خبر های ویژه

قفقاز: جاه طلبی های تجارت ترانزیتی چالش های مهار آلودگی را تشدید می کند

2 اردیبهشت 1403

پل موجی به جزیره اوبولونسکی تقریباً تکمیل شده است

30 فروردین 1403

سفره ی افطاری خیابان

16 فروردین 1403

ارمنستان باید تصمیم بگیرد که به کدام سمت برود. کنفرانس نیروهای دموکراتیک در مورد هم گرایی در اروپا برگزار شد

11 فروردین 1403

ارمنستان: دولت با معضل تعیین حدود مرزها دست و پنجه نرم می کند

8 فروردین 1403

کلیسای کوچک آیواسیل طرابزون

8 فروردین 1403

مسیر ریلی باکو-تفلیس اصلاح می شود

5 فروردین 1403

تغییر ژئوپلتیک در قفقاز ؛ ارمنستان غرب را وارد منطقه می کند

5 فروردین 1403

مردی که انباری ساختمانش تبدیل به مکان گردشگری شد

5 فروردین 1403

حمله به تالار موسیقی در کروکوس روسیه

3 فروردین 1403

نخست وزیر ارمنستان می گوید باید مناطق مورد مناقشه را به آذربایجان بازگرداند وگرنه با جنگ مواجه خواهد شد

29 اسفند 1402

رئیس جمهور آذربایجان می گوید صلح با ارمنستان از همیشه نزدیکتر است

29 اسفند 1402

آیا حمله پوتین به اوکراین موقعیت او را در روسیه بهبود بخشیده است؟

26 اسفند 1402

آلمان نازی در میان رهبران مذهبی آمریکا هوادارانی داشت - و برتری سفیدپوستان به حمایت آنها دامن زد

14 اسفند 1402

ک گروه سیاسی راست افراطی در آلمان محبوبیت پیدا می کند – اما اعتراضات علیه آن نیز همینطور است

14 اسفند 1402

یولیا ناوالنایا اکنون جدیدترین رهبر اپوزیسیون روسیه است

4 اسفند 1402

8 فروردین 1403

ارمنستان: دولت با معضل تعیین حدود مرزها دست و پنجه نرم می کند

روستاهای آذربایجان چه زمانی باز پس داده می شوند

دولت ارمنستان بر سر طرح انتقال چهار روستایی که از دهه 1990 تحت کنترل ایروان بوده است، از همه طرف تحت فشار است. برای رهبران آذربایجان، بازگشت به اندازه کافی سریع اتفاق نمی افتد، در حالی که بسیاری از ارمنی ها در تعجب هستند که آیا اصلاً باید اتفاق بیفتد. دولت نخست وزیر نیکول پاشینیان در اواسط ماه مارس اعلام کرد که آماده است به طور یکجانبه روستاها را بازگرداند. حامیان پاشینیان می گویند که تحویل یکجانبه ژستی است که برای سرعت بخشیدن به نهایی شدن پیمان تحدید حدود مرز بین ارمنستان و آذربایجان طراحی شده است. برخی دیگر نیز آن را اقدامی پیشگیرانه برای جلوگیری از بهانه جویی باکو برای اقدام نظامی بیشتر می دانند. روزنامه ارمنی هراپارک در 25 مارس گزارش داد که پاشینیان به اعضای حزب قرارداد مدنی خود گفته است که واگذاری روستاها در آینده نزدیک انجام خواهد شد. اما لیلیت مینیاسیان، نماینده قرارداد مدنی، به رادیو آزادی گفت که هیچ جدول زمانی مشخصی برای این انتقال تعیین نشده است. چهار روستای متروکه مورد بحث در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 در منطقه آذربایجان قرار داشتند و در همسایگی با منطقه شمالی تاووش ارمنستان قرار دارند. طرح انتقال روستاها توسط دولت واکنش شدیدی را در ارمنستان، به ویژه در میان ساکنان منطقه تاووش، که نگران افزایش تهدیدات امنیتی هستند، برانگیخته است. این واگذاری پتانسیل این را دارد که توانایی ارمنیان را برای تردد در بزرگراهی که ارمنستان را به گرجستان متصل می کند، مختل کند. در حال حاضر، بخش دیگری از بزرگراه ایروان-تفلیس از کنار مواضع نظامی در نزدیکی روستای باغانیس می گذرد، اما رانندگان می توانند از مسیر انحرافی برای جلوگیری از آن نقطه تنگ استفاده کنند. علاوه بر این، خطوط لوله انتقال گاز طبیعی روسیه به ارمنستان در نزدیکی روستاهایی قرار دارد که به زودی بازگردانده می شوند. سیاستمداران اپوزیسیون در ایروان در برابر طرح واگذاری دولت مقاومت می کنند و می گویند که هرگونه اقدامی از این دست امنیت ملی ارمنستان را تضعیف می کند و آسیب پذیری این کشور را در برابر احتمال حمله مجدد آذربایجان افزایش می دهد. پاشینیان پاسخ می دهد که امتناع از توافق با باکو در مورد بازگرداندن قلمرو، خطر بیشتری برای تجدید درگیری دارد. نخست وزیر معتقد است که حل و فصل سریع مناقشات مربوط به توافقنامه تعیین حدود مرز بهترین شانس را برای جلوگیری از خشونت بیشتر می دهد. در اوایل ماه مارس، پاشینیان اذعان کرد که طبق توافق نامه ای که در سال 1991 در آلماتی قزاقستان امضا شد، چهار روستای مورد بحث همیشه بخشی از آذربایجان بوده اند. روستاهای باغانیس آیریم، آسکیپاره پایین، خیریملی و گیزلحاجیلی در دهه 1990 توسط نیروهای ارمنی اشغال شدند، در طول اولین جنگ قره باغ، که در سال 1994 پس از امضای اعلامیه آلماتی به پایان رسید.

تبریز امروز:

یک سرباز ارمنی از مرز آذربایجان محافظت می کند. (عکس: gov.am)

یک سرباز ارمنی از مرز آذربایجان محافظت می کند. (عکس: gov.am)
دولت ارمنستان بر سر طرح انتقال چهار روستایی که از دهه 1990 تحت کنترل ایروان بوده است، از همه طرف تحت فشار است. برای رهبران آذربایجان، بازگشت به اندازه کافی سریع اتفاق نمی افتد، در حالی که بسیاری از ارمنی ها در تعجب هستند که آیا اصلاً باید اتفاق بیفتد.

دولت نخست وزیر نیکول پاشینیان در اواسط ماه مارس اعلام کرد که آماده است به طور یکجانبه روستاها را بازگرداند. حامیان پاشینیان می گویند که تحویل یکجانبه ژستی است که برای سرعت بخشیدن به نهایی شدن پیمان تحدید حدود مرز بین ارمنستان و آذربایجان طراحی شده است. برخی دیگر نیز آن را اقدامی پیشگیرانه برای جلوگیری از بهانه جویی باکو برای اقدام نظامی بیشتر می دانند.

روزنامه ارمنی هراپارک در 25 مارس گزارش داد که پاشینیان به اعضای حزب قرارداد مدنی خود گفته است که واگذاری روستاها در آینده نزدیک انجام خواهد شد. اما لیلیت مینیاسیان، نماینده قرارداد مدنی، به رادیو آزادی گفت که هیچ جدول زمانی مشخصی برای این انتقال تعیین نشده است.

چهار روستای متروکه مورد بحث در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 در منطقه آذربایجان قرار داشتند و در همسایگی با منطقه شمالی تاووش ارمنستان قرار دارند.

طرح انتقال روستاها توسط دولت واکنش شدیدی را در ارمنستان، به ویژه در میان ساکنان منطقه تاووش، که نگران افزایش تهدیدات امنیتی هستند، برانگیخته است. این واگذاری پتانسیل این را دارد که توانایی ارمنیان را برای تردد در بزرگراهی که ارمنستان را به گرجستان متصل می کند، مختل کند. در حال حاضر، بخش دیگری از بزرگراه ایروان-تفلیس از کنار مواضع نظامی در نزدیکی روستای باغانیس می گذرد، اما رانندگان می توانند از مسیر انحرافی برای جلوگیری از آن نقطه تنگ استفاده کنند. علاوه بر این، خطوط لوله انتقال گاز طبیعی روسیه به ارمنستان در نزدیکی روستاهایی قرار دارد که به زودی بازگردانده می شوند.

سیاستمداران اپوزیسیون در ایروان در برابر طرح واگذاری دولت مقاومت می کنند و می گویند که هرگونه اقدامی از این دست امنیت ملی ارمنستان را تضعیف می کند و آسیب پذیری این کشور را در برابر احتمال حمله مجدد آذربایجان افزایش می دهد. پاشینیان پاسخ می دهد که امتناع از توافق با باکو در مورد بازگرداندن قلمرو، خطر بیشتری برای تجدید درگیری دارد. نخست وزیر معتقد است که حل و فصل سریع مناقشات مربوط به توافقنامه تعیین حدود مرز بهترین شانس را برای جلوگیری از خشونت بیشتر می دهد.

در اوایل ماه مارس، پاشینیان اذعان کرد که طبق توافق نامه ای که در سال 1991 در آلماتی قزاقستان امضا شد، چهار روستای مورد بحث همیشه بخشی از آذربایجان بوده اند. روستاهای باغانیس آیریم، آسکیپاره پایین، خیریملی و گیزلحاجیلی در دهه 1990 توسط نیروهای ارمنی اشغال شدند، در طول اولین جنگ قره باغ، که در سال 1994 پس از امضای اعلامیه آلماتی به پایان رسید.

با توجه به افزایش تنش های داخلی در ارمنستان در مورد موضوع واگذاری، رسانه های طرفدار دولت در آذربایجان داغ ایروان را افزایش دادند.

در تفسیری که توسط یکی از خبرگزاری های معتبر به نام Report.az منتشر شده، اشاره شده است که اگر ارمنستان به زودی روستاها را پس ندهد، ارتش آذربایجان آنها را خواهد گرفت. این تفسیر همچنین در مورد بازگرداندن یکجانبه نه تنها چهار روستا، بلکه همچنین چهار قلمرو کوچک زیرزمینی آذربایجان در داخل مرز ارمنستان که محل مناقشه نیز هستند، صحبت می کند.

این احتمال وجود دارد که پاشینیان فقط با گفتن اینکه این شهرک‌ها قلمرو آذربایجان است، تلاش می‌کند تا موضوع را طولانی کند. زیرا این جمله هنوز هیچ معنایی ندارد. در این تفسیر آمده است: «ما قبلاً در مواردی شاهد لفاظی‌های مشابه از نخست‌وزیر ارمنستان بوده‌ایم، گفتار و کردار رسمی ایروان مطابقت ندارد.

«زمان علیه ارمنستان کار می‌کند. اگر پاشینیان به فکر قدرت و مملکت بودن خود باشد باید حرف خود را در عمل ثابت کند و هشت روستا را بی قید و شرط برگرداند. در غیر این صورت، هم ارمنستان و هم جامعه بین المللی به خوبی می دانند که چه اتفاقی خواهد افتاد و مسئول آن هستند. به عبارت دیگر آذربایجان سرزمین های خود را از اشغال نظامی بر اساس قوانین بین المللی آزاد خواهد کرد.

موضع ستیزه جویانه رسانه های طرفدار دولت، انگیزه جدیدی برای جنگ لفظی بین باکو و نهادهای اتحادیه اروپا ایجاد کرد. تویوو کلاار، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در قفقاز جنوبی، در واکنش به رگبار رسانه‌های آذربایجان علیه ارمنستان، تهدیدها مبنی بر اقدام نظامی مجدد آذربایجان را «غیرقابل قبول» خواند.

کلار در پستی در پلتفرمی که قبلاً به نام توییتر شناخته می شد، نوشت: «مذاکرات واقعی در مورد تحدید حدود مرزها مورد نیاز است و همه اختلافات ارضی باید به صورت مسالمت آمیز و به عنوان بخشی از یک روند توافق شده حل و فصل شود.

در واکنش به اظهارات کلار، وزارت خارجه آذربایجان عملاً به نماینده اتحادیه اروپا گفت که افزایش یابد. آیخان حاجی زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که کلار نمی تواند «از تعصبات خلاص شود و فقط شرارت ها را در گفتمان مشروع درباره بازگشت آز می بیند.

روستاهای اربیجانی، ضمن نادیده گرفتن فراخوان ها برای مبارزه برای ادامه اشغال غیرقانونی در رسانه های ارمنی.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت