خبر های ویژه

گفتگوی ترامپ با پوتین

25 خرداد 1404

ترامپ دستور اعزام تفنگداران دریایی به لس‌آنجلس را در پی تشدید اعتراضات علیه یورش‌های مهاجرتی صادر کرد

20 خرداد 1404

تسلیم دلبِرت آفریقا پس از چند دهه، همچنان تصویری نیرومند از نژادپرستی در آمریکا و قربانی بودن سیاه‌پوستان ارائه می‌دهد

18 خرداد 1404

تعرفه چیست؟ یک اقتصاددان توضیح می‌دهد

30 اردیبهشت 1404

مناقشه تجاری گوجه‌فرنگی بین آمریکا و مکزیک دوباره داغ شده است – با تعرفه‌های 21 درصدی که در ماه جولای اعمال می‌شود

30 اردیبهشت 1404

کنگره دهه‌هاست که قدرت خود را از دست داده — و اکنون آنچه باقی مانده را به ترامپ واگذار می‌کند

28 اردیبهشت 1404

بیل گیتس تمام ثروت خود را در ۲۰ سال آینده به امور خیریه اهدا می‌کند

19 اردیبهشت 1404

لئو چهاردهم پاپ شد

18 اردیبهشت 1404

قصه های مادربزرگ

18 اردیبهشت 1404

تحقیقات پایه علم را پیش می‌برد و می‌تواند تأثیرات گسترده‌تری بر جامعه مدرن داشته باشد

18 اردیبهشت 1404

ترامپ و ماسک می‌خواهند به داده‌های حساس تأمین اجتماعی آمریکا دسترسی پیدا کنند

15 اردیبهشت 1404

از یاری تا آسیب: چگونه دولت به‌طور پنهانی داده‌های همه را برای نظارت مجدد استفاده می‌کند

4 اردیبهشت 1404

درگیری ایلان ماسک با قاضی برزیلی چیزی فراتر از یک نزاع شخصی است – مسئله‌ای است درباره‌ی حاکمیت ملی، آزادی بیان و حاکمیت قانون

26 فروردین 1404

کمبود پزشکان متخصص، مراقبت‌های بهداشتی را دهه‌ها مختل کرده است − و این روند ممکن است بدتر شود

21 فروردین 1404

معامله تیک‌تاک به دلیل اعتراض چین به تعرفه‌ها متوقف شد

18 فروردین 1404

در دفاع از رسانه و دموکراسی: زندگی و میراث رابرت دبلیو مک‌چسنی

10 فروردین 1404

24 آبان 1399

ترامپ توئیت زد؛ مقام‌های آمریکایی نگران شدند.

امریکا

ترامپ در توئیتی خبر از خروج نیروهای آمریکایی و بازگشت آنها به کشورشان داد که همین پیام، موجی از نگرانی‌ها را در بین مقام‌های بلند پایه‌ی آمریکا که برنامه‌ی خروج تدریجی نیروها رو متصور بودند، ایجاد کرد.

تبریز امروز:

ترامپ در توئیتی خبر از خروج نیروهای آمریکایی و بازگشت آنها به کشورشان داد که همین پیام، موجی از نگرانی‌ها را در بین مقام‌های بلند پایه‌ی آمریکا که برنامه‌ی خروج تدریجی نیروها رو متصور بودند، ایجاد کرد.

طبق طرح فعلی خروج_نیروهای_آمریکایی از افغانستان، قرار بود تا نیروهای این کشور به تدریج از افغانستان خارج شوند که با توقف مذاکرات صلح دوحه و افزایش حملات طالبان در بخش‌های مختلف افغانستان، این طرح با کمی مشکل روبرو شد.

 طبق اظهارات مقام‌های آمریکایی، مارک_اسپر درپیش از زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پس از بررسی شرایط و صحبت با دیگر مقامات بلند پایه‌ی این کشور؛ نگرانی‌اش از خروج نیروهای آمریکایی را از خاک افغانستان، به کاخ سفید اعلان کرد.

 اسپر ضمن اشاره به افزایش خشونت‌ها در افغانستان، جوانب خروج سریع نیروهای‌ آمریکا را از افغانستان و روابط دیپلماتیک این کشور با متحدانش را یادآور شده است و اذعان کرده است که اوضاع برای خروج نیروها مساعد نیست.

 ولی پس از اعلام شکست ترامپ در انتخابات، مارک اسپر و چند تن دیگر از مقامات برکنار شدند و افراد دیگری جایگزین آنها شدند.

 واشنگتن پُست در این مورد گزارشی را تهیه کرده‌ است و برای این گزارش با بیست و یک تن از مقام‌های کنونی و پیشین امریکایی و افغان گفت‌وگو کرده‌است که بسیاری از آنان، حاضر نشده‌اند نام‌شان در مصاحبه‌ها ذکر شود.

 روابط ترامپ و اسپر از ماه‌ها پیش کمرنگ شده بود. آنان در مسایل گوناگون اختلاف داشتند که خروج نیروها از افغانستان، بزرگ‌ترین آن‌ها گفته می‌شود.


ترمپ فکر می‌کرد که اسپر و برخی از نظامیان دیگر، مانع هدف‌های او استند. ترمپ در انتخابات باخت و می‌خواست که به خواستش که پایان جنگ نزده سال در افغانستان بود برسد.
 
کولین جکسون که در اوایل ادارۀ ترمپ، از مقام‌های بلندپایۀ پنتاگون برای نظارت بر افغانستان بود، مخالف خروج نیروها بوده‌است: هیچ مثالی نداریم که نشان دهد بیرون شدن نیروهای ما، نتیجه خوب داده باشد، ویتنام، عراق، هیچ جا.

 جاناتان هافمن، سخن‌گوی پنتاگون روز جمعه گفت: کریستوفر میلر با ترامپ و تیم امنیت ملی او کار می‌کند تا در افغانستان به هدف‌های راهبردی برسیم.

 میلر در تماس‌های تیلفونی با متحدان ناتو به آنان دربارۀ تصمیم امریکا در افغانستان اطمینان داده‌است.

 یک مقام دیگر که با ترامپ نشست و برخاست دارد می‌گوید شاید ترامپ دستور بدهد که شمار نیروها به ۲۵۰۰تن برسد؛ اما به باور این مقام، این کار فشار امریکا را در مذاکرات صلح کاهش می‌دهد.

 اوانا لونگسکو، سخن‌گوی ناتو هم گفته‌است: ما نزدیک به بیست سال در افغانستان بوده‌ایم و نمی‌خواهیم که بیش از ضرورت در آنجا بمانیم. در عین حال، می‌خواهیم دستاوردهایی که با قربانی‌ها بدست آمده‌اند حفظ شوند و اطمینان یابیم که افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه هراس‌افگنانی که بر ایالات متحده و متحدان آن حمله کنند مبدل نمی‌شود.

کشورهای متحد امریکا به ادارۀ ترامپ روشن ساخته‌اند که اگر نیروهای امریکایی کاملاً از افغانستان بیرون شوند، آنان نیز در آنجا نخواهند ماند.
 
بایدن به‌گونه روشن دربارۀ توافق‌نامۀ امریکا و طالبان چیزی نگفته‌است، اما این را گفته که می‌خواهد شمار نیروهای امریکایی در افغانستان "چند هزار" باشد که بتوانند با القاعده و داعش مبارزه کنند.
 مایکل فلورنوی یکی از نامزدان وزارت دفاع امریکا، خروج شتاب‌زده از افغانستان را عاملی مخرب برای صلح_در_افغانستان دانسته معتقد است که تا برقراری صلح میان طالبان و حکومت افغانستان، نیروهای آمریکایی باید در منطقه باقی بمانند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت