12 اسفند 1403
از دوران عباسی، ده کتاب آشپزی باقی مانده است که در آن زمان در شهرهایی مثل بغداد، حلب، دمشق، قاهره، مراکش و اندلس تدوین شدهاند. بسیاری از دستورپختهای موجود در این کتابها همچنان در این مناطق وجود دارند و مردم از آنها لذت میبرند. قدیمیترین آنها، کتاب «کتاب هنر آشپزی» نوشته ابن سیار در نیمه دوم قرن دهم میلادی در پایتخت عباسی، بغداد، است. این کتاب شبیه به مجموعههای آشپزی امروزی است و نهتنها تکنیکهای پخت نان گندم، برنج، کباب، نوشیدنیهای یخزده و غیره را شامل میشود، بلکه هنر آراستن سفره، داستانها و حوادث جذاب آن زمان، اشعار در ستایش غذا، و فواید سلامتی برخی غذاها را نیز دربرمیگیرد. این کتاب حتی به تأثیر این غذاها بر بدن، قلب و خلقوخو میپردازد، و تا جزییاتی مثل تمیز کردن دست و دهان پس از غذا و ترفندهایی برای حذف بوی باقیمانده پس از پخت را آموزش میدهد!
تبریز امروز:
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.