22 شهریور 1400
چینی ها قبلاً سعی کرده اند دیپلماسی دلاری را در مورد افغانستان پیاده کنند. پروژه ای برای توسعه ذخایر مس عینک در سال 2009 وجود داشت که تقریباً سه میلیارد دلار سرمایه گذاری برای آن اعلام شد. این طرح به طور کلی نتیجه نگرفت. فساد همه چیز را غیرممکن کرد. چینی ها همه چیز را پس از اخاذی و تهدیدها در همه سطوح بوروکراسی جمع بندی کردند. این باور اشتباه است که باور کنیم چین مایل است پول را از هر جهت پرتاب کند. " در افغانستان امروز ، فرد باید با ده ها گروهک مسلح مذاکره کند. با این وجود ، در صورت تبدیل افغانستان به کشوری با رژیم پایدار ، پتانسیل سرمایه گذاران بسیار زیاد خواهد بود. افغانستان از نظر منابع معدنی مانند لیتیوم ، بسیاری از فلزات غیر آهنی و غیره غنی است. توسعه هر پروژه در افغانستان مستلزم سرمایه گذاری های بزرگ است. افغانستان فاقد جاده و برق است. بنابراین هر پروژه میلیاردها دلار ارزش دارد. نیازی به گفتن نیست که چنین پولی تنها در شرایط ثبات سیاسی قابل سرمایه گذاری است.
تبریز امروز:
طالبان از چین می خواهند میلیاردها دلار در چیزی که به نظر می رسد سرمایه گذاری کند ، سرمایه گذاری کند
جهان »آسیا
چین بارها تمایل خود را برای سرمایه گذاری در بازسازی افغانستان پس از جنگ اعلام کرده است. جای تعجب نیست که طالبان* چین را به عنوان اصلی ترین شریک خارجی خود می دانند.
طالبان از چین می خواهند میلیاردها دلار در چیزی که به نظر می رسد سرمایه گذاری کند ، سرمایه گذاری کند
طالبان در مورد پروژه اقتصادی کمربند و جاده چین مثبت هستند. آنها همچنین روی کمک پکن در بازسازی صنعت معدن حساب می کنند. اگر چین هنوز دروازه افغانستان به بازارهای جهان باشد ، طالبان روی چه چیزی حساب می کنند؟
ناگفته نماند که طالبان پول چین را می خواهند ، اما تا کنون هیچ کس به آنها نگفته است که چین این جنبش را به رسمیت می شناسد. مقامات چینی هنوز دولت جدید افغانستان را تروریست می دانند. اما از نظر تئوری ، آنها آمادگی خود را برای مشارکت در توسعه ملت جنگ زده اعلام می کنند. روسیه به همین موضع پایبند است و همچنین در مورد امکان ارائه کمک به افغانستان صحبت کرد.
واسیلی کاشین ، محقق برجسته در انستیتوی مطالعات شرق دور آکادمی علوم روسیه ، در مصاحبه با پراودا گفت. به این معنا که چین با اجرای تعدادی از پروژه های اقتصادی با افغانستان مخالف نخواهد بود به شرطی که طالبان تهدیدی برای امنیت نداشته باشد.
اگر طالبان نظم و حکومت پایدار در افغانستان را تضمین کند ، چینی ها با خوشحالی به آنجا می روند. با این حال ، یک "اما" وجود دارد - افغانستان بیش از 50 سال است که امنیت و نظم را ندیده است. در صورت تسلیم طالبان و برقراری نظم و قانون در کشور ، سرمایه گذاران نه تنها از چین بلکه از کشورهای حوزه خلیج فارس ، روسیه و بسیاری دیگر از کشورهای جهان به افغانستان سرازیر می شوند.
"چینی ها قبلاً سعی کرده اند دیپلماسی دلاری را در مورد افغانستان پیاده کنند. پروژه ای برای توسعه ذخایر مس عینک در سال 2009 وجود داشت که تقریباً سه میلیارد دلار سرمایه گذاری برای آن اعلام شد. این طرح به طور کلی نتیجه نگرفت. فساد همه چیز را غیرممکن کرد. چینی ها همه چیز را پس از اخاذی و تهدیدها در همه سطوح بوروکراسی جمع بندی کردند. این باور اشتباه است که باور کنیم چین مایل است پول را از هر جهت پرتاب کند. "
در افغانستان امروز ، فرد باید با ده ها گروهک مسلح مذاکره کند. با این وجود ، در صورت تبدیل افغانستان به کشوری با رژیم پایدار ، پتانسیل سرمایه گذاران بسیار زیاد خواهد بود.
افغانستان از نظر منابع معدنی مانند لیتیوم ، بسیاری از فلزات غیر آهنی و غیره غنی است. توسعه هر پروژه در افغانستان مستلزم سرمایه گذاری های بزرگ است. افغانستان فاقد جاده و برق است. بنابراین هر پروژه میلیاردها دلار ارزش دارد. نیازی به گفتن نیست که چنین پولی تنها در شرایط ثبات سیاسی قابل سرمایه گذاری است.
ویراستار: دیمیتری سوداکوف
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.