تبریز امروز:
این اثر به سرعت هم در شوروی و هم در غرب به عنوان نمادی از مقاومت در برابر تمامیتخواهی و نظامیگری نازیها مورد پسند عموم قرار گرفت. از این اثر همچنان به عنوان گواه و شهادت بزرگ موسیقایی حدود ۲۵ میلیون از شهروندان شوروی که جانشان را در جنگ جهانی دوم از دست دادند، یاد میشود. زمان تصنیف این سمفونی مربوط به دورهایست که وی در هنگام محاصره لنینگراد در جنگ جهانی دوم در این شهر در قسمت دفاع ضدهوایی ارتش شوروی خدمت میکرد. میکروفیلم دستنوشته سمفونی هفتم از راه تهران و با دشواری به آمریکا رسید. آرتورو توسکانینی رهبر نامی ارکستر اثر را در نیویورک اجرا کرد. با این اجرا مقاومت لنینگراد و نوید شکست ارتش نازی به گوش میلیونها انسانی رسید که در آرزوی پایان جنگ بودند.
پس از مدتی سمفونی لنینگراد با اجرا در لندن و نیویورک در سراسر دنیا معروف شد و به نام بزرگترین آهنگ زمان جنگ شناخته شد و واقعاً هم تا پایان جنگ، هیچ آهنگی اهمیت و موفقیت سمفونی ۷ شوستاکوویچ را نیافت. شوستاکوویچ هم نشان استالین گرفت و تصویرش به عنوان چهرهای تأثیرگذار به روی جلد مجله تایم رفت.
***
موسیقی همواره با انسان بوده است ، سمفونی مقاومت دیمیتری شوستاکویچ ، موسیقی و نوا و حکایت و یشارت اضمحلال هرآنچه که ضد بشری است را می دهد. حال نابودی نازی ها که جهانخوارگی را پیشه کرده بودند یا نیروهای اهریمنی بعد از آنان و حتی ویروس هایی که بلای جان انسان ها می گردند.