با دستور بایدن به مواضع شبه نظامیان کتائب حزبالله و کتائب سیدالشهدا در سوریه حمله شدسخنگوی وزارت دفاع آمریکا از حمله به تاسیسات مورد استفاده گروههای کتائب حزبالله و کتائب سیدالشهدا در سوریه خبر داد که در پاسخ به حملات اخیر علیه نیروهای آمریکایی در عراق صورت گرفته است. جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیهای با اشاره به حمله هوایی پنجشنبه ۷ اسفند آمریکا آن را پاسخی به حملات اخیر علیه نیروهای آمریکا و ائتلاف در عراق دانست که به دستور رئیس جمهوری ایالات متحده و مشورت با شرکای آمریکا در ائتلاف بینالمللی، صورت گرفته است.
حد غنیسازی ایران ۲۰درصد نیست متناسب با نیاز کشور ممکن است به ۶۰درصد هم برسدحضرت آیت الله خامنه ای همچنین ادبیات روزهای اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد ایران، ادبیاتی مستکبرانه، طلبکارانه و غیر منصفانه دانستند و گفتند: نتیجه این ادبیات جز منفورتر شدن آنها نزد ملت ایران نخواهد بود. ضمن آنکه جمهوری اسلامی از مواضع منطقی خود در موضوع هستهای کوتاه نخواهد آمد و بر اساس مصلحت و نیاز کشور تا آنجا که لازم باشد، حتی تا غنی سازی ۶۰ درصد پیش خواهد رفت..............حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به قانون مصوب مجلس در خصوص کاهش تعهدات برجامی، گفتند: مجلس قانونی را تصویب و دولت هم از آن استقبال کرد و تا دیروز نیز کارهایی را که باید انجام میشد، انجام دادند و انشاء الله فردا نیز یک مورد دیگر از این قانون انجام خواهد شد. ایشان با اشاره با اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد، افزودند: این اختلافنظرها قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلافها رها و یا تشدید شود که نشاندهنده دوصدایی باشد. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: دولت خود را موظف به عمل به قانون میداند و باید به این قانون که قانون خوبی است، به دقت عمل شود.......... در این میان آن دلقک صهیونیست بینالمللی دائم میگوید ما نمیگذاریم ایران به سلاح هستهای دست یابد، در حالی که باید به او گفت اگر جمهوری اسلامی تصمیم به دستیابی به سلاح هستهای داشت، او و بزرگتر از او هم نمیتوانستند مانع شوند. حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند.
علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح استحضرت آیتالله خامنهای در تبیین افتخارات مردم آذربایجان «نخبهپروری در علم و هنر و سیاست» و «روحیه جریانسازی در تحولات تاریخی و سیاسی کشور» را دو ویژگی افتخارآمیز مردم این خطه برشمردند و تأکید کردند: آذربایجان همیشه دژ استوار ایران در مقابل حملات بیگانگان بوده است و اگر ایستادگی و جانفشانی مردم این دیار نبود، تعرض دشمنان به مناطق دیگر هم کشیده میشد. حضرت آیتالله خامنهای «دلبستگی عمیق به اسلام» و «غیرت و حمیّت شدید در قبال ایران» را دو ویژگی مهم هویتی مردم آذربایجان دانستند و افزودند: مردم این منطقه در تاریخ معاصر در همه مسائل کشور از چهرههای نقشآفرین برخوردار بودهاند که این شخصیتها همچون «میرزا جواد آقا مجتهد تبریزی در تحریم تنباکو»، «ستارخان و باقرخان در مشروطه»، «شیخ محمد خیابانی»، «شهیدان آیتالله قاضی طباطبایی و آیتالله مدنی در دوران انقلاب» و «شهید باکری در دفاع مقدس» تأثیرگذار بودهاند. رهبر انقلاب در جمعبندی این بخش از سخنانشان گفتند: بدون روایت درست از تاریخ آذربایجان، هر روایتی از تاریخ ایران ناقص و نادرست است.
ابديت نهادهاي حمايتي! فرصتي براي بازگشت به خط امام – 6اکنون سؤال اساسي اينست که فعاليت نهادهاي حمايتي مانند کميته امداد و بنياد مستضعفان و... که امام خميني آنها را براي کمک به محرومين تأسيس کردند، بايد ابدي باشد يا وظيفهاي برعهده آنها گذاشته شده که بايد در يک دوره زماني معقول و منطقي آن را به انجام برسانند و روزي نيز پايان مأموريت خود را اعلام نمايند؟ پاسخ اين سؤال را ميتوان از خود امام خميني دريافت کرد. ايشان در موارد متعددي از سخنان و پيامهايشان با صراحت اعلام ميکنند فقر و محروميت بايد ريشهکن شوند و روزي فرا برسد که در جامعه اسلامي فقري وجود نداشته باشد. يک مورد از اين سخنان، اين جمله کوتاه است که: «محروميتزدائي، عقيده و راه و رسم زندگي ماست». استفاده از عبارت «محروميتزدائي» تکليف را کاملاً روشن ميکند و ترديدي باقي نميگذارد که هدف امام خميني، پايان دادن به فقر و محروميت و حتي جلوگيري از پيدايش مجدد آن در جامعه اسلامي بوده است.
هنر فرصتسازي از تهديد....در کنار تقويت قدرت دفاعي، ما به تقويت قدرت سياسي و حضور قدرتمندانه در صحنه سياست منطقهاي و بينالمللي نيازمنديم. جمهوري اسلامي ايران، هرگز قدرت دفاعي را براي سرکوب کردن ديگران نميخواسته و نميخواهد ولي از اين قدرت باارزش براي پيشبرد سياستهاي مسالمتآميز با همسايگان نيز به درستي استفاده نکرده است. اين ناکامي به دليل ضعف دستگاه ديپلماسي نيست بلکه به خاطر اختلافات داخلي و ناهماهنگيهاي فرسايشي است. شرايط پيش آمده در اثر زمين خوردن ترامپ، فرصت خوبي است براي ما که از تهديدهاي ايجاد شده توسط اين ياغي بينالمللي، فرصت بسازيم. ما اين هنر را داريم به اين شرط که جنگ قدرت را کنار بگذاريم.
رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی بهمناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم:رهبر انقلاب با تشکر از وزارت بهداشت و دستاندرکاران تولید واکسن آزمایششده برای مقابله با کرونا، این واکسن را مایه افتخار و عزت کشور خواندند و با انتقاد از افرادی که هر کار بزرگ در کشور را انکار میکنند، به سوابقی از این انکارها در مقابل پیشرفتهای علمی اشاره و خاطرنشان کردند: سالها قبل وقتی جوانان کشور دستگاههای سانتریفیوژ را درست کرده بودند، عدهای نامه نوشتند که مبادا فریب این ادعاها را بخورید، همچنین پس از موفقیت مرحوم کاظمی و جوانان همکار او در سلولهای بنیادی پیغامهای مشابهی داده شد اما آن پیشرفتها واقعاً قابل باور بود و پس از آن نیز پیشرفتها ۱۰ برابر شد. حضرت آیتالله خامنهای در ادامه، ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند: آمریکاییها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان بهوجود نمیآمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساساً به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها برای آزمایش بر روی ملتها است. ایشان افزودند: البته با سابقهای که فرانسویها در قضیه خونهای آلوده دارند، به آنها هم خوشبین نیستم، اما تهیه واکسن از کشورهای دیگر هیچ مشکلی ندارد. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم استمرار مراقبتهای بهداشتی مردم و انجام وظایف مسئولان برای مقابله با کرونا، گفتند: برخی تجربههای خوب، موفق و امتحانپس داده دارویی در زمینه کروناوجود دارد که مسئولان هم آنها را تصدیق میکنند، این موارد نباید انکار شود بلکه باید مورد بررسی قرار بگیرد. حضرت آیتالله خامنهای در پایان خطاب به ملت ایران، مردم قم و حوزه علمیه معظّم خاطرنشان کردند: دیروز ملت ایران در سایه اتحاد، عزم راسخ، دینداری، حضور بهنگام و مجاهدت توانست با رقم زدن این انقلاب عظیم، مسیر تاریخ دنیا و بشر را تغییر دهد و امروز نیز ملت با تواناییها و تجارب و امکانات بیشتر میتواند بر همه موانع در زمینه مسائل اقتصادی مثل تولید و ارزش پول ملی و در زمینه مسائل فرهنگی، سیاسی و نظامی فائق آید.
از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي شکست مجدد آمريکاي ترامپ در لگدپرانيهايش عليه ايران، قلب تمام انسانهاي طرفدار حقوق ملت ايران را شاد کرد. اين شکست جديد که در آخرين روز سال گذشته ميلادي در مجمع عمومي سازمان ملل اتفاق افتاد، به تلاش موذيانه ترامپ و همدستان شرورش براي الحاق دو ماده به بودجه سازمان ملل جهت احياء تحريمهاي ضدايراني مربوط ميشود که با مخالفت 110 کشور عضو اين مجمع مواجه و با اکثريتي چشمگير رد شد. انتظار اين بود که عراق به عنوان کشوري که در سالهاي بعد از جنگ تحميلي رژيم بعث عليه ملت ايران يعني در 31 سال گذشته حمايتهاي زيادي از جمهوري اسلامي ايران دريافت کرده، در رأيگيري مجمع عمومي سازمان ملل به پيشنهاد شرورانه آمريکا رأي منفي بدهد و دوستي خود با ملت ايران را به اثبات برساند. متأسفانه چنين نشد و نماينده عراق در سازمان ملل به دستور نخستوزير اين کشور «مصطفي الکاظمي» رأي ممتنع داد و کارنامه روابط اين کشور با جمهوري اسلامي را مخدوش کرد. در اين رأيگيري، از 15 کشور منطقه ما، روسيه، ترکيه، پاکستان، قزاقستان، جمهوري آذربايجان و ارمنستان به نفع ايران رأي دادند و با طرح آمريکاي ترامپ مخالفت کردند. نمايندگان افغانستان و ترکمنستان در جلسه حضور نداشتند و عربستان و بحرين به نفع ترامپ رأي دادند. در اين ميان، چهار کشور رأي ممتنع دادند که عراق ازجمله آنها بود.
روحانيت و نگاه به مردماميرالمؤمنين حضرت علي عليهالسلام در نامهاي به عثمانبنحُنيف که والي بصره در حکومت آن حضرت بود و خبر شرکتش در مهماني مرفهين بيدرد را شنيده بود، او را به خاطر پشت کردن به محرومين و مستضعفين سرزنش فرمود. در ادامه اين نامه، حضرت با گستردهتر ساختن دايره مخاطبين، ضمن تشريح زندگي ساده و مردمي خود مينويسند: امام شما از دنيا به پيراهني و اِزاری و از غذايش به دو قرص نان اکتفا کرده است و شما هرچند نميتوانيد اينگونه زندگي کنيد ولي با پرهيزکاري، مجاهدت، پاکدامني و درستکاري خويش مرا ياري دهيد... «أَلَا وَ إِنَّ إِمَامَكُمْ قَدِ اكْتَفَى مِنْ دُنْيَاهُ بِطِمْرَيْهِ وَ مِنْ طُعْامِهِ بِقُرْصَيْهِ. أَلَا وَ إِنَّكُمْ لَا تَقْدِرُونَ عَلَى ذَلِكَ وَ لَكِنْ أَعِينُونِي بِوَرَعٍ وَ اجْتِهَادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدَادٍ» نهجالبلاغه، نامه 45. از اين توصيه مولاي متقيان فهميده ميشود کارگزاران نظام حکومتی اسلامي بايد حداقل چهار ويژگي داشته باشند تا بتوانند حکمراني صحيح را شکل بدهند؛ پرهيزکاري، مجاهدت، پاکدامني و درستکاري. درصدد تشريح هريک از اين ويژگيها نيستم ولي مايل هستم بر اين نکته تکيه کنم که فقدان همين ويژگيها در بسياري از کارگزاران حکومت در صدر اسلام و از جمله در حکومت اميرالمؤمنين، موجب ناکامي حکمراني اسلامي شد. توصيه حضرت علي عليهالسلام به اين معناست که کارگزاران حکومتي آن زمان، فاقد اين ويژگيها بودند و امام از اين موضوع رنج ميبردند. امروز هم حکمراني در کشور ما به همين آفت مبتلاست. کساني که در چهار دهه عمر نظام جمهوري اسلامي در کوران حوادث بودهاند و از آنچه در لايههاي پيدا و پنهان عرصه سياسي وجود دارد خبر دارند، اين واقعيت را ميدانند که کارگزاران امروز سه دسته هستند. عدهاي تلاش ميکنند خود را با خواست حاکميت تطبيق بدهند در حالي که خود هيچ اعتقادي به هيچ چيز ندارند. عدهاي گوش به فرمانند در حالي که به چيز ديگري اعتقاد دارند. اين دو دسته متأسفانه اکثريت را تشکيل ميدهند. دسته سوم کساني هستند که ظاهر و باطنشان يکي است ولي در اقليت قرار دارند و کار چنداني هم به آنها سپرده نميشود. وضعيت اسفناک امروز جامعه ما ريشه در اين واقعيت تلخ دارد که ويژگيهاي چهارگانه پرهيزکاري، مجاهدت، پاکدامني و درستکاري را نميتوان در کارگزاران يافت مگر در تعداد اندکي که کارهاي کليدي در اختيارشان نيست. در چنين وضعيتي، اگر در شب تاريک گفته شود الآن روز روشن است، اين جماعت هم تصديق ميکنند و ميگويند روز روشن است آنهم چنان که روشنائي آن بيش از نيازمان است و ميتوانيم آن را صادر کنيم! و اگر لحظهاي بعد گفته شود الآن شب تاریک است، همانها خواهند گفت بله کاملاً تاريک است، عدهاي به اين دليل که هيچ اعتقادي به هيچ چيز ندارند و عدهاي نيز چون مصلحت خود را در تأييد هرچه ميشنوند جستجو ميکنند. وجه مشترک اين دو جماعت اينست که منافع خود را بر منافع مردم و مصالح کشور ترجيح ميدهند. در اين نوع حکمراني، مردم به حساب نميآيند و همين روش است که مردم را از کارگزاران جدا ميکند و اين، ظلم به نظام است. سؤال مهمي که در اينجا مطرح ميشود اينست که روحانيت چه تکليفي در قبال اين نوع کارگزاري دارد؟ نهتنها اين نوع کارگزاري بلکه در هر شرايطي، روحانيت بايد از تأييد آنچه نارواست خودداري کند و با شجاعت و صراحت، راه درست را نشان دهد. فلسفه وجودي روحانيت، همراهي با مردم است و اگر در حکمراني حضور مييابد يا با حکمرانان همکاري ميکند فقط در صورتي براي اين کار حجت ميتواند داشته باشد که هدف اصلي و محوري اقدامات خود را تأمين منافع مردم قرار دهد. وقتي مردم در پيچ و خم زندگي گرفتارند، تمام نگاه روحانيت بايد به مردم باشد. غفلت از نگاه به مردم، روحانيت را با فلسفه وجودي خود بيگانه ميکند. مبادا برخلاف مشي مولايمان، بينيازي مادي حضرات روحاني، شب تاريک بينوايان را براي آنان روز روشن جلوه دهد!
مجلس، مدرّس ميخواهداگر فقط سادهزيستي و قناعت و مردمداري شهيد مدرس در وجود نمايندگان فعلي مجلس شوراي اسلامي باشد، ساير ويژگيها نيز به تدريج پديد خواهند آمد ولي افسوس که حقوقهاي دهها ميليونی، وامهاي کلان، دناپلاس و منازعات سياسي و جناحي اجازه برآورده شدن اين انتظار را نميدهند و مجلس يازدهم با گذشت 6 ماه از فعاليت خود هنوز نتوانسته از چنبره شعارزدگي خارج شود و در مسيري قرار گيرد که با پيمودن آن بتواند گرهي از زندگي مردم باز کند. از اين مجلس با توجه به اينکه در همين مدت کوتاه، دو بار مورد عتاب رهبري قرار گرفته و به خاطر مواضع و سخنان حرام و خلاف شرع بعضي افراد، مؤاخذه شده، انتظار اينست که مسير صحيح را پيدا کند و کاري کند که از بلندگوي آن، سخنان وحدتآفرين و اميدوارکننده به گوش برسد.
حکمراني اسلامي در دام توجيهگران حرفهاييک نماينده ديگر که خطاب به رئيسجمهور گفته بود «اف بر تو» با لطايفالحيل تلاش کرد مطالب اهانتآميز خود را هرطور شده توجيه کند. رئيس آنها هم گفت نمايندگان مطالب خود را در سينهها نگه میدارند. اينهم برخلاف نظر رهبري بود زيرا ايشان گفتند مطالبتان را بگوئيد ولي با شيوه انتقادي نه اهانت. در سينه نگهداشتن روشن است که چه معنائي دارد. در خارج از مجلس، يکي نوشت درست است که طبق فرموده رهبري نبايد اهانت کرد، اما... آن ديگري گفت رفتار رهبري با رئيسجمهور در اين سخنان، مثل رفتار حضرت علي عليهالسلام با عثمان بود! کساني هم که همايش بدون مجوز قم را عليه رئيسجمهور برگزار کردند و سخيفترين دشنامها را به او دادند، مهر سکوت بر لب زدهاند، درست مثل همان جماعت دهه شصتي معتقد به «ولايت بر فقيه». اينها را ننوشتهام که از باز شدن مشت مدعيان پيروي از ولايت فقيه خوشحالي کنم. من، با هيچيک از دو جناح سياسي مطرح کشور قوم و خويشي سياسي ندارم و به هردو انتقاد دارم. اينها را نوشتم که بگويم مدعيان پيروي از ولايت فقيه، اين ادعا را وسيلهاي براي دنبال کردن اميال سياسي خود قرار دادهاند. براي عبور از فيلتر شوراي نگهبان، براي رسيدن به قدرت، براي رانتخواري، براي دنا پلاس و براي بالا رفتن از نردبان ترقي. بهترين نشانه صحت اين ادعاي من اينست که همين آقاي حسن روحاني که امروز اين جماعت او را عثمان و معاويه ميدانند اگر فردا دبير شوراي نگهبان شود، همين جماعت براي دستبوسي او نوبت ميگيرند و کارهاي قبلي خود را توجيه ميکنند. به درگاه خدا استغفار کنيم که ما کشور را به روزي انداختهايم که حکمراني اسلامي در دام اين توجيهگران حرفهاي افتاده است. اين را هم بدانيم که تا اين بيماري خطرناک سياسي را به صورت قطعي معالجه نکنيم، به حکمراني مورد پسند اسلام نخواهيم رسيد.
تأکید بر عدالت آموزشی، افزایش کیفیت مدارس دولتی و مراقبت از آسیبهای آموزش مجازیرهبر انقلاب اسلامی به موضوع «عدالت آموزشی» اشاره کردند و افزودند: در مورد عدالت آموزشی و بهرهمندی دانش آموزان از سهم مناسب خود در همه نقاط کشور بویژه مناطق دوردست و شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان در مناطق محروم بارها صحبت شده است و اکنون که مسئله آموزش مجازی مطرح است، موضوع عدالت آموزشی حساستر از گذشته است. حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر توجه به خانوادههایی که تمکن مالی جهت خرید ابزار و وسائل مورد نیاز به منظور استفاده از آموزش مجازی را ندارند، افزودند: صداوسیما باید از طریق آموزش، بخشی از خلاء عدم امکان استفاده از آموزش مجازی را جبران کند. ایشان یکی از موارد مربوط به عدالت آموزشی را، موضوع «مدارس دولتی» برشمردند و گفتند: باید سطح و کیفیت مدارس دولتی از لحاظ آموزشی و تربیتی به گونهای شود که دانشآموزان احساس نکنند با تحصیل در این مدارس امکان قبولی آنها در کنکور کمتر است و خانوادهها نیز تصور کنند فرزندانشان را به یک جای بیپناه میفرستند. رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آموزش مجازی و برخی زیانهای احتمالی آن خاطرنشان کردند: راه اندازی شبکه شاد، اقدام بسیار خوبی است اما آموزش مجازی نباید موجب شود که دانش آموز در معرض آسیبهای فضای مجازی و خطرات اخلاقی و اعتقادی قرار گیرد.
علاج قطعی تحریم با تکیه بر توان داخل نه عقبنشینی در برابر آمریکارهبر انقلاب اسلامی اصلاحات اساسی در اقتصاد کشور را «اصلاح ساختار بودجه»، «اصلاح نظام بانکی»، «ارتقاء سرمایهگذاری و اشتغال» و «بهبود محیط کسب و کار» برشمردند و گفتند: این موارد دو سال قبل و همزمان با تشکیل جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به سران قوا ابلاغ شد که البته با وجود تلاشها پیشرفت قابل توجهی نداشته است البته مهم این است که ما میدانیم چه میخواهیم و به دنبال چه برنامهای هستیم.
آقاي رئيسجمهور پائيز سياه در انتظار استچرا آقاي رئيسجمهور توصيه اکيد ميکند عزاداريهاي محرم با رعايت پروتکلهاي بهداشتي برگزار شود. پروتکلها طبق توصيه وزارت بهداشت عبارتند از زدن ماسک، رعايت فاصله اجتماعي، شستن دستها و عدم حضور در اجتماعات. اگر بخواهيم بدون مجامله سخن بگوئيم بايد اعتراف کنيم امکان رعايت هيچيک از اين چهار مورد در عزاداريها وجود ندارد. بهويژه آنکه در هواي گرم تابستان استفاده از ماسک و تحرکات مربوط به عزاداري، با توصيههاي اعلام شده سازگاري ندارند. نتيجه اين ميشود که به خاطر انجام يک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر میافتد و بسياري از مردم قرباني کرونا خواهند شد. آنچه موجب تأسف شديد است اينست که ما به نام دين و با انجام کاري که مربوط به دين است، برخلاف خواست دين که حفاظت از جان را در اولويت اول قرار داده است عمل ميکنيم. در فقه اسلام غير از مواردي معدود، جان انسان خط قرمز است و حتي آن موارد معدود هم مربوط به حيات شرافتمندانه انسان هستند. بنابراين، هيچ امري بالاتر از حفاظت از سلامت جامعه و جان انسانها نيست و اموري از قبيل مراسم عرفه و نماز عيد قربان و عزاداري محرم و صفر که همه ما با جان و دل به آن عشق ميورزيم را ميتوان موقتاً تعطيل يا به صورت فردي برگزار کرد و در سالهاي بعد تمام آنها را جبران نمود.
انقلابيگري به شعار نيست انتخاب رئيس ديوان محاسبات و انتصاب رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس، که هردو در روز چهارشنبه گذشته صورت گرفتهاند، مورد ايراد و اعتراض خود مجلسيها و همجناحيهاي آنها در خارج از مجلس قرار گرفتند. آنها دو ايراد اساسي به اين اقدامات دارند که يکي فقدان بعضي شرايط قانوني و ديگري عدم برخورداري از نصاب لازم براي احراز اين مناصب در اين دو مسئول است. اين روش، نه با معيارهاي انقلابي تطبيق ميکند و نه باعث قدرتمندي مجلس ميشود. رعايت شايستهسالاري، معيار انقلابيگري است و همين معيار است که به قوي شدن مجلس ميانجامد و تخلف از آن، موجب تضعيف مجلس ميشود.
ایران خواهان عراقِ عزتمند و مستقل، و آمریکا دشمن عراق قوی استآمریکاییها زحمت و اذیت ایجاد میکنند اما دولت عراق باید بدون اعتنا به این مزاحمتها به مسیر خود با قدرت ادامه دهد و مردم را بهعنوان پشتوانه خود حفظ کند. ایشان مرجعیت و شخص آیت الله سیستانی را یک نعمت بزرگ برای عراق خواندند و خاطرنشان کردند: حشدالشعبی یک نعمت بزرگ دیگر در عراق است که باید آن را حفظ کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی:ایشان مجلس یازدهم را از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب خواندند و افزودند: حضور «جوانان پرانگیزه، پر ایمان، پر توان، تحصیلکرده و کارآمد» در کنار شماری از مدیران انقلابی و دارای سوابق اجرایی، و نیز شماری از پیشکسوتان دارای سوابق نمایندگی، مجلس یازدهم را به مجلسی بسیار خوب و امیدبخش تبدیل کرده است. حضرت آیتالله خامنهای با ابراز خرسندی از حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیونها افزودند: مهلت چهار ساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریلگذاری حرکت عمومی کشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران است. رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان مشکلات فراوان اقتصادی کشور را به «بیماری» تشبیه و در عین حال تأکید کردند: به علت بنیه قوی و قدرت دفاعی، کشور بدون تردید توان غلبه بر این بیماری را دارد، همانگونه که دشمنان نیز امروز اذعان میکنند که با وجود سختترین تحریمها و فشارهای همهجانبه نتوانستهاند به اهداف ضد ایرانی خود دست یابند. ایشان «تورم، کاهش ارزش پول ملی، گرانیهای بیمنطق، مشکلات بنگاههای تولیدی و مشکلات ناشی از تحریمها» را از جمله مسائلی خواندند که سختی معیشت را بویژه برای طبقات پایین و متوسط به همراه آورده است.
گفتا ز که ناليم؟...بارها تأکيد کرديم که آزاد گذاشتن مطلق سفرها، بيتوجهي به وضعيت مترو، اتوبوسها، هواپيماها، بازگشائي پارکها، از سر گرفتن اجراي طرح ترافيک، کاهش محدوديتهاي زيارتگاهها و مساجد و نمازهاي جمعه، بيتفاوتی در برابر برگزاري عروسيها و عزاداريها و... که به اقتصاد ربطي ندارند کاملاً اشتباه بوده و بخش مهمي از انتقال ويروس کرونا را سبب شدهاند. امروز آقاي وزير بهداشت به جاي گلهگذاريها بايد به اين سؤال جواب بدهد که ستاد چرا در برابر فشارها تسليم شد و تن به لغو محدوديتها داد؟ مسئولان ارشد ستاد ملي مقابله با کرونا، که مسئول جان مردم هستند، بايد اين روزها به جاي گلهگذاريها اين بيت از قصيده پرمغز ناصرخسرو را تکرار کنند که:
ما تشنگان قدرتيمدر آن سالها کسي براي وزير و وکيل شدن به پارتي و پول و دوز و کلک متوسل نميشد. بسيار اتفاق ميافتاد که به افرادي اصرار ميکردند اجازه بدهد نامش را در فهرست وزراي کابينه قرار دهند ولي او نميپذيرفت و ميگفت شايستهتر از من هستند برويد به سراغ آنها. به افرادي اصرار ميکردند کانديداي نمايندگي مردم در مجلس شود و نامش در فهرست فلان حزب يا گروه قرار گيرد ولي قبول نميکرد و ميگفت من در خودم شايستگي نشستن روي صندلي قانونگزاري را نميبينم. همين روحيه موجب ميشد افراد شايستهتر به دولت و مجلس راه پيدا ميکردند و در نتيجهی سپرده شدن مسئوليتها به افراد بافضيلتتر و باتقواتر، امور کشور با موفقيت پيش ميرفت همانطور که در دوران دفاع مقدس و تحريمهاي همهجانبه آن زمان ديديم هر روز موفقيتها و علاقه مردم به انقلاب و اعتمادشان به نظام جمهوري اسلامي و مسئولين بيشتر ميشد. گذشت زمان متأسفانه باعث فاصله گرفتن از اصول و آرمانها و ارزشها شد و زمينه را براي جنگ قدرت فراهم کرد. تأسف بالاتر اينکه براي مقابله با اين آفت بزرگ، اقدام بازدارندهاي هم صورت نگرفت و راه براي استمرار و تشديد جنگ قدرت باز گذاشته شد. همين بيمهاري کار را از جنگ قدرت به جنگ ثروت، جنگ شهرت، جنگ رانتخواري و جنگ منصب کشاند و پرهيز از پذيرش مناصب جاي خود را به مسابقه براي بلعيدن مناصب داد. امروز ما در جامعهاي که قرار بود اسلامي و انقلابي باشد و بافضيلتترها عهدهدار مسئوليتها باشند، شاهد تلاشهاي آشکار براي رساندن بيفضيلتترها و بيتقواترها به مناصب هستيم. اينکه هر روز در جامعه ما فقيرها فقيرتر و ثروتمندها ثروتمندتر ميشوند، به همين دليل است. اگر بخواهيم بدون تعارف، جواب سؤال امروز را بدهيم، بايد آن را در همين بازگذاشتن مجراي جنگ قدرت جستجو کنيم.
بهشتی و آزادی در حکمرانی اسلامیمحوریترین عامل در حکمرانی اسلامی، آزادی است. اینکه آزادی چه جایگاهی در حکمرانی دارد؟ آزادی اندیشه و ابعاد این آزادی، نوع نگاه به دگراندیشان و چگونگی تعامل با صاحبان اندیشههای مختلف، همگی مسائل مهمی هستند که مستقیماً با سرنوشت حکمرانی اسلامی سروکار دارند. مهمتر اینکه آنچه به آزادی مربوط میشود، زیربناست و سایر امور مربوط به حکمرانی زیرمجموعه آزادی هستند و نسبت میان آنها با آزادی، نسبت میان تابع و متغیر است. جالب است که آیتالله بهشتی در تعاملات اجتماعی خود، بیشترین تکیه را بر آزادی در اندیشهورزی متمرکز میکرد. او به هر موضوع و مسألهای که میپرداخت، ابتدا زیربنای فکری آن را مشخص میکرد و بعد از آنکه مبنای بحث را استوار میساخت به سراغ پیکرهسازی و نتیجهگیری میرفت. از این طریق بود که بهشتی انسان را موجودی صاحب فکر و حق میدانست و تلاش میکرد همگان را با این واقعیت آشنا کند که نباید از انسان یک موجود قالبی در ذهن داشته باشند تا نتوانند به همین بهانه به خود اجازه دهند هرطور که خواستند با او رفتار نمایند.
بهشتي و حکمراني اسلاميآيتالله بهشتي ميگفت: «وضع موجود و اين فاصله فراوان درآمدها و زندگيها به هيچ عنوان با عدل اسلامي سازگار نيست». اين سخن مربوط به سال 1359 يعني 40 سال قبل است، زماني که هنوز با آرمانهاي انقلابي و اصول و ارزشهاي اسلامي فاصله نگرفته بوديم. در همان زمان آيتالله بهشتي ميگفت: «جمهوري اسلامي، تا زماني که موفق به ايجاد عدل اقتصادي و عدل سياسي و اجتماعي نشود، اين بعد از رسالت انبيا را تحقق نداده است.»
نقاشی های زندگی در آبشرونموزه با الهام از فضای خانه های تابستانی در شبه جزیره آبشرون نمایشگاه مجازی " دنیای زیبایی" را ارائه کرده است بعد از اینکه شیوع کرونا ویروس همه را مجبور به ماندن در خانه کرد ، بسیاری از افراد وقت خود را در خانه های تابستانی خود می گذرانند.
شنود ممنوع!يکي از نمايندگان جديدالورود به مجلس شوراي اسلامي گفته است: «من شخصاً از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه ميخواهم بطور مرتب بنده و نمايندگان را چک کنند و حتي مکالماتمان را هم شنود کنند. من حتي حاضرم براي اين مسأله به اين نهادها امضا بدهم، چراکه امنيت اين مملکت و کشور براي من مهمتر از خودم است. من از خدا ميخواهم يکي مرا کنترل کند و هشدارهاي لازم را به من بدهد.» باور کردن اينکه يک نماينده مجلس خواستار شنود مکالمات خود و ساير نمايندگان شود، بسيار دشوار است، زيرا اين خواسته در تضاد آشکار با قانون اساسي نظام جمهوري اسلامي است. قانون اساسي در اصل 25 مقرر داشته «بازرسي و نرساندن نامهها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفني، افشاي مخابرات تلگرافي و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر بحکم قانون.»
درس امام برای امروز استمرار تحول است انقلاب نباید دچار ارتجاع شودقانع نبودن به داشتهها و داشتن روحیه تحول خواهی و پیشرفت مستمر و افزودن بر داشتهها» اولین نکته ای بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند و گفتند: تحول خواهی لزوماً به معنای اعتراض نیست و یا نباید حتماً بعد از شکست به فکر تحول افتاد بلکه تحول یعنی میل مستمر به شتاب و سرعت گرفتن در حرکت و اجتناب از تحجر و پافشاری بر مشهورات غلط.
مکتب مديريتي امام خميني امروز، کساني که درک صحيحي از نيازهاي معيشتي مردم ندارند تصميمسازان و تصميمگيرندگان مسائل اقتصادي ما هستند. به همين دليل است که اينان هر اقدامي براي حل مشکلات اقتصادي ميکنند، نهتنها نتيجهبخش نيست و راه به جائي نميبرد بلکه اوضاع اقتصادي بدتر ميشود. کساني که ساماندهي امور سياسي کشور را برعهده دارند، با فيلترگذاريهائي که در امور مختلف ميکنند فضاي سياسي را بستهتر و تنوع افکار و آراء را محدودتر ميکنند. کساني که تمشيت امور رسانه ملي را در دست دارند، آن را به ظرف محدودي تبديل کردهاند که فقط يک جناح و يک فکر و يک نگاه را ميتواند در خود جاي دهد و تاب تحمل نظر و رأي ديگر را ندارد. در ميان آن دسته از علماي دين که دستي در امور حکومتي دارند نيز کساني پيدا ميشوند که شيوهنامههاي بهداشتي و ضوابط ستادهاي ملي مقابله با کرونا در ايران و جهان را توطئهاي بزرگ معرفي ميکنند و در ميان راهيافتگان به مجلس قانونگذاري افرادي ديده ميشوند که پيشنهاد ختم قرآن در صحن مجلس ميدهند درحالي که مردم در انتظار حل مشکلات معيشتي و بيکاري و بيعدالتي هستند و ميدانند که قرآن را در خانه هم ميتوان خواند و مجلس، جاي عمل به محتواي قرآن است که اگر مجلسهاي ما به این وظیفه خود عمل کرده بودند، امروز جامعه ما 60 ميليون نفر يارانهبگير معيشتي نداشت. ما موظفيم براي حفاظت از نظام جمهوري اسلامي که ميراث گرانسنگ امام خميني و شهداست، در روشهاي مديريتي کشور تجديدنظر کنيم. اين تجديدنظر با جابجا کردن افراد و سر دادن شعار و توصيه و رهنمود، صورت نميگيرد. در خود مديران و در دستگاههاي نظارتي بايد تجديدنظر شود و معيارهاي موردنظر امام خميني براي حکمراني صحيح اسلامي به عرصه عمل بيايند. غير از اين، هر کار ديگري فقط فاصله ما با مکتب مديريتي امام خميني را بيشتر ميکند.
اشتراک در خبرنامه
برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید
شبکه های اجتماعی
ارتباط با ما
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.