خبر های ویژه

خدمات شهید رئیسی مایه آبروی ملی‌، عزت ملی و اعتبار ملت ایران بود

30 اردیبهشت 1404

قایق نجات کدام است؟

30 اردیبهشت 1404

عشق یک‌طرفه دولت گرجستان به «دولت پنهان» ترامپ بی‌پاسخ مانده است

30 اردیبهشت 1404

ارمنستان وجود بند معاهده صلح برای بستن پایگاه نظامی روسیه را تکذیب کرد

30 اردیبهشت 1404

ازبکستان: مرکز خودروهای برقی در آسیای مرکزی

30 اردیبهشت 1404

تعرفه چیست؟ یک اقتصاددان توضیح می‌دهد

30 اردیبهشت 1404

دپو نخاله ساختمانی در کنار اتوبان پاسداران تبریز

30 اردیبهشت 1404

مناقشه تجاری گوجه‌فرنگی بین آمریکا و مکزیک دوباره داغ شده است – با تعرفه‌های 21 درصدی که در ماه جولای اعمال می‌شود

30 اردیبهشت 1404

لغو تحریم‌های سوریه توسط ترامپ، پیروزی برای ترکیه نیز هست – نشان‌دهنده نقش برجسته قدرت‌های متوسط در امور منطقه‌ای

30 اردیبهشت 1404

آذربایجان: آمار "بازگشت بزرگ" چندان خوب به نظر نمی‌رسد

29 اردیبهشت 1404

حمله بزرگ پهپادی روسیه به اوکراین در آستانه گفت‌وگوی پوتین و ترامپ

29 اردیبهشت 1404

پژوهشگران پهپادی با دندان طراحی کرده‌اند تا به حل بحران جهانی آلودگی اقیانوس‌ها کمک کند

28 اردیبهشت 1404

چشم‌انداز یک پاپ آمریکایی زمانی با سوءظن نگریسته می‌شد – اما لئو چهاردهم می‌تواند موازنه‌ای مهم در برابر ترامپ باشد

28 اردیبهشت 1404

«من حشره‌ها را نخواهم خورد»: بررسی یک روایت راست‌گرایانه درباره کمبود منابع و مصرف حشرات

28 اردیبهشت 1404

کنگره دهه‌هاست که قدرت خود را از دست داده — و اکنون آنچه باقی مانده را به ترامپ واگذار می‌کند

28 اردیبهشت 1404

پناهنده ایرانی‌تبار در یک‌ قدمی رهبری کلیسای انگلستان؛

28 اردیبهشت 1404

آخرین خبر ها

30 اردیبهشت 1404

ارمنستان وجود بند معاهده صلح برای بستن پایگاه نظامی روسیه را تکذیب کرد

هر دو طرف تأیید کرده‌اند که متن معاهده برای امضا آماده است، اما نسخه رسمی آن هنوز منتشر نشده است. آذربایجان چندین پیش‌شرط تعیین کرده که معتقد است باید پیش از برگزاری مراسم امضا برآورده شوند. نگرانی اصلی باکو این است که ارمنستان باید قانون اساسی خود را اصلاح کند تا به‌طور قاطع حاکمیت آذربایجان بر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را به رسمیت بشناسد. در ۱۷ مه، رسانه‌های مرتبط با دولت آذربایجان ادعایی بالقوه جنجالی را مطرح کردند: یکی از بندهای معاهده، حضور نیروهای خارجی (یعنی نیروهای روسی) را در خاک هر یک از دو کشور ممنوع می‌کند. این پیام توسط حکمت حاجی‌اف، مشاور سیاست خارجی رئیس‌جمهور، در اظهاراتی که ابتدا توسط خبرگزاری تسنیم ایران منتشر شد، تکرار شد. حاجی‌اف نقل‌قول شده که گفته است: «نیروهای خارجی در تلاش‌اند تا دیدگاه‌های خود را تحمیل کنند. باکو و ایروان باید خودشان مسیر ثبات را تعیین کنند.» در صورت صحت، معاهده‌ای که به تصویب برسد به نظر می‌رسد به پایگاه نظامی ۱۰۲ روسیه در نزدیکی شهر گیومری ارمنستان پایان خواهد داد. توافق اجاره فعلی این پایگاه تا سال ۲۰۴۴ ادامه دارد. یک گزارش منتشرشده توسط رسانه 1News آذربایجان اظهار داشت: «مشخص نیست که این موضوع در عمل چگونه اجرا خواهد شد، با توجه به اینکه پایگاه گیومری در سال ۱۹۹۵ بر اساس یک توافق بین‌دولتی ایجاد شده است.»

30 اردیبهشت 1404

ازبکستان: مرکز خودروهای برقی در آسیای مرکزی

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) ازبکستان را به دلیل پذیرش سریع خودروهای برقی مورد توجه قرار داده است. گزارش IEA با عنوان چشم‌انداز جهانی خودروهای برقی ۲۰۲۵ اشاره می‌کند که فروش خودروهای برقی در ازبکستان به شدت افزایش یافته و این کشور را به پیشرو در پذیرش خودروهای برقی در آسیای مرکزی تبدیل کرده است.

30 اردیبهشت 1404

تعرفه چیست؟ یک اقتصاددان توضیح می‌دهد

جهان هر روز به یک جنگ تجاری تمام‌عیار نزدیک‌تر می‌شود، در حالی که ایالات متحده، چین، اروپا، کانادا و مکزیک درباره تعرفه‌ها و اقدامات تلافی‌جویانه صحبت می‌کنند. رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در ماه مارس با اعمال عوارض بر فولاد و آلومینیوم اولین گام را برداشت. این اقدامات نگرانی‌ها و بحث‌های قابل‌توجهی را درباره درستی این تصمیم ایجاد کرده است..........دو نوع تعرفه وجود دارد. تعرفه «واحدی» یا خاص، مالیاتی است که به‌صورت مبلغ ثابت برای هر واحد کالای وارداتی اعمال می‌شود – برای مثال، ۳۰۰ دلار به ازای هر تن فولاد وارداتی. تعرفه «ارزشی» (ad valorem) به‌صورت درصدی از ارزش کالاهای وارداتی اعمال می‌شود. مثالی از آن، تعرفه ۲۰ درصدی بر خودروهای وارداتی است. هر دو نوع تعرفه به شیوه‌ای مشابه عمل می‌کنند. تعرفه‌ها یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای سیاست تجاری هستند که استفاده از آن‌ها حداقل به قرن هجدهم بازمی‌گردد. از نظر تاریخی، هدف اصلی تعرفه، کسب درآمد بود. در واقع، پیش از تصویب متمم شانزدهم در سال ۱۹۱۳ و ایجاد رسمی مالیات بر درآمد، دولت ایالات متحده بیشتر درآمد خود را از تعرفه‌ها تأمین می‌کرد.

30 اردیبهشت 1404

دپو نخاله ساختمانی در کنار اتوبان پاسداران تبریز

آنها تاریخ زمین را نمی دانند، هیچ حسی برای لایه ها و دگردیسی های هزاران ساله زمین ندارند ! بیل های مکانیکی آنها می تواند بسادگی هر طرح و لایه و سنگی را در هم بکوبد ! بخش هایی از نقش و نگار زیبای کوهستان عینالی در کنار اتوبان اکنون به منظری زشت از نخاله های ساختمانی و زباله های خاص تبدیل شده است که تمام شهروندان و میهمانان شهر بسادگی آنرا می بینند. گاه آتش و دود از محل بلند می شود و هر دم کامیون هایی در حال جابجایی ضایعات هستند و هیچ موسسه زیباسازی و منظر شهری به ماجرا دقت نمی کند.

30 اردیبهشت 1404

مناقشه تجاری گوجه‌فرنگی بین آمریکا و مکزیک دوباره داغ شده است – با تعرفه‌های 21 درصدی که در ماه جولای اعمال می‌شود

اگرچه از نظر فنی گوجه‌فرنگی یک میوه است، اما طبق اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده، یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات است. در میان محصولات تازه‌ای که ایالات متحده از کشورهای خارجی خریداری می‌کند، گوجه‌فرنگی اغلب در رتبه اول یا دوم، پس از آووکادو، قرار دارد. اکنون این تجارت به خطر افتاده است، زیرا دولت ترامپ تلاشی سی‌ساله برای محدود کردن واردات را احیا کرده است...................واردات گوجه‌فرنگی تازه، دسترسی سالانه به این محصول را برای مصرف‌کنندگان تضمین می‌کند، با ایجاد میلیاردها دلار فروش و پشتیبانی از هزاران شغل، به اقتصاد ایالات متحده کمک قابل‌توجهی می‌کند و قیمت‌های رقابتی را ترویج می‌دهد که به نفع مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارهاست. محدودیت‌های جدید بر واردات می‌تواند همه این‌ها را به خطر بیندازد، زیرا تولید داخلی نمی‌تواند تقاضای ملی را برآورده کند. برای گوجه‌فرنگی، مانند فولاد و سایر محصولات، تلاش برای معکوس کردن عدم تعادل تجاری می‌تواند رضایت مصرف‌کننده را کاهش دهد و به‌طور بالقوه مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی بیشتری را نسبت به آنچه ایجاد می‌کند، از بین ببرد. آغاز یک تحقیق درباره دامپینگ این مناقشه بر سر گوجه‌فرنگی در دهه 1990 آغاز شد. در آن زمان، رشد بی‌سابقه واردات گوجه‌فرنگی از مکزیک باعث شد تولیدکنندگان آمریکایی از دولت کلینتون بخواهند بررسی کند که آیا این محصولات با قیمت‌های غیرمنصفانه پایین فروخته می‌شوند یا خیر. در صورت صحت، این امر ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی و سیاست تجاری ایالات متحده بود. ایالات متحده با یک تحقیق ضددامپینگ که توسط وزارت بازرگانی و کمیسیون تجارت بین‌المللی ایالات متحده انجام شد، پاسخ داد. این نهادها وظیفه داشتند بررسی کنند که آیا واردات با قیمتی کمتر از ارزش منصفانه بازار در آمریکا فروخته می‌شود یا خیر – تعریفی از دامپینگ. دامپینگ می‌تواند با کاهش قیمت‌های محلی برای رقابت با واردات، به تولیدکنندگان داخلی آسیب برساند و باعث مشکلات مالی شود. عوارض ضددامپینگ اساساً یک تعرفه است. وزارت بازرگانی علیه تولیدکنندگان مکزیکی رأی داد و تشخیص داد که آن‌ها در دامپینگ مشارکت داشته‌اند، اما با آن‌ها به توافقی رسید. صادرکنندگان گوجه‌فرنگی مکزیکی پذیرفتند که قیمت‌های حداقلی تعیین کنند، و این امر باعث شد ایالات متحده تحقیقات خود را متوقف کند. ایالات متحده و مکزیک از آن زمان تاکنون مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌های تعلیق را امضا کرده‌اند. اولین توافق در سال 1996 اجرا شد و آخرین آن در سال 2019، در دوره قبلی ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، پس از تهدید دولت او به اعمال تعرفه 17.5 درصدی بر گوجه‌فرنگی، به اجرا درآمد.

30 اردیبهشت 1404

لغو تحریم‌های سوریه توسط ترامپ، پیروزی برای ترکیه نیز هست – نشان‌دهنده نقش برجسته قدرت‌های متوسط در امور منطقه‌ای

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تاریخ ۱۴ مه ۲۰۲۵، درحالی‌که در عربستان سعودی بود، اعلام کرد که ایالات متحده تحریم‌ها علیه سوریه را لغو خواهد کرد. این تغییر سیاست پیروزی بزرگی برای دولت رئیس‌جمهور جدید سوریه، احمد الشرا، بود که تقریباً شش ماه پس از سرنگونی رژیم دیرینه بشار اسد، در تلاش برای تثبیت قدرت خود است. اما این موفقیت تنها نتیجه لابی‌گری خود سوریه نبود. ترامپ در اعلام این تغییر سیاست، عمدتاً آن را به میزبانان سعودی خود و همچنین ترکیه نسبت داد. هر دو کشور از دیرباز مخالف اسد بوده‌اند و به‌سرعت از الشراع حمایت کردند و ایالات متحده را به عادی‌سازی روابط با دولت جدید سوریه ترغیب کرده‌اند. ترکیه، که منابع و سرزمینش به شدت از بی‌ثباتی در همسایگی سوریه متأثر شده، نقش ویژه‌ای حتی با وجود مخالفت‌های اسرائیل در متقاعد کردن ترامپ برای پذیرش دولت پسا-اسد ایفا کرد.

29 اردیبهشت 1404

آذربایجان: آمار "بازگشت بزرگ" چندان خوب به نظر نمی‌رسد

تا ابتدای ماه مه، جمعیت قره‌باغ کوهستانی و منطقه زنگه‌زور شرقی، سرزمین‌هایی که مدت‌ها تحت اشغال نیروهای ارمنی بودند، به حدود ۴۳,۰۰۰ نفر رسیده است. اکثریت قریب به اتفاق، بیش از ۲۸,۰۰۰ نفر، به‌عنوان ساکنان موقت طبقه‌بندی شده‌اند که در بازسازی زیرساخت‌ها و ساخت خانه‌های جدید برای اسکان ده‌ها هزار نفر از بازگشتی‌های مورد انتظار مشغول هستند. همچنین ۱,۱۵۰ دانشجو در مؤسسات آموزشی منطقه حضور دارند. این گزارش می‌افزاید که ۱۳,۷۴۵ نفر که می‌توانند به‌عنوان آوارگان داخلی محسوب شوند، به این مناطق بازگشته‌اند. این تعداد نشان‌دهنده افزایش چشمگیر در سرعت بازگشت نسبت به اواخر سال ۲۰۲۴ است، زمانی که مقامات تعداد بازگشتی‌ها را حدود ۸,۰۰۰ نفر اعلام کرده بودند. فرمانی که توسط رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف، صادر و در اواخر سال ۲۰۲۱ تصویب شد، برنامه‌های بازسازی برای "مناطق اقتصادی" قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی را تعیین کرد که شامل برنامه بازگشت با عنوان "بازگشت بزرگ" بود. فاز اول این برنامه بازگشت، هدفی برای اسکان ۱۴۰,۰۰۰ آواره داخلی تا پایان سال ۲۰۲۶ تعیین کرده بود.

29 اردیبهشت 1404

حمله بزرگ پهپادی روسیه به اوکراین در آستانه گفت‌وگوی پوتین و ترامپ

نیروی هوایی اوکراین گزارش داد که تا ساعت ۸ صبح یکشنبه، روسیه ۲۷۳ پهپاد را به شهرهای اوکراین، از جمله منطقه کیف، دنیپروپتروفسک و دونتسک، شلیک کرد که از رکورد قبلی مسکو در فوریه (سومین سالگرد جنگ) پیشی گرفت. این حمله منجر به کشته شدن یک زن ۲۸ ساله در منطقه اوبوخیف در غرب کیف و زخمی شدن سه نفر دیگر، از جمله یک کودک چهارساله، شد. ناتالیا پیوِن، ۴۴ ساله، از اوبوخیف به رویترز گفت که پس از شنیدن صدای آژیر حمله هوایی به همراه پسرش به زیرزمین پناه برد و سپس به پناهگاه یک مهدکودک گریخت. خانه‌اش کاملاً تخریب شد. او گفت: «نمی‌توانم این را فراموش کنم. صدای پهپاد را که مستقیم به سمت خانه‌ام می‌آمد، واضح شنیدم.»

28 اردیبهشت 1404

پژوهشگران پهپادی با دندان طراحی کرده‌اند تا به حل بحران جهانی آلودگی اقیانوس‌ها کمک کند

پهپاد شناوری که با طراحی پیشرفته‌ای شبیه دندان‌ها ساخته شده، می‌تواند میکروپلاستیک‌های سرسخت را از آب بیرون بکشد — این نوآوری توسط پژوهشگران مؤسسه علوم و فناوری کره جنوبی (KIST) توسعه یافته است. میکروپلاستیک‌ها قطعات ریز زباله‌های پلاستیکی هستند که معضلی جهانی برای محیط‌زیست محسوب می‌شوند؛ آن‌ها منابع مختلفی از جمله آب لوله‌کشی، اقیانوس‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌های سراسر جهان را آلوده کرده‌اند. طبق گزارش سازمان "Conservation International"، سالانه تا ۱۰ میلیون تُن زبالهٔ پلاستیکی وارد اقیانوس‌ها می‌شود و این امر برای حیات دریایی، اکوسیستم‌ها و حتی سلامت انسان خطرآفرین است.

28 اردیبهشت 1404

چشم‌انداز یک پاپ آمریکایی زمانی با سوءظن نگریسته می‌شد – اما لئو چهاردهم می‌تواند موازنه‌ای مهم در برابر ترامپ باشد

پاپ لئو چهاردهم به عنوان دویست و شصت و هفتمین پاپ، رهبر کلیسای کاتولیک و راهنمای معنوی بیش از ۱.۴ میلیارد کاتولیک در جهان انتخاب شده است. او نخستین پاپ در تاریخ است که از ایالات متحده آمده است. از قرن نوزدهم، نفوذ ایالات متحده در درون کلیسای کاتولیک به‌تدریج افزایش یافته و این روند بازتابی از خیزش ژئوپولیتیکی این کشور در سطح جهانی است. اسقف‌ها، نهادها و اهداکنندگان آمریکایی نقش فزاینده‌ای در شکل دادن به سیاست‌های کلیسایی، انتصابات و تعاملات بین‌المللی ایفا کرده‌اند که این موضوع حاکی از فاصله‌گیری از سلطه سنتی اروپا بر کلیسا است. این نفوذ فزاینده همواره با نوعی نگرانی همراه بوده است: آیا می‌توان رهبری جامعه جهانی کاتولیک را به چهره‌ای از قدرتمندترین کشور جهان سپرد؟ از این منظر، انتخاب لئو چهاردهم انتخابی غیرمنتظره و مهم تلقی می‌شود.

28 اردیبهشت 1404

«من حشره‌ها را نخواهم خورد»: بررسی یک روایت راست‌گرایانه درباره کمبود منابع و مصرف حشرات

در دهه ۲۰۲۰، مفسران و سیاستمداران در سراسر طیف سیاسی راست، نظریه توطئه‌ای را که از اینترنت نشأت گرفته تقویت کرده‌اند؛ این نظریه می‌گوید نیروهای نخبه در حال توطئه‌اند تا همه ما را وادار به خوردن حشره کنند. آن‌ها معمولاً زیر شعار «من حشره‌ها را نخواهم خورد» گرد می‌آیند و با قدرت با مصرف انسانی حشرات مخالفت می‌کنند. بسیاری از این افراد ادعا می‌کنند که اتحادیه اروپا قصد دارد خوردن حشره را به عموم مردم تحمیل کند و در همین حال، کشاورزی سنتی و مصرف گوشت را در پوشش «توافق‌نامه سبز اروپا» – طرح این اتحادیه برای حذف گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰ و جداسازی رشد اقتصادی از مصرف منابع – نابود کند. مخالفت با خوردن حشره به نمادی برای اعتراض به سیاست‌های زیست‌محیطی اتحادیه اروپا، ابراز تردید و دشمنی با بروکسل، و اهریمن‌سازی از رقبای سیاسی بدل شده است. اما با نگاهی دقیق‌تر، نظریه توطئه‌ای که در پس این مخالفت‌ها نهفته است، پژواک‌های بسیار قدیمی‌تر و شوم‌تری دارد.

28 اردیبهشت 1404

کنگره دهه‌هاست که قدرت خود را از دست داده — و اکنون آنچه باقی مانده را به ترامپ واگذار می‌کند

جمهوری‌خواهان در کنگره تلاش‌هایی پشت‌پرده برای تصویب قانون‌گذاری داخلی عمده از طریق فرآیند بودجه فدرال انجام داده‌اند. این اقدامات شامل کاهش‌های احتمالی در کمک های پزشکی و تمدید کاهش مالیات‌های دوره ترامپ در سال ۲۰۱۷ است.

بین الملل

30 اردیبهشت 1404

مناقشه تجاری گوجه‌فرنگی بین آمریکا و مکزیک دوباره داغ شده است – با تعرفه‌های 21 درصدی که در ماه جولای اعمال می‌شود

اگرچه از نظر فنی گوجه‌فرنگی یک میوه است، اما طبق اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده، یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات است. در میان محصولات تازه‌ای که ایالات متحده از کشورهای خارجی خریداری می‌کند، گوجه‌فرنگی اغلب در رتبه اول یا دوم، پس از آووکادو، قرار دارد. اکنون این تجارت به خطر افتاده است، زیرا دولت ترامپ تلاشی سی‌ساله برای محدود کردن واردات را احیا کرده است...................واردات گوجه‌فرنگی تازه، دسترسی سالانه به این محصول را برای مصرف‌کنندگان تضمین می‌کند، با ایجاد میلیاردها دلار فروش و پشتیبانی از هزاران شغل، به اقتصاد ایالات متحده کمک قابل‌توجهی می‌کند و قیمت‌های رقابتی را ترویج می‌دهد که به نفع مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارهاست. محدودیت‌های جدید بر واردات می‌تواند همه این‌ها را به خطر بیندازد، زیرا تولید داخلی نمی‌تواند تقاضای ملی را برآورده کند. برای گوجه‌فرنگی، مانند فولاد و سایر محصولات، تلاش برای معکوس کردن عدم تعادل تجاری می‌تواند رضایت مصرف‌کننده را کاهش دهد و به‌طور بالقوه مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی بیشتری را نسبت به آنچه ایجاد می‌کند، از بین ببرد. آغاز یک تحقیق درباره دامپینگ این مناقشه بر سر گوجه‌فرنگی در دهه 1990 آغاز شد. در آن زمان، رشد بی‌سابقه واردات گوجه‌فرنگی از مکزیک باعث شد تولیدکنندگان آمریکایی از دولت کلینتون بخواهند بررسی کند که آیا این محصولات با قیمت‌های غیرمنصفانه پایین فروخته می‌شوند یا خیر. در صورت صحت، این امر ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی و سیاست تجاری ایالات متحده بود. ایالات متحده با یک تحقیق ضددامپینگ که توسط وزارت بازرگانی و کمیسیون تجارت بین‌المللی ایالات متحده انجام شد، پاسخ داد. این نهادها وظیفه داشتند بررسی کنند که آیا واردات با قیمتی کمتر از ارزش منصفانه بازار در آمریکا فروخته می‌شود یا خیر – تعریفی از دامپینگ. دامپینگ می‌تواند با کاهش قیمت‌های محلی برای رقابت با واردات، به تولیدکنندگان داخلی آسیب برساند و باعث مشکلات مالی شود. عوارض ضددامپینگ اساساً یک تعرفه است. وزارت بازرگانی علیه تولیدکنندگان مکزیکی رأی داد و تشخیص داد که آن‌ها در دامپینگ مشارکت داشته‌اند، اما با آن‌ها به توافقی رسید. صادرکنندگان گوجه‌فرنگی مکزیکی پذیرفتند که قیمت‌های حداقلی تعیین کنند، و این امر باعث شد ایالات متحده تحقیقات خود را متوقف کند. ایالات متحده و مکزیک از آن زمان تاکنون مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌های تعلیق را امضا کرده‌اند. اولین توافق در سال 1996 اجرا شد و آخرین آن در سال 2019، در دوره قبلی ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، پس از تهدید دولت او به اعمال تعرفه 17.5 درصدی بر گوجه‌فرنگی، به اجرا درآمد.

تبریز

8 اردیبهشت 1404

ريشه‌کن کردن اختاپوس مافياها

بزرگ‌ترين تحولي که در سياست داخلي نياز داريم، ريشه‌کن ساختن مافياهاست که ترکيبي از مافياي اقتصادي، مافياي سياسي، مافياي فرهنگي، مافياي رسانه‌اي و مافياي داروئي اکنون در کشورمان فعال است که اگر ريشه‌کن نشود هيچ دولتي قدرت کار کردن و تحقق اهداف و اجراي برنامه‌هاي خود را نخواهد داشت...................مبارزه با مافياها در عين حال که دشواري‌هائي دارد، کاري شدني است. از اين جهت دشوار است که اجزاء اختاپوس مافيا در بدنه بسياري از دستگاه‌ها نفوذ کرده‌اند و برخورد با مافيا به معناي برخورد با اين اجزاء پراکنده در تار و پود حکمراني است. آنها قطعاً مقاومت مي‌کنند و به ابزارهاي مختلف براي ادامه حيات انگلي خود متوسل مي‌شوند و براي موفق شدن حاضرند پول‌هاي زياد خرج کنند. ريشه کن کردن اين اختاپوس با تمام اجزائي که دارد مستلزم پيدا شدن اراده‌اي قوي در مسئولين نظام براي پاکسازي بدنه حکمراني از عوامل نفوذي مافياهاست. اگر چنين اراده‌اي در مسئولين به وجود بيايد و مبارزه از بدنه شروع شود و با قوت و قاطعيت ادامه يابد قطعاً مافياها ريشه‌کن خواهند شد، واقعه مهمي که راه را براي حکمراني سالم و زندگي سعادتمند مردم هموار خواهد کرد.

علم و تکنولوژی

26 اردیبهشت 1404

خوشه ستاره‌ای گیسوان برنیس در آسمان شب 26 اردیبهشت بر فراز تبریز خواهد بود

صورت فلکی گیسوی برنیس یکی از صورت‌های فلکی کوچک اما جذاب آسمان است که به دلیل داستان تاریخی و اسطوره‌ای‌اش شهرت دارد. نام این صورت فلکی به برنیس دوم، ملکه مصر باستان، اشاره دارد که گفته می‌شود موهای خود را به‌عنوان نذر به خدایان اهدا کرد تا همسرش، بطلمیوس سوم، از جنگ سالم بازگردد.

آموزش و زندگی

12 اردیبهشت 1404

روز معلم با یاد معلم

ارسطو نماد آرمانگرایی در کار و اندیشه و اخلاق حرفه ای بود، اخلاق شخصی و اجتماعی اش نیز همراه اش بودند ! او یک معلم بود که یاد گرفته بود چگونه یاد بدهد ! نماد منطقی یک استاد دانشگاه در جامعه ای که هنوز حد استاد به سمت کارمند شدن نمی رفت ! استادی فرزانه که مهندسین تبریز و دانشجویانش در همه جا، در یاد او نیز به آرامی صحبت می کنند! لبخندی آرام و سکوت پر رمز و رازی که از درون پرغوغایش خبر می داد! وی را به یک استاد کاریزماتیک تبدیل کرده بود، مشاوره با او در مورد " سعی محموده " جوابگو بود و در غیر آن صورت امکان کسب جواب برای "غیر خوبی" ممکن نبود ! او یک مهندس اندیشمند و ریاضی دان بود که ما دوستش می داشتیم! ارسطو ارمغانی نماد شرافت معلمی و خوبی ها سال گذشته دیار فانی را گذاشت و رفت و ما چشم گریان یاد داشتیم که معنی معلم چیست و معلم که بود و هست ! برای روز معلم ، با یاد استاد و معلم شریف این روز را گرامی می داریم !

هنر و فرهنگ

26 اردیبهشت 1404

مجسمه پاشیدن آب

این اثر از عکس ورزشی سال ۱۹۵۶ انگلستان الهام گرفته شده است که فینی را در حال لغزیدن از میان یک تکل در زمین خیس‌شده چلسی نشان می‌دهد. جالب اینجاست که او در طول دوران حرفه‌ای‌اش همچنان به کسب‌وکار لوله‌کشی خود ادامه داد.

26 اردیبهشت 1404
26 اردیبهشت 1404
26 اردیبهشت 1404

کودک و نوجوان

10 فروردین 1404

اجازه نمیدهم!

نقاشی "اجازه نمیدهم!" صحنه ای از ناامیدی و تلخی زندگی را به تصویر میکشد: یک زن جوان، راه شوهرش را برای میخارگی و مغازهٔ آبجو فروشی بسته است. پسر کوچکشان به مادرش چسبیده و با نگاهی وحشتزده به پدر نگاه میکند. اما مرد، مصمم است که وارد مغازه شود و دوباره به نوشیدن الکل ادامه دهد. همهٔ اعضای خانواده لباسهای مندرس و کهنه پوشیدهاند و وضعیتشان نشان میدهد که زندگی آنها به ته خط رسیده است. مرد تمام پولی را که به زحمت به دست آورده، خرج مشروب میکند و هیچ آیندهای برای این خانواده متصور نیست. این صحنهٔ دردناک، قلب ماکوفسکی را به درد آورد و او بلافاصله پس از دیدن این منظره، در کارگاهش شروع به کشیدن این اثر کرد. این نقاشی، تصویری تیره و بیپرده از واقعیتهای جامعهٔ روسیه در اواخر قرن نوزدهم بود و به همین دلیل، از نمایش آن ممانعت به عمل آمد. ماکوفسکی با این اثر، نه تنها یک تراژدی خانوادگی، بلکه فقر و اعتیاد را در جامعهٔ آن زمان روسیه به تصویر کشید.

9 فروردین 1404

سفر

28 اردیبهشت 1404

چشم‌انداز یک پاپ آمریکایی زمانی با سوءظن نگریسته می‌شد – اما لئو چهاردهم می‌تواند موازنه‌ای مهم در برابر ترامپ باشد

پاپ لئو چهاردهم به عنوان دویست و شصت و هفتمین پاپ، رهبر کلیسای کاتولیک و راهنمای معنوی بیش از ۱.۴ میلیارد کاتولیک در جهان انتخاب شده است. او نخستین پاپ در تاریخ است که از ایالات متحده آمده است. از قرن نوزدهم، نفوذ ایالات متحده در درون کلیسای کاتولیک به‌تدریج افزایش یافته و این روند بازتابی از خیزش ژئوپولیتیکی این کشور در سطح جهانی است. اسقف‌ها، نهادها و اهداکنندگان آمریکایی نقش فزاینده‌ای در شکل دادن به سیاست‌های کلیسایی، انتصابات و تعاملات بین‌المللی ایفا کرده‌اند که این موضوع حاکی از فاصله‌گیری از سلطه سنتی اروپا بر کلیسا است. این نفوذ فزاینده همواره با نوعی نگرانی همراه بوده است: آیا می‌توان رهبری جامعه جهانی کاتولیک را به چهره‌ای از قدرتمندترین کشور جهان سپرد؟ از این منظر، انتخاب لئو چهاردهم انتخابی غیرمنتظره و مهم تلقی می‌شود.

16 ساعت پیش

نخاله و زباله های ساختمانی تبریز در کنار اتوبان

2 روز پیش

کفشدوزک سرخاب عینالی بدنبال جایی برای خواب

3 روز پیش

رودباران سرخاب عینالی

3 روز پیش

وقتی جعفر دایی صور فلکی را در آسمان حکم آباد رصد می کند

6 روز پیش

دند و کوه های پشت سر

1 هفته پیش

اسرار سطح، دیدگاه ریاضی مریم میرزاخانی

1 هفته پیش

گزارش اقلیت

1 هفته پیش

دود سفید و پاپ لئو 14

1 هفته پیش

هیچ کس نخوابد - Nessun Dorma

1 هفته پیش

قجله ی عینالی روی نخاله های ساختمانی

6 سال پیش

نارگیل

6 سال پیش

بوکس ، انیمیشن از گری باردین

6 سال پیش

تیاپ، لیاپ و نقاشی -گری باردین

6 سال پیش

زنگ صبح

6 سال پیش

" ای "

5 سال پیش

درد و همدردی - ویلیام کنتریج

5 سال پیش

یادمان - ویلیام کنتریج

5 سال پیش

روباه و موش

5 سال پیش

قصه های من و بابام- درگیری با زنبور !

5 سال پیش

قصه های من و بابام - هدیه !

4 سال پیش

آماده کردن سالاد و ترشی زمستانی ! آشپزی آذربایجان!

4 سال پیش

پیراشکی کلم روی ساج ! آشپزی آذربایجان !

4 سال پیش

کوفته بزباش، اشترودل سیب ! آشپزی آذربایجان !

4 سال پیش

پیتی یا دیزی شکی روی ساج و آتش!غذای آذربایجان!

4 سال پیش

قوتاب ، نان سبزی ! غذای آذربایجان!

4 سال پیش

پیروق ( پای ) پنیر و کمپوت ایت بورنی! آشپزی آذربایجان!

4 سال پیش

تهیه روغن اسطوخودوس و مانتی ازبکستانی ، آشپزی آذربایجان

4 سال پیش

سرخ کردن سیب زمینی ، آشپزی آذربایجان!

4 سال پیش

قندریزی با قیزیل گول یا گل سرخ، آشپزی آذربایجان!

4 سال پیش

سالاد حلقه ای انار ! سفره ی آذربایجان

6 سال پیش

سمفونی حکیم نظامی

6 سال پیش

شور امیروف

6 سال پیش

بورژوازی کوچک کوچک! گفتگو با پسر در تابوت!

6 سال پیش

آینه - صحنه سیرک چارلی چاپلین

6 سال پیش

بچه ها نگاهمان می کنند!

6 سال پیش

بچه ها نگاهمان می کنند!

6 سال پیش

دزد دوچرخه - آخرین سکانس

6 سال پیش

سیاره ها

6 سال پیش

پسر بچه - مراسم صبحانه

6 سال پیش

پسر بچه - شروع کار

5 سال پیش

ابله - اثر آنتون چخوف

4 سال پیش

مسجد بابری ، معمای دمکراسی هندی

4 سال پیش

خط آهنی در صحرا

4 سال پیش

صدای جنگ در قره باغ بلند است! آتش بسی دیده نمی شود. ( الجزیره)

4 سال پیش

گاندی ، تریلر فیلم سال 1982

4 سال پیش

بانک ! فیلم صامت از چارلی چاپلین

4 سال پیش

'گاندی ! فیلم سینمایی زندگی مهاتما

5 سال پیش

فیلم 2016 Mine مین | دوبله فارسی

4 سال پیش

سکانس نگاه به اپ

4 سال پیش

صحنه ای از فیلم " مین "

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت