25 آبان 1403
اخبار غيررسمي، حکايت از ديدار و مذاکره يکي از افراد سرشناس و مؤثر نزديک به دونالد ترامپ با سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل درباره روابط آمريکا با ايران دارد. روزنامه نيويورکتايمز درباره اين ديدار نوشت: اين ديدار، مثبت و خبري خوش توصيف شده است. اين روزنامه به نقل از منابع مطلع افزود: در اين ديدار درباره راههاي کاهش تنش ميان ايران و آمريکا گفتگو شده است. هرچند اين خبر و گفتگو رسميت ندارند ولي ميتوانند آغازي براي پيمودن راهي جديد در سياست خارجي کشورمان تلقي شوند. مسئولان دولتي جمهوري اسلامي ايران نيز در اظهارنظرهايشان طي يک هفتهاي که از انتخاب مجدد دونالد ترامپ به رياست جمهوري آمريکا گذشته، علائمي نشان دادهاند که به معناي اعلام آمادگي براي کاهش تنشها دانسته ميشوند. وزير امور خارجه کشورمان براي حل مشکلات با غرب اعلام آمادگي کرد و گفت انتخاب ما مذاکره و ديپلماسي است نه روياروئي و تقابل. وي همچنين از مذاکره درباره حل و فصل باقيمانده مسائل هستهاي استقبال کرد. رئيس جمهور پزشکيان نيز قبل از اين و در واکنش به نتيجه انتخابات رياست جمهوري آمريکا گفته بود: در توسعه روابط با کشورها نگاه بسته و محدود نخواهيم داشت. اين سخنان، مواضع شفافي را مطرح ميکنند که اگر به مرحله عمل و اجرا نيز برسند، تحول مهمي در سياست خارجي کشورمان به وجود خواهد آمد. منظور اين نيست که تمام مشکلات با پيمودن اين مسير به سرعت رفع خواهند شد ولي ترديدي نيست که براي رفع تدريجي مشکلات بايد نقطه آغازي وجود داشته باشد. براي مشخص شدن نقطه آغاز، توجه به فرصتها از اهميت زيادي برخوردار است. در موارد زيادي بيتوجهي به فرصتها موجب از دست رفتن امکان ورود به مسيري ميشود که پيمودن آن منافع ملي و مصالح عمومي را دربردارد.
تبریز امروز:
بسمالله الرحمن الرحيم
⬅️ اخبار غيررسمي، حکايت از ديدار و مذاکره يکي از افراد سرشناس و مؤثر نزديک به دونالد ترامپ با سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل درباره روابط آمريکا با ايران دارد. روزنامه نيويورکتايمز درباره اين ديدار نوشت: اين ديدار، مثبت و خبري خوش توصيف شده است. اين روزنامه به نقل از منابع مطلع افزود: در اين ديدار درباره راههاي کاهش تنش ميان ايران و آمريکا گفتگو شده است.
هرچند اين خبر و گفتگو رسميت ندارند ولي ميتوانند آغازي براي پيمودن راهي جديد در سياست خارجي کشورمان تلقي شوند. مسئولان دولتي جمهوري اسلامي ايران نيز در اظهارنظرهايشان طي يک هفتهاي که از انتخاب مجدد دونالد ترامپ به رياست جمهوري آمريکا گذشته، علائمي نشان دادهاند که به معناي اعلام آمادگي براي کاهش تنشها دانسته ميشوند. وزير امور خارجه کشورمان براي حل مشکلات با غرب اعلام آمادگي کرد و گفت انتخاب ما مذاکره و ديپلماسي است نه روياروئي و تقابل. وي همچنين از مذاکره درباره حل و فصل باقيمانده مسائل هستهاي استقبال کرد. رئيس جمهور پزشکيان نيز قبل از اين و در واکنش به نتيجه انتخابات رياست جمهوري آمريکا گفته بود: در توسعه روابط با کشورها نگاه بسته و محدود نخواهيم داشت.
اين سخنان، مواضع شفافي را مطرح ميکنند که اگر به مرحله عمل و اجرا نيز برسند، تحول مهمي در سياست خارجي کشورمان به وجود خواهد آمد. منظور اين نيست که تمام مشکلات با پيمودن اين مسير به سرعت رفع خواهند شد ولي ترديدي نيست که براي رفع تدريجي مشکلات بايد نقطه آغازي وجود داشته باشد. براي مشخص شدن نقطه آغاز، توجه به فرصتها از اهميت زيادي برخوردار است. در موارد زيادي بيتوجهي به فرصتها موجب از دست رفتن امکان ورود به مسيري ميشود که پيمودن آن منافع ملي و مصالح عمومي را دربردارد.
توجه به اين نکته بسيار ظريف به ويژه در مقطع کنوني ضرورت دارد که رژيم صهيونيستي تلاش زيادي ميکند تا مانع برطرف شدن تنشها در روابط ايران با غرب و حتي ساير کشورها شود. اين تلاش شرورانه صهيونيستها به جلوگيري از برطرف شدن تنشها محدود نميشود. آنها پا را فراتر گذاشته و براي افزايش تنشها هر کاري از دستشان بربيايد انجام ميدهند.
براي خنثي ساختن اين ترفند شيطاني صهيونيستها، ما بايد تلاشهاي برنامهريزي شدهاي در جهت کاهش تنشها در روابط بينالمللي به عمل آوريم. کساني که سياست جنگطلبي را ترويج ميکنند و به شکلهاي مختلف بر طبل جنگ ميکوبند، آگاهانه يا ناآگاهانه در زمين طراحي شده توسط صهيونيستها بازي ميکنند. سياست درست همانست که مسئولان اجرائي کشورمان، چه در سخن و چه در عمل، در هفتهها و ماههاي اخير، گفته و انجام دادهاند. اين سياست عاقلانه که ميتوان آن را «حاکميت ديپلماسي بر جنگ» ناميد، بايد هميشه برجستهترين خط سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران باشد. کساني که برخلاف اين سياست عاقلانه عمل ميکنند و يا شعار ميدهند، قطعاً به منافع ملي توجه ندارند. اين، خوشبينانهترين ارزيابي از مواضع اين افراد است.
مسئولان نظام جمهوري اسلامي نبايد به سياستي متمايل شوند که راه را براي تحقق خواستههاي دشمنان اين نظام باز ميکند. ترديد نبايد کرد که ديپلماسي اگر حسابشده، هوشمندانه و برنامهريزي شده باشد از هر سلاح ديگري قويتر و کارآمدتر است. ديپلماسي قوي ميتواند تمام سلاحهاي دشمن را از کار بيندازد و راه را بر اجرائي شدن توطئهها ببندد. متأسفانه ما به ديپلماسي بهاي لازم را نميدهيم و از معجزه زبان ديپلماسي غافليم. در مرحله کنوني، لازمترين اقدام، خارج ساختن ديپلماسي از انزوا و بهرهبرداري از فوايد بيشمار آن است.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.