خبر های ویژه

دادگاه به جولیان آسانژ مهلت اعتراض داد اما فرصتی نیز برای ایالات متحده ایجاد کرد

7 فروردین 1403

سوئیسی‌ها در یک همه‌پرسی به افزایش میزان مستمری بازنشستگی رای دادند

1 فروردین 1403

آذربایجان: قره باغ در حال فتح یوفا

25 اسفند 1402

ارمنستان: در حال گسترش با مفهوم بندر خشک

23 اسفند 1402

رکورد صادرات ترکیه در ماه ژانویه 2024

16 بهمن 1402

رویای برف بازی

12 بهمن 1402

ایستگاه جلفا

23 دی 1402

گردشگران برای گرفتن عکس، فیلم های فوران های ایسلند رقابت می کنند

9 دی 1402

ارمنستان به آینده احتمالی خارج از بلوک نظامی تحت رهبری روسیه فکر می کند

4 دی 1402

اردک ماندارین

24 آذر 1402

ارمنستان به خطرات و سودهایی فکر می‌کند که تحریم‌ها بر الماس‌های روسیه وارد می کند

17 آذر 1402

نشست مرزی آذربایجان و ارمنستان در بحبوحه مذاکرات صلح با رکود برگزار شد

16 آذر 1402

سرمایش زمین مانع از حضور در اجلاس گرمایش زمین شد

11 آذر 1402

گربه های امروز مسکو

6 آذر 1402

استفاده از کوادکوپتر فیلمبرداری برای کشتار در جنگ

24 آبان 1402

در کیف، یکی از مقامات کمیته ضد انحصار به اتهام رشوه دستگیر شد.

24 آبان 1402

16 آذر 1402

نشست مرزی آذربایجان و ارمنستان در بحبوحه مذاکرات صلح با رکود برگزار شد

این دیدار در راستای تنفر روزافزون آذربایجان از میانجیگری به صورت دوجانبه برگزار شد.

در حالی که ارمنستان به دنبال دور شدن از روسیه و به سمت غرب بوده است، آذربایجان دخالت کشورهای غربی در روند صلح را رد کرده است. از ماه سپتامبر، آذربایجان نارضایتی خود را علیه فرانسه و ایالات متحده که هر دو از دهه 1990، زمانی که جنگ اول قره باغ در جریان بود، میانجی در مناقشه بودند، اعلان کرده است. آذربایجان از اعتراض پاریس و واشنگتن به حمله سپتامبر و متعاقب آن مهاجرت ارامنه از قره باغ ناخوشایند است. آذربایجان ترجیح داده است که مناقشه در منطقه را حل کند - چه به صورت دوجانبه و چه از طریق میانجیگری کشورهایی مانند گرجستان، ترکیه و روسیه.

تبریز امروز:

The meeting was held on the Ijevan (Armenia) - Gazakh (Azerbaijan) section of the border (News.am TV screengrab)
ارمنستان و آذربایجان به بحث در مورد تحدید حدود مرزهای متقابل خود به عنوان بخشی از گفتگوهای گسترده تر در مورد معاهده صلح ادامه می دهند که نشانه های کمی از پیشرفت را نشان می دهد.

در 30 نوامبر، کمیسیون‌های دولتی تعیین حدود مرزهای ارمنستان و آذربایجان برای پنجمین بار در بخش مرزی ایجوان (ارمنستان) - قازاخ(آذربایجان) تشکیل جلسه دادند. ریاست این کمیسیون ها بر عهده «مهر گریگوریان» معاون نخست وزیر ارمنستان و «شاهین مصطفی اف» از آذربایجان است.

پس از این دیدار، وزارت خارجه دو کشور بیانیه‌های تقریباً مشابهی را منتشر کردند.

وزارت ارمنستان گزارش داد: «طرفین به بحث درباره مسائل تحدید حدود مرزها ادامه دادند و تعدادی از مسائل سازمانی و رویه ای را مورد بررسی قرار دادند.

در ادامه این بیانیه آمده است: «طرفین در مورد متن دستور تشکیل و برگزاری جلسات و جلسات کاری مشترک» بین کمیسیون‌ها به توافق اولیه رسیده‌اند و همچنین ترتیبی داده‌اند تا «شروع کار برای توافق بر پیش‌نویس آیین‌نامه مربوطه». فعالیت مشترک» کمیسیون ها و موافقت با «تشدید برگزاری جلسات» آغاز شود.

این نشان می‌دهد که این نشست دست‌کم سازنده‌تر از نشست قبلی در ماه ژوئیه بود، و پس از آن وزارت‌های خارجه تنها گزارش دادند که گفتگوهایشان ادامه خواهد داشت.

با این حال، این نشست امیدی را در میان ناظران برای پیشرفت به سمت هر گونه کار تعیین مرز و رسیدن به هدف نهایی امضای توافقنامه صلح ایجاد نکرد.

اوننیک کریکوریان، روزنامه‌نگار بریتانیایی که مدت‌هاست روند صلح را پوشش می‌دهد، گفت: "متاسفانه، نشست کوتاه و ما می‌توانیم دلیل آن را بفهمیم. پنج جلسه از زمانی که کمیسیون‌های مرزی برای اولین بار در ماه مه 2022 تشکیل شدند و هنوز درباره نحوه تنظیم و برگزاری آنها به توافق نرسیده‌اند." ، در X نوشت: "بله، "تشدید" روند ممکن است ایده خوبی باشد."

روند صلح بین ارمنستان و آذربایجان مدتی است که به ویژه پس از تسلط کامل باکو بر قره باغ کوهستانی، سرزمینی که بیش از 30 سال در کانون اختلافات دو کشور قرار داشت، در یک دوراهی قرار داشت.

پس از آن، به نظر می رسید که دیگر هیچ مانعی برای دستیابی به معاهده صلح بین دو کشور وجود نداشته باشد، به طوری که دولت ارمنستان در قره باغ کوهستانی شروع به انحلال خود کرد و ارمنستان این سرزمین را به عنوان بخشی از آذربایجان پذیرفت.

امروزه طرفین بر سر اینکه چه کسی باید میانجی اختلافات آنها باشد، اختلاف نظر دارند.

در حالی که ارمنستان به دنبال دور شدن از روسیه و به سمت غرب بوده است، آذربایجان دخالت کشورهای غربی در روند صلح را رد کرده است. از ماه سپتامبر، آذربایجان نارضایتی خود را علیه فرانسه و ایالات متحده که هر دو از دهه 1990، زمانی که جنگ اول قره باغ در جریان بود، میانجی در مناقشه بودند، اعلان کرده است. آذربایجان از اعتراض پاریس و واشنگتن به حمله سپتامبر و متعاقب آن مهاجرت ارامنه از قره باغ ناخوشایند است.

آذربایجان ترجیح داده است که مناقشه در منطقه را حل کند - چه به صورت دوجانبه و چه از طریق میانجیگری کشورهایی مانند گرجستان، ترکیه و روسیه.

در همین حال، نشست وزرای خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا همزمان با مذاکرات مرزی تشکیل شد. دیپلمات های ارشد آذربایجان و ارمنستان هر دو در آنجا بودند اما با هم ملاقات نکردند.

آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه، در سخنرانی خود در شورا، اظهارات ارمنستان را تکرار کرد که پس از "پاکسازی قومی" قره باغ توسط آذربایجان، باکو چشم به حمله به ارمنستان است.

حتی پس از انجام این کار [تسخیر تمام قره‌باغ]، ادعاهای طرف آذربایجان متوقف نشد. اکنون کل قلمرو حاکمیتی جمهوری ارمنستان هدف همسایه ما شده است. استفاده از زور و تهدید به استفاده از زور، امتناع از حضور در جلساتی که توسط بازیگران مختلف بین المللی از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا برگزار می شود، نشان می دهد که این کشور صادقانه به صلح و ثبات در منطقه ما علاقه ندارد.

جیحون بایراموف از آذربایجان به نوبه خود گفت که همه ارامنه قره باغ به میل خود ترک کردند و آزادند در خانه های خود بمانند. او ایروان را به طولانی کردن بی مورد روند صلح متهم کرد و از "اقدامات جانبدارانه و یک جانبه برخی از طرف های ثالث [که به طور جدی بر روند تاثیر می گذارد" انتقاد کرد.

"با وجود همه چالش ها، آذربایجان به ازسرگیری سریع مذاکرات مستقیم برای نهایی کردن توافقنامه صلح متعهد است. ما به طور علنی به ارمنستان پیشنهاد دادیم که در مرزهای دولتی متقابل یا در یک کشور ثالث بی طرف و بی طرف دیدار کنند."

حیدر ایسایف روزنامه نگار اهل باکو است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت