خبر های ویژه

طرح صلح آمریکا برای پایان دادن به درگیری در کنگو

10 اردیبهشت 1404

دستگیری معاون رئیس‌جمهور، ترس از جنگ داخلی در سودان جنوبی را برانگیخت

13 فروردین 1404

جنگ داخلی سودان: پیشرفت‌های نظامی چه معنایی دارند و کشور ممکن است به کجا پیش برود؟

6 فروردین 1404

موزه بزرگ مصر تیرماه سال آینده افتتاح می شود

13 اسفند 1403

پرتره های نادر انسان بودن بردگانی را که در آمیستاد شورش کردند، نشان می دهد

16 بهمن 1403

کشف پاپیروس باستانی ۱۶ متری حاوی طلسم‌هایی از کتاب مردگان

6 آذر 1403

شهرهای آفریقا به سرعت در حال رشد هستند

22 آبان 1403

صحرای مراکش برای اولین بار پس از چند دهه جاری شد.

24 مهر 1403

حمایت مکرون از طرح مراکش در صحرای غربی

24 مرداد 1403

شکست گروه واگنر در مالی، استراتژی مسکو در آفریقا و اعتماد منطقه به مزدوران روسی را به چالش می کشد.

22 مرداد 1403

آیا کرگدن ها می توانند از تغییرات آب و هوایی جان سالم به در ببرند؟

2 مرداد 1403

نجات شیرهای صحرای نامیبیا

21 تیر 1403

کلاس درس در نیجریه

17 تیر 1403

756000 سودانی در ماه های آینده با گرسنگی روبرو می شوند

24 خرداد 1403

توافق سودان و قطر درباره تأسیس مرکز پالایش طلا در دوحه

13 اردیبهشت 1403

با ظهور قحطی در سودان، گرسنگان خاک و برگ می خورند

11 اردیبهشت 1403

22 مرداد 1400

سفر به اتیوپی+ ویدئو

افریقا

جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی ، است کشوری محصور در خشکی در شاخ آفریقا. این کشور از شمال با اریتره ، جیبوتی و از شمال ، سومالی لند از شمال شرقی ، سومالی از شرق ، کنیا از جنوب ، سودان جنوبی از غرب و سودان از شمال غرب هم مرز است. اتیوپی دارای مساحت کلی 1.100.000 کیلومتر مربع (420.000 مایل مربع) و بیش از 117 میلیون نفر جمعیت است و دوازدهمین کشور پرجمعیت جهان و دومین کشور پرجمعیت آفریقا است. پایتخت ملی و بزرگترین شهر ، آدیس آبابا ، در چند کیلومتری غرب شرق آفریقای شرقی قرار دارد که این کشور را به صفحات تکتونیکی آفریقایی و سومالی تقسیم می کند.

تبریز امروز:

 

 جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی ، است کشوری محصور در خشکی در شاخ آفریقا. این کشور از شمال با اریتره ، جیبوتی و از شمال ، سومالی لند از شمال شرقی ، سومالی از شرق ، کنیا از جنوب ، سودان جنوبی از غرب و سودان از شمال غرب هم مرز است. اتیوپی دارای مساحت کلی 1.100.000 کیلومتر مربع (420.000 مایل مربع) و بیش از 117 میلیون نفر جمعیت است و دوازدهمین کشور پرجمعیت جهان و دومین کشور پرجمعیت آفریقا است. پایتخت ملی و بزرگترین شهر ، آدیس آبابا ، در چند کیلومتری غرب شرق آفریقای شرقی قرار دارد که این کشور را به صفحات تکتونیکی آفریقایی و سومالی تقسیم می کند.

هویت ملی اتیوپی بر اساس نقش های تاریخی و معاصر مسیحیت و اسلام و استقلال اتیوپی از سلطه بیگانگان ، نشأت گرفته از پادشاهی های مختلف باستانی اتیوپی در دوران باستان است. برخی از قدیمی ترین شواهد اسکلتی برای انسانهای آناتومیکی مدرن در اتیوپی یافت شده است. این منطقه به طور گسترده ای به عنوان منطقه ای شناخته می شود که انسان های نوین برای اولین بار از آنجا به سمت خاورمیانه و مناطق دیگر آن حرکت کردند. به گفته زبان شناسان ، اولین جمعیت های آفریقایی زبان در دوران نوسنگی پس از آن در منطقه هورن مستقر شدند. ریشه در هزاره دوم قبل از میلاد ، سیستم حکومتی اتیوپی در بیشتر تاریخ آن پادشاهی بود. ادبیات شفاهی می گوید که پادشاهی توسط سلسله سلیماني ملکه سبا ، تحت اولين پادشاه آن ، منليک اول تأسيس شد. در قرون اول ، پادشاهی آکسوم تمدن یکپارچه ای در منطقه حفظ کرد.

در طول نبرد در اواخر قرن 19 برای آفریقا ، اتیوپی و لیبریا تنها دو کشوری بودند که حاکمیت خود را در طول تلاش های استعمار توسط قدرت های استعمارگر اروپایی حفظ کردند. بسیاری از کشورهای تازه استقلال یافته در قاره از رنگ های سبز ، طلایی و قرمز پرچم اتیوپی استفاده کردند. در این دوره ، اتیوپی مرزهای مدرن خود را از طریق تسخیر وسیع سرزمین های شرق ، غرب و جنوب آن تعیین کرد.  اتیوپی اولین عضو مستقل آفریقایی در لیگ ملل و سازمان ملل متحد بود.  این کشور در سال 1936 توسط ایتالیا اشغال شد و به عنوان بخشی از آفریقای شرقی ایتالیا به اتیوپی ایتالیا تبدیل شد ، تا اینکه در سال 1941 در طول جنگ جهانی دوم آزاد شد و مدت کوتاهی تحت مدیریت نظامی انگلیس قرار گرفت. با این وجود ، این کشور توسط محققان به رسمیت شناخته شده است که هرگز وضعیت خود را به عنوان یک کشور مستقل از دست نمی دهد. در دوران حاکمیت ایتالیا ، دولت شیوه بردگی را لغو کرد و شهرنشینی به طور پیوسته افزایش یافت.  در سال 1974 ، پادشاهی دیرینه اتیوپی تحت فرمان هایله سلاسی توسط ، یک دولت نظامی کمونیستی با حمایت اتحاد جماهیر شوروی ، سرنگون شد. در 1987 ، جمهوری دموکراتیک خلق اتیوپی تأسیس گردید ، که در سال 1991 توسط جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی سرنگون شد. رژیم تحت حاکمیت شدید اقتدارگرا تحت یک سیستم تسلط تک حزبی ، شامل نقض حقوق بشر ، سرکوب های سیاسی ، افزایش زندانیان سیاسی ، و نرخ فساد به طور پیوسته افزایش یافت. این ائتلاف در زمان مدیریت ابی احمد منحل شد و در سال 2019 با حزب سعادت وی جایگزین شد. از زمانی که ابی در سال 2018 به قدرت رسید ، تنش ها و ناآرامی های قومی از جمله جنگ دجله افزایش یافت.

اتیوپی یک ملت چند زبانه است که دارای حدود 80 گروه قومی و زبانی است که چهار گروه اصلی آنها ارومو ، آمهارا ، سومالی و تایگرایان هستند. اکثر مردم این کشور به زبان های آفریقایی از شاخه های کوشیتی یا سامی صحبت می کنند. علاوه بر این ، زبان های اموتی توسط گروه های اقلیت قومی ساکن مناطق جنوبی صحبت می شود. اقلیت های قومی نیلوت ملت نیز به زبان های نیلو صحرا صحبت می کنند. زبان اورومو پرجمعیت ترین زبان از نظر زبان مادری است ، در حالی که آمهاری از نظر تعداد کل گویشوران پرجمعیت ترین زبان است. Geez به عنوان یک زبان مذهبی برای کلیسای Tewahedo ارتدوکس اتیوپی و کلیسای Tewahedo ارتدوکس اریتره  مهم است. اکثریت مردم به مسیحیت پایبند هستند (عمدتا کلیسای ارتدوکس توئاهدو اتیوپی و پنتای) ، و پادشاهی تاریخی آکسوم یکی از اولین ایالت هایی بود که به طور رسمی این دین را پذیرفت. سومی از اسلام پیروی می کند ، در درجه اول اهل سنت. این کشور محل مهاجرت اسلامی به حبشه و قدیمی ترین محل استقرار مسلمانان در آفریقا ، در نگاش است. جمعیت قابل توجهی از یهودیان اتیوپی ، معروف به بتا اسرائیل ، نیز تا دهه 1980 در اتیوپی اقامت داشتند.  کشور سرزمینی با تضادهای جغرافیایی است ، از غرب وسیع حاصلخیز ، با جنگل ها و رودخانه های متعدد ، تا داغترین شهرک جهان در دالول در شمال آن. ارتفاعات اتیوپی بزرگترین رشته کوههای پیوسته در آفریقا هستند

غارهای سوفه بزرگترین غار قاره است. اتیوپی همچنین دارای دومین تعداد ثبت میراث جهانی یونسکو در آفریقا است. دولت مستقل یکی از اعضای بنیانگذار سازمان ملل متحد ، گروه 24 (G-24) ، جنبش عدم تعهد ، G77 و سازمان اتحاد آفریقا است. آدیس آبابا به عنوان مقر اتحادیه آفریقا ، اتاق بازرگانی و صنایع پان آفریقایی ، کمیسیون اقتصادی ملل متحد برای آفریقا ، نیروهای آماده به کار آفریقا و بسیاری از سازمان های غیردولتی جهانی با تمرکز بر آفریقا خدمت می کند.

در دهه های 1970 و 1980 ، اتیوپی درگیری های مدنی و پاکسازی های کمونیستی را تجربه کرد ، که مانع اقتصاد آن شد. این کشور از آن زمان بهبود یافته است و از سال 2010 دارای بزرگترین اقتصاد (از نظر تولید ناخالص داخلی) در شرق آفریقا است ،  اما همچنان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است ،  با فقر ، گرسنگی ، فساد ، ضعیف روبرو است. زیرساخت ها ، احترام ضعیف به حقوق بشر ، و دسترسی محدود به بهداشت و آموزش ، با میزان سواد تنها 49، ، در بدترین ربع در شاخص توسعه انسانی قرار گرفته است.

 

گزارش و برگردان به فارسی از کاوه وحیدی آذر

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت