24 شهریور 1398
مدیرکل میراث فرهنگی استان گلستان، تامین اعتبارات برای ساماندهی برج قابوس، حل مشکل رویش گیاهان خودرو بر روی برج قابوس و شهر تاریخی جرجان را از مهمترین موضوعات و اولویت های اداره کل میراث فرهنگی استان دانست.
تبریز امروز:
مدیرکل میراث فرهنگی استان گلستان، تامین اعتبارات برای ساماندهی برج قابوس، حل مشکل رویش گیاهان خودرو بر روی برج قابوس و شهر تاریخی جرجان را از مهمترین موضوعات و اولویت های اداره کل میراث فرهنگی استان دانست.
به گزارش ایسنا، ابراهیم کریمی در نشست خبری با اصحاب رسانه در شهرستان گنبدکاووس گفت: در سیل امسال مجموعا 200 میلیارد تومان خسارت به حوزه میراث فرهنگی وارد شده است.
وی خاطرنشان کرد: به بخش میراث فرهنگی 38 میلیارد تومان و بخش صنایع دستی 36 میلیارد تومان خسارت وارد شده، همچنین در بخش صنایع دستی نیز 126 میلیارد تومان نیاز تسهیلاتی برآورد شده است. در هر سه بخش نیز کارگروه های ویژه تامین خسارت تشکیل شد.
کریمی ادامه داد: در این سیل حدود 2 میلیارد و 100 میلیون تومان به برج قابوس و 2 میلیارد تومان خسارت به شهر باستانی جرجان وارد شده و تلاش جدی داریم تا با تامین اعتبارات در این حوزه استحکام بخشی به برج قابوس صورت گیرد. پیش بینی ما این است که شهر تاریخی جرجان را به یک سایت موزه تبدیل کنیم تا از حالت کنونی خارج شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان گلستان در خصوص مقابله با رویش گیاهان بر روی برج قابوس، گفت: رویش گیاهان در تمامی آثار تاریخی وجود دارد و در استان ما با توجه به شرایط اقلیمی و رطوبت موجود در استان، رویش گیاهان نسبت به دیگر مناطق بیشتر است.
وی ادامه داد: هیچ روش بهتری به غیر از نصب داربست وجود ندارد، به هر حال روش هایی نظیر نانو وجود دارد اما برخی معتقدند که این روش به بافت تاریخی آسیب وارد می کند لذا ما چند روش را در نظر گرفتیم که یکی از آنها استفاده از پهپادهای کشاورزی و سم پاشی است و سپس نصب موقت داربست در ضلع غربی برج قابوس و حذف فیزیکی گیاهان است.
کریمی خاطرنشان کرد: تفاهم نامه ای با دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس صورت گرفته تا جشنواره اقوام درآبان ماه در این دانشگاه برگزار شود.
برج گنبد قابوس بنایی تاریخی از سده چهارم هجری است که در شهر گنبد کاووس، شمال ایران در استان گلستان قرار دارد. سبک معماری بنا شیوه رازی است.
این بنا که بلندترینبرج تمام آجری جهان بهشمار میآید بر فراز تپهای خاکی که نزدیک به پانزده متر از زمین بلندتر است قرار دارد. بلندای بنا به همراه پی آن ۷۲ متر میباشد. این بنا در سال ۳۷۵ هجری خورشیدی و در زمان پادشاهی کاووس بن وشمگیر و در شهر گنبدکاووس که پایتخت پادشاهان آل زیار آن دیار بوده، بنا گردیدهاست.
آرتور پوپ در مورد این بنا چنین نوشتهاست:
در زیر سمت شرق کوههای البرز و در برابر بیابانهای پهناور آسیا یکی از بزرگترین شاهکارهای معماری ایران با همه شکوه و بزرگی خود قد برافراشتهاست. این بنا گنبد کاووس، آرامگاه کاووس بن وشمگیر است و برج آرامگاه از هرگونه آرایش سلام به دور است. جنگندهای با نیروی ایمان در نبرد رودرروی، پادشاهی شاعر در نبرد با ابدیت، آیا آرامگاهی چنین بزرگ و مقتدر وجود دارد.
و ویل دورانت در مورد آن نوشتهاست:
گرگان در قرن ۱۰ میلادی (دوره آل زیار) یکی از ولایتهای بزرگ ایران بود و به امیران روشنفکر نامور بود، مانند کاوووس وشمگیر که ابن سینا را به دربار خود خواند. این شهر گنبدی ۵۲ متری دارد.
این بنا در همایش سی و ششم یونسکو در زمره میراث جهانی ثبت گردید.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.