خبر های ویژه

پراگ موزه جدیدی را به آلفونس موچا اختصاص می دهد

18 آبان 1403

بیش از یک‌هزار نویسنده از سراسر جهان بزرگترین کارزار تحریم صنعت نشر اسرائیل را امضا کردند

10 آبان 1403

یک باغ درمانی به سبک اسکاندیناوی در پودیل ظاهر می شود

23 شهریور 1403

ارمنستان و اتحادیه اروپا روند آزادسازی ویزا را آغاز کردند

22 شهریور 1403

موزه لرمانتوف

19 شهریور 1403

جمهوری توا

19 شهریور 1403

ارمنستان به روسیه: با تشکر، اما نه از پیشنهاد میانجیگری

16 شهریور 1403

ارمنستان در حال ارسال سیگنال هایی است مبنی بر اینکه می خواهد از توافق هسته ای با روسیه عقب نشینی کند

16 شهریور 1403

الكساندر مدود در گذشت

12 شهریور 1403

گاز روسیه برای آذربایجان، گاز آذربایجان برای اروپا

9 شهریور 1403

پاول دوروف، مالک تلگرام در فرانسه بازداشت شد

4 شهریور 1403

قدیس سازی جدید توسط واتیکان

3 شهریور 1403

پوتین مشتاق بازی صلح در قفقاز است،

2 شهریور 1403

شهاب سنگ بر فراز یک تانک در بوسنی

29 مرداد 1403

پوتین در یک سفر دولتی دو روزه وارد باکو پایتخت آذربایجان شد

28 مرداد 1403

جنگ دامنه پیدا می کند

27 مرداد 1403

18 آبان 1403

پراگ موزه جدیدی را به آلفونس موچا اختصاص می دهد

موزه ای برای یک هنرمند

به زودی با افتتاح یک موزه اختصاصی جدید، میراث هنرمند پرکار هنر نوی چک، آلفونس موچا، در مرکز پراگ جایگاهی برجسته خواهد داشت.

تبریز امروز:

نمای بیرونی کاخ سراوین، جایی که موزه جدید در آن قرار دارد
نمای بیرونی کاخ سراوین، جایی که موزه جدید در آن قرار دارد

به زودی با افتتاح یک موزه اختصاصی جدید، میراث هنرمند پرکار هنر نوی چک، آلفونس موچا، در مرکز پراگ جایگاهی برجسته خواهد داشت. این موسسه که با همکاری بنیاد موچا و توسعه‌دهندگان املاک و مستغلات کرستیل در پراگ انجام می‌شود، بیش از 1100 متر مربع را در کاخ ساوارین بازسازی‌شده، نزدیک به میدان قدیمی شهر تاریخی شهر اشغال خواهد کرد.

این موزه که انتظار می‌رود در 24 ژانویه 2025 افتتاح شود، بخش مرکزی توسعه مجتمع ساوارین در کرستیل است، یک پروژه شهری بزرگ که توسط معمار بریتانیایی توماس هیترویک نظارت می‌شود و شامل بازسازی ساختمان‌های موجود و ایجاد فضای باز جدید است. 

این مؤسسه جدید دارای پلانی بیش از دو برابر مساحت موزه موچای پراگ خواهد بود که در نزدیکی خیابان پانسکا واقع شده است. در حالی که این موزه قبلاً به بنیاد موچا وابسته بود، مارکوس موچا، نوه آلفونس موچا و مدیر اجرایی این بنیاد، می‌گوید که قرارداد با اپراتور این فضا از ماه مه امسال فسخ شده است.

از آن زمان به بعد، موچا ادعا می کند، «این [اپراتور] دیگر هیچ حقی برای فعالیت به این صورت یا استفاده از مالکیت معنوی مرتبط با مجموعه خانواده موچا ندارد. فضای نمایشگاهی در خیابان پانسکا دیگر به بنیاد موچا وابسته و تایید نشده است و فعالیت‌های آن غیرمجاز و ناقض تعهدات قراردادی آن است.

در حالی که نسخه موزه در سبک خیابان پانسکا خود را به عنوان «تنها موزه در جهان اختصاص داده شده به زندگی و کار آلفونس موچا» می‌داند، وب‌سایت موزه جدید می‌گوید این تنها موزه رسمی است که به هنرمند چک اختصاص داده شده است.

بنیاد موچا پس از مرگ جیری، پسر آلفونس موچا، در سال 1992 توسط همسر جیری، جرالدین موچا، و تنها پسرشان، جان موچا، تأسیس شد. در همان زمان، جرالدین مؤسسه Mucha Trust را برای مدیریت املاک هنری موچا تأسیس کرد. مارکوس می گوید که آثار متعلق به موچا تراست از سایت خیابان پانسکا حذف شده است.

آلفونس موچا که در زمینه نقاشی، تصویرسازی و طراحی گرافیک کار می کند، بیشتر به خاطر پوسترها و تبلیغات تئاتری بسیار شیک خود، از جمله آنهایی که با همکاری بازیگر برجسته فرانسوی سارا برنهارت ساخته است، در سطح بین المللی شناخته می شود. او در پاریس به شهرت رسید، سپس در اواخر عمر به وطن خود بازگشت. او در آنجا آثاری مانند شاهکار متأخر خود «حماسه اسلاو» (28-1912)، مجموعه‌ای از 20 نقاشی در مقیاس بزرگ که اسطوره‌ها و تاریخ قوم اسلاو را به تصویر می‌کشد، و یک پنجره شیشه‌ای رنگی که هنوز در سنت پراگ کلیسای جامع ویتوس. دیده می‌شود، خلق کرد. 

سارا برنهارت
گزیده ای از لیتوگرافی های رنگی آلفونس موچا برای سارا

سارا برنهارت

به گفته مارکوس، پروژه ساوارین اکنون «هنر و میراث پدربزرگش را در جایی که به آن تعلق دارد، در فضایی سفارشی و زیبا در قلب پراگ تاریخی قرار می‌دهد».

داستان های جدیدی برای گفتن

نمایشگاه افتتاحیه موزه، که توسط توموکو ساتو، متصدی بنیاد موچا گردآوری شده است، «آثاری که قبلاً به نمایش گذاشته نشده بود، از جمله نقاشی‌های رنگ روغن اولیه، مطالعات دستی برای اسناد تزئینی، مواردی که شیفتگی موچا به فراماسونری را بررسی می‌کنند، و مواد مطالعه برای حماسه اسلاو را ارائه می‌دهد. در بیانیه موزه آمده است. مارکوس می افزاید: «از تحقیقات و بورس تحصیلی پیرامون موچا که در سال های اخیر انجام شده است، سود می برد».

مارکوس ادامه می دهد که گالری های نمایشگاه که توسط معمار چک Eva Jiřičná و استودیوی طراحی هوش مصنوعی او طراحی شده است، "با ارزش ترین و بهترین اتاق های حفظ شده از نظر تاریخی" ساختمان قرن 18 را اشغال خواهد کرد.

نمای داخلی کاخ ساوارین
نمای داخلی کاخ ساوارین

نمای داخلی کاخ ساوارین

تیم سازنده موزه جدید امیدوار است که توسعه ساوارین شاهد حماسه اسلاو، که در حال حاضر در قلعه موراوسکی کروملوف، نزدیک به شهر برنو در موراویای جنوبی قرار دارد، به پراگ آورده شود. موچا این سریال را به پایتخت هدیه داد، اما از آن زمان تاکنون بر سر مالکیت و نمایش آن اختلاف نظر وجود داشته است.

مارکوس موچا می‌گوید «توافقنامه‌ای برای تأیید خانه جدید» برای حماسه اسلاو اکنون بین شهر پراگ، بنیاد موچا و کرستیل برقرار است، اما «تعدادی از مذاکرات در حال انجام است». در حالی که قبلاً افتتاحیه 2026 هدف گذاری شده بود، موچا خاطرنشان می کند که جدول زمانی پس از همه گیری تغییر کرده است و انتظار می رود تاریخ تکمیل ظرف سه سال از شروع ساخت و ساز باشد، با زمان دقیق بستگی به آن دارد.

سارا برنهارت

او اضافه می‌کند که در حالی که گالری‌هایی که حماسه اسلاو را به نمایش می‌گذارند، که قرار است توسط هیترویک طراحی شود، به‌عنوان «پروژه‌ای متمایز» از موزه عمل می‌کنند، او این موزه را به‌عنوان «سفری به خلق حماسه اسلاو در زندگی آلفونس موچا و چگونگی انجام این زیارت» فراهم می‌کند. ».

پاولوفسکی می‌افزاید که از نظر او، «موزه اصلی موچا در پانسکا در صحنه فرهنگی پراگ ثابت است و همچنان باقی خواهد ماند» و اشاره کرد که «در حال حاضر بخش بزرگی از مجموعه [که] توسط ایوان گردآوری شده است را نشان می‌دهد. لندل (تنیسور چکسلواکی) با کمک یری موچا. او می‌گوید که موزه «همچنین در حال برنامه‌ریزی برای افتتاح تجربه‌ای فراگیر در مرکز شهر در خیابان سلتنا به نام تجربه موچا است که افزوده دیگری به فعالیت‌های آن برای تجلیل از آثار آلفونس موچا خواهد بود».

 

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت