خبر های ویژه

ارمنستان به روسیه: با تشکر، اما نه از پیشنهاد میانجیگری

16 شهریور 1403

ارمنستان در حال ارسال سیگنال هایی است مبنی بر اینکه می خواهد از توافق هسته ای با روسیه عقب نشینی کند

16 شهریور 1403

الكساندر مدود در گذشت

12 شهریور 1403

گاز روسیه برای آذربایجان، گاز آذربایجان برای اروپا

9 شهریور 1403

پاول دوروف، مالک تلگرام در فرانسه بازداشت شد

4 شهریور 1403

قدیس سازی جدید توسط واتیکان

3 شهریور 1403

پوتین مشتاق بازی صلح در قفقاز است،

2 شهریور 1403

شهاب سنگ بر فراز یک تانک در بوسنی

29 مرداد 1403

پوتین در یک سفر دولتی دو روزه وارد باکو پایتخت آذربایجان شد

28 مرداد 1403

جنگ دامنه پیدا می کند

27 مرداد 1403

رسانه های دولتی آذربایجان پیش بینی می کنند که ارمنستان و اتحادیه اروپا با گرم شدن روابط دوجانبه خواهند سوخت

21 مرداد 1403

مرزبانان روسی از فرودگاه ایروان رفتند

21 مرداد 1403

پس از تبدیل میراث باستانی کریمه به مجموعه فرهنگی، اوکراین از سازمان ملل خواست تا مداخله کند

19 مرداد 1403

پاریس با مراسم افتتاحیه المپیک بارانی در رودخانه سن خیره می شود

6 مرداد 1403

حملات آتش‌سوزی چند ساعت قبل از شروع بازی‌های المپیک، شبکه راه‌آهن پرسرعت فرانسه را فلج کرد

5 مرداد 1403

ایالات متحده تلاش می کند تا ارمنستان و آذربایجان از مزایای تجاری صلح بهره مند شوند

2 مرداد 1403

3 تیر 1403

فروش تسلیحات فرانسوی به ارمنستان به تنش در قفقاز دامن می زند

رسانه های آذربایجان شبح جنگ سوم قره باغ را مطرح می کنند.

درگیری سرد بین فرانسه و آذربایجان در حال تشدید است. و آخرین پیچش در جدال زن و مرد، چشم انداز تجدید درگیری در قفقاز را تشدید می کند. سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه در 18 ژوئن از فروش 36 فروند هویتزر خودکششی سزار به ارمنستان خبر داد.

تبریز امروز:

هویتزر خودکششی سزار. فرانسه از فروش 36 فروند از این نوع هویتزر به ارمنستان خبر داد که بلافاصله با واکنش‌های شدید آذربایجان و روسیه مواجه شد. (عکس: عکس ارتش ایالات متحده توسط گروهبان کلاس 1 Mikki L. Sprenkle)

هویتزر خودکششی سزار. فرانسه از فروش 36 فروند از این نوع هویتزر به ارمنستان خبر داد که بلافاصله با واکنش‌های شدید آذربایجان و روسیه مواجه شد. (عکس: عکس ارتش ایالات متحده توسط گروهبان کلاس 1 Mikki L. Sprenkle)
درگیری سرد بین فرانسه و آذربایجان در حال تشدید است. و آخرین پیچش در جدال زن و مرد، چشم انداز تجدید درگیری در قفقاز را تشدید می کند.

سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه در 18 ژوئن از فروش 36 فروند هویتزر خودکششی سزار به ارمنستان خبر داد. این اقدام بلافاصله با واکنش‌های شدید آذربایجان و روسیه مواجه شد. وزارت دفاع آذربایجان این فروش را اقدامی «تحریک آمیز» خواند که می تواند منطقه را به عنوان «محل جنگ» احیا کند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روایت آذربایجانی را تکرار کرد و گفت: پاریس در حال تحریک دور دیگری از درگیری مسلحانه در قفقاز جنوبی است و آنها این کار را به روش‌های مختلف انجام می‌دهند.

وزارت امور خارجه ارمنستان با صدور بیانیه ای این انتقاد را رد کرد و تاکید کرد که «حق حاکمیت هر کشوری است که ارتش آماده رزمی مجهز به تجهیزات نظامی مدرن داشته باشد».

در روزهای اخیر، وزارت دفاع آذربایجان موارد متعددی را گزارش کرده است که در آن نیروهای ارمنی به مواضع آذربایجان در امتداد مرز دو کشور شلیک کرده اند. ایروان اتهامات مبنی بر آغاز هرگونه تبادل تیراندازی را رد کرده است. در عین حال، گزارش‌هایی که در رسانه‌های دولتی آذربایجان منتشر می‌شود، به افزایش پتانسیل درگیری‌های مجدد اشاره دارد. یکی از تفسیرهای منتشر شده در 22 ژوئن توسط خبرگزاری رسمی APA احتمال "جنگ سوم قره باغ" را مطرح کرد.

در تفسیر APA آمده است: «رهبری ارمنستان که هیچ نتیجه‌ای از شکست‌های پی در پی خود در زمینه‌های نظامی و دیپلماتیک نگرفت، شروع به نشان دادن رویکرد غیر سازنده کرده است.» در ادامه فرانسه را به‌عنوان تحریک‌کننده رویارویی در قفقاز معرفی کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در قرن بیست و یکم، فرانسه که هنوز وضعیت یک دولت نئواستعمار شرم آور را دارد، تلاش می کند نقش تحریک کننده ای را که در مقیاس جهانی ایفا می کند، در فرآیندهای منطقه قفقاز جنوبی ایفا کند.

همانطور که در بیانیه APA تاکید شده است، واکنش تند آذربایجان به ضدیت عمیق باکو نسبت به فرانسه مرتبط است که ریشه در حمایت قوی پاریس از ارمنستان در طول سه دهه مبارزه برای کنترل قره باغ کوهستانی دارد، درگیری که اواخر سال گذشته با شکست قاطع آذربایجان پایان یافت. نیروهای ارمنی و پاکسازی جمعیت ارمنی قومی قره باغ.

این واکنش همچنین به زنجیره ای از رویدادها از آغاز سال 2024 مربوط می شود که در آن فرانسه و آذربایجان به نوبت با یکدیگر مخالفت کرده اند. به عنوان مثال، در ماه مارس، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، از نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در پاریس استقبال کرد و از تمامیت ارضی ارمنستان و تلاش های آن برای بهبود روابط با غرب حمایت سیاسی کرد.

آذربایجان که از مداخله بیشتر در روند صلح قره باغ رنجیده است، بنا به گزارش ها به تحریک احساسات استقلال طلبانه کمک کرد که منجر به اعتراضات خشونت آمیز در ماه مه در مستعمره فرانسه در اقیانوس آرام در کالدونیای جدید شد. باکو اتهامات فرانسه در مورد دخالت را رد کرد، اما رسانه های آذربایجانی شروع به حمله به رفتار «استعماری نو» فرانسه کردند.

به نظر می رسد الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، در اوایل ماه ژوئن، زمانی که احتمال ایجاد صندوق توسعه آذربایجان برای کمک به کشورهای جزیره ای کوچک را مطرح کرده بود، در فرانسه به شدت ضربه خورد.

فروش هویتزر را می توان در حالی مشاهده کرد که فرانسه به باکو دست می زند. اما دشمنی که تا این مرحله عمدتاً به تک تیراندازی کلامی محدود شده بود، اکنون به جایی رسیده است که اگر به خوبی مدیریت نشود، می‌تواند باعث شود که گلوله‌های واقعی دوباره در قفقاز پرواز کنند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت