پژوهش انجام شده از سوی گروه مشاوره بوستون و شرکت بلو هورایزن نشان میدهد که مصرف گوشت در اروپا تا سال ۲۰۳۵ سیر نزولی خواهد داشت چرا که پروتئینهای گیاهی جایگزین از نظر قیمت و کیفیت با گوشت برابری خواهند کرد.
اما این سهم حتی میتواند در دهه آینده بیشتر شود و به ۲۲ درصد برسد چرا که با نوآوریهای فنی میتوان پروتئین گیاهی ارزانتر و با کیفیت بهتری عرضه کرد.
مزایای زیست محیطی گیاهخواری مطلق
با رشد گیاهخواری در سراسر جهان، شمار زیادی از مردم پیش از این در سبد غذایی خود گزینههای جایگزین گیاهی را قرار دادهاند.
علاوه بر آلمان، این مطالعه همچنین عادات مصرفکنندگان در شش کشور اروپایی از جمله اتریش، پرتغال و فرانسه را بررسی کرده است. به طور متوسط، حدود یک سوم افراد در این سه کشور به عنوان افراد «نیمهگیاهخواری» (فلکسیترین) شناخته شدهاند که تصمیم گرفتهاند گوشت کمتری بخورند.
دانشمندان میگویند، مزایای استفاده از پروتئین گیاهی شامل انتشار کربن کمتر، نگرانیهای اخلاقی کمتر و کاهش تاثیرات زیست محیطی در دام پروشی است.
تاد بردبری، مدیر کارزاری در دفاع از حقوق حیوانات در این زمینه میگوید: «زمانی در آینده نزدیک فرا میرسد مصرف گوشت به اندازهای کم میشود که پروتئینهای گیاهی بخش قابل توجهی از مصرف پروتئین جهانی را تشکیل میدهد.»
وی اضافه میکند: «تولید پروتئینهای گیاهی و غذاهای گیاهی به منابع کمتری نیاز دارد و گازهای گلخانهای کمتری نسبت به گوشت و محصولات لبنی تولید میکند و البته نیازی به کشتار و بهرهبرداری غیرضروری از حیوانات نیست.»