خبر های ویژه

دستگیری معاون رئیس‌جمهور، ترس از جنگ داخلی در سودان جنوبی را برانگیخت

13 فروردین 1404

جنگ داخلی سودان: پیشرفت‌های نظامی چه معنایی دارند و کشور ممکن است به کجا پیش برود؟

6 فروردین 1404

موزه بزرگ مصر تیرماه سال آینده افتتاح می شود

13 اسفند 1403

پرتره های نادر انسان بودن بردگانی را که در آمیستاد شورش کردند، نشان می دهد

16 بهمن 1403

کشف پاپیروس باستانی ۱۶ متری حاوی طلسم‌هایی از کتاب مردگان

6 آذر 1403

شهرهای آفریقا به سرعت در حال رشد هستند

22 آبان 1403

صحرای مراکش برای اولین بار پس از چند دهه جاری شد.

24 مهر 1403

حمایت مکرون از طرح مراکش در صحرای غربی

24 مرداد 1403

شکست گروه واگنر در مالی، استراتژی مسکو در آفریقا و اعتماد منطقه به مزدوران روسی را به چالش می کشد.

22 مرداد 1403

آیا کرگدن ها می توانند از تغییرات آب و هوایی جان سالم به در ببرند؟

2 مرداد 1403

نجات شیرهای صحرای نامیبیا

21 تیر 1403

کلاس درس در نیجریه

17 تیر 1403

756000 سودانی در ماه های آینده با گرسنگی روبرو می شوند

24 خرداد 1403

توافق سودان و قطر درباره تأسیس مرکز پالایش طلا در دوحه

13 اردیبهشت 1403

با ظهور قحطی در سودان، گرسنگان خاک و برگ می خورند

11 اردیبهشت 1403

ابرهای طوفانی بدهکاری برای طبقه متوسط آفریقای جنوبی جمع می شوند

16 بهمن 1402

13 فروردین 1404

دستگیری معاون رئیس‌جمهور، ترس از جنگ داخلی در سودان جنوبی را برانگیخت

سوذدان جنوبی آماده بحرام می شود

ریک ماشار، معاون اول رئیس‌جمهور سودان جنوبی و رهبر اصلی مخالفان، هفته گذشته به اتهام تحریک به شورش دستگیر شد. این دستگیری، توافقنامه تقسیم قدرت سال ۲۰۱۸ بین ماشار و رئیس‌جمهور سالوا کییر را زیر سوال برده است. این توافقنامه به جنگ داخلی پنج‌ساله‌ای که حدود ۴۰۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان داد. حزب ماشار، جنبش آزادی‌بخش خلق سودان-اپوزیسیون (SPLM-IO)، در بیانیه‌ای اعلام کرد که دستگیری او به‌طور «موثر» این توافق را بی‌اعتبار کرده و «چشم‌انداز صلح و ثبات در سودان جنوبی اکنون به شدت در خطر قرار گرفته است.» استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل، نیز هشدار داد که این اقدام کشور را «یک گام به جنگ داخلی نزدیک‌تر کرده است.» کنیا که ریاست جامعه شرق آفریقا (متشکل از هشت کشور از جمله سودان جنوبی) را بر عهده دارد، رایلا اودینگا، نخست‌وزیر سابق کنیا، را برای کاهش تنش‌ها اعزام کرد. اودینگا در پستی در اکس (توییتر سابق) گفت که با کییر دیدار کرده و از امکان حل اختلافات «امیدوار» است. با این حال، مقامات سودان جنوبی از ملاقات او با ماشار جلوگیری کردند. از چهارم مارس، درگیری‌هایی بین ارتش سودان جنوبی (تحت کنترل کییر) و نیروهای وفادار به ماشار در حومه جوبا و ایالت بالای نیل رخ داده است. این درگیری‌ها پس از حمله گروه مسلح موسوم به ارتش سفید (متشکل از جوانان قوم نُوئر، همان جامعه قومی ماشار) به یک پادگان نظامی آغاز شد. از آن زمان، کییر با دستگیری وزیران وفادار به ماشار و انتصاب بنیامین بول مِل، مشاور خود، به عنوان معاون دوم رئیس‌جمهور، سعی در تحکیم موقعیت خود داشته است. (آمریکا در سال ۲۰۱۷ به دلیل فساد، بول مل را تحریم کرد.)

تبریز امروز:

 تصویر: سربازان سودان جنوبی در حال گشت‌زنی در خیابان‌های جوبا، پایتخت این کشور.

تصویر: سربازان سودان جنوبی در حال گشت‌زنی در خیابان‌های جوبا، پایتخت این کشور.

ریک ماشار، معاون اول رئیس‌جمهور سودان جنوبی و رهبر اصلی مخالفان، هفته گذشته به اتهام تحریک به شورش دستگیر شد. این دستگیری، توافقنامه تقسیم قدرت سال ۲۰۱۸ بین ماشار و رئیس‌جمهور سالوا کییر را زیر سوال برده است. این توافقنامه به جنگ داخلی پنج‌ساله‌ای که حدود ۴۰۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان داد.

حزب ماشار، جنبش آزادی‌بخش خلق سودان-اپوزیسیون (SPLM-IO)، در بیانیه‌ای اعلام کرد که دستگیری او به‌طور «موثر» این توافق را بی‌اعتبار کرده و «چشم‌انداز صلح و ثبات در سودان جنوبی اکنون به شدت در خطر قرار گرفته است.» استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل، نیز هشدار داد که این اقدام کشور را «یک گام به جنگ داخلی نزدیک‌تر کرده است.»

کنیا که ریاست جامعه شرق آفریقا (متشکل از هشت کشور از جمله سودان جنوبی) را بر عهده دارد، رایلا اودینگا، نخست‌وزیر سابق کنیا، را برای کاهش تنش‌ها اعزام کرد. اودینگا در پستی در اکس (توییتر سابق) گفت که با کییر دیدار کرده و از امکان حل اختلافات «امیدوار» است. با این حال، مقامات سودان جنوبی از ملاقات او با ماشار جلوگیری کردند.

از چهارم مارس، درگیری‌هایی بین ارتش سودان جنوبی (تحت کنترل کییر) و نیروهای وفادار به ماشار در حومه جوبا و ایالت بالای نیل رخ داده است. این درگیری‌ها پس از حمله گروه مسلح موسوم به ارتش سفید (متشکل از جوانان قوم نُوئر، همان جامعه قومی ماشار) به یک پادگان نظامی آغاز شد. از آن زمان، کییر با دستگیری وزیران وفادار به ماشار و انتصاب بنیامین بول مِل، مشاور خود، به عنوان معاون دوم رئیس‌جمهور، سعی در تحکیم موقعیت خود داشته است. (آمریکا در سال ۲۰۱۷ به دلیل فساد، بول مل را تحریم کرد.)

در ۱۶ مارس، ارتش برای سرکوب ارتش سفید (که در جنگ داخلی ۲۰۱۸-۲۰۱۳ در کنار نیروهای ماشار جنگیده بود)، شهر ناسیر در بالای نیل را بمباران کرد. مقامات محلی گزارش دادند که این حمله هوایی حداقل ۲۱ غیرنظامی را کشته است. تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، زنان و کودکانی را با سوختگی‌های شدید نشان می‌دهد. یک تحقیق توسط سودانز پست نشان می‌دهد که احتمالاً از اتیل استات، یک ماده شیمیایی بسیار قابل اشتعال، در این حمله استفاده شده است. طی یک ماه گذشته، بیش از ۶۰ هزار نفر از بالای نیل فرار کرده‌اند.

از اواسط مارس، اوگاندا (متحد دولت کییر) نیز با استقرار نیروهای ویژه در جوبا برای «تأمین امنیت» این شهر، وارد درگیری‌ها شده است.

تحلیلگران نگرانند که درگیری‌های سودان و سودان جنوبی در حال ادغام باشد. سودان جنوبی در ژوئیه ۲۰۱۱ پس از بیش از دو دهه جنگ داخلی از سودان جدا شد. از آوریل ۲۰۲۳، سودان بار دیگر به دلیل رقابت بین ژنرال‌های رقیب، درگیر جنگ داخلی شده است. در فوریه امسال، نیروی‌های پشتیبانی سریع (RSF)، یک دولت رقیب در سودان تشکیل دادند که مورد حمایت جنبش آزادی‌بخش خلق سودان-شمال (شاخه‌ای از SPLM سودان جنوبی) است.

ارتش سودان معتقد است که کییر از اتحاد جدید RSF حمایت می‌کند. محمد بشیر ابونومو، وزیر معادن سودان، ماه گذشته ادعا کرد که سودان جنوبی به امارات متحده عربی (حامی RSF) اجازه داده تا تحت پوشش یک بیمارستان صحرایی در منطقه آوییل شرقی (نزدیک مرز سودان) یک «پایگاه تجاوز» ایجاد کند. در مقابل، مقامات وفادار به کییر نگرانند که ارتش سودان با احیای روابط تاریخی خود با شبه‌نظامیان نُوئر (که به ماشار مرتبط هستند) در بالای نیل، سلاح در اختیار آن‌ها قرار داده و موج جدید حملات را تسهیل کرده است.


ترجمه به فارسی توسط DeepSeek Chat

 
New chat
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت