورد. در بیشتر دوران پساشوروی، روسیه تقریباً تنها تأمینکننده تسلیحات برای کشورهای آسیای مرکزی بهشمار میرفت، بهویژه برای قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان. اما از زمان درگیر شدن ارتش روسیه در جنگ اوکراین، صادرات تسلیحاتی این کشور بهشدت کاهش یافته است و این فرصت را برای کشورهایی چون ترکیه، بلاروس، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا فراهم کرده تا صادرات خود را به منطقه افزایش دهند.
تبریز امروز:
پس از آنکه چین موفق شد روسیه را بهعنوان شریک تجاری اصلی آسیای مرکزی کنار بزند، اکنون بهنظر میرسد پکن در تلاش است سهمی از بازار تسلیحات منطقه را نیز بهدست آورد.
در بیشتر دوران پساشوروی، روسیه تقریباً تنها تأمینکننده تسلیحات برای کشورهای آسیای مرکزی بهشمار میرفت، بهویژه برای قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان. اما از زمان درگیر شدن ارتش روسیه در جنگ اوکراین، صادرات تسلیحاتی این کشور بهشدت کاهش یافته است و این فرصت را برای کشورهایی چون ترکیه، بلاروس، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا فراهم کرده تا صادرات خود را به منطقه افزایش دهند.
چین نیز به این رقابت پیوسته است. پکن در سال ۲۰۲۴ reportedly پهپادهایی به قزاقستان تحویل داده و در فوریه سال جاری نیز سامانههای پدافند هوایی به ازبکستان فروخته است. اکنون گزارشهایی منتشر شده مبنی بر اینکه تاشکند در حال بررسی خرید جنگندههای چینی است. بنا بر گزارشی از وبسایت defense-blog.com، این معامله ممکن است شامل جنگندههای JF-17 باشد که بهطور مشترک توسط چین و پاکستان طراحی شدهاند.
طراحان این جنگندهها، JF-17 را یک «هواپیمای پیشرفته، سبکوزن، چندمنظوره، با قابلیت عملیات در تمام شرایط آبوهوایی و شبانهروزی» توصیف کردهاند که «دارای توانایی عالی در نبردهای هوابههوا و هوابهزمین» است.
اگر این قرارداد نهایی شود، یک موفقیت تجاری بزرگ برای پکن محسوب خواهد شد. گفته میشود که مقامات ازبک پیشتر به دنبال خرید جنگندههای رافال ساخت فرانسه بودند، اما تلاشهای تبلیغاتی چینیها، نظر آنها را تغییر داده است. جنگندههای JF-17 reportedly نسبت به رافال هزینه نگهداری کمتری دارند و آموزش خلبانان برای کار با آنها نیز سادهتر و کمهزینهتر است.
اعلام فروش احتمالی جنگندههای چینی، آن هم بلافاصله پس از نشست آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا، میتواند این تصور را تقویت کند که آسیای مرکزی اکنون به حیاطخلوت اقتصادی چین تبدیل شده است.
بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳، چین به حدود ۴۰ کشور، عمدتاً در آفریقا و آسیا، تسلیحات فروخته است. این میزان ۵.۸٪ از کل صادرات تسلیحات جهان در آن دوره را تشکیل میدهد. در این بازه ششساله، تنها ایالات متحده، فرانسه و روسیه سهم بیشتری از بازار جهانی تسلیحات داشتند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.