خبر های ویژه

تدبیر ناصحیح و بستن جاده خاوران

13 اسفند 1402

تمرین برای مقابله با آلودگی های میکروبی و شیمیایی

11 اسفند 1402

مصوبات خلاف قانون اساسي!

8 اسفند 1402

اوج نياز به منجي موعود

4 اسفند 1402

حضور در انتخابات و حفظ وحدت ملی

29 بهمن 1402

برف ، کلاغ و عینالی

29 بهمن 1402

تبریز شبانه از خانه من

28 بهمن 1402

مرد خوش سیمای عینکی هم سردش نمی شود

17 بهمن 1402

بودجه شهرداری تبریز باید با کلانشهرها مقایسه شود نه با مراکز استان های ترک نشین

16 بهمن 1402

از مدرسه حکمت تبریز تااستادی ممتاز آکادمی جراحان پاریس

13 بهمن 1402

استاندار آذربایجان شرقی دست روی نقطه ضعف در صنعت داروی آذربایجان شرقی گذاشت

13 بهمن 1402

حفره تاریک تاسیسات که سال ها در پای کوه و کنار خانه های مردم سرباز باقی مانده است

12 بهمن 1402

مسئولیت‌های دولت و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصادی

10 بهمن 1402

اجرای ۱۵ قطعه موسیقی فولکلور و مردمی

9 بهمن 1402

آقا عین الله سوداگر یک کتاب شفاهی فرهنگ مردم در یک تصادف چشم از جهان فرو بست !

2 بهمن 1402

آب دریای عمان به اصفهان انتقال می یابد؛ آیا می توان این لوله گذاری را تا دریاچه اورمیه هم ادامه داد؟

2 بهمن 1402

مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی شد

1 بهمن 1402

استاندار آذربایجان شرقی به دیار باقی شتافت

30 دی 1402

رهبر انقلاب: حضور، خواست و اقدام مردم یک اصل اساسی در اسلام است

27 دی 1402

وقتی مشکل را نشناخته اید ، کوتاه ترین راه همواره بهترین راه نیست ! زیرا راه حل شما ممکن است جزیی ار مسئله گردد!

25 دی 1402

قانون حمایت از گزارشگران فساد ابلاغ شد

25 دی 1402

غیرحضوری شدن برخی از مدارس آذربایجان شرقی به دنبال بارش برف

23 دی 1402

ريشه مفاسد، ضعف مديريت است

19 دی 1402

سیاست راهبردی امام آوردن مردم به صحنه سیاست راهبردی دشمن خارج کردن مردم از صحنه

19 دی 1402

هیچ محدودیتی در خرید نان وجود ندارد اقدام برخی نانوایی‌ها در محدودیت خرید نان تخلف است

19 دی 1402

هزار کوه ، گل هزارمش را ندید!

15 دی 1402

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درپی شهادت جمعی از زائران مزار شهید سلیمانی در حادثه تروریستی در مسیر گلزار شهدای کرمان پیامی صادر کردند.

13 دی 1402

نگاهی به تبریز پاک و با آسمان آبی از فراز ارک

12 دی 1402

آیا مدارس امروز چهارشنبه 13 دی ماه تعطیل هستند ؟

12 دی 1402

غیرحضوری شدن مدارس شهرستان‌های تبریز و اسکو در روز سه شنبه ۱۲ دی ماه به علت آلودگی هوا

11 دی 1402

دو در و پنجره چوبی محله ی ورجی تبریز

9 دی 1402

طومار اصناف و کسبه موقوفه مسجد قلعه باسمنج به سازمان اوقاف کشور

9 دی 1402

یادمان های شادی و یادمان های سوگ

5 دی 1402

انسان والای دوست طبیعت با سختی های زمانه درگیر است - برای دوست محیط زیست عبدالله رسولی

مهندس عبدالله رسولی دوستم مدت هاست زندگی شهری و خانه با آسانسور و حرارت مرکزی را رها کرده و به زندگی روستایی و چوپانی پرداخته است ، قطعه ای زمین در کنار سد آیدوغموش ، چند راس گاو و گوسفند و قلاب ماهیگیری برای مردی که تا دیروز ..............................

4 آذر 1402

روزی که جبار چشم از جهان فرو بست !

۴ آذر روز افول آفتاب تابناک یکی از پیشگامان توسعه فرهنگ و هنر سرزمین ایران است.زنده یاد جبار باغچه بان که هنوز در هر شهر و روستا به بزرگی می ستایند و خدماتش را ارج می نهند و اماکنی را به نامش آذین می بندند و مباهات می کنند. .همو که می گفت: باغچه اطفال در هر شهر و روستا باید به روی کودکان گشوده شوند و قصه ها ، سرودها، نمایشنامه ها،بازی‌ها و خلاصه فرهنگ و هنر ایران زمین بی آلایش و با فوت و فن کودکانه آموزش داده شود. تااستعداد های کودکان و نوباوه گان شکوفا گردد وبرای ساختن ایران آستین ها بالا زده شود.باغچه بان می گفت:در نظر من سرزمینی که هنر در آن زنده نباشد هیچ فرقی با چراگاه ندارد.به نظر باغچه بان هر قوم و ملتی به همان اندازه زنده است که هنر در سرزمینش زنده باشد.باغچه بان را فیوضات در تبریز به چهره ملی کودکان و ناشنوایان اشتهار کرد.

18 آبان 1402

سالروز تولد بانوی فیزیک دان تبریزی آلنوش تریان

در این شهر کهن و تاریخی زنان بزرگی را می توان سراغ گرفت که از دانشگاههای معتبر جهان دانش آموخته شده ومنشا تحولات علمی و فرهنگی در سطوح ملی و بین المللی گشته اند. پروفسور آلنوش تریان " ۱۳۰۰ - ۱۳۸۹ " دختر زنده یاد خانم وارتوطریان تبریزی که ایشان نیز نخستین دانش آموخته رشته هنر و بازیگری از سوییس بوده که سالها قبل از تاسیس دانشگاه تهران در دارالمعلمین تدریس زبان فرانسه کرده است و این بانوی تبریزی که خود دانش آموخته از دانشگاه اروپایی بود دخترش آلنوش را پس از فارغ التحصیلی اش در رشته فیزیک دانشگاه تهران به فرانسه فرستاد تا در دانشگاه سوربن دکتری فیزیک بخواند. علاقه آلنوش به فیزیک و مطالعه ستارگان به حدی بود که وی در دوره دانشجوی شب ها با گروه دانشجویان اختر فیزیک سوربن به اطراف پاریس می رفتند و به رصد و مطالعه ستارگان می پرداختند.در کتابخانه های شبانه روزی سوربن به تورق پایان نامه هایی می پرداخت که ازسوی اساتید اختر فیزیک دانشگاههای اروپا به رشته تحریر در آمده بودند.در گروه‌های آماتور و تجربی ستاره شناسی پاریس بعنوان عضو افتخاری نشست و برخاست و مباحثه های طولانی با فیزیکدانان و محققان فضا داشت و در یک کلام مطالعه نویسنده این سطور درباره این ارمنی فرزانه خداباور نشان می دهد حتی آیات شریف قرآن کریم را که در باره خلقت آسمانها و کرات و ماه و خورشید آمده با علم روز به دانشجویان نشان می‌داد که با کشفیات اختر فیزیکان مطابقت دارد و خبر از خالق هوشمندی می دهد که شگفتی این آفرینش را رقم زده است. آلنوش دختر سخت کوش و جویای نام با کوله باری از تجربه علم و دانش با رتبه ای ممتاز در ۵ سال حضور در دانشگاه سوربن موفق به اخذ دکتری فیزیک می شود و بدلیل داشتن فطانت ،هوش و ذکاوت برای ماندن و تدریس در این دانشگاه را قبول نمی کند چرا که خودش بعدها در دانشگاه تهران گفت که چون ایران به تخصص اش نیاز داشت عرق ایرانیت و حس وطن دوستی و گشودن گوشه هایی از علوم و فنون یاد گرفته به روی دانشحویان علاقمند کشورش و دعوت زنده یاد پروفسور محمود حسابی برای قبولی هیات علمی دانشگاه تهران آلنوش را مجاب کرد که قید ماندن در سوربن را بزند و نکته جالب این است که این بانوی دانشمند با هزینه خانواده تبریزی خود به سوربن رفته بود و دانشگاه تهران با اینکه به داشتن رشته های اختر فیزیک نیاز داشت ولی از بابت هزینه های تحصیل آلنوش دیناری پرداخت نکرد.

22 مهر 1402

داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی فر حیات خود را ازدست دادند

مهرجویی به‌عنوان نماد سینمای موج نوی ایران، یکی از کارگردانان روشنفکر سینمای ایران به‌شمار می‌رفت . داریوش مهرجویی در 17 آذرماه سال 1318 در تهران متولد شد. در بزرگسالی به آمریکا رفت و وارد دانشگاه کالیفرنیا دپارتمان سینمای لس آنجلس (UCLA) شد. او رشته خود را به فلسفه تغییر داد و در سال 1964 از دانشگاه UCLA فارغ التحصیل شد. در سال 1965 با بازگشت به ایران، تقریباً بلافاصله حرفه فیلمسازی را آغاز کرد. او اولین کار خود را در سال 1966 با الماس 33 انجام داد.

26 مرداد 1402

هیجرین ایدیبدی کونلوم ایوین غارت آغلارام

هیجرین ایدیبدی کونلوم ایوین غارت آغلارام چون آغلاماق اولوبدی منه عادت آغلارام ............................................................ خلقه ندیر زیانی منیم اشک دیده مین بی درد لی ایدر منه چوخ تهمت آغلارام بو آغلاماق آچار بو اورکده اولان غمی گوز یاشیمله خوشدوی منه حالت آغلارام

15 تیر 1402

سعید سپهروند به لقاالله پیوست

دکتر سعید سپهروند ، نویسنده ، شاعر ، انسان فرهیخته و والا ، استاد دانشگاه در گذشت فرزانه ای از برما رفت و شمعی درخشان خاموش شد ! او هم چه زود به جمع کاروانیان سفر پیوست ! ساعت 11 جمعه در وادی رحمت پیکرش را به مزار می سپاریم !

19 خرداد 1402

فیروز نادری دانشمند ایرانی ناسا درگذشت

فیروز مایکل نادری متولد ۲۵ مارس ۱۹۴۶ دانشمند ایرانی آمریکایی بود که ۳۶ سال در سمت‌های مختلف فنی و اجرایی در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) گذراند و در برخی از ماموریت های فضایی روباتیک آمریکا مشارکت داشت. . فیروز نادری در سال 2016 از ناسا بازنشسته شد و بعنوان مشاور مدیریت، مشاور استارت آپ های با فناوری پیشرفته در مراحل اولیه و سخنران عمومی کار نمود . فیروز نادری در 10 ژوئن بعد از نقاهت قطع نخاعی درگذشت!

22 اردیبهشت 1402

مریم میرزاخانی! برای ادای احترام

مریم میرزاخانی، تنها زنی که برنده مدال فیلدز شد، در 22 اردیبهشت ماه 1357 بدنیا آمد ، او اکنون می بایست 46 سالگی خود را جشن می گرفت اما در 24 تیر ماه در سن 40 سالگی درگذشت. میرزاخانی استاد دانشگاه استنفورد و یک ریاضیدان بسیار توانمند بود که کمک های چشمگیری به هندسه و سیستم های دینامیکی انجام داد. کار او چندین رشته ریاضی - از جمله هندسه هذلولی، تجزیه و تحلیل پیچیده، توپولوژی و دینامیک - را پیوند می‌دهد و بر همه آنها تأثیر عمیقی گذاشت.

7 اردیبهشت 1402

سالروز تولد معلم بزرگ شهر ما، یادمان شادی عرصه علم و فرهتگ

ارسطو ارمغانی را می توان به عنوان نماد معلم ، شرافت حرفه ای یک مهندس و انسان والا در نظر گرفت که در شهر ما زندگی می کند!

31 فروردین 1402

خلیل عقاب در رکورد های گینس

خلیل عقابی (ایران) در سال 1975 در حالی که با سیرک جری کوتل (بریتانیا) اجرا می کرد، فیلی را با استفاده از مهار و سکو، فیل به وزن دو تن از روی زمین بلند کرد.

31 فروردین 1402

خلیل عقاب به آسمان پرکشید

خلیل طریقت پیما معروف به خلیل عقاب در ۱ فروردین سال ۱۳۰۳ در شیراز متولد شد. و در اواخر عمر در شیراز و در کنار خانواده در منزل شخصی خود زندگی می‌کرد. پدرش اهل شهرستان فسا در استان فارس و کشاورز بود. از کودکی به ورزش باستانی علاقه داشت. از ۱۴ سالگی به صورت جدی ورزش باستانی را آغاز کرد. از همان هنگام در «میل گرفتن» و بلند کردن میل‌های سنگین درخشید. در ۳۰ سالگی وزنه ای ۴۵۰ کیلویی را با دندان بلند کرد. او بین سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ نمایش‌های خود را در بسیاری از شهرهای ایران اجرا نمود. بلند کردن وزنه‌های بسیار سنگین، خوابیدن زیر کامیون و اتوبوس، خم کردن تیرآهن و … از جمله این نمایش‌ها بود.

28 دی 1401

گرجستان و اتحاد جماهیر شوروی سابق با "میمینو" خداحافظی کردند

واختانگ (بوبا) کیکابیدزه، خواننده و بازیگر گرجستانی که در سراسر اتحاد جماهیر شوروی سابق محبوبیت گسترده داشت، در سن 84 سالگی درگذشت و پرده دوران را بر روی چشمانش کشید...........در اواخر دهه 1970، یک خلبان سبیل‌دار با لبخندی مهربان و دندان‌های با فاصله و صدای باریتون مخملی، قلب‌ها را در سراسر اتحاد جماهیر شوروی به لرزه درآورد. یک گرجی شهر کوچک که با رویای پرواز با هواپیماهای بزرگ به روسیه آمده بود، خلبان قهرمان اصلی فیلم کمدی تلخ و شیرین «میمینو» (به زبان گرجی به معنای شاهین گنجشک) بود. واختانگ (بوبا) کیکابیدزه خواننده و بازیگر گرجستانی نقش میمینو را بازی کرد. او ساده دل ، مغرور، با استعداد و بسیار خوش تیپ بود. از روسیه، اوکراین، قزاقستان، همه به زمزمه «چیتو-گوریتو»، آهنگ تم فیلم که توسط کیکابیدزه اجرا شده بود، رفتند. این آهنگ تا به امروز به عنوان پایه اصلی کارائوکه باقی مانده است. خود «میمینو» اکنون در صدر فهرستی است که باید برای کسانی که به دنبال درک تاریخ و فرهنگ شوروی هستند، ببینند. تک‌لاین‌های جذاب فیلم هنوز در سراسر جهان پس از شوروی نقل‌قول می‌شوند. امروزه تقریباً جایی در جهان شوروی از هم پاشیده وجود ندارد که برای کیکابیدزه، که در 15 ژانویه در 84 سالگی در تفلیس درگذشت، اشک نریزند. حتی رهبرانی که با یکدیگر در جنگ هستند - از ولودیمیر زلنسکی اوکراین تا بلاروس الکساندر لوکاشنکو، از نیکول پاشینیان از ارمنستان تا الهام علی اف از آذربایجان، لحظاتی را به ابراز همدردی خود اختصاص داد. کیکابیدزه، مردی با استعداد و شخصیت قهرمان ، تجسم واقعیت چندفرهنگی بود، اما در عین حال یک گرجستانی بود و همه در خانه با اسم کوچک گرجی اش، بوبا، او را می شناسند.

18 شهریور 1401

دوران سلطنت ملکه الیزابت دوم به پایان رسید

ملکه الیزابت دوم، که روز پنجشنبه در قلعه بالمورال، اسکاتلند، در سن نود و شش سالگی درگذشت، او در ساعات اولیه 6 فوریه 1952 به سلطنت رسید - پادشاه جورج ششم در حالی که الیزابت، دختر بزرگش، در تعطیلات سافاری در کنیا بیش از چهار هزار مایل دورتر بود، در املاک ساندرینگهام، در نورفولک، در خواب درگذشت. هارولد نیکلسون، دیپلمات و سیاستمدار، در دفتر خاطرات خود نوشت: «او در حالی که روی درختی در آفریقا نشسته بود و کرگدن را تماشا می‌کرد که برای نوشیدن آب به استخر پایین می‌آمد، ملکه شد. یکی از اعضای حزب سلطنتی اعلان کرد که : حوالی طلوع خورشید، تقریباً در لحظه مرگ پادشاه، عقابی بر سر الیزابت اوج گرفت. و در عصر مدرن و در یک ساختار غیر منطقی و غیر عملی به سلطنت ملکه شکلی آسمانی داده شد . کاخ باکینگهام در ۸ سپتامبر ۲۰۲۲ پس از نگرانی پزشکان اعلام کرد که ملکه در قلعه بالمورال تحت نظارت پزشکی است: چهار فرزند ملکه به همراه عروس‌ها و نوه‌هایش شاهزاده ویلیام و شاهزاده هری به بالمورال رفتند مرگ او عصر همان روز تأیید شد. و سلطنت به پسرش رسید ، سلطنتی که هنوز بخشی از دنیا از اقیانوسیه، امریکا و آسیا و افریقا را در برمی گیرد و یادآور استعماری دیرین در جهان است.

15 شهریور 1401

دکتر یوسف معماری چهره ماندگار پزشکی و شاعر اردبیلی درگذشت

دکتر یوسف معماری در سال ۱۳۲۰ خورشیدی در محله‌ پیرعبدالملک اردبیل به دنیا آمد. وی دوره ابتدایی را در دبستان سنایی و متوسطه را در دبیرستان صفوی اردبیل به پایان برد و سپس از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران با درجه دکترای پزشکی فارغ‌التحصیل شد. وی در چشم پزشکی تخصص گرفت و به زادگاه خود بازگشت تا آلام درماندگان و نیازمندان را التیام بخشد. دکتر معماری علاوه بر پزشکی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری نیز صاحب نام است. ترجمه‌ رباعّیات خیام به زبان ترکی آذربایجان، کنزالبکا در سوگ سالار شهیدان و خاطرات گم شده از آثار این استاد برجسته است.

1 شهریور 1401

«حسین دوزگون » شاعر و ادیب برجسته آذربایجان درگذشت

حسین صدیق یا همان حسین دوزگون از دیارفانی رفت اما نقش او و بقای وی در آثار ماندگارش جاودانگی وی را در در این وادی رقم زدند، ادبیات آذربایجان را نمی توان بدون نام ح.صدیق تکمیل کرد ، او سرسختانه سالیان سال گنجینه های زبان و ادبیات بخشی بزرگ از ایران زمین را در زبان مادریش حفظ نمود و بنایی سترگ از آن ساخت که از باد و باران گزندی به آن نخواهد رسید..

26 مرداد 1401

سال ها از فراق آنا گذشت

او سال ها مراقب مان بود ، با پدرمان حسن وحیدی آذر پا به پایش کار کرد و حمایتش همواره پشت سر پدر بود! " فریده آینه ساز" در طی یک سفر غیر لازم به سفری دور رفت ، بهروز برایش در مراسم چهلم کنسرت موسیقی غم را برایش به اجرا درآورد ، بچه های ارکستر سمفونیک تبریز برای مادر مان احترام بی کران گذاردند و امروز ما تنها یادش را با چند تصویر و کتاب و دست خط و بافتنی هایش و این کنسرت زنده می داریم . *** کتاب فلاحت چاپ 1316 در طهران است ،نمی دانم آقای یزدانفر چگونه در مدرسه رشیدی تبریز برای اهدا جایزه نمونه بودن مادرم در تحصیل حاضر شدند ، اما این کتاب و دست خط زیبای آن گنجینه ی بزرگ یک خانواده و فامیل شد ................... امروز سالگرد بدرود او از ما شد ؛ هنوز هم باور نکرده ام .

19 مرداد 1401

سایه ای که همواره خواهد ماند

هوشنگ ابتهاج شعر خود را سرود و همچون تندیسی عظیم بر زمین نهاد و رفت ، آن چنان که سایه اش هرگز از زمین نخواهد رفت ........................ من نمی دانستم معنی هرگز را .....اما دیگر او نخواهد آمد

24 خرداد 1401

غلامحسین غائب از مدیران فرهنگی توانمند و تاثیر گذار دانشگاه تبریز امروز دار فانی را وداع گفت

و سالها بعنوان کارشناس فرهنگی و هنری در اجرای برنامه های علمی ، مذهبی و مناسبتی این دانشگاه نقش برجسته ای داشت و در دهه ۷۰ با همکاری محمد فرج پور باسمنجی با انتشار ویژه نامه های نظامی گنجوی/علامه طباطبایی/علامه جعفری و... در نشریات موسسه وقت کیهان از جمله کیهان فرهنگی و کیهان اندیشه همکاری تنگاتنگی داشتند.وی مدتی نیز معاون مدیریت فرهنگی دانشگاه تبریز بود و در انتشار نشریات دانشجویی و سخنرانی ها و همایش های علمی/فرهنگی/هنری و سیاسی از گردانندگان اصلی بشمار می رفت و نظرات صایب وی در تجزیه تحلیل مسایل روز در دانشگاه تبریز با تشکل های دانشجویی و فرهنگی راهگشا بود.

16 خرداد 1401

تسلیت به اخلاق

آنچه بعدازآسمانی شدن پیش کسوت مطبوعاتی مان سیدمحموددعائی عزیزدرمدح اوگفته ونوشته شده،درست است؛مجاهد،انقلابی،ساده زیست،یارمخلص امام خمینی،باصفا،پاک دست،خوش اخلاق،پناه بی پناهان،همزه وصل اقشارجامعه،دارای حداکثرجاذبه... علاوه براینهاکه صفات ثبوتی اوهستند،دعائی مجموعه ای ازصفات سلبی هم داشت که آنهاهم اهمیت زیادی دارند.دروغ نمی گفت،تهمت نمی زد،سعایت نمی کرد،نسبت های ناروابه این وآن نمیداد،حرمت شکنی نمی کرد،خدمات دیگران رانادیده نمی گرفت،بااینکه ازسابقون انقلاب بودازانقلاب طلبکاری نمی کرد،خوداسلام پندارنبود،خودانقلاب پندارنبود،دلسوزان کشورونطام رابه خودی وناخودی تقسیم نمی کرد،بیش ازاندازه ضروری دافعه نداشت... دعائی بااین مجموعه ویژگی ها،هم برای مطبوعاتی هاالگوی اخلاق بودوهم برای عموم مردم.درزمانه ای که اخلاق دچارعربت تاریخی است،فقدان سیدمحموددعائی رابایدبیش ازهمه وپیش ازهمه به اخلاق تسلیت گفت.

30 اردیبهشت 1401

ونجلیس ، پیشگام صدای الکترونیک درگذشت+ ویدئو

شیفتگی به فضای بیرون زمین ، صدایی را در روزتا در سال 2016 پیدا کرد که به کاوشگر فضایی به همین نام اختصاص داشت و ناسا قطعه او در سال 1993 Mythodea (که ادعا می کرد در یک ساعت نوشته است) را به عنوان موسیقی رسمی ماموریت ادیسه مریخ در سال 2001 انتخاب کرد. آخرین آلبوم او، جونو به مشتری در سال 2021، از کاوشگر ناسا جونو الهام گرفته شده بود و شامل ویدئوهایی از پرتاب آن و عملکرد خود کاوشگر در فضای بیرونی. بود.

12 اردیبهشت 1401

ریکاردو آلارکون، یکی از نخبگان کوبا و دوست کاسترو درگذشت

ریکاردو آلارکون، یکی از قدرتمندترین مردان کوبا در دوران ریاست جمهوری سابق فیدل کاسترو و یکی از بازیگران کلیدی روابط با ایالات متحده، عصر شنبه در هاوانا درگذشت. این دیپلمات سابق یکی از معماران اولین گفتگوی مهاجرتی بین واشنگتن و هاوانا در سال 1978 بود، سالی که مذاکرات با گروهی از نمایندگان جامعه کوبا در ایالات متحده نیز آغاز شد. آلارکون نقشی کلیدی در مذاکره بر سر یک توافقنامه مهاجرت با ایالات متحده داشت که به مهاجرت گسترده کوبایی‌ها از طریق دریا در سال 1994 پایان داد. او همچنین در ترتیب دادن بازگشت الیان گونزالس جوان دور افتاده از اقوام در میامی به نزد پدرش در کوبا در سال 2000 نقش اساسی داشت.

6 اردیبهشت 1401

محمدعلی اسلامی ندوشن درگذشت

محمدعلی اسلامی ندوشن که از پنج سال پیش به شدت ضعیف و از پا افتاده شده بود، پس از تحمل دو روز کسالت از دنیا رفت. اسلامی ندوشن سال‌ها زندگی خود را صرف تحقیق در آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرد و آثارش به‌صورت کتاب در بیش از ۵۰ جلد در زمینه‌های گوناگون اعم از ادبی، فرهنگی و اجتماعی منتشرشد. از جمله آثار محمد علی اسلامی ندوشن می‌توان به «ماجرای پایان‌ناپذیر حافظ»، «چهار سخنگوی وجدان ایران»، «تأمّل در حافظ»، «زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه»، «داستان داستان‌ها»، «سرو سایه‌فکن»، «ایران و جهان از نگاه شاهنامه»، «نامه نامور»، «ایران را از یاد نبریم»، «به دنبال سایه همای»، «ذکر مناقب حقوق بشر در جهان سوم»، «سخن‌ها را بشنویم»، «ایران و تنهائیش»، «ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟»، «مرز‌های ناپیدا»، «شور زندگی» (وان گوگ)، «روزها» (سرگذشت - در چهار جلد)، «باغ سبز عشق»، «ابر زمانه و ابر زلف»، «افسانه افسون»، «دیدن دگر آموز»، «شنیدن دگر آموز»، «جام جهان‌بین» و «آوا‌ها و ایماها» اشاره کرد.

19 اسفند 1400

به یاد هر عزیزی درختی می نشانیم - به مهر دل به پایش جوی آبی می کشانیم

درختکاری در یاد و خاطره عزیزان مهاجر با همکاری انجمن سبزاندیشان روز جمعه برگزار می شود

12 بهمن 1400

شيخ‌المراجعِ آگاه به زمان

در يکصد و سه سالگي، پيشتاز درک مقتضيات زمان بود و مي‌گفت بايد با تمام دنيا تعامل داشته باشيم و قهر کردن با دولت‌ها شيوه پسنديده‌اي نيست. کهنسال‌ترين فقيه و مرجع زمان ما بود ولي تا آخر عمر، لحظه‌اي از خواندن و نوشتن بازنماند. علاوه بر کتاب و روزنامه و مجله و ساير نشريات مکتوب، مقالات، گزارش‌ها و اخبار علمي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي فضاي مجازي را هم مي‌خواند. با تکيه بر همين اطلاعات وسيع به‌روزشده بود که از مشکلات اقتصادي جامعه خبر داشت و نگران تنگدستي مردم بود و از مشکلات معيشتي آنان رنج مي‌برد. فقط رنج بردن نبود، از آنچه به دستش مي‌رسيد براي کمک به مستمندان استفاده مي‌کرد و دستگيري مردم ضعيف را در اولويت دستور کار خود قرار داده بود. سيل‌زدگان، زلزله‌زدگان و آسيب‌ديدگان از سوء‌مديريت‌ها را در وجوه شرعيه سهيم مي‌دانست و مرجعيت را براي حمايت از مردم و هدايت کارگزاران مي‌خواست نه براي خود مرجعيت. حضرت آيت‌الله حاج‌ شيخ ‌لطف‌الله صافي گلپايگاني علاوه بر آگاهي به مقتضيات زمان و ياور محرومان بودن، به ضوابط اجتماعي نيز بشدت پاي‌بندي عملي نشان مي‌داد. در رأس ضوابط اجتماعي، رعايت بي‌چون و چراي قانون قرار دارد که او تخلف از آن را شرعاً و اخلاقاً قابل پذيرش نمي‌دانست. از بدرفتاري‌ با قانون رنج مي‌برد و همگان را به خودداري از آن توصيه مي‌نمود و خود حتي يکبار حاضر نشد قانون را به هيچ بهانه‌اي دور بزند و هيچ توجيهي را نيز در اين زمينه پذيرفتني نمي‌دانست.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت