5 تیر 1402
لیستریا خانواده ای از باکتری ها است که شامل ده گونه است. یکی از اینها، لیستریا مونوسیتوژنز، باعث بیماری لیستریوز می شود. اگرچه لیستریوز نادر است، اما این بیماری اغلب شدید است و میزان بستری شدن در بیمارستان و میزان مرگ و میر بالایی دارد. در اتحادیه اروپا حدود 2400 عفونت در سال 2017 گزارش شده است. افراد معمولاً پس از خوردن غذای آلوده به لیستریوز مبتلا می شوند. پختن در دمای بالاتر از 65 درجه سانتیگراد باکتری ها را از بین می برد. با این حال، لیستریا می تواند غذاها را پس از تولید آلوده کند (به عنوان مثال آلودگی می تواند بعد از پختن غذا مانند آماده کردن کالباس، اما قبل از بسته بندی رخ دهد). لیستریا برخلاف بسیاری دیگر از باکتریهای موجود در غذا، محیطهای شور را تحمل میکند و حتی میتواند در دمای سرد (بین +2 تا 4 درجه سانتیگراد) تکثیر شود. سختی این باکتری ها، همراه با نرخ بالای مرگ و میر در انسان، به این معنی است که حمل و نقل ایمن غذا برای تضمین سلامت عمومی بسیار مهم است...............لیستریا مونوسیتوژنز را می توان در بسیاری از غذاها یافت. به عنوان مثال می توان به ماهی دودی اشاره کرد. گوشت ها؛ پنیرها (مخصوصاً پنیرهای نرم) و سبزیجات خام. برای جلوگیری از لیستریوز، رعایت شیوه های تولید خوب، شیوه های بهداشتی و کنترل موثر دما در سراسر زنجیره تولید، توزیع و نگهداری مواد غذایی، از جمله در خانه، مهم است. مصرف کنندگان باید دمای یخچال خود را پایین نگه دارند تا رشد بالقوه باکتری هایی مانند لیستریا را که ممکن است در غذاهای آماده همچون کالباس وجود داشته باشد محدود کنند. سازمان های بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند که غذاها باید در یخچال زیر 5 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.
تبریز امروز:
لیستریا خانواده ای از باکتری ها است که شامل ده گونه است. یکی از اینها، لیستریا مونوسیتوژنز، باعث بیماری لیستریوز می شود.
اگرچه لیستریوز نادر است، اما این بیماری اغلب شدید است و میزان بستری شدن در بیمارستان و میزان مرگ و میر بالایی دارد. در اتحادیه اروپا حدود 2400 عفونت در سال 2017 گزارش شده است.
افراد معمولاً پس از خوردن غذای آلوده به لیستریوز مبتلا می شوند.
پختن در دمای بالاتر از 65 درجه سانتیگراد باکتری ها را از بین می برد. با این حال، لیستریا می تواند غذاها را پس از تولید آلوده کند (به عنوان مثال آلودگی می تواند بعد از پختن غذا ، اما قبل از بسته بندی رخ دهد). لیستریا برخلاف بسیاری دیگر از باکتریهای موجود در غذا، محیطهای شور را تحمل میکند و حتی میتواند در دمای سرد (بین +2 تا 4 درجه سانتیگراد) تکثیر شود.
سختی این باکتری ها، همراه با نرخ بالای مرگ و میر در انسان، به این معنی است که حمل و نقل ایمن غذا برای تضمین سلامت عمومی بسیار مهم است.
در افراد آلوده، علائم متفاوت است، از علائم خفیف شبیه آنفولانزا، مانند تهوع، استفراغ و اسهال تا عفونت های جدی تر مانند مننژیت و سایر عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی. این بیماری در درجه اول افراد مسن، زنان باردار، نوزادان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف را تحت تاثیر قرار می دهد.
لیستریا مونوسیتوژنز را می توان در بسیاری از غذاها یافت. به عنوان مثال می توان به ماهی دودی اشاره کرد. گوشت ها؛ پنیرها (مخصوصاً پنیرهای نرم) و سبزیجات خام.
برای جلوگیری از لیستریوز، رعایت شیوه های تولید خوب، شیوه های بهداشتی و کنترل موثر دما در سراسر زنجیره تولید، توزیع و نگهداری مواد غذایی، از جمله در خانه، مهم است. مصرف کنندگان باید دمای یخچال خود را پایین نگه دارند تا رشد بالقوه باکتری هایی مانند لیستریا را که ممکن است در غذاهای آماده همچون کالباس وجود داشته باشد محدود کنند.
سازمان های بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند که غذاها باید در یخچال زیر 5 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.
آخرین لیستریوزیس در سال 2021 با 2183 مورد پنجمین بیماری مشترک بین انسان و دام در اتحادیه اروپا بود - افزایش 14 درصدی در نرخ اطلاع رسانی اتحادیه اروپا در مقایسه با سال 2020. این بیماری عمدتاً افراد بالای 64 سال را تحت تأثیر قرار می دهد.
برگردان به فارسی احد تراب فام
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.