خبر های ویژه

افراد فقیر نیز صاحب کسب و کار هستند - اما افسانه های مربوط به فقر و کارآفرینی آنها را متوقف می کند.

13 شهریور 1403

درس هایی از تمدن های باستانی برای خنک نگه داشتن خانه ها در آب و هوای گرم و خشک

10 شهریور 1403

بازنشستگی فقط نگرانی های مالی ایجاد نمی کند، بلکه می تواند به معنای احساس کسالت و بی ارزش بودن باشد.

8 شهریور 1403

مشکل کنترل جمعیت: افزایش بچه‌های سرزمین برای تقویت رشد اقتصادی یک طرح قابل بحث است.

20 مرداد 1403

کشف هزینه های پنهان فرآیندهای استخدام ناکارآمد

19 مرداد 1403

جنگ فقط زندگی ها را نابود نمی کند. تار و پود فرهنگ را نیز پاره می کند.

1 مرداد 1403

دیر خوابیدن و کم خوابی می تواند به رشد مغز آسیب برساند - و بچه های فقیرتر بیشتر در معرض خطر هستند

28 تیر 1403

آیا دموکراسی بدون رای دادن وجود دارد؟ انتخابات توسط قرعه در آتن باستان

15 تیر 1403

روم باستان با موفقیت علیه ارعاب رأی دهندگان مبارزه کرد - داستانی سیاسی که روی یک سکه روایت می شود که امروزه طنین انداز می شود

11 تیر 1403

قانون آب در تارای! یک بینش در اندیشه هایی در مورد فلسفه مدیریت شرکت های مختلف ژاپنی

9 تیر 1403

ماجراهای ایرانی سرهنگ لیاخوف و قزاق ها

2 تیر 1403

پایگاه داده جدید دارای 250 ابزار هوش مصنوعی است که می تواند تحقیقات علوم اجتماعی را بهبود بخشد

19 خرداد 1403

تاناکورا ! پوشاک دست دوم 10 درصد از فروش مد جهانی را به خود اختصاص می دهد

18 خرداد 1403

بمناسبت ۲۷ اردیبهشت روز جهانی ارتباطات -هیچ توسعه ،برنامه، تصمیم وتنویر افکار مردم بدون پشتوانه ارتباطات و رسانه امکان پذیر نیست.

26 اردیبهشت 1403

لزوم حمایت از رسانه هایی که در تبریز ، توان رقابت در سطوح ملی را دارند.

20 اردیبهشت 1403

بانک جهانی زنگ خطری را در مورد «واژگونی تاریخی» توسعه برای فقیرترین کشورها به صدا در می آورد

28 فروردین 1403

10 شهریور 1403

درس هایی از تمدن های باستانی برای خنک نگه داشتن خانه ها در آب و هوای گرم و خشک

آدریانا زونیگا-تران استادیار جغرافیای شهری، دانشگاه آریزونا

در ساختمان‌های مدرن تمایل برای برق و تهویه مطبوع امری بدیهی دیده می شود. آنها اغلب دارای نماهای شیشه ای و پنجره هایی هستند که نمی توان آنها را باز کرد. و هنگامی که برق برای روزها در میانه موج گرما قطع می شود، همانطور که منطقه هیوستون در جولای 2024 پس از طوفان بریل تجربه کرد، این ساختمان ها می توانند غیرقابل تحمل شوند. با این حال، برای هزاران سال، تمدن ها می دانستند که چگونه به انسان ها در آب و هوای گرم و خشک پناه دهند. به عنوان یک طراح معماری و محققی که تاب آوری شهری را مطالعه می کند، بسیاری از تکنیک ها و درس هایی را که این تمدن های باستانی می توانند برای زندگی در شرایط گرمتر و خشک تر ارائه دهند، بررسی کرده ام. با افزایش دمای جهانی، مطالعات نشان می‌دهد که تابستان‌های بسیار گرم مانند تابستان‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به طور فزاینده‌ای رایج خواهند شد و طوفان‌های شدید ممکن است منجر به قطع برق بیشتر شود. برای آماده شدن برای آینده ای حتی داغ تر، طراحان امروز می توانند از گذشته درس بگیرند.

تبریز امروز:

خانه های یزد
در ساختمان‌های مدرن تمایل برای استفاده از برق و تهویه مطبوع امری بدیهی دیده می شود. آنها اغلب دارای نماهای شیشه ای و پنجره هایی هستند که نمی توان آنها را باز کرد. و هنگامی که برق برای روزها در میانه موج گرما قطع می شود، همانطور که منطقه هیوستون در جولای 2024 پس از طوفان بریل تجربه کرد، این ساختمان ها می توانند غیرقابل تحمل شوند.

با این حال، برای هزاران سال، تمدن ها می دانستند که چگونه به انسان ها در آب و هوای گرم و خشک پناه دهند.

به عنوان یک طراح معماری و محققی که تاب آوری شهری را مطالعه می کند، بسیاری از تکنیک ها و درس هایی را که این تمدن های باستانی می توانند برای زندگی در شرایط گرمتر و خشک تر ارائه دهند، بررسی کرده ام.

با افزایش دمای جهانی، مطالعات نشان می‌دهد که تابستان‌های بسیار گرم مانند تابستان‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به طور فزاینده‌ای رایج خواهند شد و طوفان‌های شدید ممکن است منجر به قطع برق بیشتر شود. برای آماده شدن برای آینده ای حتی داغ تر، طراحان امروز می توانند از گذشته درس بگیرند.

 
سومریان: خونسردی با هم
سومری ها حدود 6000 سال پیش در آب و هوای گرم و خشک زندگی می کردند که اکنون جنوب عراق است. حتی در آن زمان، آنها تکنیک هایی برای مدیریت گرما داشتند.

باستان شناسان در حال مطالعه بقایای شهرهای بین النهرین توضیح می دهند که چگونه ساختمان های سومری از دیوارهای ضخیم و پنجره های کوچک استفاده می کردند که می توانست قرار گرفتن در معرض گرما را به حداقل برساند و دمای داخلی را خنک نگه دارد.


تور مجازی بازسازی شهر اور.
سومری‌ها دیوارها و سقف‌های خود را با مصالحی مانند خشت یا گل می‌ساختند که می‌تواند گرما را در روز جذب کند و در طول شب آن را آزاد کند.

آنها همچنین ساختمانهایی درست در کنار یکدیگر ساختند که تعداد دیوارهای در معرض تابش شدید خورشید را کاهش داد. حیاط های کوچک روشنایی و تهویه را تامین می کردند. خیابان‌های باریک، سایه را در طول روز تضمین می‌کرد و به عابران پیاده اجازه می‌داد تا به راحتی در شهر حرکت کنند.

 

مصریان باستان: مهار باد
مصریان باستان نیز از موادی استفاده می کردند که می توانست به جلوگیری از گرما کمک کند. کاخ ها سنگی و دارای حیاط بودند. ساختمان های مسکونی از خشت گل ساخته شده بود.

بسیاری از مردم نیز برای فرار از گرما در ساختمان‌های خود رفتار عشایری را اتخاذ کردند: آنها از تراس‌های پشت بام که در شب خنک‌تر بودند، به عنوان محل خواب استفاده می‌کردند.

مصریان برای خنک کردن ساختمان‌ها فناوری منحصربه‌فردی به نام mulqaf را توسعه دادند که شامل دهانه‌های بلند دیواری است که در برابر بادهای غالب قرار دارند. این منافذ به عنوان اسکوپ برای جذب باد عمل می کنند و آن را به سمت پایین هدایت می کنند تا به خنک شدن ساختمان کمک کنند. باد ورودی گردش هوا را ایجاد می کند که به تخلیه گرما از طریق دهانه های دیگر کمک می کند.


بادگیرها چگونه کار می کنند
اصل mulqaf همچنین می تواند برای خنک کردن فضاهای بزرگتر افزایش یابد. این بادگیر که به عنوان بادگیر شناخته می‌شود، در حال حاضر در ساختمان‌های خاورمیانه و آسیای مرکزی استفاده می‌شود و آنها را بدون تهویه مطبوع حتی در دوره‌های بسیار گرم راحت می‌کند.

Puebloans باستانی: کار با خورشید
تمدن ها در قاره های دیگر و در زمان های دیگر استراتژی های مشابهی را برای زندگی در آب و هوای گرم و خشک توسعه دادند و راه حل های منحصر به فرد خود را نیز توسعه دادند.

Puebloans در جنوب غربی ایالات متحده امروزی از پنجره های کوچک، مصالحی مانند آجر گلی و سنگ استفاده می کردند و ساختمان هایی با دیوارهای مشترک طراحی می کردند تا گرما را به حداقل برسانند.

نمایی از خانه‌های باستانی که در زیر برآمدگی صخره‌ای در پارک ملی مسا ورد ساخته شده‌اند.

خانه‌های صخره‌ای پوبلو در مسا ورد از عناصر محافظت می‌کنند و به دلیل جهت‌گیری‌شان، از آفتاب مستقیم در تابستان محافظت می‌کنند. آندریاس اف. بورچرت، CC BY-SA
آنها همچنین اهمیت جهت گیری خورشیدی را درک کردند. پوبلوان های باستان کل جوامع را در زیر برآمدگی صخره های رو به جنوب ساخته بودند. این جهت گیری باعث می شد که ساختمان های آنها در طول تابستان سایه داشته باشد و خنک تر بماند، اما نور خورشید و گرما تابش می شود تا در طول زمستان گرم تر بمانند.

نوادگان آنها جهت گیری مشابه و سایر استراتژی های برنامه ریزی شهری را اتخاذ کردند و خانه های خشتی هنوز در جنوب غربی ایالات متحده رایج است.

خلفای مسلمین: استفاده از هر قطره باران در جایی که می بارد
مدیریت مدرن آب نیز به ندرت برای آب و هوای خشک طراحی شده است. زیرساخت های آب طوفان ایجاد شده است تا رواناب حاصل از طوفان های باران را در سریع ترین زمان ممکن از شهر دور کند. با این حال، همان شهرها باید برای مردم و باغ ها آب بیاورند، گاهی اوقات از f

منابع آروایی

سنگفرش سنگفرش در اطراف درختان شکاف دارد تا آب در آن جاری شود و بین آنها قطع می شود تا آب از درختی به درخت دیگر سرازیر شود.

محوطه سازی در مسجد کوردوبا، اسپانیا، برای قیف کردن آب باران در جایی که برای آبیاری مورد نیاز است طراحی شده است. آدریانا زونیگا
در طول قرن هشتم، خلافت‌های مسلمان در سرزمین‌های خشک شمال آفریقا و جنوب اسپانیا، ساختمان‌های خود را با تکنیک‌های جمع‌آوری آب باران برای جذب آب طراحی کردند. رواناب حاصل از بارندگی در سرتاسر پشت بام جمع آوری و به سمت مخازن هدایت شد. شیب سقف و کف حیاط آب را هدایت می کرد تا بتوان از آن برای آبیاری مناظر گیاهی حیاط خود استفاده کرد.

مندوزای امروزی، آرژانتین، از این روش برای آبیاری گیاهان و درختان خیابان‌های باشکوه شهر استفاده می‌کند.

مایاها و Teotihuacans: گرفتن آب باران برای بعد
در مقیاس شهر، مردم نیز برای مقاومت در برابر فصل خشک، آب طوفان را جمع آوری و ذخیره می کردند.

شهر باستانی تئوتی‌هواکان Xochicalco و بسیاری از شهرهای مایا در مکزیک امروزی و آمریکای مرکزی از اهرام، میدان‌ها و قنات‌های خود برای هدایت آب طوفان به سمت مخازن بزرگ برای استفاده در آینده استفاده کردند. از گیاهان اغلب برای کمک به تمیز کردن آب استفاده می شد.

یک منطقه باز بزرگ با کف سنگی که توسط دیوارهای سنگی احاطه شده است.

آب انبارهای بزرگی مانند این در Xochicalco، یک جامعه Teotihuacan در مکزیک کنونی، برای جمع آوری و ذخیره آب باران استفاده می شد. آدریانا زونیگا
امروزه دانشمندان در حال بررسی راه هایی برای ذخیره آب باران با کیفیت خوب در هند و سایر کشورها هستند. برداشت آب باران و زیرساخت های سبز در حال حاضر به عنوان استراتژی های موثر برای افزایش تاب آوری شهری شناخته شده است.

به کار انداختن این درس ها
هر یک از این فرهنگ های باستانی درس هایی را برای خنک ماندن در آب و هوای گرم و خشک ارائه می دهد که امروزه طراحان مدرن می توانند از آنها بیاموزند.

برخی از معماران در حال حاضر از آنها برای بهبود طرح ها استفاده می کنند. برای مثال، ساختمان‌ها در نیمکره شمالی می‌توانند جهت به حداکثر رساندن نوردهی جنوبی باشند. پنجره های رو به جنوب همراه با دستگاه های سایه بان می توانند به کاهش تابش خورشید در تابستان کمک کنند اما اجازه گرمایش خورشیدی در زمستان را می دهند. برداشت آب باران و استفاده از آن برای آبیاری باغ ها و مناظر می تواند به کاهش مصرف آب، سازگاری با شرایط خشک تر و افزایش تاب آوری شهری کمک کند.

مقاوم‌سازی شهرهای مدرن و برج‌های شیشه‌ای آن‌ها برای کنترل بهتر گرما ساده نیست، اما تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را با طرح‌های جدید برای زندگی بهتر در آب‌وهوای گرم‌تر و خشک‌تر و برای اتکا کمتر به تهویه مطبوع تابستانی سازگار کرد. این تمدن های باستانی می توانند به ما یاد دهند که چگونه این کار ممکن است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت