خبر های ویژه

قرارداد گازی روسیه و چین با شکست مواجه شده است

10 شهریور 1403

قزاقستان به لوکاشنکو: سرت به کار خودت باشد

2 شهریور 1403

آذربایجان نگران کوچک شدن "فاجعه بار" دریای خزر است

30 مرداد 1403

مجسمه های باستانی بر فراز کوه نمرود زیر بارش شهاب

29 مرداد 1403

اتحاد تایلندی در حمایت از دختر تاکسین شیناواتراغول بزرگ ثروت برای نخست وزیری آینده تجمع می کند

26 مرداد 1403

اعتراضات در هند به دلیل تجاوز وحشتناک به پزشک افزایش یافته است

26 مرداد 1403

مشاغل امن تر و مزایای بیکاری بالاتر و بهتر به افزایش نرخ تولد کمک می کند

21 مرداد 1403

تاجیکستان: گردش تجاری افزایش می یابد ، فلزات و مواد معدنی گرانبها از اقلام اصلی صادراتی هستند.

21 مرداد 1403

سیل در کره شمالی

8 مرداد 1403

دهکده اجدادی کامالا هریس در هند، نامزدی ریاست جمهوری او را با دعا، شیرینی و هیجان جشن می گیرد

5 مرداد 1403

خودروهای با آلایندگی بالا بر جاده‌های قزاقستان حکومت می‌کنند

2 مرداد 1403

جنایات جنسی مرتبط با نیروهای ایالات متحده در کاناگاوا به دولت استانی گزارش نشد

1 مرداد 1403

بسیاری از جشنواره های آتش بازی تابستانی در ژاپن به دلیل شکایت لغو شدند

1 مرداد 1403

نگوین فو ترونگ، رهبر قدرتمند ویتنامی، در 80 سالگی درگذشت

31 تیر 1403

سیب سیاه

31 تیر 1403

آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان در جهت تحقق چشم انداز صادرات انرژی سبز گام برمی دارند

28 تیر 1403

3 آذر 1402

افغانستان در میان گذشته و آینده

نشست مخالفان طالبان در مسکو

دولت طالبان از نشست مخالفان خود که روز پنج‌شنبه در مسکو برگزار شد، انتقاد کرد و از کشورهای همسایه افغانستان خواست در میان افغان‌ها «فتنه» ایجاد نکنند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به تلویزیون طلوع‌نیوز گفت که بعضی کشورها می‌خواهند «مهره‌های سوخته» را دوباره زنده و ایجاد فتنه کنند.» او در ادامه با بیان اینکه روسیه نباید در امور کشورهای دیگر دخالت کند، گفت که طالبان اعتراض خود را به مسکو منتقل کرده است. روز پنج‌شنبه، نشستی با عنوان «افغانستان در میان گذشته و آینده» در مسکو و با حضور مخالفان طالبان برگزار شد. حزب «روسیه عادل» که میزبان این نشست بود، ۲۰ درصد کرسی‌های پارلمان روسیه را در اختیار دارد. نشست مخالفان طالبان در حالی روز پنج‌شنبه در مسکو برگزار شد که در ۲۹ سپتامبر، نمایندگان کشورهای منطقه برای بررسی وضعیت افغانستان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» در شهر قازان، مرکز جمهوری تاتارستان روسیه گردهم آمده‌ بودند. امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان یکی از شرکت‌کنندگان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» بود. احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در سخنانی در نشست «افغانستان در میان گذشته و آینده» گفت که کشورش در ۲ سال گذشته و با تسلط طالبان در «یک سیاهچاله خفقان‌آور و یک بن‌بست تاریک» فرو رفته است.

تبریز امروز:

طالبان در واکنش به نشست مخالفانش در مسکو: برخی کشورها می‌خواهند مهره‌های سوخته را دوباره زنده کنند

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان
 

دولت طالبان از نشست مخالفان خود که روز پنج‌شنبه در مسکو برگزار شد، انتقاد کرد و از کشورهای همسایه افغانستان خواست در میان افغان‌ها «فتنه» ایجاد نکنند.

 ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به تلویزیون طلوع‌نیوز گفت که بعضی کشورها می‌خواهند «مهره‌های سوخته» را دوباره زنده و ایجاد فتنه کنند.»

او در ادامه با بیان اینکه روسیه نباید در امور کشورهای دیگر دخالت کند، گفت که طالبان اعتراض خود را به مسکو منتقل کرده است.

روز پنج‌شنبه، نشستی با عنوان «افغانستان در میان گذشته و آینده» در مسکو و با حضور مخالفان طالبان برگزار شد. حزب «روسیه عادل» که میزبان این نشست بود، ۲۰ درصد کرسی‌های پارلمان روسیه را در اختیار دارد.

نشست مخالفان طالبان در حالی روز پنج‌شنبه در مسکو برگزار شد که در ۲۹ سپتامبر، نمایندگان کشورهای منطقه برای بررسی وضعیت افغانستان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» در شهر قازان، مرکز جمهوری تاتارستان روسیه گردهم آمده‌ بودند. امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان یکی از شرکت‌کنندگان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» بود.

احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در سخنانی در نشست «افغانستان در میان گذشته و آینده» گفت که کشورش در ۲ سال گذشته و با تسلط طالبان در «یک سیاهچاله خفقان‌آور و یک بن‌بست تاریک» فرو رفته است.

در کنار آقای مسعود، شماری دیگر از چهره‌های ضد طالبان مانند محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، فوزیه کوفی و شکریه بارکزی، اعضای پیشین پارلمان افغانستان در این نشست حاضر بودند.

آقای محقق در این نشست، وضعیت هزاره‌های افغانستان را «تراژیک‌» توصیف کرد و گفت که هزاره‌های افغانستان هم‌زمان با «تبعیض قومی و مذهبی» مواجه هستند.

او گفت که در دولت جمهوری افغانستان، هزاره‌های این کشور حدود «بیست تا بیست و پنج در صد» از قدرت سیاسی را در دست داشتند اما در حال حاضر حتی یک وزیر هزاره هم وجود ندارد و علاوه بر این، دولت طالبان فقه جعفری را به صورت رسمی حذف کرده است.

 

نماینده ایران هم در نشست مسکو اگرچه از طالبان برای تأمین امنیت در افغانستان تمجید کرد اما گفت که آن‌ها اقدام قابل قبولی برای تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و گروه‌های سیاسی افغانستان انجام نداده‌اند.

در همین راستا، تهران بر آمادگی این کشور برای میزبانی نشستی برای بحث در مورد تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تأکید کرد.

به نظر شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در نروژ که در این نشست سخن می‌گفت، کشورهای همسایه افغانستان بدون «افغانستان باثبات» آرام نخواهند بود.

روسیه در ۲ سال گذشته در کنار حفظ ارتباط خود با طالبان، ارتباط خود را با نیروهای ضد طالبان قطع نکرده است. با وجود این، مسکو تاکنون دولت طالبان را به رسمیت نشناخته اما سفارت افغانستان در روسیه را به نماینده طالبان واگذار کرده است.

 مخالفان طالبان که در نشست مسکو حاضر بودند، خواستار حمایت کشورهای منطقه و جهان برای رسیدن به «یک راه حل» برای حل بحران افغانستان شدند.

آقای مسعود در این نشست پیشنهاد داد که برای مشخص کردن نوع نظام سیاسی در افغانستان از گزینه «همه‌پرسی» استفاده شود.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت