خبر های ویژه

دادگاه به جولیان آسانژ مهلت اعتراض داد اما فرصتی نیز برای ایالات متحده ایجاد کرد

7 فروردین 1403

سوئیسی‌ها در یک همه‌پرسی به افزایش میزان مستمری بازنشستگی رای دادند

1 فروردین 1403

آذربایجان: قره باغ در حال فتح یوفا

25 اسفند 1402

ارمنستان: در حال گسترش با مفهوم بندر خشک

23 اسفند 1402

رکورد صادرات ترکیه در ماه ژانویه 2024

16 بهمن 1402

رویای برف بازی

12 بهمن 1402

ایستگاه جلفا

23 دی 1402

گردشگران برای گرفتن عکس، فیلم های فوران های ایسلند رقابت می کنند

9 دی 1402

ارمنستان به آینده احتمالی خارج از بلوک نظامی تحت رهبری روسیه فکر می کند

4 دی 1402

اردک ماندارین

24 آذر 1402

ارمنستان به خطرات و سودهایی فکر می‌کند که تحریم‌ها بر الماس‌های روسیه وارد می کند

17 آذر 1402

نشست مرزی آذربایجان و ارمنستان در بحبوحه مذاکرات صلح با رکود برگزار شد

16 آذر 1402

سرمایش زمین مانع از حضور در اجلاس گرمایش زمین شد

11 آذر 1402

گربه های امروز مسکو

6 آذر 1402

استفاده از کوادکوپتر فیلمبرداری برای کشتار در جنگ

24 آبان 1402

در کیف، یکی از مقامات کمیته ضد انحصار به اتهام رشوه دستگیر شد.

24 آبان 1402

17 آذر 1402

ارمنستان به خطرات و سودهایی فکر می‌کند که تحریم‌ها بر الماس‌های روسیه وارد می کند

اینکه آیا صنعت الماس تراش ارمنستان آسیب می بیند یا تحریم های احتمالی به انان کمک می کند، به توانایی اتحادیه اروپا برای ردیابی منشاء جواهرات بستگی دارد.

به نظر می رسد اتحادیه اروپا قصد دارد ممنوعیت فروش الماس روسیه را در بسته دوازدهم تحریم های آتی خود علیه مسکو به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین لحاظ کند. این اقدام با هدف اعمال فشار بر اقتصاد روسیه و محروم کردن این کشور از منابع مالی برای جنگ، قطعاً بر صنعت مهم و رو به رشد الماس‌تراشی ارمنستان تأثیر خواهد گذاشت. منفی یا مثبت بودن این تأثیر بستگی به این دارد که اتحادیه اروپا چگونه کار دشوار ردیابی الماس های تراش خورده را تا منشأ خشن آنها در معادن روسیه مدیریت خواهد کرد.

تبریز امروز:

A diamond-cutting facility in Yerevan (photo by Nazik Armanakyan)تاسیسات تراش الماس در ایروان (عکس از نازیک آرماناکیان)
به نظر می رسد اتحادیه اروپا قصد دارد ممنوعیت فروش الماس روسیه را در بسته دوازدهم تحریم های آتی خود علیه مسکو به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین لحاظ کند.

این اقدام با هدف اعمال فشار بر اقتصاد روسیه و محروم کردن این کشور از منابع مالی برای جنگ، قطعاً بر صنعت مهم و رو به رشد الماس‌تراشی ارمنستان تأثیر خواهد گذاشت.

منفی یا مثبت بودن این تأثیر بستگی به این دارد که اتحادیه اروپا چگونه کار دشوار ردیابی الماس های تراش خورده را تا منشأ خشن آنها در معادن روسیه مدیریت خواهد کرد.

مفید یا مضر؟

به گفته خبرگزاری فرانسه که نسخه‌ای از این سند را مشاهده کرده است، تحریم‌های پیشنهادی که توسط کمیسیون اروپا تصویب شده و در انتظار تایید 27 کشور عضو اتحادیه اروپا است، بر الماس‌های منشأ روسی که در کشورهای ثالث تراشیده می‌شوند، اعمال خواهد شد.

خبرگزاری فرانسه گفت که از اول ژانویه، این ممنوعیت برای «الماس های طبیعی و مصنوعی غیرصنعتی و همچنین جواهرات الماس» اعمال می شود، در حالی که ممنوعیت واردات الماس های روسی برش خورده یا صیقل داده شده در کشورهای ثالث از ماه مارس تا سپتامبر اعمال خواهد شد.

این ممنوعیت ها بر صنعت الماس تراش ارمنستان تأثیر خواهد گذاشت، زیرا بخش بزرگی از جواهرات خام خود را از روسیه می گیرد. آنها توسط شرکت دولتی ارمنی Hay-Almast خریداری می شوند که در سال 2021 عمدتاً برای امکان خرید عمده از Alrosa روسیه که یکی از بزرگترین تامین کنندگان الماس خام در جهان است، تاسیس شد.

تیگران خاچاتریان، مدیر هی آلمست، گفت: «کل ایده پشت ایجاد Hay-Almast تجمیع تقاضای داخلی و تهیه الماس خام روسی بود، زیرا آلروسا سفارشات کوچکی را انجام نمی دهد.

خاچاتریان به اوراسیا نت گفت که تحریم های اتحادیه اروپا قطعاً بر صنعت الماس تراش ارمنستان تأثیر خواهد گذاشت، اما برای او حدس زدن چگونگی آن دشوار بود.

در نگاه اول، تصور اینکه این تاثیر چیزی جز مضر باشد، دشوار است، زیرا به گفته خاچاتریان، هی-الماست 30 تا 40 درصد از الماس های خام خود را از روسیه خریداری می کند (بقیه از کشورهای مختلف دیگر، از جمله آفریقا).

صنعت تراش الماس ارمنستان در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است و سرمایه‌گذاران بزرگ خارجی مانند KGK Diamonds هند را به خود جذب کرده است. و با این رشد نیاز روزافزون به الماس خام روسی نیز به وجود آمده است.

بر اساس آمار خدمات گمرکی ارمنستان، مجموع صادرات الماس تراش خورده ارمنستان در سال 2022 بالغ بر 418 میلیون دلار بوده است. این رقم چهار برابر تعداد سال 2021 است. رشد امسال ادامه یافته است، البته نه با همان سرعت: 240 میلیون دلار الماس تراش خورده در شش ماهه اول سال 2023 فروخته شد. پس از طلا با 281 میلیون دلار و خودروهای صادرات مجدد با 311 میلیون دلار.

اما برخی به این چشم انداز امیدوارند که الماس های ارمنی با منشاء روسی به این عنوان شناسایی نشوند.

یک منبع در دولت ارمنستان که خواست نامش فاش نشود، به اوراسیا نت گفت: «تحریم های جدید اتحادیه اروپا می تواند اثرات مختلفی بر صنعت الماس ارمنستان داشته باشد.

کل مسئله این است که چگونه بر جابجایی الماس‌های خام روسیه در سراسر جهان نظارت می‌شود و چگونه مشخص می‌شود که آیا الماس تراش شده در ارمنستان یا کشورهای دیگر منشأ روسی دارد یا خیر.

در این زمینه، زنجیره تامین صادرات/صادرات مجدد یک عامل خواهد بود. بیشتر الماس های تراش خورده ارمنی با منشاء روسی ابتدا به امارات متحده عربی فروخته می شوند و سپس از آنجا به سراسر جهان راه پیدا می کنند.

بانکداری در صادرات مجدد

ارمنستان در حال حاضر شاهد رشد اقتصادی ناشی از رونق صادرات مجدد در دو سال گذشته بوده است.

از زمان شروع تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در اوایل سال گذشته، تجارت ارمنستان با روسیه دقیقاً به لطف صادرات مجدد کالاهایی مانند اتومبیل و اقلام خانگی که تولیدکنندگان غربی قبل از جنگ مستقیماً به روسیه عرضه کرده بودند، چندین برابر افزایش یافته است.

واهه هوانیسیان وزیر دارایی اخیراً به نقش محوری صادرات مجدد در ساختار کلی تجارت ارمنستان و روسیه اذعان کرد. وی گفت: در حالی که صادرات به روسیه در نیمه اول سال 2023 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 215 درصد افزایش داشته است، صادرات مجدد 187 واحد درصد از این رشد را به خود اختصاص داده است در حالی که صادرات محصولات ارمنستان تنها 28 واحد درصد بوده است.

مشکلات اجرای تحریم ها

همانطور که خبرگزاری فرانسه اشاره کرد، منشاء الماس ها را می توان به راحتی با مخلوط کردن آنها با سنگ هایی از منابع دیگر پنهان کرد. و با برش و صیقل دادن وزن و ظاهر آنها تغییر می کند.

این، همراه با اندازه کوچک جواهرات، به این معنی است که اعمال تحریم ها علیه گردش آنها بسیار دشوار خواهد بود.

در غیاب یک سیستم ردیابی پیچیده، الماسی که متر است

کارشناسان می گویند که در روسیه، برش و جلا داده شده در ارمنستان، و صادرات به امارات متحده عربی به سختی می توان منشا آن را ردیابی کرد.

بنابراین، اگر، همانطور که به نظر محتمل به نظر می رسد، اجرای آن ضعیف باشد، می توان امتیازی برای صنعت الماس تراش ارمنستان تصور کرد. از آنجایی که سایر بازارها نزدیک به الماس خام روسیه هستند، تعداد بیشتری از آنها می توانند وارد ارمنستان شوند که در نتیجه صادرات الماس تراش خورده آن افزایش می یابد.

می توان تصور کرد که این به طرحی شبیه طرحی تبدیل شود که بر اساس آن هند نفت روسیه را خریداری می کند، آن را پالایش می کند و سپس سوخت حاصل را به اروپا می فروشد.

آرمن اقتصاددان گفت: "صرفاً از نظر تئوری، می‌توانیم شاهد رشد عرضه الماس خام روسیه به ارمنستان برای فرآوری و فروش به سایر کشورها باشیم. اما باید مراقب باشیم، زیرا این می‌تواند تلاش دیگری از سوی ارمنستان برای کمک به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها تلقی شود." کتویان در مصاحبه با اوراسیا نت گفت.

کتویان همچنین خاطرنشان کرد که در حالی که صنعت فرآوری الماس رشد چشمگیری را نشان می دهد، کسب و کارهای ارمنستان سود زیادی را مشاهده نمی کنند.

وی گفت: "بیشتر سود نصیب شرکت های بین المللی می شود که در جابجایی و فروش این محصول در بازارهای جهانی فعالیت می کنند. بنابراین قبل از شرط بندی روی رشد ورود الماس خام روسیه و سرمایه گذاری های جدید در این زمینه باید مدت زیادی فکر کرد."

کاهش خطرات

در همین حال، برخی در ارمنستان بر خطرات ناشی از تحریم ها متمرکز شده اند و نیاز به تنوع بخشیدن به واردکنندگان الماس خام این کشور را می بینند. اگر در مقطعی ممنوعیت کامل (و قابل اجرا) الماس خام روسی وجود داشته باشد، انجام این کار صنعت تراش الماس را از سقوط سریع محافظت می کند.

این صنعت قبلاً در اواسط دهه 2000 کاهش شدید مواد خام را تجربه کرده بود. در آن زمان تولید و صادرات هم به دلیل رقابت قوی‌تر جهانی و هم به دلیل تقویت واحد پول ارمنستان یعنی درام در برابر دلار و یورو کاهش یافت که هزینه صادرات را بالا برد.

تیگران خاچاطریان، مدیر شرکت دولتی تدارکات الماس خام، می‌گوید که هی الماست چند ماه است که با یک تامین‌کننده جدید بالقوه صحبت می‌کند.

او از گفتن این موضوع خودداری کرد اما ابراز خوش بینی کرد که توافق حاصل شود.

او گفت: "ما در نیمه راه در مذاکرات خود با تامین کننده جدید هستیم. امیدواریم به زودی به نتیجه برسیم."

Arshaluis Mgdesyan روزنامه نگار مقیم ایروان است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت