خبر های ویژه

آگاهی افکار عمومی از مسائل اساسی کشور، زمینه ساز فعال شدن جوانانِ صاحب فکر و اصحاب اندیشه و خِرد

1 فروردین 1402

سه اصله نهال

15 اسفند 1401

روایت شکست نقشه منطقه‌ای آمریکا به‌وسیله تفکر بسیجی و پرچمداری حاج قاسم سلیمانی

5 آذر 1401

یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

12 فروردین 1401

اگر اجازه قطع بازوهای قدرت ملی داده می‌شد امروز کشور با خطرات بزرگ مواجه بود

19 اسفند 1400

کسی که زندگی اشرافی دارد یا دم از تسلیم می‌زند نمی‌تواند به انقلاب پایبند باشد

28 بهمن 1400

اگر مدیران کارآمد، پرتلاش و دلسوز از این ظرفیت‌ها استفاده صحیح کنند، یقیناً وضع چندین برابر متفاوت خواهد شد.

10 بهمن 1400

می‌توان برای همه مشکلات کشور راه‌حل علمی پیدا کرد

1 آذر 1400

شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود

30 اسفند 1399

دو هدف دشمن در جنگ نرم؛ «شکستن زنجیره تواصی» و «وارونه نمایی از حقایق»

21 اسفند 1399

حد غنی‌سازی ایران ۲۰درصد نیست متناسب با نیاز کشور ممکن است به ۶۰درصد هم برسد

4 اسفند 1399

علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح است

29 بهمن 1399

هنر فرصت‌سازي از تهديد

24 دی 1399

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به‌مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم:

19 دی 1399

از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي

13 دی 1399

روحانيت و نگاه به مردم

20 آذر 1399

مجلس، مدرّس مي‌خواهد

9 آذر 1399

تأکید بر عدالت آموزشی، افزایش کیفیت مدارس دولتی و مراقبت از آسیبهای آموزش مجازی

14 شهریور 1399

علاج قطعی تحریم با تکیه بر توان داخل نه عقب‌نشینی در برابر آمریکا

10 مرداد 1399

آقاي رئيس‌جمهور پائيز سياه در انتظار است

6 مرداد 1399

ایران خواهان عراقِ عزتمند و مستقل، و آمریکا دشمن عراق قوی است

2 مرداد 1399

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی:

22 تیر 1399

گفتا ز که ناليم؟...

20 تیر 1399

ما تشنگان قدرتيم

7 تیر 1399

بهشتی و آزادی در حکمرانی اسلامی

6 تیر 1399

بهشتي و حکمراني اسلامي

3 تیر 1399

نقاشی های زندگی در آبشرون

1 تیر 1399

شنود ممنوع!

20 خرداد 1399

درس امام برای امروز استمرار تحول است انقلاب نباید دچار ارتجاع شود

14 خرداد 1399

مکتب مديريتي امام خميني

12 خرداد 1399

سالگرد ارتحال حضرت امام ( ره)

11 خرداد 1399

عید فطر مبارک

5 خرداد 1399

ایران

1 فروردین 1402

آگاهی افکار عمومی از مسائل اساسی کشور، زمینه ساز فعال شدن جوانانِ صاحب فکر و اصحاب اندیشه و خِرد

ایشان از رشد اقتصادی ضعیف کشور در دهه ۹۰ به عنوان نقطه ضعفی دیگر یاد و خاطرنشان کردند: در بعضی از سالهای دهه ۹۰ رشد اقتصادی زیر یک بود و در زمان تصدی دولت فعلی نیز میزان رشد اقتصادی، بسیار پایین بود در حالی که برای بهبود اقتصاد کشور، نیازمند رشد اقتصادی سریع و مستمر هستیم که لازمه آن افزایش تولید با کمک و هدایت مردم است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس را به ترغیب و هدایت مردم به ایفای نقش مولد در اقتصاد کشور و ایجاد اعتماد برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی بخش خصوصی فراخواندند و گفتند: اگر از توانایی‌های مردم در اقتصاد استفاده شود و تولید افزایش یابد، حتماً وضع معیشت عمومی و تورم بهبود خواهد یافت و شعار سال محقق می‌شود. ایشان غفلت از راههای مشارکت مردم در مسائل اقتصادی را نقطه ضعفی دیگر برشمردند و با توصیه به مسئولان و صاحبنظران و علاقه‌مندان به سرنوشت کشور برای یافتن راههای مشارکت مردم در اقتصاد، خاطرنشان کردند: هر جا مردم وارد شدند پیشرفت کردیم مانند دفاع مقدس و مسائل سیاسی، بنابراین مشخص شدن چگونگی فعال شدن مردم در اقتصاد، در این عرصه نیز پیروز و موفق خواهیم شد.

15 اسفند 1401

سه اصله نهال

رهبر انقلاب پس از کاشت نهال‌ها در سخنانی درباره علت کاشت سه نهال به شعار امسالِ روز درختکاری با عنوان «هر ایرانی سه نهال»، اشاره کردند و گفتند: اگر بر اساس شعار انتخاب شده، هر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال، از سال ۱۴۰۲ و در طول چهار سال محقق خواهد شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به اهمیت موضوع نهال‌کاری در حفظ محیط زیست اشاره کردند و با تاکید بر اینکه با کمک مردم امکان تحقق کاشت یک میلیارد نهال وجود دارد، افزودند: توصیه متخصصان و کارشناسان این است که علاوه بر کاشت درخت‌های میوه‌دار باید درختان جنگلی و درختانی که چوب‌ آنها دارای اهمیت است نیز کاشته شوند زیرا تجارت چوب در اقتصاد کشور تاثیر بسزایی دارد. ایشان خاطرنشان کردند: نتیجه اقتصاد تک محصولی، وضعیت کنونی کشور است که در زمینه‌های ارزش پول ملی و تورم و گرانی دارای مشکلات است. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش مسئولان برای حل مشکلات، گفتند: مسئولین باید از همه راه‌های ممکن اقتصادی استفاده کنند تا بتوانند برای حل مشکلات مردم به راه حل درستی برسند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تصریح به حفظ محیط زیست را یکی از امتیازات برجسته قانون اساسی کشور برشمردند و تاکید کردند: هیچکس نباید این قانون را نقض کند. رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود به موضوع «مسمومیت دانش‌آموزان» نیز اشاره کردند و با تاکید بر اینکه مسئولان و دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی باید با جدیت آن را دنبال کنند گفتند: این موضوع یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این موضوع را جنایت درحقِ معصوم‌ترین عناصر جامعه یعنی کودکان و همچنین موجب ناامنی روانی جامعه و نگرانی خانواده‌ها دانستند و خاطرنشان کردند: همه بدانند اگر کسانی به عنوان عوامل این جنایت شناسایی و محکوم شوند، هیچ عفوی درمورد آنها نخواهد بود زیرا باید به اشد مجازات برسند تا مایه عبرت دیگران شود.

5 آذر 1401

روایت شکست نقشه منطقه‌ای آمریکا به‌وسیله تفکر بسیجی و پرچمداری حاج قاسم سلیمانی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با طرح این سؤال که «چگونه مشکل آمریکا با ایران حل می‌شود»، گفتند: این یک سؤال جدی و واقعی است و قصد دعوا نداریم. آیا مشکل با نشستن و مذاکره کردن و تعهد گرفتن از آمریکا حل می‌شود؟ ایشان با یادآوری مذاکرات الجزایر با آمریکایی‌ها در سال ۱۳۵۹ بر سر آزادی گروگانها، و تعهد آمریکا به آزاد کردن ثروتهای ایران و پرهیز از مداخله در امور داخلی ما، گفتند: ما همه گروگانها را آزاد کردیم اما آمریکا به تعهدات خود از جمله رفع تحریم‌ها و آزاد کردن ثروت‌های مسدود شده ملت عمل نکرد. رهبر انقلاب، بدعهدی آمریکا در قضیه برجام یعنی برداشتن تحریم‌ها در مقابل کاهش فعالیت صنعت هسته‌ای را نمونه دیگری از بطلان حل مشکل با آمریکا از طریق مذاکره دانستند و افزودند: مذاکره، مشکل ما با آمریکا را حل نمی‌کند، بله باج دادن به آمریکا مشکل را حل می‌کند که البته به یک بار باج دادن هم قانع نیستند و هر بار باج جدیدی خواهند خواست. ایشان در این زمینه افزودند: اول می‌گویند غنی‌سازی ۲۰ درصد را تعطیل کنید، بعد غنی‌سازی ۵ درصد را، بعد کل صنعت هسته‌ای را، بعد تغییر قانون اساسی را مطالبه می‌کنند، بعد محبوس شدن پشت مرزها و خالی کردن دست ایران و تعطیلی صنایع دفاعی را. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه ممکن است یک نفر حتی جمهوری اسلامی را قبول نداشته باشد اما هیچ ایرانی با غیرتی حاضر نیست چنین باج‌هایی را بدهد، گفتند: بنابراین مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی‌کند و تنها در صورت باج دادن در همه مسائل اساسی و عبور از همه خطوط قرمز است که آمریکا مانند دوره پهلوی دیگر کاری با کشور ندارد. اما آیا مردم برای این شیوه، انقلاب کردند و این همه شهید دادند؟

12 فروردین 1401

یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

رؤیت هلال ماه رمضان در غروب روز جمعه امکان پذیر نبوده است. بنابراین ماه شعبان ۳۰ روزه بوده و روز یکشنبه ۱۴ فروردین اولین روز ماه رمضان خواهد بود.

19 اسفند 1400

اگر اجازه قطع بازوهای قدرت ملی داده می‌شد امروز کشور با خطرات بزرگ مواجه بود

ایشان، «امنیت و قدرت دفاعی»، «اقتصاد و رفاه عمومی و آسودگی معیشتی مردم»، «قدرت سیاست‌ورزی و چانه زنی برای تأمین منافع ملی در عرصه منطقه و جهان»، «فرهنگ و سبک زندگی»، و «منطق جذاب و تأثیر گذار بر دیگر ملت‌ها» را از دیگر بازوهای قدرت ملی خواندند و گفتند: جذب ملت‌ها برای هر کشور عمق راهبردی ایجاد می کند که بسیار مهم است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان نکته ای مهم افزودند: هیچ یک از این بازوهای قدرت ملی نباید به نفع یک رکن و بازوی دیگر قطع شود. ایشان با ذکر چند مصداق در این زمینه، پیشنهادهایی نظیر صرف‌نظر کردن از حضور منطقه‌ای برای ندادن بهانه به دست دشمن و یا انصراف از پیشرفت علمی در زمینه هسته‌ای را، ضربه به قدرت ملی خواندند و افزودند: حضور منطقه‌ای، به ما عمق راهبردی و قوت بیشتر ملی می‌دهد چرا از آن صرف‌نظر کنیم؟ پیشرفت علمی هسته‌ای هم به تأمین نیازهای کشور در آینده نزدیک مربوط می‌شود و اگر صرف‌نظر کنیم، چند سال بعد پیش چه کسی و به کجا دست دراز کنیم؟

28 بهمن 1400

کسی که زندگی اشرافی دارد یا دم از تسلیم می‌زند نمی‌تواند به انقلاب پایبند باشد

رهبر انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه استمرار انقلاب به معنای در نظر داشتن اهداف و آرمانها و تأمین نیازهای کوتاه‌مدت و بلندمدت برای رسیدن به این اهداف است، گفتند: هدفهای انقلاب عبارتند از پیشرفت واقعی و همه‌جانبه مادی و معنوی، تحقق عدالت اجتماعی، اقتدار کشور، تشکیل جامعه اسلامی و در نهایت شکل‌گیری تمدن بزرگ و نوین اسلامی. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به برخی مصادیق که زمینه‌ساز استمرار انقلاب و رسیدن به اهداف هستند و همه باید در حد توان خود آنها را انجام دهند، اشاره کردند و افزودند: تلاش دانشمندان و پژوهشگران، تلاش علمای حوزه و دانشگاه، فعالیت کارآفرین و کارگر، کوشش جوانِ دانش پژوه در دانشگاه و حوزه، فعالان عرصه خدمات اجتماعی، فعالان میدانی کمک‌های مؤمنانه، فعالان حوزه دفاع نظامی، فعالان جهاد تبیین، کارکنان خدوم حکومتی، روشنگری‌های روشنگران سیاسی در رسانه های مختلف و فضای مجازی و بویژه در رسانه ملی، کمک به مراکز مقاومت در منطقه و دنیای اسلام، و کسانی که آماده حضور در میدان‌های حوادث گوناگون همچون دفاع از حرم و یا ۹ دی هستند، همه اجزاء یک حرکت عمومی با نگاه به هدفهای بلند انقلاب هستند که زمینه‌ساز استمرار انقلاب می‌شوند. ایشان برخی از این تلاش‌ها را مربوط به امروز و برخی را هم مربوط به آینده دانستند و با تأکید بر اینکه مردم عموماً حرکت و نیازهای امروز را تشخیص می‌دهند و سریع و هوشیارانه وارد میدان می‌شوند، گفتند: نمونه بارز این حرکتها دفاع مقدس است که با یک اشاره امام بزرگوار سیل جمعیت به سمت میدان‌های نبرد روانه می‌شد و در قضایای بعدی مانند دفاع از حرم، مقابله با ضدانقلاب و حضور حماسی در ۹ دی سال ۸۸ نیز این هوشمندیِ ملت واقعاً خیره‌کننده بود.

10 بهمن 1400

اگر مدیران کارآمد، پرتلاش و دلسوز از این ظرفیت‌ها استفاده صحیح کنند، یقیناً وضع چندین برابر متفاوت خواهد شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تکرار تأکید همیشگی‌شان مبنی بر «پرهیز از شرطی کردن اقتصاد کشور و متوقف ماندن فعالیت‌ها به مسائلی که اختیارش در دست خودمان نیست»، افزودند: در همین مدت ده سال نیز، بنگاهها و تولیدکنندگانی بوده‌اند که منتظر برداشتن تحریم و نتایج مذاکرات نماندند و با کار و تلاش، به نمونه‌های موفقی تبدیل شدند. ایشان البته آمارهای کلان اقتصادیِ دهه ۹۰ را حقاً و انصافاً ناخرسند کننده خواندند و با اشاره به آثار اینگونه مسائل در زندگی مردم گفتند: آمار و میزان «رشد تولید ناخالص داخلی، تشکیل سرمایه در کشور، تورم، رشد نقدینگی، مسکن، تأمین ماشین آلات و مسائل مشابه»، اصلاً خرسند کننده نیست و ضربه به معیشت مردم که مدام از آن ابراز نگرانی می‌کنیم ریشه در همین مسائل و واقعیات دارد. رهبر انقلاب تأکید کردند: عامل اصلی این مشکلات، صِرف تحریم نیست بلکه تصمیم‌گیری‌های غلط یا کم‌کاری‌ها، باعث بخش مهمی از مشکلات بوده است. ایشان با اشاره به اهمیت و استفاده حداکثری ایشان از مشاوره‌های متخصصان و کارشناسان، گفتند همه مسئولان با بهره‌گیری از دیدگاههای صاحبنظران برای اجرای کامل توصیه‌های قبلاً بیان شده، همت کنند که هدایت، نظارت و حمایت از تولید به جای دخالت دولت، بهبود محیط کسب و کار، انضباط مالی، رفع موانع تولید، آسان‌سازی اخذ مجوز فعالیت‌ها، ایجاد پنجره واحد صدور مجوز، سیاست‌های تشویقی برای فعالیت‌های مولد، دانش‌بنیان کردن زنجیره تولید، مبارزه با فساد، حمایت از صنایع داخلی و مبارزه قاطع و بی‌رحمانه با قاچاق از جمله این توصیه‌ها است.

1 آذر 1400

می‌توان برای همه مشکلات کشور راه‌حل علمی پیدا کرد

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان را نور چشمان ملت خواندند و با تأکید بر لزوم تمرکز جامعه علمی و نخبگان برای یافتن راه‌حل‌های علمی مشکلات مختلف افزودند: ظرفیت نخبگی جوانان ملت ایران، می تواند زمینه‌ساز پر کردن شکاف علمی کشور با علم جهانی، عبور از مرزهای جهانی علم، ایجاد تمدن نوین اسلامی و تحقق آینده درخشان کشور باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر از مطالب مفیدی که نخبگان در این دیدار بیان کردند، نخبگی را موهبت و نعمتی الهی خواندند و افزودند: استعداد و ظرفیت ذهنی تنها شروط تحقق نخبگی نیست بلکه باید با شکرگزاری و قدرشناسی این نعمت، و با کار و تلاش و همت و مجاهدت، استعداد و ظرفیت را به نخبگی تبدیل کرد. رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: البته قدرشناسی و شکر عملی نعمت نخبگی جوان، وظیفه پدر و مادر، معلم و استاد و دستگاههای حاکمیتی نیز هست. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: ملت ایران، ملتی بالقوه نخبه است و به همین علت از دیر باز هدف جنگ نرم تحقیرکننده استعمارگران قرار داشته تا استعدادها و توانایی‌های خود را فراموش کند و حتی منکر شود و دروغ بزرگ «ما نمی توانیم» را بپذیرد.

30 اسفند 1399

شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود

حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامه به ارزیابی میزان تحقق شعار سال ۹۹ یعنی جهش تولید پرداختند و گفتند: بر اساس گزارشهای متعدد مردمی و دولتی، جهش تولید تا حدّ قابل قبولی در بخش‌هایی از کشور تحقق یافت. رهبر انقلاب افزودند: البته این میزان جهش در حدّ انتظار نیست چراکه با وجود تحقق در کارهای زیربنایی و سازندگی، نتیجه آن در اقتصاد عمومی و معیشت مردم مشهود و محسوس نشد، در حالی‌که انتظار بود جهش تولید گشایشی در زندگی مردم به‌وجود آورد. ایشان شعار جهش تولید را یک شعار کاملاً انقلابی خواندند و خاطرنشان کردند: تحقق جهش تولید هم تأثیرات عمیق اقتصادی در کشور از جمله در مسئله ارزش پول ملی دارد و هم موجب اعتماد به‌نفس ملی، رضایتمندی عمومی و تضمین‌کننده امنیت ملی است.

21 اسفند 1399

دو هدف دشمن در جنگ نرم؛ «شکستن زنجیره تواصی» و «وارونه نمایی از حقایق»

در بعثت همه پیامبران، اهداف الهی بزرگی وجود داشته که در رأس آنها توحید و سپس تزکیه و تعلیم انسان‌ها، استقرار عدالت و ایجاد حیات طیبه به معنای رشد و شکوفایی عقل و علم، آرامش روحی، آسایش مادی، امنیت محیط زندگی، رفاه و شادکامی و بالاتر از همه تکامل معنوی بشر است. رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه اهداف بعثت صرفاً با بیان محقق نمی‌شود، افزودند: پیامبران برای این امر بسیار مهم باید مناسبات اجتماعی ایجاد می‌کردند که طبعاً این امر نیز قدرت و نظام سیاسی می‌خواهد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با استناد به آیات متعدد قرآن، هدف پیامبران از ایجاد نظام سیاسی را حکمرانیِ منبعث از کتاب خدا و احکام الهی برشمردند و گفتند: استقرار آیین حکمرانی نیازمند راهبری، مدیریت و فرماندهی است که این مسئولیت بسیار سنگین بر دوش پیامبر قرار دارد. ایشان افزودند: در نگاه توحیدی، دین برنامه جامع زندگی انسان در همه ابعاد فردی، اجتماعی و سیاسی است و به همین دلیل به فرموده قرآن مجید، اشرار عالم، مفسدان، مستکبران، استعمارگران و غارتگران در همه ادوار تاریخ در مقابل آیین عدالت‌بخش و ضدظلم الهی ایستاده‌اند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به خصومت ظالمان جهان با جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کردند: امروز هم نظام اسلامی که در تبلیغات جبهه مستکبران، اسلام سیاسی نامیده می‌شود آماج همه‌گونه حمله و توطئه است چرا که توانسته برای تحقق حکمرانی الهی، حکومت تشکیل و به ملت بزرگ عزیز ایران هویت دینی و اسلامی دهد.

4 اسفند 1399

حد غنی‌سازی ایران ۲۰درصد نیست متناسب با نیاز کشور ممکن است به ۶۰درصد هم برسد

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین ادبیات روزهای اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد ایران، ادبیاتی مستکبرانه، طلبکارانه و غیر منصفانه دانستند و گفتند: نتیجه این ادبیات جز منفورتر شدن آنها نزد ملت ایران نخواهد بود. ضمن آنکه جمهوری اسلامی از مواضع منطقی خود در موضوع هسته‌ای کوتاه نخواهد آمد و بر اساس مصلحت و نیاز کشور تا آنجا که لازم باشد، حتی تا غنی سازی ۶۰ درصد پیش خواهد رفت..............حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به قانون مصوب مجلس در خصوص کاهش تعهدات برجامی، گفتند: مجلس قانونی را تصویب و دولت هم از آن استقبال کرد و تا دیروز نیز کارهایی را که باید انجام می‌شد، انجام دادند و ان‌شاء الله فردا نیز یک مورد دیگر از این قانون انجام خواهد شد. ایشان با اشاره با اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد، افزودند: این اختلاف‌نظرها قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلاف‌ها رها و یا تشدید شود که نشان‌دهنده دوصدایی باشد. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: دولت خود را موظف به عمل به قانون می‌داند و باید به این قانون که قانون خوبی است، به دقت عمل شود.......... در این میان آن دلقک صهیونیست بین‌المللی دائم می‌گوید ما نمی‌گذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد، در حالی که باید به او گفت اگر جمهوری اسلامی تصمیم به دستیابی به سلاح هسته‌ای داشت، او و بزرگ‌تر از او هم نمی‌توانستند مانع شوند. حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هسته‌ای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هسته‌ای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی می‌شود، ممنوع می‌داند.

29 بهمن 1399

علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین افتخارات مردم آذربایجان «نخبه‌پروری در علم و هنر و سیاست» و «روحیه جریان‌سازی در تحولات تاریخی و سیاسی کشور» را دو ویژگی افتخارآمیز مردم این خطه برشمردند و تأکید کردند: آذربایجان همیشه دژ استوار ایران در مقابل حملات بیگانگان بوده است و اگر ایستادگی و جانفشانی مردم این دیار نبود، تعرض دشمنان به مناطق دیگر هم کشیده می‌شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «دلبستگی عمیق به اسلام» و «غیرت و حمیّت شدید در قبال ایران» را دو ویژگی مهم هویتی مردم آذربایجان دانستند و افزودند: مردم این منطقه در تاریخ معاصر در همه مسائل کشور از چهره‌های نقش‌آفرین برخوردار بوده‌اند که این شخصیت‌ها همچون «میرزا جواد آقا مجتهد تبریزی در تحریم تنباکو»، «ستارخان و باقرخان در مشروطه»، «شیخ محمد خیابانی»، «شهیدان آیت‌الله قاضی طباطبایی و آیت‌الله مدنی در دوران انقلاب» و «شهید باکری در دفاع مقدس» تأثیرگذار بوده‌اند. رهبر انقلاب در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان گفتند: بدون روایت درست از تاریخ آذربایجان، هر روایتی از تاریخ ایران ناقص و نادرست است.

24 دی 1399

هنر فرصت‌سازي از تهديد

....در کنار تقويت قدرت دفاعي، ما به تقويت قدرت سياسي و حضور قدرتمندانه در صحنه سياست منطقه‌اي و بين‌المللي نيازمنديم. جمهوري اسلامي ايران، هرگز قدرت دفاعي را براي سرکوب کردن ديگران نمي‌خواسته و نمي‌خواهد ولي از اين قدرت باارزش براي پيشبرد سياست‌هاي مسالمت‌آميز با همسايگان نيز به درستي استفاده نکرده است. اين ناکامي به دليل ضعف دستگاه ديپلماسي نيست بلکه به خاطر اختلافات داخلي و ناهماهنگي‌هاي فرسايشي است. شرايط پيش آمده در اثر زمين خوردن ترامپ، فرصت‌ خوبي است براي ما که از تهديدهاي ايجاد شده توسط اين ياغي بين‌المللي، فرصت بسازيم. ما اين هنر را داريم به اين شرط که جنگ قدرت را کنار بگذاريم.

19 دی 1399

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به‌مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم:

رهبر انقلاب با تشکر از وزارت بهداشت و دست‌اندرکاران تولید واکسن آزمایش‌شده برای مقابله با کرونا، این واکسن را مایه افتخار و عزت کشور خواندند و با انتقاد از افرادی که هر کار بزرگ در کشور را انکار می‌کنند، به سوابقی از این انکارها در مقابل پیشرفتهای علمی اشاره و خاطرنشان کردند: سالها قبل وقتی جوانان کشور دستگاههای سانتریفیوژ را درست کرده بودند، عده‌ای نامه نوشتند که مبادا فریب این ادعاها را بخورید، همچنین پس از موفقیت مرحوم کاظمی و جوانان همکار او در سلولهای بنیادی پیغام‌های مشابهی داده شد اما آن پیشرفتها واقعاً قابل باور بود و پس از آن نیز پیشرفتها ۱۰ برابر شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه، ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند: آمریکایی‌ها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان به‌وجود نمی‌آمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساساً به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسن‌ها برای آزمایش بر روی ملت‌ها است. ایشان افزودند: البته با سابقه‌ای که فرانسوی‌ها در قضیه خونهای آلوده دارند، به آنها هم خوش‌بین نیستم، اما تهیه واکسن از کشورهای دیگر هیچ مشکلی ندارد. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم استمرار مراقبتهای بهداشتی مردم و انجام وظایف مسئولان برای مقابله با کرونا، گفتند: برخی تجربه‌های خوب، موفق و امتحان‌پس داده دارویی در زمینه کروناوجود دارد که مسئولان هم آنها را تصدیق می‌کنند، این موارد نباید انکار شود بلکه باید مورد بررسی قرار بگیرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان خطاب به ملت ایران، مردم قم و حوزه علمیه معظّم خاطرنشان کردند: دیروز ملت ایران در سایه اتحاد، عزم راسخ، دینداری، حضور بهنگام و مجاهدت توانست با رقم زدن این انقلاب عظیم، مسیر تاریخ دنیا و بشر را تغییر دهد و امروز نیز ملت با توانایی‌ها و تجارب و امکانات بیشتر می‌تواند بر همه موانع در زمینه مسائل اقتصادی مثل تولید و ارزش پول ملی و در زمینه مسائل فرهنگی، سیاسی و نظامی فائق آید.

13 دی 1399

از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي

شکست مجدد آمريکاي ترامپ در لگدپراني‌هايش عليه ايران، قلب تمام انسان‌هاي طرفدار حقوق ملت ايران را شاد کرد. اين شکست جديد که در آخرين روز سال گذشته ميلادي در مجمع عمومي سازمان ملل اتفاق افتاد، به تلاش موذيانه ترامپ و همدستان شرورش براي الحاق دو ماده به بودجه سازمان ملل جهت احياء تحريم‌هاي ضدايراني مربوط مي‌شود که با مخالفت 110 کشور عضو اين مجمع مواجه و با اکثريتي چشمگير رد شد. انتظار اين بود که عراق به عنوان کشوري که در سال‌هاي بعد از جنگ تحميلي رژيم بعث عليه ملت ايران يعني در 31 سال گذشته حمايت‌هاي زيادي از جمهوري اسلامي ايران دريافت کرده، در رأي‌گيري مجمع عمومي سازمان ملل به پيشنهاد شرورانه آمريکا رأي منفي بدهد و دوستي خود با ملت ايران را به اثبات برساند. متأسفانه چنين نشد و نماينده عراق در سازمان ملل به دستور نخست‌وزير اين کشور «مصطفي الکاظمي» رأي ممتنع داد و کارنامه روابط اين کشور با جمهوري اسلامي را مخدوش کرد. در اين رأي‌گيري، از 15 کشور منطقه ما، روسيه، ترکيه، پاکستان، قزاقستان، جمهوري آذربايجان و ارمنستان به نفع ايران رأي دادند و با طرح آمريکاي ترامپ مخالفت کردند. نمايندگان افغانستان و ترکمنستان در جلسه حضور نداشتند و عربستان و بحرين به نفع ترامپ رأي دادند. در اين ميان، چهار کشور رأي ممتنع دادند که عراق ازجمله آنها بود.

20 آذر 1399

روحانيت و نگاه به مردم

اميرالمؤمنين حضرت علي عليه‌السلام در نامه‌اي به عثمان‌بن‌حُنيف که والي بصره در حکومت آن حضرت بود و خبر شرکتش در مهماني مرفهين بي‌درد را شنيده بود، او را به‌ خاطر پشت کردن به محرومين و مستضعفين سرزنش فرمود. در ادامه اين نامه، حضرت با گسترده‌تر ساختن دايره مخاطبين، ضمن تشريح زندگي ساده و مردمي خود مي‌نويسند: امام شما از دنيا به پيراهني و اِزاری و از غذايش به دو قرص نان اکتفا کرده است و شما هرچند نمي‌توانيد اينگونه زندگي کنيد ولي با پرهيزکاري، مجاهدت، پاکدامني و درستکاري خويش مرا ياري دهيد... «أَلَا وَ إِنَّ إِمَامَكُمْ قَدِ اكْتَفَى مِنْ دُنْيَاهُ بِطِمْرَيْهِ وَ مِنْ طُعْامِهِ بِقُرْصَيْهِ. أَلَا وَ إِنَّكُمْ لَا تَقْدِرُونَ عَلَى ذَلِكَ وَ لَكِنْ أَعِينُونِي بِوَرَعٍ وَ اجْتِهَادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدَادٍ» نهج‌البلاغه، نامه 45. از اين توصيه مولاي متقيان فهميده مي‌شود کارگزاران نظام حکومتی اسلامي بايد حداقل چهار ويژگي داشته باشند تا بتوانند حکمراني صحيح را شکل بدهند؛ پرهيزکاري، مجاهدت، پاکدامني و درستکاري. درصدد تشريح هريک از اين ويژگي‌ها نيستم ولي مايل هستم بر اين نکته تکيه کنم که فقدان همين ويژگي‌ها در بسياري از کارگزاران حکومت در صدر اسلام و از جمله در حکومت اميرالمؤمنين، موجب ناکامي حکمراني اسلامي شد. توصيه حضرت علي عليه‌السلام به اين معناست که کارگزاران حکومتي آن زمان، فاقد اين ويژگي‌ها بودند و امام از اين موضوع رنج مي‌بردند. امروز هم حکمراني در کشور ما به همين آفت مبتلاست. کساني که در چهار دهه عمر نظام جمهوري اسلامي در کوران حوادث بوده‌اند و از آنچه در لايه‌هاي پيدا و پنهان عرصه سياسي وجود دارد خبر دارند، اين واقعيت را مي‌دانند که کارگزاران امروز سه دسته هستند. عده‌اي تلاش مي‌کنند خود را با خواست حاکميت تطبيق بدهند در حالي که خود هيچ اعتقادي به هيچ چيز ندارند. عده‌اي گوش به فرمانند در حالي که به چيز ديگري اعتقاد دارند. اين دو دسته متأسفانه اکثريت را تشکيل مي‌دهند. دسته سوم کساني هستند که ظاهر و باطنشان يکي است ولي در اقليت قرار دارند و کار چنداني هم به آنها سپرده نمي‌شود. وضعيت اسفناک امروز جامعه ما ريشه در اين واقعيت تلخ دارد که ويژگي‌هاي چهارگانه پرهيزکاري، مجاهدت، پاکدامني و درستکاري را نمي‌توان در کارگزاران يافت مگر در تعداد اندکي که کارهاي کليدي در اختيارشان نيست. در چنين وضعيتي، اگر در شب تاريک گفته شود الآن روز روشن است، اين جماعت هم تصديق مي‌کنند و مي‌گويند روز روشن است آنهم چنان که روشنائي آن بيش از نيازمان است و مي‌توانيم آن را صادر کنيم! و اگر لحظه‌اي بعد گفته شود الآن شب تاریک است، همان‌ها خواهند گفت بله کاملاً تاريک است، عده‌اي به اين دليل که هيچ اعتقادي به هيچ چيز ندارند و عده‌اي نيز چون مصلحت خود را در تأييد هرچه مي‌شنوند جستجو مي‌کنند. وجه مشترک اين دو جماعت اينست که منافع خود را بر منافع مردم و مصالح کشور ترجيح مي‌دهند. در اين نوع حکمراني، مردم به حساب نمي‌آيند و همين روش است که مردم را از کارگزاران جدا مي‌کند و اين، ظلم به نظام است. سؤال مهمي که در اينجا مطرح مي‌شود اينست که روحانيت چه تکليفي در قبال اين نوع کارگزاري دارد؟ نه‌تنها اين نوع کارگزاري بلکه در هر شرايطي، روحانيت بايد از تأييد آنچه نارواست خودداري کند و با شجاعت و صراحت، راه درست را نشان دهد. فلسفه وجودي روحانيت، همراهي با مردم است و اگر در حکمراني حضور مي‌يابد يا با حکمرانان همکاري مي‌کند فقط در صورتي براي اين کار حجت مي‌تواند داشته باشد که هدف اصلي و محوري اقدامات خود را تأمين منافع مردم قرار دهد. وقتي مردم در پيچ و خم زندگي گرفتارند، تمام نگاه روحانيت بايد به مردم باشد. غفلت از نگاه به مردم، روحانيت را با فلسفه وجودي خود بيگانه مي‌کند. مبادا برخلاف مشي مولايمان، بي‌نيازي مادي حضرات روحاني، شب تاريک بينوايان را براي آنان روز روشن جلوه دهد!

9 آذر 1399

مجلس، مدرّس مي‌خواهد

اگر فقط ساده‌زيستي و قناعت و مردم‌داري شهيد مدرس در وجود نمايندگان فعلي مجلس شوراي اسلامي باشد، ساير ويژگي‌ها نيز به تدريج پديد خواهند آمد ولي افسوس که حقوق‌هاي ده‌ها ميليونی، وام‌هاي کلان، دنا‌پلاس و منازعات سياسي و جناحي اجازه برآورده شدن اين انتظار را نمي‌دهند و مجلس يازدهم با گذشت 6 ماه از فعاليت خود هنوز نتوانسته از چنبره شعارزدگي خارج شود و در مسيري قرار گيرد که با پيمودن آن بتواند گرهي از زندگي مردم باز کند. از اين مجلس با توجه به اينکه در همين مدت کوتاه، دو بار مورد عتاب رهبري قرار گرفته و به خاطر مواضع و سخنان حرام و خلاف شرع بعضي افراد، مؤاخذه شده، انتظار اينست که مسير صحيح را پيدا کند و کاري کند که از بلندگوي آن، سخنان وحدت‌آفرين و اميدوارکننده به گوش برسد.

14 شهریور 1399

تأکید بر عدالت آموزشی، افزایش کیفیت مدارس دولتی و مراقبت از آسیبهای آموزش مجازی

رهبر انقلاب اسلامی به موضوع «عدالت آموزشی» اشاره کردند و افزودند: در مورد عدالت آموزشی و بهره‌مندی دانش آموزان از سهم مناسب خود در همه نقاط کشور بویژه مناطق دوردست و شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان در مناطق محروم بارها صحبت شده است و اکنون که مسئله آموزش مجازی مطرح است، موضوع عدالت آموزشی حساس‌تر از گذشته است. حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر توجه به خانواده‌هایی که تمکن مالی جهت خرید ابزار و وسائل مورد نیاز به منظور استفاده از آموزش مجازی را ندارند، افزودند: صداوسیما باید از طریق آموزش، بخشی از خلاء عدم امکان استفاده از آموزش مجازی را جبران کند. ایشان یکی از موارد مربوط به عدالت آموزشی را، موضوع «مدارس دولتی» برشمردند و گفتند: باید سطح و کیفیت مدارس دولتی از لحاظ آموزشی و تربیتی به گونه‌ای شود که دانش‌آموزان احساس نکنند با تحصیل در این مدارس امکان قبولی آنها در کنکور کمتر است و خانواده‌ها نیز تصور کنند فرزندانشان را به یک جای بی‌پناه می‌فرستند. رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آموزش مجازی و برخی زیان‌های احتمالی آن خاطرنشان کردند: راه اندازی شبکه شاد، اقدام بسیار خوبی است اما آموزش مجازی نباید موجب شود که دانش آموز در معرض آسیبهای فضای مجازی و خطرات اخلاقی و اعتقادی قرار گیرد.

10 مرداد 1399

علاج قطعی تحریم با تکیه بر توان داخل نه عقب‌نشینی در برابر آمریکا

رهبر انقلاب اسلامی اصلاحات اساسی در اقتصاد کشور را «اصلاح ساختار بودجه»، «اصلاح نظام بانکی»، «ارتقاء سرمایه‌گذاری و اشتغال» و «بهبود محیط کسب و کار» برشمردند و گفتند: این موارد دو سال قبل و همزمان با تشکیل جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به سران قوا ابلاغ شد که البته با وجود تلاشها پیشرفت قابل توجهی نداشته است البته مهم این است که ما می‌دانیم چه می‌خواهیم و به دنبال چه برنامه‌ای هستیم.

6 مرداد 1399

آقاي رئيس‌جمهور پائيز سياه در انتظار است

چرا آقاي رئيس‌جمهور توصيه اکيد مي‌کند عزاداري‌هاي محرم با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي برگزار شود. پروتکل‌ها طبق توصيه وزارت بهداشت عبارتند از زدن ماسک، رعايت فاصله اجتماعي، شستن دست‌ها و عدم حضور در اجتماعات. اگر بخواهيم بدون مجامله سخن بگوئيم بايد اعتراف کنيم امکان رعايت هيچيک از اين چهار مورد در عزاداري‌ها وجود ندارد. به‌ويژه آنکه در هواي گرم تابستان استفاده از ماسک و تحرکات مربوط به عزاداري، با توصيه‌هاي اعلام شده سازگاري ندارند. نتيجه اين مي‌شود که به خاطر انجام يک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر می‌افتد و بسياري از مردم قرباني کرونا خواهند شد. آنچه موجب تأسف شديد است اينست که ما به نام دين و با انجام کاري که مربوط به دين است، برخلاف خواست دين که حفاظت از جان را در اولويت اول قرار داده است عمل مي‌کنيم. در فقه اسلام غير از مواردي معدود، جان انسان خط قرمز است و حتي آن موارد معدود هم مربوط به حيات شرافتمندانه انسان هستند. بنابراين، هيچ امري بالاتر از حفاظت از سلامت جامعه و جان انسان‌ها نيست و اموري از قبيل مراسم عرفه و نماز عيد قربان و عزاداري محرم و صفر که همه ما با جان و دل به آن عشق مي‌ورزيم را مي‌توان موقتاً تعطيل يا به صورت فردي برگزار کرد و در سال‌هاي بعد تمام آنها را جبران نمود.

2 مرداد 1399

ایران خواهان عراقِ عزتمند و مستقل، و آمریکا دشمن عراق قوی است

آمریکایی‌ها زحمت و اذیت ایجاد می‌کنند اما دولت عراق باید بدون اعتنا به این مزاحمت‌ها به مسیر خود با قدرت ادامه دهد و مردم را به‌عنوان پشتوانه خود حفظ کند. ایشان مرجعیت و شخص آیت الله سیستانی را یک نعمت بزرگ برای عراق خواندند و خاطرنشان کردند: حشدالشعبی یک نعمت بزرگ دیگر در عراق است که باید آن را حفظ کرد.

22 تیر 1399

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی:

ایشان مجلس یازدهم را از قوی‌ترین و انقلابی‌ترین مجالس پس از انقلاب خواندند و افزودند: حضور «جوانان پرانگیزه، پر ایمان، پر توان، تحصیل‌کرده و کارآمد» در کنار شماری از مدیران انقلابی و دارای سوابق اجرایی، و نیز شماری از پیشکسوتان دارای سوابق نمایندگی، مجلس یازدهم را به مجلسی بسیار خوب و امیدبخش تبدیل کرده است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز خرسندی از حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیون‌ها افزودند: مهلت چهار ساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریل‌گذاری حرکت عمومی کشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران است. رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان مشکلات فراوان اقتصادی کشور را به «بیماری» تشبیه و در عین حال تأکید کردند: به علت بنیه قوی و قدرت دفاعی، کشور بدون تردید توان غلبه بر این بیماری را دارد، همان‌گونه که دشمنان نیز امروز اذعان می‌کنند که با وجود سخت‌ترین تحریم‌ها و فشارهای همه‌جانبه نتوانسته‌اند به اهداف ضد ایرانی خود دست یابند. ایشان «تورم، کاهش ارزش پول ملی، گرانی‌های بی‌منطق، مشکلات بنگاه‌های تولیدی و مشکلات ناشی از تحریم‌ها» را از جمله مسائلی خواندند که سختی معیشت را بویژه برای طبقات پایین و متوسط به همراه آورده است.

20 تیر 1399

گفتا ز که ناليم؟...

بارها تأکيد کرديم که آزاد گذاشتن مطلق سفرها، بي‌توجهي به وضعيت مترو، اتوبوس‌ها، هواپيماها، بازگشائي پارک‌ها، از سر گرفتن اجراي طرح ترافيک، کاهش محدوديت‌هاي زيارتگاه‌ها و مساجد و نمازهاي جمعه، بي‌تفاوتی در برابر برگزاري عروسي‌ها و عزاداري‌ها و... که به اقتصاد ربطي ندارند کاملاً اشتباه بوده و بخش مهمي از انتقال ويروس کرونا را سبب شده‌اند. امروز آقاي وزير بهداشت به جاي گله‌گذاري‌ها بايد به اين سؤال جواب بدهد که ستاد چرا در برابر فشارها تسليم شد و تن به لغو محدوديت‌ها داد؟ مسئولان ارشد ستاد ملي مقابله با کرونا، که مسئول جان مردم هستند، بايد اين روزها به جاي گله‌گذاري‌ها اين بيت از قصيده پرمغز ناصرخسرو را تکرار کنند که:

7 تیر 1399

ما تشنگان قدرتيم

در آن سال‌ها کسي براي وزير و وکيل شدن به پارتي و پول و دوز و کلک متوسل نمي‌شد. بسيار اتفاق مي‌افتاد که به افرادي اصرار مي‌کردند اجازه بدهد نامش را در فهرست وزراي کابينه قرار دهند ولي او نمي‌پذيرفت و مي‌گفت شايسته‌تر از من هستند برويد به سراغ آنها. به افرادي اصرار مي‌کردند کانديداي نمايندگي مردم در مجلس شود و نامش در فهرست فلان حزب يا گروه قرار گيرد ولي قبول نمي‌کرد و مي‌گفت من در خودم شايستگي نشستن روي صندلي قانونگزاري را نمي‌بينم. همين روحيه موجب مي‌شد افراد شايسته‌تر به دولت و مجلس راه پيدا مي‌کردند و در نتيجه‌ی سپرده شدن مسئوليت‌ها به افراد بافضيلت‌تر و باتقواتر، امور کشور با موفقيت پيش مي‌رفت همانطور که در دوران دفاع مقدس و تحريم‌هاي همه‌جانبه آن زمان ديديم هر روز موفقيت‌ها و علاقه مردم به انقلاب و اعتمادشان به نظام جمهوري اسلامي و مسئولين بيشتر مي‌شد. گذشت زمان متأسفانه باعث فاصله گرفتن از اصول و آرمان‌ها و ارزش‌ها شد و زمينه را براي جنگ قدرت فراهم کرد. تأسف بالاتر اينکه براي مقابله با اين آفت بزرگ، اقدام بازدارنده‌اي هم صورت نگرفت و راه براي استمرار و تشديد جنگ قدرت باز گذاشته شد. همين بي‌مهاري کار را از جنگ قدرت به جنگ ثروت، جنگ شهرت، جنگ رانت‌خواري و جنگ منصب کشاند و پرهيز از پذيرش مناصب‌ جاي خود را به مسابقه براي بلعيدن مناصب داد. امروز ما در جامعه‌اي که قرار بود اسلامي و انقلابي باشد و بافضيلت‌ترها عهده‌دار مسئوليت‌ها باشند، شاهد تلاش‌هاي آشکار براي رساندن بي‌فضيلت‌ترها و بي‌تقواترها به مناصب هستيم. اينکه هر روز در جامعه ما فقيرها فقيرتر و ثروتمندها ثروتمندتر مي‌شوند، به همين دليل است. اگر بخواهيم بدون تعارف، جواب سؤال امروز را بدهيم، بايد آن را در همين بازگذاشتن مجراي جنگ قدرت جستجو کنيم.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت