16 بهمن 1399
بالاترین دادگاه سازمان ملل متحد حکم داد که می تواند پرونده ای را که ایران علیه ایالات متحده در تلاش برای پایان دادن به تحریم های دولت ترامپ پس از خروج از توافق بین المللی با هدف محدود کردن برنامه هسته ای تهران ، در سال 2018 اعمال کرده است ، مورد رسیدگی قرار دهد. ایران این پرونده را در سال 2018 پس از تحریم دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور وقت آمریکا ، پس از تصمیم وی برای کنار گذاشتن پیمان سال 2015 مطرح ساخت. اکثریت هیأت 16 نفره قضات روز چهارشنبه اعلان داشتند که دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) که به دادگاه جهانی نیز معروف است ، صلاحیت رسیدگی به این ااختلاف را دارد.
تبریز امروز:
بالاترین دادگاه سازمان ملل متحد حکم داد که می تواند پرونده ای را که ایران علیه ایالات متحده در تلاش برای پایان دادن به تحریم های دولت ترامپ پس از خروج از توافق بین المللی با هدف محدود کردن برنامه هسته ای تهران ، در سال 2018 اعمال کرده است ، مورد رسیدگی قرار دهد.
ایران این پرونده را در سال 2018 پس از تحریم دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور وقت آمریکا ، پس از تصمیم وی برای کنار گذاشتن پیمان سال 2015 مطرح ساخت.
اکثریت هیأت 16 نفره قضات روز چهارشنبه اعلان داشتند که دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) که به دادگاه جهانی نیز معروف است ، صلاحیت رسیدگی به این ااختلاف را دارد.
وکلای ایالات متحده سال گذشته در جلسات دادرسی استدلال کردند که پرونده باید به دلیل عدم صلاحیت وغیر قابل قبول بودن توسط ICJ منتفی شود ، اما عبدالقاوی احمد یوسف ، رئیس دادگاه ، گفت که قضات استدلال های ایالات متحده را که ایران نمی تواند ادعاهای خود را در ICJ ارائه دهد رد می کنند .
استنباط قضات براین استوار بوده است که معاهده ، دهه ها قبل از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 و بدتر شدن روابط با ایالات متحده امضا شده ، می تواند به عنوان مبنای صلاحیت دادگاه مورد استفاده قرار گیرد.
یوسف گفت: "دادگاه به اتفاق آرا ایرادات مقدماتی راجع به صلاحیت خود را كه توسط ایالات متحده آمریكا مطرح شده و طبق آن موضوع اختلاف مربوط به تفسیر یا كاربرد معاهده دوستانه نیست ، رد می كند."
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.