خبر های ویژه

نگاهی به بخشی از خدمات گسترده حمایتی شادروان حاج یعقوب صادق نوبری

27 مهر 1403

کیملر گلدی ، کیملر گئتدی! بو دونیادان ، بو دونیادان!

19 مهر 1403

پیام حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان

7 مهر 1403

طنز تلخ زندگی ، زهره وفایی را با جوالدوزش گرفت

2 مهر 1403

گلمیشم اوتاقینا ، اویادام سنی !

13 شهریور 1403

دکتر سیروس مسیحا به دیار باقی شتافت

25 مرداد 1403

استاد هنر تبریز علی کوهپایه درگذشت

1 مرداد 1403

افول حیات پروفسور احمد صبور اردوبادی استاد برجسته داروسازی کشور

10 تیر 1403

مرد جوانی که امید ، شور و نشاط کار می آفرید!

4 خرداد 1403

انسان والای دوست طبیعت با سختی های زمانه درگیر است - برای دوست محیط زیست عبدالله رسولی

5 دی 1402

روزی که جبار چشم از جهان فرو بست !

4 آذر 1402

سالروز تولد بانوی فیزیک دان تبریزی آلنوش تریان

18 آبان 1402

داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی فر حیات خود را ازدست دادند

22 مهر 1402

هیجرین ایدیبدی کونلوم ایوین غارت آغلارام

26 مرداد 1402

فیروز نادری دانشمند ایرانی ناسا درگذشت

19 خرداد 1402

سالروز تولد معلم بزرگ شهر ما، یادمان شادی عرصه علم و فرهتگ

7 اردیبهشت 1402

19 خرداد 1402

فیروز نادری دانشمند ایرانی ناسا درگذشت

سیارک ۱۹۸۹-EL1 منظومهٔ شمسی به افتخار وی "نادری-۵۵۱۵" نام گذاری شده است

فیروز مایکل نادری متولد ۲۵ مارس ۱۹۴۶ دانشمند ایرانی آمریکایی بود که ۳۶ سال در سمت‌های مختلف فنی و اجرایی در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) گذراند و در برخی از ماموریت های فضایی روباتیک آمریکا مشارکت داشت. . فیروز نادری در سال 2016 از ناسا بازنشسته شد و بعنوان مشاور مدیریت، مشاور استارت آپ های با فناوری پیشرفته در مراحل اولیه و سخنران عمومی کار نمود . فیروز نادری در 10 ژوئن بعد از نقاهت قطع نخاعی درگذشت!

تبریز امروز:

FirouzNaderi2.jpg

فیروز مایکل نادری  متولد  ۲۵ مارس ۱۹۴۶  دانشمند ایرانی آمریکایی بود که ۳۶ سال در سمت‌های مختلف فنی و اجرایی در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) گذراند و در برخی از ماموریت های فضایی روباتیک آمریکا مشارکت داشت. .

فیروز نادری  در سال 2016 از ناسا بازنشسته شد و بعنوان  مشاور مدیریت، مشاور استارت آپ های با فناوری پیشرفته در مراحل اولیه و سخنران عمومی کار نمود .  فیروز نادری در 10 ژوئن بعد از نقاهت قطع نخاعی درگذشت!

تحصیلات ابتدایی او در شیراز، ایران بود، جایی که او در 25 مارس 1946 متولد شد. دبیرستان را در تهران،  در یک مدرسه شبانه روزی ایتالیایی (مدرسه شبانه روزی دون بوسکو) گذراند و در سال 1964 ایران را به مقصد ایالات متحده ترک کرد تا تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه دهد. او مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق در دانشگاه ایالتی آیووا (ISU) در سال 1969 دریافت کرد  قبل از نقل مکان به کالیفرنیا. پس از دو سال کار به عنوان مهندس در سانتا باربارا، در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) در لس آنجلس ثبت نام کرد و در آنجا مدرک کارشناسی ارشد خود در سال 1972 و دکترایش را در سال 1976  دریافت کرد. 

پس از پایان تحصیلات، سه سال به ایران بازگشت و در سازمان سنجش از دور ایران مشغول به کار شد، اما چند ماه پس از انقلاب ایران در ژوئیه 1979 به آمریکا بازگشت. 

شغل در ناسا
او در سپتامبر 1979 در JPL ناسا به عنوان مهندس سیستم ارتباطات شروع کرد و در یک دوره سه دهه ای حرفه ای به رتبه های بالاتری رسید و به سمت های اجرایی عالی رسید. حرفه او در JPL شامل مهندسی سیستم، توسعه فناوری، مدیریت برنامه و پروژه برای سیستم های ارتباطات ماهواره ای، رصدخانه های سنجش از دور زمین، رصدخانه های اخترفیزیکی و سیستم های سیاره ای بوده است.


مدال رهبری برجسته ناسا
کار اولیه فیروز نادری  در JPL بر روی طراحی سیستم سیستم های ماهواره ای بزرگ برای پوشش تلفن همراه در سراسر کشور بود. او در اواسط دهه 1980 به مدت دو سال به مقر ناسا رفت تا به عنوان مدیر برنامه ماهواره فناوری ارتباطات پیشرفته (ACTS)، پیشرو در ماهواره های تجاری چند پرتوی امروزی، خدمت کند. پس از بازگشت به JPL، او مدیر پروژه پروژه پراکندگی سنج ناسا (NSCAT) شد که هدف آن اندازه گیری راداری مبتنی بر فضا بادهای روی اقیانوس های جهانی با کاربرد در پیش بینی آب و هوا بود. او مدال رهبری برجسته ناسا را برای مدیریت این پروژه دریافت کرد. پس از NSCAT، در اواسط دهه 1990، او برنامه Origins، برنامه جاه طلبانه و غنی از فناوری ناسا را برای جستجوی سیارات مشابه زمین در سایر سیستم های سیاره ای مدیریت کرد.

مدیریت برنامه مریخ
 فیروز نادری  در آوریل 2000 به عنوان مدیر برنامه ناسا برای اکتشاف مریخ منصوب شد، زیرا آژانس در سال گذشته دو شکست متوالی و بسیار عمومی را متحمل شده بود. در تابستان 2000، او به برنامه ریزی مجدد برنامه به عنوان زنجیره ای از مأموریت های علمی، فنی و عملیاتی مرتبط با یک فضاپیمایی که هر دو سال یک بار به مریخ پرتاب می شد، کمک کرد. او این برنامه را برای پنج سال آینده رهبری کرد، یک بازه زمانی که شامل فرود موفقیت آمیز مریخ نوردهای اکتشافی مریخ، روح و فرصت بود. در مجموع، از سال 2000 تا 2012، 6 ماموریت متوالی موفق آمریکایی به مریخ (4 فرودگر و 2 مدارگرد) بر اساس نقشه راه طراحی شده در تابستان 2000 انجام شده است. برای مدیریت برنامه مریخ، در سال 2005 جایزه ناسا به او اعطا شد. بالاترین جایزه، مدال خدمات ممتاز ناسا.


مدال خدمات ممتاز ناسا معاون مدیر JPL
پس از برنامه مریخ، او به عنوان اولین دستیار مدیر JPL برای تدوین و استراتژی پروژه منصوب شد، به عنوان مسئول ارشد آزمایشگاه که نظارت بر خرید کسب و کار جدید JPL و افسر ارشد برنامه ریزی استراتژیک را بر عهده داشت. او JPL's Innovation Foundry را ایجاد کرد، یک اکوسیستم استارت آپی داخلی شبیه به تجهیزات شتاب دهنده/انکوباتور در سیلیکون ولی. به مدت شش سال، او یک صندوق سرمایه گذاری داخلی سالانه 100 میلیون دلاری را برای شناسایی و بلوغ فناوری های نوپا، و مفاهیم ماموریتی که پتانسیل رشد به پروژه های فضایی با بودجه را نشان می داد، مدیریت کرد.

مدیر اکتشاف منظومه شمسی
در طول پنج سال آخر خود در JPL، او مدیر اکتشاف منظومه شمسی با مسئولیت فضاپیمای کاسینی در زحل، مأموریت سحر به سیارک‌های وستا و سرس، ماموریت جونو به مشتری، و فرمول‌بندی اولین هلیکوپتر مریخ بود. و یک ماموریت چند میلیارد دلاری به اروپا (قمر مشتری) در جستجوی حیات در خارج از منظومه شمسی بود

سیارک نادری
پس از 36 سال، او در فوریه 2016 از ناسا بازنشسته شد. در یک مهمانی خداحافظی به افتخار او، اعلام شد که اتحادیه بین المللی نجوم سیارک 1989 EL1 را به دلیل مشارکت او در اکتشافات فضایی به سیارک 1989 EL1 تغییر نام داده است. این سیارک توسط ستاره شناس فقید آمریکایی، النور اف. هلین، در رصدخانه پالومار در شهرستان سن دیگو، کالیفرنیا، در 5 مارس 1989 کشف شد و قطر آن حدود 10 کیلومتر (6 مایل) است. هر 5.2 ساعت به دور خود می چرخد و هر 4.4 سال یکبار به دور خورشید می چرخد. .

زندگی پس از ناسا
در دوران حرفه‌ای خود پس از ناسا، او به عنوان مشاور مدیریت، مشاور استارت‌آپ‌های با فناوری پیشرفته در مراحل اولیه (مانند OpalAi) و سخنران عمومی و همچنین به عنوان مربی و مربی برای نسل بعدی رهبران در جامعه ایرانی-آمریکایی خدمت می کند.

تدریس و سخنرانی عمومی
او اغلب به عنوان سخنران کلیدی و انگیزشی در کنفرانس ها و کارگاه ها دعوت می شود. او با انجمن های دانشجویی در بسیاری از دانشگاه ها سخنرانی کرده است، از جمله: دانشگاه استنفورد، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه دوک،  دانشگاه تورنتو، ویرجینیا فناوری، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، دانشگاه بین المللی A&M تگزاس،  دانشگاه A&M تگزاس در قطر،  دانشگاه هیوستون، دانشگاه میشیگان غربی، و موسسه فناوری کارلسروهه-آلمان

او ماژول هایی را در کلاس های آموزش اجرایی در دانشگاه استنفورد در مورد "مدیریت برنامه های مجتمع بزرگ" تدریس کرده است.

بشردوستی و حمایت از جامعه
او یکی از مدافعان فعال دیاسپورای ایرانی-آمریکایی است که قبلاً در هیئت مدیره اتحاد روابط عمومی ایرانیان آمریکایی (PAAIA) خدمت کرده است. او همچنین در هیئت های مشاوره چندین سازمان خیریه از جمله در حال حاضر در بنیاد آراسته امین و در گذشته در بنیاد نگه داشتن کودکان در مدرسه (KCIS و انجمن بین المللی کودکان مبتلا به سرطان (ISCC) خدمت کرده است. و عضو دایره المعارف ایرانیکا نیز بود

وقتی از او پرسیدند که بعد از 50 سال زندگی در آمریکا بیشتر احساس آمریکایی می کند یا ایرانی، گفت:

فارسی بودن بخشی از تاریخ من است و آمریکایی بودن بخشی از هویت من است و این دو به طور جبران ناپذیری در هم آمیخته اند - مثل تخم مرغی که یکبار هم زده می شود، نمی توان زرده را از سفیده جدا کرد. آمریکا کشور من است و ایران کشور من است. وطن. و چقدر خوشبختم که ریشه در تمدن باستانی با فرهنگ غنی دارم، و در عین حال یک آمریکایی سرافراز در این ملت جوان زندگی می کنم که مرا روی شانه های خود بلند کرده است و به من اجازه می دهد به ستاره ها برسم."

 

تقدیرنامه ها و جوایز
عضو موسسه آمریکایی هوانوردی و فضانوردی (AIAA)
ناسا، مدال رهبری برجسته
1997 - مدال تالار مشاهیر فناوری فضایی
2005 - مدال افتخار جزیره الیس
2005 - ناسا، مدال خدمات برجسته. این بالاترین جایزه ای است که در ناسا به خاطر "سهم برجسته او در علم و اکتشاف فضایی" اعطا شده است
2007 - شورای مهندسان نورتریج، کالیفرنیا، جایزه تعالی ماموریت تئودور فون کارمان
2010 - انجمن فضانوردی آمریکا (AAS) جایزه ویلیام راندولف لاولیس 
2015 - "مهاجران بزرگ: افتخار آمریکا" توسط شرکت کارنگی نیویورک
2016 - سیارک 1989 EL1 به سیارک "5515 Naderi" تغییر نام داد
2022 - به بخش برق دانشگاه ایالتی آیووا و تالار مشاهیر مهندسی کامپیوتر
2023 - موسسه پردازش تصویر و سیگنال فارغ التحصیلان برجسته (SIPI) دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC)
آسیب گردن
در سال 2023، دکتر نادری اتفاقی را تجربه کرد که زندگی را تغییر داد که منجر به فلج شدن از گردن به پایین شد. او همراه با یک حمله قلبی دچار سقوط شد. در نتیجه، او دچار آسیب دیدگی شدید گردن شد که منجر به آسیب به نخاع شد. فلج متعاقب آن نیاز به مداخله جراحی داشت و سطحی از بهبودی طی یک دوره چهار تا پنج ماهه پیش‌بینی می گردید اما فیروز نادر در 20 ژوئن درگذشت.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت