این در حالیست که در پی سختگیریهای طالبان در زمینه موسیقی، وزارت امر به معروف امارت اسلامی نیز اعلام کرد دهها هزار ساز و آلات موسیقی را طی یک سال گذشته در افغانستان شکسته و نابود کرده است.
به گفته مقامات امارت اسلامی، وزارت متولی ترویج اخلاقِ طالبان عذر بیش از ۲۸۰ نفر از اعضای نیروهای امنیتی را به دلیل ریش در صورت نداشتند، خواسته و حدود ۱۳ هزار نفر را نیز سال گذشته به دلیل «اعمال غیر اخلاقی» در افغانستان بازداشت کردهاند.
وزارت امربهمعروف و نهی از منکر حکومت طالبان در گزارشی که به عملکرد سالانه این وزارتخانه اختصاص دارد، بدون اشاره به جرائم ادعایی و جنسیت افراد بازداشت شده، تصریح کرد: حدود نیمی از بازداشت شدگان پس از ۲۴ ساعت حبس رها شدند.
وی گفت، وزارت اخلاق طالبان بر اساس تفسیر خود از قانون اسلامی، ۲۸۱ نفر از اعضای نیروهای امنیتی را به دلیل نداشتن ریش شناسایی و اخراج کرده است.
وزارت اخلاق حکومت امارت اسلامی که پس از تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱، ساختمان وزارت منحل شده زنان در کابل را اشغال کرده، از سوی سازمانهای حقوق بشر و سازمان ملل متحد به دلیل وضع محدودیتهایی علیه زنان و جلوگیری از آزادی بیان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
طالبان اتهامات بازداشت را «بی اساس» خوانده و گفته است که این مقررات را بر اساس تفسیری که از قوانین اسلامی و نیز آداب و رسوم رایج افغانها وجود دارد، اعمال میکند.
وزارت اخلاق طالبان هیچ آماری در ارتباط با نظارت بر پوشش زنان یا منع سفر آنها بدون یک قیم مرد، که پیشتر برای مسافتهای طولانیتر وضع شده، ارائه نکرد.
این وزارتخانه اعلام کرد طرح جدیدی در حال تدوین است تا اطمینان حاصل شود که قوانین پوشش اسلامی رهبر طالبان بر آن نظارت دارد، به خوبی رعایت میشود.
وزارت اخلاق پیشتر گفته بود که زنان باید صورت خود را بپوشانند یا برقعی برای پوشش تمام بدن به تن کنند؛ برای این مقررات تشویقهایی نیز در نظر گرفته شده که به جای زنان، نصیب اعضای مرد خانواده آنها میشود.
بیشتر زنان افغان حتی قبل از تسلط طالبان در اماکن عمومی موهای خود را می پوشاندند، اما برخی، به ویژه در کابل، معمولاً صورت خود را نمی پوشاندند یا برقع نمی پوشیدند.
به گفته محبالله مخلص، ماموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان همچنین از بیش از ۲۰۰ مورد فروش زنان و بیش از ۲۶۰۰ مورد خشونت علیه زنان جلوگیری کرده اند.