خبر های ویژه

قزاقستان برنامه‌ریزی کرده است هیئتی را برای مذاکرات تجاری به آمریکا اعزام کند

29 فروردین 1404

تاجیکستان: بررسی موشکافانه پروژه سد «رغن»

28 فروردین 1404

ازبکستان: در جستجوی دلارهای گردشگری

28 فروردین 1404

«موج نهم»

28 فروردین 1404

کشورهای آسیای مرکزی به تلاش سازمان جهانی بهداشت برای ریشه‌کنی سل پیوستند

28 فروردین 1404

چین طرح صادرات گاز گازپروم از آسیای مرکزی را متوقف کرد

28 فروردین 1404

بررسی تأثیر تعرفه‌های جدید آمریکا بر آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی

21 فروردین 1404

چین در حال گسترش نقش خود به‌عنوان تأمین‌کننده تسلیحات در آسیای مرکزی است

20 فروردین 1404

پیشرفت در مسیر احداث دالان انرژی سبز آسیای مرکزی-اتحادیه اروپا

20 فروردین 1404

قفقاز جنوبی منطقه‌ای با "میزان آسیب‌پذیری پایین" در برابر تغییرات اقلیمی تلقی می‌شود

20 فروردین 1404

کشورهای آسیای مرکزی در سال ۲۰۲۴ رودخانه‌ها را کمتر از سطح مورد انتظار تخلیه کردند

11 فروردین 1404

زلزله‌ای شدید میانمار و تایلند را لرزاند؛ صدها کشته احتمالی

9 فروردین 1404

گزارش جامع درباره سیاست‌های شی جین‌پینگ در مبارزه با فساد در چین

25 اسفند 1403

ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر سر مواد معدنی حیاتی آسیای مرکزی تبلیغات بیشتری می‌کنند

25 اسفند 1403

گروه‌های زیست‌محیطی هشدار می‌دهند: توسعه بیش از حد منابع رودخانه‌ای در آسیای مرکزی

25 اسفند 1403

ارمنستان و آذربایجان اعلام کردند که صلح در دسترس است

25 اسفند 1403

20 فروردین 1404

قفقاز جنوبی منطقه‌ای با "میزان آسیب‌پذیری پایین" در برابر تغییرات اقلیمی تلقی می‌شود

مطالعه سازمان ملل گزارش، تأثیر گرم شدن جهانی بر توسعه در منطقه آسیا-اقیانوسیه را بررسی می‌کند

بر اساس مطالعه‌ای جامع که از سوی سازمان ملل منتشر شده و به بررسی تأثیر تغییرات اقلیمی بر توسعه اقتصادی می‌پردازد، کشورهای منطقه قفقاز جنوبی نسبت به سایر کشورها در منطقه آسیا-اقیانوسیه تاکنون تأثیرات متوسطی از تغییرات اقلیمی متحمل شده‌اند. این گزارش با عنوان "بررسی اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۵: درک پیامدهای اقتصاد کلان ناشی از تغییرات اقلیمی" منتشر شده و بر پیوند بین اقتصاد کلان و تغییرات اقلیمی تمرکز دارد؛ پیوندی که توسعه اقتصادی در دهه‌های آینده را شکل خواهد داد.

تبریز امروز:

تغییرات اقلیمی آذربایجان ارمنستان  قفقاز

 

بر اساس مطالعه‌ای جامع که از سوی سازمان ملل منتشر شده و به بررسی تأثیر تغییرات اقلیمی بر توسعه اقتصادی می‌پردازد، کشورهای منطقه قفقاز جنوبی نسبت به سایر کشورها در منطقه آسیا-اقیانوسیه تاکنون تأثیرات متوسطی از تغییرات اقلیمی متحمل شده‌اند.

این گزارش با عنوان "بررسی اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۵: درک پیامدهای اقتصاد کلان ناشی از تغییرات اقلیمی" منتشر شده و بر پیوند بین اقتصاد کلان و تغییرات اقلیمی تمرکز دارد؛ پیوندی که توسعه اقتصادی در دهه‌های آینده را شکل خواهد داد.

در این گزارش آمده است:

«با افزایش بلایای اقلیمی در جهان و تشدید اقدامات مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، پیامدهای چشمگیری بر جوامع، اقتصادها و نتایج اقتصاد کلان به وجود خواهد آمد. درک این پیوند پیچیده و در حال تحول میان اقتصاد کلان و تغییرات اقلیمی برای سیاست‌گذاران اقتصادی ضروری است تا ضمن دستیابی به اهداف سنتی، از اقدامات ملی مقابله با تغییر اقلیم نیز به‌طور مؤثر حمایت کنند.»

طبق داده‌های ارائه‌شده، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان در حال حاضر موقعیت مناسبی برای مواجهه با چالش‌های آینده دارند. برای مثال، میانگین تخمینی سالانه‌ی زیان اقتصادی ناشی از عوامل اقلیمی برای ۳۰ کشور تحت پوشش این مطالعه حدود ۴/۸ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) است، در حالی‌که این رقم برای کشورهای قفقاز جنوبی پایین‌تر از میانگین است؛ جمهوری آذربایجان کمترین میزان را با حدود ۳ درصد داراست.

همچنین، میزان برآورد شده‌ی کاهش ارزش تولیدات بخش کشاورزی این کشورها به علت تغییرات اقلیمی نیز به‌مراتب کمتر از میانگین آسیا-اقیانوسیه است.

مطالعه‌ی مذکور تأکید می‌کند که گرمایش جهانی و واکنش‌های سیاستی در بخش‌هایی مانند کشاورزی، انرژی و تجارت می‌تواند فشارهای تورمی را در سراسر آسیا-اقیانوسیه تشدید کند. طبق پیش‌بینی‌ها، تا میانه قرن میانگین شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در منطقه به‌دلیل تغییرات اقلیمی حدود ۱ واحد پایه افزایش خواهد یافت؛ اما افزایش تورم در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان کمتر از این میانگین پیش‌بینی شده است.

گزارش می‌گوید:

«این اثرات تورمی بر اساس آسیب‌پذیری شاخص‌های قیمتی کشورها نسبت به نوسانات دمایی و بارندگی‌ها تخمین زده شده‌اند و از اختلالات در کشاورزی، تولید انرژی، زنجیره تأمین، و خسارات زیرساختی و صنعتی ناشی از تغییرات اقلیمی ناشی می‌شوند.»

با این حال، در گزارش آمده است که با وجود میزان پایین‌تر قرارگیری در معرض خطرات توسعه‌ای ناشی از تغییرات اقلیمی، کشورهای قفقاز جنوبی از ظرفیت نهادی نسبتاً ضعیفی برای مقابله با چالش‌های اقلیمی برخوردارند.

در بخش «تحلیل ظرفیت مقابله»، ارمنستان، آذربایجان و گرجستان در شاخص‌هایی چون "قدرت نظام بانکی" و "شاخص توسعه مالی" پایین‌تر از میانگین هستند. همچنین، ارمنستان و آذربایجان از نظر "بسیج مالی اقلیمی" و "استفاده از سیاست‌گذاری مالی سبز" نیز عملکردی پایین‌تر از میانگین دارند.

در گزارش آمده است:

«هرچند برخی کشورها گام‌هایی در جهت افزایش مقاومت مالی و بودجه‌ای خود برداشته‌اند، اما همچنان شکاف‌های عمده‌ای باقی‌ست، به‌ویژه در کشورهایی که منابع محدودی دارند و به بخش‌هایی وابسته‌اند که در برابر اقلیم حساس‌اند.»

سازمان ملل برای تقویت تاب‌آوری، راهکارهایی چون بهبود مدیریت مالی دولتی، افزایش پوشش شبکه‌های رفاه اجتماعی، گسترش پایه مالیاتی، بهینه‌سازی نظام اخذ مالیات، توسعه بسته‌های محرک مالی سبز و نیز همکاری منطقه‌ای بیشتر را پیشنهاد می‌کند.

گزارش هشدار می‌دهد:

«سیاست‌گذاران باید به ابزارها و رویکردهای جدیدی بیندیشند، زیرا مقابله با تغییرات اقلیمی از اهداف سنتی اقتصاد کلان نیست و مؤثر بودن سیاست‌های مرسوم در این زمینه ممکن است مورد تردید قرار گیرد.»

همچنین آمده است:

«سیاست‌گذاران باید از پیامدهای اجتماعی ناخواسته‌ی سیاست‌های هم‌راستا با اقلیم آگاه باشند. برای مثال، در صورت عدم استفاده از بخشی از درآمدهای حاصل از قیمت‌گذاری کربن برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در برابر افزایش قیمت انرژی، چنین سیاست‌هایی می‌توانند فقر را افزایش داده و نابرابری درآمدی را تشدید کنند.»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت