17 بهمن 1399
سادهزيستي، به معناي فقير ماندن و پشت کردن به رفاه نيست. ظرافتي که در سفارش هميشگي امام که از مسئولين و روحانيین موکداً ميخواستند سادهزيستي را پيشه کنند وجود داشت اين بود که ميخواستند در نظام جمهوري اسلامي حکمرانان با قشر ضعيف مردم همسان زندگي کنند. مفهوم اين خواسته اينست که هر وقت عموم مردم در رفاه بودند، مسئولين هم در رفاه باشند و تا زماني که مشکلات اقتصادي و معيشتي مردم حل نشده، مسئولين اجازه نداشته باشند در سطحي بالاتر از آنها زندگي کنند. اين، يعني جاري شدن عدالت در جامعه و فاصله گرفتن عموم از فقر و ناداري، چيزي که اکنون در جامعه تحت حاکميت نظام جمهوري اسلامي شاهد عکس آن هستيم. عدهاي در نهايت رفاه قرار دارند و تعداد بسيار بيشتري در فقر زندگي ميکنند. آنچه آزاردهنده است اينست که در سالهاي ابتدائي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، عنوان «مرفهين بيدرد» که امام خميني بکار ميبردند شامل افراد بيگانه از انقلاب و حتي مخالف انقلاب و نظام اسلامي ميشد ولي اکنون که چهار دهه از آن زمان گذشته، بسياري از مسئولين نظام جمهوري اسلامي در قواي مختلف و در دستگاههاي وابسته به حکومت و حتي در نهادهاي انقلابي، از مصاديق بارز «مرفهين بيدرد» هستند! امام در دهه 60 ميفرمودند: «هرچه برويد سراغ اينکه يک قدم برداريد براي اين که خانههاتان بهتر باشد، از معنويتتان به همين مقدار کاسته ميشود»
تبریز امروز:
⬅️ تقارن دهه فجر امسال با ميلاد باسعادت صديقه اطهر حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعليها ايجاب ميکند به يکي از ظريفترين توصيههاي امام خميني به مسئولين و روحانيين يعني سادهزيستي بپردازيم و به کارنامه مسئولين نظام جمهوري اسلامي در اين زمينه نگاهي بيندازيم.
اين نگاه را با جملهاي بسيار عميق از امام خميني درباره حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعليها شروع ميکنم که فرمود:
«زني که در حجرهاي کوچک و خانهاي محقر، انسانهائي تربيت کرد که نورشان از بسيط خاک تا آنسوي افلاک و از عالم مُلک تا آنسوي ملکوت اعلي ميدرخشد. صلوات و سلام خداوند تعالي بر اين حجره محقري که جلوهگاه نور عظمت الهي و پرورشگاه زبدگان اولاد آدم بود».
يکي از ويژگيهاي بارز امام خميني که رمز موفقيتهاي ايشان نيز در آن نهفته است، اين بود که سخن و عمل ايشان يکي بود و هرگز تفاوتي ميان آن دو ديده نشد. امام اگر از سادهزيستي حضرت زهرا سخن ميگفت و ديگران را به اين روش توصيه ميکرد، خود در صف اول سادهزيستي قرار داشت. مردم ايران که شيفته امام شده بودند به اين دليل بود که ميديدند قبل از آنکه سخني بگويد و ديگران را به چيزي توصيه کند، خود به آن عمل ميکرد. ميان خميني قبل از شروع نهضت با خميني بعد از پيروزي انقلاب و تبديل شدن به قدرتمندترين مرد عصر خود، هيچ تفاوتي وجود نداشت.
به اين نکته بايد توجه داشت که سادهزيستي، به معناي فقير ماندن و پشت کردن به رفاه نيست. ظرافتي که در سفارش هميشگي امام که از مسئولين و روحانيین موکداً ميخواستند سادهزيستي را پيشه کنند وجود داشت اين بود که ميخواستند در نظام جمهوري اسلامي حکمرانان با قشر ضعيف مردم همسان زندگي کنند. مفهوم اين خواسته اينست که هر وقت عموم مردم در رفاه بودند، مسئولين هم در رفاه باشند و تا زماني که مشکلات اقتصادي و معيشتي مردم حل نشده، مسئولين اجازه نداشته باشند در سطحي بالاتر از آنها زندگي کنند. اين، يعني جاري شدن عدالت در جامعه و فاصله گرفتن عموم از فقر و ناداري، چيزي که اکنون در جامعه تحت حاکميت نظام جمهوري اسلامي شاهد عکس آن هستيم. عدهاي در نهايت رفاه قرار دارند و تعداد بسيار بيشتري در فقر زندگي ميکنند. آنچه آزاردهنده است اينست که در سالهاي ابتدائي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، عنوان «مرفهين بيدرد» که امام خميني بکار ميبردند شامل افراد بيگانه از انقلاب و حتي مخالف انقلاب و نظام اسلامي ميشد ولي اکنون که چهار دهه از آن زمان گذشته، بسياري از مسئولين نظام جمهوري اسلامي در قواي مختلف و در دستگاههاي وابسته به حکومت و حتي در نهادهاي انقلابي، از مصاديق بارز «مرفهين بيدرد» هستند!
امام در دهه 60 ميفرمودند: «هرچه برويد سراغ اينکه يک قدم برداريد براي اين که خانههاتان بهتر باشد، از معنويتتان به همين مقدار کاسته ميشود».
شوربختانه بسياري از مسئولان نظام جمهوري اسلامي، عظمت و اهميت خود و نظام اسلامي را در ساختمانهاي گرانقيمت و امکانات تجملاتي جستجو ميکنند. کار به جائي رسيده که حتي خود امام را که تا زنده بود در خانه قديمي و سادهاي در روستاي جماران زندگي ميکرد و اجازه نميداد ديوارهاي حسينيهاي که محل ديدارهايش بود و دوربينها آن را در معرض ديد جهانيان قرار ميدادند را رنگآميزي کنند، در مقبرهاي پرتجمل محصور کردهاند که بوئي از معنويت را نميتوان از آن استشمام کرد. اين روشها يعني فاصله گرفتن از خط امام و از دست دادن معنويتي که امام خميني آن را رمز نفوذ حکمرانان در مردم و استحکام حکمراني ميدانست. مسئولان بايد اين واقعيت را درک کنند که تا همهی مردم ايران از امکانات رفاهي برخوردار نباشند، آنان نميتوانند در درون ساختمانهاي گرانقيمت تصميمهائي بگيرند که به نفع کشور و ملت و نظام باشد.
با صلوات و سلام بر حجره محقر حضرت فاطمه زهرا که جلوهگاه نور عظمت الهي و پرورشگاه زبدگان اولاد آدم بود، در سالروز ميلاد آن حضرت از خدا بخواهيم به مسئولين نظام جمهوري اسلامي توفيق بازگشت به خط امام را، که خط نوراني محمد و آل محمد صلواتالله و سلامه عليهم است، عنايت فرمايد.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.