19 تیر 1403

شوراي نگهبان در برابر دو تفسير

مسیح مهاجری

عملکرد شوراي نگهان در انتخابات رياست‌ جمهوري اخير را دو گونه مي‌توان تفسير کرد. يک تفسير اينست که عليرغم ادامه روش بسته عمل کردن اين شورا، این‌بار چون روزنه‌اي براي اعمال نظر عده‌اي از مردم در نشان دادن نظر و اعلام رأي خود به وجود آورد، ميزان مشارکت تا حدودي بالا رفت و گشايشي حاصل شد. تفسير ديگر چيزي است که يکي از نمايندگان مجلس در فضاي مجازي مطرح کرده و نوشته: «خدمت شوراي محترم نگهبان عرض مي‌کنم که نتيجه به دست آمده را بيش و پيش از همه، نتيجه اشتباه عجيب اين دوستان در چينش سياسي نامزدها مي‌دانم!

تبریز امروز:

بسم‌الله الرحمن الرحيم
⬅️ عملکرد شوراي نگهان در انتخابات رياست‌ جمهوري اخير را دو گونه مي‌توان تفسير کرد. يک تفسير اينست که عليرغم ادامه روش بسته عمل کردن اين شورا، این‌بار چون روزنه‌اي براي اعمال نظر عده‌اي از مردم در نشان دادن نظر و اعلام رأي خود به وجود آورد، ميزان مشارکت تا حدودي بالا رفت و گشايشي حاصل شد. تفسير ديگر چيزي است که يکي از نمايندگان مجلس در فضاي مجازي مطرح کرده و نوشته: «خدمت شوراي محترم نگهبان عرض مي‌کنم که نتيجه به دست آمده را بيش و پيش از همه، نتيجه اشتباه عجيب اين دوستان در چينش سياسي نامزدها مي‌دانم! اينکه به راحتي و بدون عاقبت‌انديشي، طي پنج شش روز، پشت ميز و زير باد کولر بنشينند و بدون تحليل لازم، ترکيبي را در فرايندي غير شفاف تحويل ما دهند که هيچ جوره، حتي با خون دل خوردن و دوندگي مستمرِ جوانان و طلبه‌هاي انقلابي زير گرماي چهل پنجاه درجه هم نتوان درستش کرد انصاف نيست. به ما که قاعدتاً پاسخگو نيستند اما اميدوارم لااقل نزد خود بيانديشند که انصافاً اگر قرار بر مهندسي انتخابات (گرچه سهواً) به نفع دوستان اصلاح‌طلب بود آيا مي‌شد چينش نامزدها را بهتر از اين اعلام نمود؟! قطعاً خير! انشاالله درس عبرتي بشود براي موارد آتي».
روشن است که تفسير اول متعلق به کساني است که مايل هستند مردم از سلايق مختلف بتوانند در انتخابات ابراز نظر و رأي و افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند. صاحبان اين نگاه، در عين حال که با انحصار مخالفند، به‌‌هيچ‌وجه انتظار ندارند شوراي نگهبان از معيارهائي که قانون براي نامزدهاي رياست‌ جمهوري و يا در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و خبرگان در نظر گرفته صرفنظر کند و کوتاه بيايد. آنها معتقدند اگر بررسي صلاحيت‌ها با تکيه بر ضوابط قانوني صورت بگيرد، نتيجه کار به نفع کشور، مردم و نظام جمهوري اسلامي است. با چنين روشي، مردم براي شرکت در انتخابات و انداختن آراء خود به صندوق‌ها انگيزه پيدا مي‌کنند، ميزان مشارکت مردمي بالا مي‌رود، جمهوريت نظام تقويت مي‌گردد، دشمنان کشور و نظام خلع ‌سلاح مي‌شوند و جنبه اسلاميت نظام نيز جلوه بيشتري پيدا خواهد کرد. از همه مهم‌تر اينکه نتيجه چنين روشي منجر به تقويت پشتوانه مردمي حکمراني مي‌شود که از هر سلاحي براي مقابله با توطئه‌هاي بدخواهان و دشمنان قوي‌تر و کارآمدتر است.
تفسير اول همانطور که در متن اعتراضي آن نماينده مجلس مشهود است اولاً شوراي نگهبان را براي «چينش سياسي» نامزدها مي‌خواهد، ثانياً مايل است اين چينش طبق نظر يک جناح سياسي باشد، ثالثاً انتخابات مهندسي‌ شده باشد، رابعاً از روحانيت براي حمايت از يک نامزد خاص استفاده ابزاري شود و خامساً جماعتي که مرتکب چنين اقدامات خلاف قانون و خلاف مصالح کشور و نظام مي‌شوند شايسته عنوان «انقلابي» هستند و طبعاً کساني که مرتکب اين تخلفات نشوند انقلابي نيستند!
شوراي نگهبان در معرض چنين انتظارات شگفت‌انگيز و خلاف قانون از ناحيه کساني قرار دارد که حتي از اعلام آشکار خواسته‌هاي خلاف قانون خود پرهيز نمي‌کنند. اين خواسته محدود و بيگانه از مسير انقلاب و امام انقلاب‌آفرين، اگر در همين انتخابات عملي مي‌شد، قطعاً مشارکت مردمي به زير 30 درصد مي‌رسيد و ضربه مهلکي به نظام وارد مي‌شد. روزنه کوچکي که شوراي نگهبان در اين انتخابات ايجاد کرد، سرانجام توانست مشارکت را به نزديک 50 درصد برساند و به نظام يک تنفس موقت بدهد. اين تنفس فقط وقتي دائمي و عميق خواهد شد که شوراي نگهبان در انتخابات‌هاي بعدي به تفسير اول عمل کند و تفسير دوم را سم مهلکي براي کشور و نظام بداند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت