خبر های ویژه

پوتین در روز پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم ، نسبت به جنگ جهانی هشدار داد

20 اردیبهشت 1403

دولت پرتغال پیشنهاد رئیس جمهور برای پرداخت غرامت برده داری را رد کرد

10 اردیبهشت 1403

آمریکا به ارمنستان کمک می کند تا ارتش خود را مدرن کند

9 اردیبهشت 1403

علی اف : خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از قره باغ نتیجه روابط مستحکم بین باکو و مسکو است.

9 اردیبهشت 1403

قفقاز: جاه طلبی های تجارت ترانزیتی چالش های مهار آلودگی را تشدید می کند

2 اردیبهشت 1403

پل موجی به جزیره اوبولونسکی تقریباً تکمیل شده است

30 فروردین 1403

سفره ی افطاری خیابان

16 فروردین 1403

ارمنستان باید تصمیم بگیرد که به کدام سمت برود. کنفرانس نیروهای دموکراتیک در مورد هم گرایی در اروپا برگزار شد

11 فروردین 1403

ارمنستان: دولت با معضل تعیین حدود مرزها دست و پنجه نرم می کند

8 فروردین 1403

کلیسای کوچک آیواسیل طرابزون

8 فروردین 1403

مسیر ریلی باکو-تفلیس اصلاح می شود

5 فروردین 1403

تغییر ژئوپلتیک در قفقاز ؛ ارمنستان غرب را وارد منطقه می کند

5 فروردین 1403

مردی که انباری ساختمانش تبدیل به مکان گردشگری شد

5 فروردین 1403

حمله به تالار موسیقی در کروکوس روسیه

3 فروردین 1403

نخست وزیر ارمنستان می گوید باید مناطق مورد مناقشه را به آذربایجان بازگرداند وگرنه با جنگ مواجه خواهد شد

29 اسفند 1402

رئیس جمهور آذربایجان می گوید صلح با ارمنستان از همیشه نزدیکتر است

29 اسفند 1402

9 اردیبهشت 1403

علی اف : خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از قره باغ نتیجه روابط مستحکم بین باکو و مسکو است.

رهبر آذربایجان می گوید کرملین همچنان یک بازیگر کلیدی در قفقاز است.

روس ها می روند، روس ها می روند! این واقعیت میدانی در قره باغ کوهستانی است. با این حال، همانطور که الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان می گوید، منافع امنیتی روسیه در قفقاز به این زودی ها از بین نمی رود. مقامات روسیه و آذربایجان هر دو در 17 آوریل تأیید کردند که نیروهای حافظ صلح روسیه فوراً یک سال زودتر از موعد مقرر عقب نشینی را آغاز خواهند کرد. حدود 2000 نیروی حافظ صلح روسی در اواخر سال 2020 پس از میانجیگری مسکو برای آتش بس که نبردها در جنگ دوم قره باغ را به حالت تعلیق درآورد، وارد شدند. این نیروها عملاً پاییز گذشته کنار ایستادند، زیرا ارتش آذربایجان از قره باغ عبور کرد و تمام مناطقی را که باکو در جریان اولین جنگ بین ارمنستان و آذربایجان در اوایل دهه 1990 از دست داده بود، دوباره فتح کرد

تبریز امروز:

قرار است نیروهای حافظ صلح روسیه یک سال زودتر از موعد مقرر از قره باغ خارج شوند. (عکس: mil.ru)
قرار است نیروهای حافظ صلح روسیه یک سال زودتر از موعد مقرر از قره باغ خارج شوند. (عکس: mil.ru)
روس ها می روند، روس ها می روند! این واقعیت میدانی در قره باغ کوهستانی است. با این حال، همانطور که الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان می گوید، منافع امنیتی روسیه در قفقاز به این زودی ها از بین نمی رود.

مقامات روسیه و آذربایجان هر دو در 17 آوریل تأیید کردند که نیروهای حافظ صلح روسیه فوراً یک سال زودتر از موعد مقرر عقب نشینی را آغاز خواهند کرد.

حدود 2000 نیروی حافظ صلح روسی در اواخر سال 2020 پس از میانجیگری مسکو برای آتش بس که نبردها در جنگ دوم قره باغ را به حالت تعلیق درآورد، وارد شدند. این نیروها عملاً پاییز گذشته کنار ایستادند، زیرا ارتش آذربایجان از قره باغ عبور کرد و تمام مناطقی را که باکو در جریان اولین جنگ بین ارمنستان و آذربایجان در اوایل دهه 1990 از دست داده بود، دوباره فتح کرد و بیش از 100000 ساکن ارمنی قومی این سرزمین را بیرون راند.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این باورند که خروج زودهنگام نیروهای حافظ صلح نتیجه اثرات زیان آور جنگ روسیه و اوکراین است که به گفته آنها، قدرت کرملین برای نفوذ در جاهای دیگر را کاهش داده است. علی اف در مسکو برای دیدار 22 آوریل با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، تلاش کرد تا هرگونه تصوری مبنی بر خروج روسیه از قفقاز را از بین ببرد.

دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به نقل از علی اف پیش از آغاز گفتگوهای خود با پوتین گفت: روسیه یک کشور اساسی از نظر امنیت منطقه ای در قفقاز و در یک جغرافیای وسیع تر است.

ناکامی نیروهای حافظ صلح روسیه در پنهان نگه داشتن خصومت ها در قره باغ باعث گسست در مشارکت راهبردی ارمنستان و روسیه شد. در همین حال در آذربایجان، تاریخ شطرنجی کرملین در مراوداتش با این کشور باعث می شود که برخی از آذربایجانی های مسن تر نسبت به انگیزه ها و مقاصد مسکو چشم پوشی کنند.

از زمان تکمیل فتح مجدد در سال گذشته، تعداد زیادی از شهروندان آذربایجان بر این باورند که باید توافقی بین دولت‌های روسیه و آذربایجان صورت گرفته باشد: باکو در قره‌باغ دست آزاد شد و در عوض، مسکو چه چیزی را دریافت می‌کند؟ اعلان 17 آوریل به حدس و گمان‌ها در مورد افزایش قیمت پایان نداد. «خداوند به آرامش ختم شود. آنها [روس ها] در ازای آن چه خواستند؟ یکی از کاربران فیس بوک در مورد این خبر توضیح داد که یک مرد می ترسد حتی به آن فکر کند.

شجاع احمدزاده، تحلیلگر ساکن باکو، آنچه را که به عنوان «تفسیر تقلیل گرایانه» از روابط آذربایجان و روسیه توصیف کرد، به تمسخر گرفت. عقب نشینی نیروهای حافظ صلح می تواند ریشه در عمل گرایی و بدون انگیزه های پنهان داشته باشد. با طولانی شدن جنگ روسیه و اوکراین، کرملین می‌تواند از نیروها در جاهای دیگر استفاده کند و به صرفه‌جویی در کاهش استقرار اهمیتی نخواهد داد. احمدزاده گفت: علاوه بر این، دو کشور در حال حاضر منافع مشترک زیادی دارند، از جمله تمایل متقابل برای گسترش مسیرهای تجاری شمال-جنوب.

او گفت: «وضعیت ظریف‌تر است» و افزود که روابط دوجانبه «مانند ترن هوایی با بالا و پایین‌های گاه به گاه در نوسان است. در حال حاضر به نظر می‌رسد بین آذربایجان و روسیه در موضوعات مختلف همسویی وجود دارد.

نشانه ای از چنین همسویی، پیام های مشابهی است که از مسکو و باکو در مورد تحولات منطقه ای منتشر می شود که با انتقاد دو کشور از تلاش های اخیر ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای گسترش روابط اقتصادی با ارمنستان تأکید می شود.

علی اف و پوتین در نشست مسکو هر دو اشاره کردند که روابط دوجانبه بیشتر بر تجارت متمرکز است تا امنیت. پوتین در سخنان پیش از نشست خود از رشد تجارت دوجانبه که اکنون سالانه بیش از 4 میلیارد دلار است، سخن گفت.

از نظر فنی، مناسبت دیدار علی اف و پوتین برای بزرگداشت پنجاهمین سالگرد راه آهن بایکال آمور، معروف به BAM بود. اگرچه پوتین و علی اف در 22 آوریل (که اتفاقا صد و پنجاه و چهارمین سالگرد تولد ولادیمیر لنین، بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی نیز بود) از BAM تمجید کردند، این پروژه زیرساختی در تحقق وعده اقتصادی خود با مشکل مواجه شده است و تا حد زیادی نمادی پایدار از ناکارآمدی اقتصادی شوروی است. دوران رکود.»

علی اف به گسترش مسیر تجاری شمال-جنوب - که در آن آذربایجان به عنوان مرکز تجارت هند، ایران و روسیه عمل می کند - اشاره کرد و گفت که این مسیر "اهمیت جهانی برای حمل و نقل محموله و امنیت" دارد.

رهبران آذربایجان و روسیه ظاهراً در مورد مسائل امنیتی منطقه، از جمله موضوعاتی که پوتین آنها را "حساس" توصیف کرد، گفتگو کردند. اما جزئیات در مورد ماهیت و نتایج آن گفتگوها ناچیز بود.

علی اف که در 23 آوریل در باکو صحبت می کرد، تقویت روابط آذربایجان با روسیه را به عنوان امکان خروج زودتر از حد انتظار نیروهای حافظ صلح ارزیابی کرد.

این [خروج نیروهای حافظ صلح] یک تصمیم مشترک بود و تنها روابط ما را تقویت می کند

این نشان می‌دهد که وقتی کشورها کانال‌های عادی ارتباطی داشته باشند، وقتی به یکدیگر احترام می‌گذارند و همکاری می‌کنند، وقتی کاری علیه یکدیگر انجام نمی‌دهند، می‌توانند در مورد حساس‌ترین مسائل به توافق برسند.»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت