خبر های ویژه

بمناسبت سالمرگ مهندس گلزار شبستری بانی اکباتان تهران ! فرزند آذربایجان چگونه مدرنترین شهر مسکونی غرب آسیا و خاورمیانه را در تهران ساخت.

5 بهمن 1403

صاحب قلم و قلم شناس و ناشر کتاب ها و منظومه های فولکلور به خاک سپرده می شود

28 دی 1403

سوفیا کووالسکایا ریاضی دان و مکانیک برجسته جهان شد

26 دی 1403

۲۲ دی ماه سالروز تولد پروفسور محسن هشترودی

23 دی 1403

در بزرگداشت بزرگمردی که ایده های بزرگ توسعه پایدار و خلاق را داشت

19 دی 1403

بازگشت همه به سوی اوست!

24 آذر 1403

نگاهی به بخشی از خدمات گسترده حمایتی شادروان حاج یعقوب صادق نوبری

27 مهر 1403

کیملر گلدی ، کیملر گئتدی! بو دونیادان ، بو دونیادان!

19 مهر 1403

پیام حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان

7 مهر 1403

طنز تلخ زندگی ، زهره وفایی را با جوالدوزش گرفت

2 مهر 1403

گلمیشم اوتاقینا ، اویادام سنی !

13 شهریور 1403

دکتر سیروس مسیحا به دیار باقی شتافت

25 مرداد 1403

استاد هنر تبریز علی کوهپایه درگذشت

1 مرداد 1403

افول حیات پروفسور احمد صبور اردوبادی استاد برجسته داروسازی کشور

10 تیر 1403

مرد جوانی که امید ، شور و نشاط کار می آفرید!

4 خرداد 1403

انسان والای دوست طبیعت با سختی های زمانه درگیر است - برای دوست محیط زیست عبدالله رسولی

5 دی 1402

26 دی 1403

سوفیا کووالسکایا ریاضی دان و مکانیک برجسته جهان شد

زاد روز یک ریاضی دان

علاقه او به ریاضیات در یک تصادف خنده دار بیدار شد، زمانی که خانه روستایی آنها در حال بازسازی بود و دیوارها با کاغذ دیواری متشکل از ورق های سخنرانی میخائیل اوستروگرادسکی در مورد حساب دیفرانسیل و انتگرال پوشانده شد. سوفیا ساعت‌ها صرف بررسی فرمول‌های نامفهوم کرد، سعی کرد بفهمد چه چیزی در آنها پنهان است، سپس سال‌ها مطالعه بود، زمانی که دختر همه چیز را در تصوراتش درک کرد و معلمان را با تیزبینی ذهن و منطق تفکر خود در چهارده سالگی تحت تأثیر قرار داد. . او عملا مثلثات را دوباره اختراع کرد.

تبریز امروزامروز تولد سوفیا کووالوسکایا است. او یک ریاضیدان و مکانیک برجسته روسی و اولین استاد زن ریاضیات در جهان بود.

 

سوفیا در سال 1850 به دنیا آمد و در محاصره برادر کوچکترش فدور و خواهر بزرگترش آنا بزرگ شد. این آنا بود که الهام بخش داستایوفسکی شد تا رمان «احمق» بنویسد و در عین حال با امتناع از ازدواج با او، قلب او را شکست. آنها می گویند سوفیا خوشحال بود زیرا او نویسنده را نیز دوست داشت.

 

علاقه او به ریاضیات در یک تصادف خنده دار بیدار شد، زمانی که خانه روستای آنها در حال بازسازی بود و دیوارها با کاغذ دیواری متشکل از ورق های سخنرانی میخائیل اوستروگرادسکی در مورد حساب دیفرانسیل و انتگرال پوشانده شد. سوفیا ساعت‌ها صرف بررسی فرمول‌های نامفهوم کرد، سعی کرد بفهمد چه چیزی در آنها پنهان است، سپس سال‌ها مطالعه بود، زمانی که دختر همه چیز را در پرواز درک کرد و معلمان را با تیزبینی ذهن و منطق تفکر خود در چهارده سالگی تحت تأثیر قرار داد. . او عملا مثلثات را دوباره اختراع کرد.

 

اما پدرش به او اجازه ورود به مؤسسه را نداد، بنابراین صوفیا تصمیم گرفت به اروپا برود اما گذرنامه های خارجی فقط با اجازه پدر یا شوهر صادر می شد. تصمیم خود به خود گرفت: یک ازدواج ساختگی و به همراه همسرش - زمین شناس جوان ولادیمیر کووالفسکی، به آلمان رفتند. 

 

بعداً سوفیا و ولادیمیر عاشق یکدیگر شدند و با دخترشان به خوشی زندگی کردند. اما در سال 1883، یک تراژدی اتفاق افتاد: ولادیمیر تمام پول خود را در یک شرکت ناموفق سرمایه گذاری کرد، ورشکست شد و خودکشی کرد. 

 

سوفیا تنها با یک دختر 5 ساله توانست به عنوان

 عنوان استاد ریاضیات در دانشگاه استکهلم شغلی پیدا کند. به زودی تمام اروپا او را با نام پروفسور سونیا، دانشمندی برجسته از روسیه، شناختند. در سال اول او به زبان آلمانی سخنرانی کرد و تمام مدت با عصبانیت سوئدی را مطالعه کرد. او آن را در یک سال به خوبی آموخت که توانست بر روی آن تدریس کند و پیچیده ترین مقالات علمی را بنویسد

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت