خبر های ویژه

پلیس بریتانیا رانندگان مست را با استفاده از دوربین‌هایی که با هوش مصنوعی کار می‌کنند، شناسایی می‌کند

29 آذر 1403

بازسازی کلیسای تاریخی نوتردام

17 آذر 1403

مبارزه با نیکوتین در مدرسه

11 آذر 1403

مخالفان همچنان در حال مبارزه با نتایج انتخابات هستند، زیرا حزب فعلی رویای گرجستان در حال پیشروی است

3 آذر 1403

تغییرات بزرگ دولتی در ارمنستان

3 آذر 1403

شورای واتیکان درها را کمی بیشتر به روی زنان کاتولیک باز می کند - اما آنها بیش از 100 سال است که در را می زنند.

21 مهر 1403

روسیه نقش اقتصادی رو به رشد ایالات متحده در آسیای مرکزی را دوست ندارد، اما به نظر می رسد توان متوقف کردن آن را ندارد

16 شهریور 1403

صادرات گاز آذربایجان افزایش می یابد، اما باکو همچنان برای دستیابی به هدف اتحادیه اروپا چالش برانگیز است

2 شهریور 1403

ورود سگ ممنوع

28 مرداد 1403

ناتو در برابر چین

22 تیر 1403

بیانیه اجلاس سران خواستار گفتگو برای پایان دادن به جنگ بدون ارائه نقشه راه برای گفتگوها شده است.

30 خرداد 1403

ارمنستان سفیر خود را از بلاروس در بحبوحه افزایش تنش با روسیه فراخواند

29 خرداد 1403

یک پنجم سرزمین اوکراین

26 خرداد 1403

استفاده از انرژی خورشیدی در اروپا

1 خرداد 1403

دادگاه به جولیان آسانژ مهلت اعتراض داد اما فرصتی نیز برای ایالات متحده ایجاد کرد

7 فروردین 1403

سوئیسی‌ها در یک همه‌پرسی به افزایش میزان مستمری بازنشستگی رای دادند

1 فروردین 1403

30 خرداد 1403

بیانیه اجلاس سران خواستار گفتگو برای پایان دادن به جنگ بدون ارائه نقشه راه برای گفتگوها شده است.

نشست سوئیس به رؤسای جمهور گرجستان و اوکراین این فرصت را می دهد تا بر تعهد خود به یکپارچگی اروپایی تاکید کنند

نشست دو روزه سران در مورد چشم انداز صلح در اوکراین، که از 15 تا 16 ژوئن در یک استراحتگاه کوهستانی سوئیس برگزار شد، منجر به تایید مبهم از پایان مذاکرات به بن بست خورده جنگ روسیه و اوکراین شد. نتیجه کنفرانس بورگنستاک به این معنا نیست که انباره حمایت غرب از تلاش های جنگی کیف برداشته شده است. . قبل از گردهمایی سوئیس، ایالات متحده و اوکراین یک پیمان امنیتی 10 ساله امضا کردند که بر اساس آن واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد تا توانمندی های دفاعی خود را افزایش دهد. در همین حال، ناتو بر آمادگی خود برای کمک به آموزش نیروهای اوکراینی تاکید کرد و در عین حال "500000 سرباز [ائتلاف] را در همه حوزه ها در آمادگی بالا نگه داشت." روسیه به اجلاس سوئیس دعوت نشد و مسکو از متحدان خود خواست تا آن را نادیده بگیرند. تيراندازي قبل از اجلاس سران كرملين حول محور ترس‌سازي رئيس‌جمهور ولاديمير پوتين در مورد سلاح‌هاي هسته‌اي بود: «ما به‌طور خطرناکي به نقطه‌اي بي‌بازگشت نزديك مي‌شويم». او همچنین طرحی را برای پایان دادن به درگیری ارائه کرد که اوکراین را از کنترل بخش وسیعی از خاک خود محروم می‌کرد. این پیشنهاد به طور خلاصه توسط مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی رد شد. نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی که نمی خواستند خشم کرملین را برانگیزند، در آخر هفته از سوئیس دور ماندند. از دیگر همسایگان جنوبی روسیه، تنها ارمنستان و گرجستان نماینده داشتند. این دو کشور هر دو در حال گذار ژئوپلیتیکی هستند، ارمنستان به غرب نزدیک‌تر می‌شود، در حالی که گرجستان در حال عقب‌نشینی است.

تبریز امروز:

اکاترینا ونکینا 17 ژوئن 2024

سران کشورها برای عکس خانوادگی سنتی در خلال اجلاس صلح در اوکراین، در استانستاد، سوئیس، 15 ژوئن 2024 ژست می گیرند. (KEYSTONE/EDA/POOL/Michael Buholzer)

سران کشورها برای عکس خانوادگی سنتی در خلال اجلاس صلح در اوکراین، در استانستاد، سوئیس، 15 ژوئن 2024 ژست می گیرند. (KEYSTONE/EDA/POOL/Michael Buholzer)
نشست دو روزه سران در مورد چشم انداز صلح در اوکراین، که از 15 تا 16 ژوئن در یک استراحتگاه کوهستانی سوئیس برگزار شد، منجر به تایید مبهم از پایان مذاکرات به بن بست خورده جنگ روسیه و اوکراین شد.

نتیجه کنفرانس بورگنستاک به این معنا نیست که انباره حمایت غرب از تلاش های جنگی کیف برداشته شده است. . قبل از گردهمایی سوئیس، ایالات متحده و اوکراین یک پیمان امنیتی 10 ساله امضا کردند که بر اساس آن واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد تا توانمندی های دفاعی خود را افزایش دهد. در همین حال، ناتو بر آمادگی خود برای کمک به آموزش نیروهای اوکراینی تاکید کرد و در عین حال "500000 سرباز [ائتلاف] را در همه حوزه ها در آمادگی بالا نگه داشت."

روسیه به اجلاس سوئیس دعوت نشد و مسکو از متحدان خود خواست تا آن را نادیده بگیرند. تيراندازي قبل از اجلاس سران كرملين حول محور ترس‌سازي رئيس‌جمهور ولاديمير پوتين در مورد سلاح‌هاي هسته‌اي بود: «ما به‌طور خطرناکي به نقطه‌اي بي‌بازگشت نزديك مي‌شويم». او همچنین طرحی را برای پایان دادن به درگیری ارائه کرد که اوکراین را از کنترل بخش وسیعی از خاک خود محروم می‌کرد. این پیشنهاد به طور خلاصه توسط مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی رد شد.

نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی که نمی خواستند خشم کرملین را برانگیزند، در آخر هفته از سوئیس دور ماندند. از دیگر همسایگان جنوبی روسیه، تنها ارمنستان و گرجستان نماینده داشتند. این دو کشور هر دو در حال گذار ژئوپلیتیکی هستند، ارمنستان به غرب نزدیک‌تر می‌شود، در حالی که گرجستان در حال عقب‌نشینی است.

هیئت گرجستانی توسط رئیس جمهور سالومه زورابیشویلی، یکی از مخالفان سرسخت پذیرش سیاست های غیر لیبرال توسط دولت تحت سلطه رویای گرجستان که باعث شکست روابط تفلیس با اتحادیه اروپا و ایالات متحده شده است، رهبری می شد. زورابیشویلی در حاشیه این اجلاس با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین دیدار کرد و همکاری‌های دوجانبه و چالش‌های امنیتی را بررسی کرد. آنها همچنین به طور مشترک ابراز تمایل کردند که کشورهای متبوع خود مسیر ژئوپلیتیکی را در جهت همگرایی با نهادهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی اروپایی حفظ کنند.

با توجه به نقش تشریفاتی زورابیشویلی در ساختار سیاسی گرجستان، تایید او از تلاش‌های پیوسته برای گرجستان بیشتر نمادین است تا اساسی.

آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ارمنستان، نماینده ارشد ارمنستان در این اجلاس بود. حضور او بر عزم دولت ارمنستان برای رهایی از کشش گرانشی ژئوپلیتیک روسیه تاکید کرد. با این حال، ارمنستان از جمله کشورهایی بود که از امضای بیانیه نهایی خودداری کرد.

آن سند اندکی به آنچه قبلاً در قالب های دیگر تأکید شده است اضافه کرد. در این بیانیه به منظور ترویج صلح در اطراف لبه های درگیری، خواستار بازگشت نیروگاه هسته ای Zaporizhzhia به کنترل کامل اوکراین شد. خواستار دسترسی رایگان، کامل و ایمن برای کشتی های تجاری به بنادر در دریای سیاه و آزوف شد. همچنین خواستار تبادل همه اسیران جنگی و بازگرداندن کودکان آواره غیرقانونی اوکراینی شد.

اکاترینا ونکینا روزنامه نگار متخصص در سیاست خارجی و روابط بین الملل است. او فارغ التحصیل دانشکده روزنامه نگاری دانشگاه کلمبیا است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت