خبر های ویژه

ارمنستان به روسیه: با تشکر، اما نه از پیشنهاد میانجیگری

16 شهریور 1403

ارمنستان در حال ارسال سیگنال هایی است مبنی بر اینکه می خواهد از توافق هسته ای با روسیه عقب نشینی کند

16 شهریور 1403

الكساندر مدود در گذشت

12 شهریور 1403

گاز روسیه برای آذربایجان، گاز آذربایجان برای اروپا

9 شهریور 1403

پاول دوروف، مالک تلگرام در فرانسه بازداشت شد

4 شهریور 1403

قدیس سازی جدید توسط واتیکان

3 شهریور 1403

پوتین مشتاق بازی صلح در قفقاز است،

2 شهریور 1403

شهاب سنگ بر فراز یک تانک در بوسنی

29 مرداد 1403

پوتین در یک سفر دولتی دو روزه وارد باکو پایتخت آذربایجان شد

28 مرداد 1403

جنگ دامنه پیدا می کند

27 مرداد 1403

رسانه های دولتی آذربایجان پیش بینی می کنند که ارمنستان و اتحادیه اروپا با گرم شدن روابط دوجانبه خواهند سوخت

21 مرداد 1403

مرزبانان روسی از فرودگاه ایروان رفتند

21 مرداد 1403

پس از تبدیل میراث باستانی کریمه به مجموعه فرهنگی، اوکراین از سازمان ملل خواست تا مداخله کند

19 مرداد 1403

پاریس با مراسم افتتاحیه المپیک بارانی در رودخانه سن خیره می شود

6 مرداد 1403

حملات آتش‌سوزی چند ساعت قبل از شروع بازی‌های المپیک، شبکه راه‌آهن پرسرعت فرانسه را فلج کرد

5 مرداد 1403

ایالات متحده تلاش می کند تا ارمنستان و آذربایجان از مزایای تجاری صلح بهره مند شوند

2 مرداد 1403

8 خرداد 1402

نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که آماده به رسمیت شناختن قره باغ به عنوان بخشی از آذربایجان است

ارمنستان مدتهاست که در مسیر به رسمیت شناختن قره باغ کوهستانی به عنوان بخشی از آذربایجان بوده است، اما بیانیه صریح نخست وزیر همچنان باعث شوک و خشم شد.

نخست وزیر ارمنستان برای اولین بار به صراحت اعلام کرد که دولت او قصد دارد قره باغ کوهستانی را به عنوان بخشی از آذربایجان به رسمیت بشناسد و این موضوع باعث خشم مقامات عملی در منطقه ارمنی نشین شده است. دولت ارمنستان بیش از یک سال است که تمایل خود را برای به رسمیت شناختن حاکمیت آذربایجان بر قره باغ اعلام کرده است، اما تنها در یک کنفرانس خبری در 22 مه بود که نیکول پاشینیان واقعاً آن را با کلمات زیادی بیان کرد. پاشینیان گفت: ارمنستان تمامیت ارضی آذربایجان را به وسعت 86600 کیلومتر مربع به رسمیت می شناسد، با این فرض که آذربایجان تمامیت ارضی ارمنستان را 29800 کیلومتر مربع به رسمیت می شناسد. این 86600 کیلومتر مربع شامل قره باغ نیز می شود. او بار دیگر تاکید کرد که توافق صلح ارمنستان و آذربایجان باید "حقوق و امنیت" حدود 120هزار ارمنی قره باغ را تضمین کند و "ضمانت های بین المللی" را برای نظارت بر مذاکرات مستقیم باکو- استپاناکرت ارائه کند. پاشینیان طی سخنرانی خود در 17 مه در چهارمین اجلاس شورای اروپا در ریکیاویک، ایسلند، آمادگی خود را برای به رسمیت شناختن مرزهای مستقل آذربایجان و برای اولین بار با ذکر مساحت 86600 کیلومتر مربع اعلام کرد. این دیدار سه روز پس از پنجمین و آخرین دیدار وی با میانجیگری اتحادیه اروپا با الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، صورت گرفت، جایی که طبق گزارش ها، هر دو رهبر توافق کردند که تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند. این اظهارات باعث خشم و عدم درک در قره باغ و در بخش های وسیعی از جامعه در جمهوری ارمنستان شد. مجلس قانونگذاری محلی قره باغ کوهستانی، مجلس ملی، در 22 مه جلسه ویژه ای تشکیل داد و بیانیه ای را تصویب کرد که در آن رهبری ارمنستان را محکوم کرد.

تبریز امروز:

لیلیت شاهوردیان 23 مه 2023

نیکول پاشینیان
پاشینیان در آوریل 2022 گفت که ارامنه باید "نقطه" انتظارات خود را در اطراف قره باغ پایین بیاورند
نخست وزیر ارمنستان برای اولین بار به صراحت اعلام کرد که دولت او قصد دارد قره باغ کوهستانی را به عنوان بخشی از آذربایجان به رسمیت بشناسد و این موضوع باعث خشم مقامات عملی در منطقه ارمنی نشین شده است.

دولت ارمنستان بیش از یک سال است که تمایل خود را برای به رسمیت شناختن حاکمیت آذربایجان بر قره باغ اعلام کرده است، اما تنها در یک کنفرانس خبری در 22 مه بود که نیکول پاشینیان واقعاً آن را با کلمات زیادی بیان کرد.

پاشینیان گفت: ارمنستان تمامیت ارضی آذربایجان را به وسعت 86600 کیلومتر مربع به رسمیت می شناسد، با این فرض که آذربایجان تمامیت ارضی ارمنستان را 29800 کیلومتر مربع به رسمیت می شناسد. این 86600 کیلومتر مربع شامل قره باغ نیز می شود.

او بار دیگر تاکید کرد که توافق صلح ارمنستان و آذربایجان باید "حقوق و امنیت" حدود 120هزار ارمنی قره باغ را تضمین کند و "ضمانت های بین المللی" را برای نظارت بر مذاکرات مستقیم باکو- استپاناکرت ارائه کند.

پاشینیان طی سخنرانی خود در 17 مه در چهارمین اجلاس شورای اروپا در ریکیاویک، ایسلند، آمادگی خود را برای به رسمیت شناختن مرزهای مستقل آذربایجان و برای اولین بار با ذکر مساحت 86600 کیلومتر مربع اعلام کرد.

این دیدار سه روز پس از پنجمین و آخرین دیدار وی با میانجیگری اتحادیه اروپا با الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، صورت گرفت، جایی که طبق گزارش ها، هر دو رهبر توافق کردند که تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند.

این اظهارات باعث خشم و عدم درک در قره باغ و در بخش های وسیعی از جامعه در جمهوری ارمنستان شد. مجلس قانونگذاری محلی قره باغ کوهستانی، مجلس ملی، در 22 مه جلسه ویژه ای تشکیل داد و بیانیه ای را تصویب کرد که در آن رهبری ارمنستان را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: «هرگونه اظهارات نیکول پاشینیان مبنی بر نادیده گرفتن حاکمیت جمهوری آرتساخ، حق مردم ما برای تعیین سرنوشت و واقعیت اجرای آن و همچنین هرگونه سندی که بر این اساس تنظیم شود برای ما غیرقابل قبول و بی ارزش است». (آرتساخ نام جایگزین ارمنی قره باغ است.)

در ادامه بیانیه آمده است که توافقنامه صلحی که ارمنستان آماده امضای آن می‌شود با عبارت اعلامیه استقلال ارمنستان که به قره باغ کوهستانی اشاره می‌کند و تصمیم شورای عالی جمهوری ارمنستان در 8 ژوئیه 1992 که می‌گوید، مغایرت دارد. برای جمهوری ارمنستان قابل قبول نیست که هرگونه سند بین المللی یا بین دولتی که جمهوری قره باغ کوهستانی را بخشی از آذربایجان بداند.

رهبران قره باغ از مدت ها قبل آذربایجان را به دنبال کردن سیاست "پاکسازی قومی" با بدبخت کردن ارامنه در منطقه متهم کرده اند، به این امید که آنها را از بین ببرند.

ارمنستان از طریق یک تغییر لفاظی ظریف در اوایل سال 2022 اعلام تمایل خود را برای به رسمیت شناختن قره باغ به عنوان قلمرو آذربایجان آغاز کرد. سپس نخست وزیر پاشینیان در 13 آوریل گفت که ارمنی ها باید "نقطه" انتظارات خود را در اطراف قره باغ پایین بیاورند و اعتراضات را برانگیخت.

و در اکتبر 2022 در پراگ، پاشینیان و علی اف توافق کردند که عادی سازی روابط خود را بر اساس اعلامیه آلماتی در سال 1991 آغاز کنند که بر اساس آن مرزهای اداری ارمنستان شوروی و آذربایجان شوروی مبنای تحدید و تعیین مرزها را تشکیل می دهد.

چهره‌های برجسته در قره باغ نیز بیانیه‌های خود را صادر کرده‌اند که برخی از آنها کاملاً صریح هستند.

داویت بابائیان، مشاور رئیس جمهور قره باغ، پس از سخنرانی 22 مه گفت: "هرکسی که بخواهد آرتساخ را به آذربایجان ببرد، آرتساخ را به داخل کوره مرده سوز خواهد انداخت."

روبن واردانیان، سرمایه دار روسی-ارمنی که در پاییز 2022 به قره باغ نقل مکان کرد و مدت کوتاهی و پرفراز و نشیب وزیر امور خارجه منطقه بود، سیاست های پاشینیان را در تریبون های متعدد محکوم کرده است.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی دوژد روسیه که مقر آن در هلند است، گفت: "پاشینیان صلاحیت تصمیم گیری از طرف مردم آرتساخ را ندارد. اظهارات 22 می او منعکس کننده نظر شخصی او است که سعی دارد آن را به مردم تحمیل کند." .

مذاکرات بر سر توافقنامه صلح بیش از یک سال است که در قالب های مختلف ادامه دارد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پس از مذاکرات چهار روزه اخیر در واشنگتن بین وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان گفت که توافق صلح "در دسترس و قابل حصول است".

مذاکرات با میانجیگری غرب باعث خشم روسیه، شریک راهبردی ارمنستان و طرف توافق سه جانبه ای شد که به جنگ دوم قره باغ در سال 2020 پایان داد. مسکو همچنین از زمان جنگ در مسیر جداگانه ای از مذاکرات ارمنستان و آذربایجان میانجیگری کرده است و از آنچه می بیند ناراحت است.

به عنوان دخالت در حیاط خلوت آن است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اخیراً ایالات متحده را متهم کرد که ارمنستان را تحت فشار قرار می دهد تا "روس ها را از خاک [ارمنی] بیرون کند و پایگاه نظامی و مرزبانان [روسیه] را خارج کند."

پاشینیان در نشست خبری خود در 22 می به این اظهارات پاسخ داد و گفت: "ما هیچ سیگنالی از غرب برای قطع روابط با روسیه یا بیرون راندن روسیه دریافت نمی کنیم."

روابط ارمنستان و روسیه پس از تهاجم آذربایجان در سپتامبر 2022 به خاک جمهوری ارمنستان و عدم پاسخ CSTO، یک اتحاد نظامی به رهبری روسیه که شامل ارمنستان نیز می شود، واقعاً بدتر شده است.

اما مذاکرات به رهبری روسیه نیز ادامه دارد و پاشینیان و علی اف قرار است در 25 ماه مه در مسکو دیدار کنند. به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، که وی افزود مسکو امیدوار است که این دیدار، دو رهبر ممکن است با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار کنند. "نتیجه می دهد."

لیلیت شاهوردیان یک روزنامه نگار مقیم استپانکرت است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت