خبر های ویژه

به نظر می‌رسد که ارمنستان و آذربایجان در آستانه یک صلح گرم قرار دارند،

12 خرداد 1404

عشق یک‌طرفه دولت گرجستان به «دولت پنهان» ترامپ بی‌پاسخ مانده است

30 اردیبهشت 1404

گرجستان در سال‌های اخیر در برخی از بررسی‌های بین‌المللی مربوط به آزادی اقتصادی، رتبه‌های بالایی در منطقه اوراسیا کسب کرده است.

25 اسفند 1403

آذربایجان مسیری برای آشتی با روسیه ایجاد می‌کند

19 اسفند 1403

حضور رهبران اروپا و کانادا در کی‌یف برای اعلام همبستگی با اوکراین

6 اسفند 1403

پوتین با تاج الدین مفتی اعظم روسیه دیدار کرد

6 اسفند 1403

داده های تجاری نشان می دهد که گرجستان و قرقیزستان مظنون به تامین کنندگان خودرو برای روسیه هستند

14 بهمن 1403

پلیس بریتانیا رانندگان مست را با استفاده از دوربین‌هایی که با هوش مصنوعی کار می‌کنند، شناسایی می‌کند

29 آذر 1403

بازسازی کلیسای تاریخی نوتردام

17 آذر 1403

مبارزه با نیکوتین در مدرسه

11 آذر 1403

مخالفان همچنان در حال مبارزه با نتایج انتخابات هستند، زیرا حزب فعلی رویای گرجستان در حال پیشروی است

3 آذر 1403

تغییرات بزرگ دولتی در ارمنستان

3 آذر 1403

شورای واتیکان درها را کمی بیشتر به روی زنان کاتولیک باز می کند - اما آنها بیش از 100 سال است که در را می زنند.

21 مهر 1403

روسیه نقش اقتصادی رو به رشد ایالات متحده در آسیای مرکزی را دوست ندارد، اما به نظر می رسد توان متوقف کردن آن را ندارد

16 شهریور 1403

صادرات گاز آذربایجان افزایش می یابد، اما باکو همچنان برای دستیابی به هدف اتحادیه اروپا چالش برانگیز است

2 شهریور 1403

ورود سگ ممنوع

28 مرداد 1403

10 خرداد 1401

اتحادیه اروپا به عنوان بازیگر اصلی در مذاکرات ارمنستان و آذربایجان ظاهر می شود

رهبران ارمنستان و آذربایجان برای دومین بار متوالی با میانجیگری اتحادیه اروپا دیدار کردند، زیرا به نظر می رسد بروکسل نقشی کلیدی در مذاکرات صلح ایفا می کند که قبلاً تحت سلطه روسیه بود. الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان بدنبال نشست دیگری در آوریل، آن هم در بروکسل و با میشل.، روز 22 می در بروکسل به همراه چارلز میشل، رئیس اتحادیه اروپا، دیدار کردند. نتایج به نظر می رسد که به یک پیشرفت مهم منجر شده است: اولین جلسه با تأخیر طولانی بین کمیسیون های هر کشور که وظیفه تعیین و تعیین مرزهای مشترک خود را داشتند، دو روز بعد برگزار شد.

تبریز امروز:

The leaders of Armenia and Azerbaijan meet with EU President Charles Michel in Brussels. (president.az)رهبران ارمنستان و آذربایجان در 22 مه با شارل میشل رئیس اتحادیه اروپا در بروکسل دیدار کردند
رهبران ارمنستان و آذربایجان برای دومین بار متوالی با میانجیگری اتحادیه اروپا دیدار کردند، زیرا به نظر می رسد بروکسل نقشی کلیدی در مذاکرات صلح ایفا می کند که قبلاً تحت سلطه روسیه بود.

الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان بدنبال نشست دیگری در آوریل، آن هم در بروکسل و با میشل.، روز 22 می در بروکسل به همراه چارلز میشل، رئیس اتحادیه اروپا، دیدار کردند. نتایج به نظر می رسد که به یک پیشرفت مهم منجر شده است: اولین جلسه با تأخیر طولانی بین کمیسیون های هر کشور که وظیفه تعیین و تعیین مرزهای مشترک خود را داشتند، دو روز بعد برگزار شد.

ظهور اتحادیه اروپا به عنوان یک پلت فرم مهم برای مذاکرات در حالی رخ می دهد که به نظر می رسد نقش روسیه در حال کاهش است. بیش از نیم سال پیش در ماه نوامبر بود که علی اف و پاشینیان آخرین بار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار کردند که میانجی گری آتش بسی بود که به جنگ 2020 بین دو طرف پایان داد و سپس بر دیپلماسی دوره اولیه پس از جنگ مسلط شد. .

با این حال، روسیه به طور کامل کنار گذاشته نمی شود. نیروی حافظ صلح 2000 نفری که روسیه از سال 2020 در قره باغ حفظ کرده است، و همچنین روابط نزدیک کلی با هر دو کشور، تضمین می کند که این کشور به ایفای نقش ضروری ادامه خواهد داد. آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه در 25 مه گفت که دومین نشست کمیسیون های مرزی "هفته آینده" در مسکو برگزار خواهد شد.

پلتفرم های مذاکره دوگانه با تشدید اختلافات بین روسیه و غرب به دلیل جنگ در اوکراین پدید آمده است. این امر روندهایی را که حتی قبل از جنگ آغاز شده بود، تسریع کرده است، زیرا نقش گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، نهادی که برای چندین دهه مکانیسمی برای میانجیگری مشترک روسیه و غرب در مناقشه بود، به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

آرکادی دوبنوف، تحلیلگر سیاست خارجی روسیه، به وب سایت خبری آذربایجانی حققین گفت: «من این را ابتکاری از سوی اروپا می دانم که اکنون همه کارت ها را در اختیار دارد. این برای مسکو خیلی راحت نیست، اما در اوکراین بسیار شلوغ است و البته این به طور قابل توجهی موقعیت آن را تضعیف می کند.

ظهور اتحادیه اروپا جذابیت آشکاری برای آذربایجان دارد، جایی که این احساس وجود دارد که برنامه روسیه ممکن است تحت سلطه تمایل به حفظ نیروهای خود در منطقه باشد. بر اساس این طرز تفکر، مسکو ممکن است علاقه کمتری به کمک به دو طرف برای دستیابی به توافقی برای پایان دادن به درگیری داشته باشد که ماموریت حفظ صلح را غیرضروری کند.

علی اف در یک کنفرانس اخیر گفت: "درگیری ارمنستان و آذربایجان هرگز بخشی از [دستور کار روابط اتحادیه اروپا و آذربایجان] نبود، زیرا گروه مینسک با آن برخورد کرد و اتحادیه اروپا کمی دور بود." در دستور کار ما به همراه موضوعاتی مانند تجارت، انرژی، حمل و نقل، مسائل بشردوستانه و مسائل مربوط به توسعه دموکراتیک است.بنابراین، ما اتحادیه اروپا را یک دلال منصف می دانیم و از تلاش ها استقبال می کنیم. […] بروکسل اکنون مقصد اصلی سفر من شده است. "

برای ارمنستان، نقش رو به رشد اتحادیه اروپا مبهم تر است. بسیاری از ارامنه خاطرنشان کردند که میشل در بیانیه خود پس از آخرین نشست، از واژه "قره باغ" که مورد علاقه آذربایجانی هاست، به جای "قره باغ کوهستانی" که ارمنیان طرفدار آن هستند، استفاده کرد. آنها آن را به یک سخنرانی مهم اخیر مرتبط می‌کنند که در آن پاشینیان گفت که «جامعه بین‌المللی» از ارمنستان می‌خواهد «نقاط» را در مورد وضعیت قلمرو پایین بیاورد، که به عنوان زمینه‌سازی برای امتیازات قابل توجه در قلمروی که ارمنی‌ها کنترل کرده‌اند تفسیر شد. از اولین جنگ بین دو طرف در دهه 1990.

در عین حال، برای ایروان نه گفتن به ابتکارات اتحادیه اروپا دشوار است: بروکسل حمایت مالی قابل توجهی از ارمنستان ارائه می کند، از جمله بسته سرمایه گذاری جدید 2.6 میلیارد یورویی، که میشل و پاشینیان در دیدار خود در بروکسل قبل از رویداد سه جانبه با علی اف بر آن تاکید کردند. . (در این میان آذربایجان بسته موازی 2 میلیارد یورویی دریافت می کند.)

هم ارمنستان و هم آذربایجان خوشحال هستند که اتحادیه اروپا به عنوان یک وزنه تعادل ژئوپلیتیکی در برابر روسیه که همچنان قدرت مسلط در منطقه است، عمل کند.

مقامات روسی از کنار گذاشته شدنشان ابراز ناخرسندی کرده اند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از «لغو» روسیه از گروه مینسک که ریاست آن بر عهده آمریکا، فرانسه و روسیه است، شکایت کرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی این وزارتخانه از «تلاش‌های بی‌شرمانه بروکسل برای تصاحب» توافق‌هایی که روسیه قبلاً به دو طرف کمک کرده بود، انتقاد کرد.

بنیامین پوقوسیان، از اندیشکده ایروان مرکز مطالعات استراتژیک سیاسی و اقتصادی، به اوراسیا نت گفت. او گفت: «روسیه می‌تواند اعتراض کند، اما آنها می‌دانند که نمی‌توانند به سادگی ارمنستان یا آذربایجان را از همکاری با اتحادیه اروپا منع کنند».

اتحادیه اروپا و روسیه در بسیاری از اولویت ها مشترک هستند: ترسیم و تعیین مرز ارمنستان و آذربایجان، بازگشایی خطوط حمل و نقل بین دو طرف، و در نهایت دستیابی به توافق برای پایان دادن به درگیری چند دهه ای خود.

اما در مورد وضعیت قره باغ، این دو میانجی ممکن است اختلاف نظر داشته باشند. پوغوسیان گفت: «اتحادیه اروپا می خواهد که وضعیت قره باغ کوهستانی در این فرآیند مشخص شود، با درک این که وضعیت پس از شکست در جنگ می تواند به معنای دستیابی قره باغ کوهستانی به خودمختاری رسمی یا غیررسمی در آذربایجان باشد. روسیه علاقه ای به این موضوع ندارد زیرا اگر ارمنستان و آذربایجان بر سر یک وضعیت به توافق برسند، نیروهای حافظ صلح روسیه نامربوط می شوند. هدف روسیه حضور دائمی در قره باغ کوهستانی است.

فریز اسماعیل زاده، معاون رئیس دانشگاه ADA باکو، گفت که اتحادیه اروپا ممکن است هویج بیشتری به چوب روسیه بدهد. او به اوراسیا نت گفت: «هر دو روند بر موضوعات یکسانی تأکید دارند - تحدید حدود مرزها و توافقنامه صلح». اما اتحادیه اروپا عمدتا از قدرت نرم و مشوق های مالی استفاده می کند، در حالی که روسیه به عنوان یک قدرت سخت تلقی می شود، به ویژه پس از حوادث اوکراین.

آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان در 12 مه گفت که قرار بود کمیسیون های مرزی در 16 تا 17 مه در مسکو تشکیل جلسه دهند. این نشست هرگز برگزار نشد و در حالی که هیچ توضیح رسمی وجود نداشت، در 18 مه، علی اف ارامنه را متهم کرد که از خروج از اتحادیه خارج شده اند. ملاقات. او از تاریخ 29 آوریل برای این دیدار استفاده کرد، بنابراین مشخص نیست که آیا او در مورد همان جلسه صحبت می کند یا خیر.

تیگران گریگوریان، تحلیلگر ارمنی قره باغی گفت: نشست 24 مه کمیسیون های مرزی در نقطه نامشخصی در مرز ارمنستان و آذربایجان برگزار شد که تلاشی برای کاهش نفوذ روسیه بود. او به سایت خبری محلی سیویل نت گفت: «من فکر می کنم هدف از دیدار در مرز کاهش نقش روسیه در این روند است. اما، او افزود، روسیه را نمی توان به دلایل فنی از این روند حذف کرد، زیرا به دقیق ترین نقشه های منطقه دسترسی دارد. گریگوریان گفت: «حداقل در مورد نقشه ها، وابستگی به حمایت روسیه وجود دارد.

میشل گفت در عین حال علی اف، پاشینیان و میشل در حال برنامه ریزی برای دیدار مجدد در ماه ژوئیه یا اوت هستند.

جاشوا کوچرا سردبیر ترکیه/قفقاز در Eurasi است

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت