تبریز امروز:
⬅️ يک هيأت به نمايندگي از گروه طالبان، اين روزها در حال مذاکره با مسئولين جمهوري اسلامي ایران است. اين هيأت به صورت رسمي به ايران آمده و اخبار ديدارهايش نيز از رسانه ملي پخش ميشود. همين ويژگيها موجب پديد آمدن اين سؤال شده که آيا «طالبان» تغيير ماهيت داده و حالا ديگر يک گروه تروريستي نيست؟
گروه طالبان را دولت آمريکا در آغاز دهه 70 در افغانستان به وجود آورد تا حکومت رسمي و مردمي اين کشور که نتيجه قيام مردم عليه حکومت وابسته به شوروي آن زمان بود را دچار مشکل کند و آن را به آمريکا وابسته نمايد. گروه تروريستي طالبان، شهرها و مناطق مختلف افغانستان را به کمک دلارهاي آمريکائي تسخير کرد، رهبران برجسته جهاد افغانستان ازجمله برهانالدين رباني را ترور کرد، قبلاً و در 22 اسفند 1373 حجتالاسلام عبدالعلي مزاري رئيس حزب وحدت اسلامي افغانستان را به شهادت رسانده و در سال 1377 در کنسولگري جمهوري اسلامي ايران در مزارشريف 8 ديپلمات و يک خبرنگار ايراني را با شيوه جنايتکارانهاي قتلعام کرده بود.
جنايات طالبان در تمام سه دهه گذشته ادامه يافت بطوري که در همين امسال نيز دهها عمليات خونين در افغانستان انجام دادند و همچنان مشغول اقدامات تروريستي هستند. وزارت داخله افغانستان در گزارشي نوشته است: در ششماهه اول سال جاري، طالبان 1300 تحرک تهاجمي انجام داده که منجر به تلفات سنگين غيرنظاميان شده است. ازجمله اين تهاجمات، 53 حمله انتحاري و انفجار 1250 مين جادهاي در نقاط مختلف افغانستان بوده که در اثر آنها 1210 غيرنظامي کشته و 2500 نفر زخمي شدهاند.
بدينترتيب، ترديدي وجود ندارد که طالبان همچنان يک گروه تروريستي است. تکليف ما با گروههاي تروريستي نيز روشن است. به همين دليل، اکنون سؤال اينست که جمهوري اسلامي ايران با چه منطقي يک گروه تروريستي را به عنوان مهمان رسمي در کشور ميپذيرد و با نمايندگان آن مذاکره ميکند؟
مذاکره غيررسمي با افرادي از گروههاي تروريستي با هدف جدا ساختن آنها از تروريسم، امري معمول و مطلوب است، ولي مذاکره رسمي با يک گروه تروريستي به معناي به رسميت شناختن آن تلقي ميشود و نظام جمهوري اسلامي در ذات خود با چنين روشي در تضاد است. به همين جهت و با توجه به اينکه گروه تروريستي طالبان تغيير ماهيت نداده، اکنون سؤال اينست که آيا سياست ضدتروريستي نظام جمهوري اسلامي تغيير کرده يا قرار است از اين به بعد تروريسم را به دو دسته خوب و بد تقسيم کنيم و براي مذاکره با گروه تروريستي طالبان اين توجيه را بتراشيم که اين گروه از مصاديق تروريسم خوبست؟!
مذاکره آمريکا با طالبان به اين دليل قابل توجيه است که دولت آمريکا در رأس تروريسم قرار دارد کمااينکه مذاکره دولت افغانستان با طالبان نيز به دليل اينکه اين گروه بخشي از مردم آن کشور را تشکيل ميدهد امري طبيعي و قابل توجيه است. در عين حال، دولت افغانستان طالبان را به عنوان يک گروه قانوني به رسميت نميشناسد و بر تروريستي بودن آن تأکيد دارد. جمهوري اسلامي ايران به هر دليل اگر مذاکره با طالبان را لازم ميداند، بايد اولاً اين مذاکره، غيررسمي باشد و ثانياً بر تروريستي بودن اين گروه تأکيد نمايد تا با اين اتهام مواجه نشود که برخلاف سياست هميشگي خود که تقسيم تروريسم به بد و خوب را محکوم ميکرد، حالا خودش پذيرفته است که «تروريسم خوب» هم وجود دارد!