8 فروردین 1397

مکمل های غذایی روغن ماهی در معرض تردید!

ماهی و روغن ماهی همچنان موثر!

با این حال مطالعات بر روی رژیم های غذایی افراد بسیار و علل بیماری و مرگ نشانگر کاهش بیماری قلبی عروقی با خوردن ماهی گردید. به عنوان مثال، یک تحلیل جامع توسط دکتر داریوش مظفریان و اریک ریمم از دانشگاه هاروارد نشان داد که خوردن دو وعده چرب در هفته - برابر با حدود دو گرم اسید چرب امگا 3 - کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را بیش از یک سوم و مرگ و میر کلی را 17 درصد کاهش می دهد.

تبریز امروز:

 

به گزارش نیویورک تایمز؛ حدود 15 سال پیش، زمانی که سطح کلسترول خون من به شدت بالا میرفت ، سعی کردم یک مقدار از داروهای توصیه شده برای تغذیه شامل خوردن ماهی بیشتر و مکمل روزانه ماهی را استفاده کنم ، در آن زمان محققین در مورد پیشگیری از حملات قلبی و سکته توصیه به مصرف این مواد غذایی می کردند.

گرچه بدن من تلاش های من را نادیده گرفت و در نهایت مجبور شدم از استاتین استفاده کنم بگیرم. اما من همچنان به دنبال یک رژیم غذایی سالم با سبزیجات و ماهی بودم و هر روز 1200 میلی گرم روغن ماهی مصرف می کردم.

در حال حاضرمشکوک هستم که هزاران کپسول پوشش داده شده با ژل که من در طی سال ها بلعیده ام ممکن است کمی بیشتر از غلبه بر کلسترول ؛ جیب تولیدکنندگان مکمل و فروشندگان را پر کرده باشد. مطالعات انجام شده در مورد ارزش روغن ماهی مردد مانده اند و آنان نتایج متفاوتی داشته اند.

این مکمل ها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، روغن های غیراشباع قوی در ماهی های آب سرد چربی مانند ماهی قزل آلا، ساردین ها و ماهی خال دار وجود دارند. در بسیاری از مطالعات مشاهده شده است، افرادی که به طور مرتب دو یا چند بار درهفته ماهی مصرف می کردند، کمتراز کسانی که ماهی را به ندرت مصرف می کنند یا کمتر از آن درغذا استفاده می کنند، از بیماری های قلبی، سکته و مرگ و میر قلبی رنج می برند.

اسکیموها، که ماهی های آب سرد زیادی مصرف می کنند، با وجود داشتن غذاهای بسیار زیاد چرب حیوانی دارای بیماری های قلبی کمتری هستند.

این ایده از آن زمان متداول شده است که مالدن نشیم استاد تغذیه در دانشگاه کورنل که کمیته انستیتوی پزشکی را در ارزیابی خطرات و منافع غذاهای دریایی در اوایل سال 2000 برگزار کرد می گوید: "ما واقعا نمی دانیم که آیا اسکیموها بیماری قلبی دارند یا خیر! "من از زمان انجام این مطالعه به امگا 3 مشکوک شده ام."

با این حال مطالعات بر روی رژیم های غذایی افراد بسیار و علل بیماری و مرگ  نشانگر کاهش بیماری قلبی عروقی با  خوردن ماهی گردید. به عنوان مثال، یک تحلیل جامع توسط دکتر داریوش مظفریان و اریک ریمم از دانشگاه هاروارد نشان داد که خوردن دو وعده چرب در هفته - برابر با حدود دو گرم اسید چرب امگا 3 - کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را بیش از یک سوم و مرگ و میر کلی را 17 درصد کاهش می دهد.

امگا 3 ماهی ها به وضوح اثراتی دارد که می تواند چنین یافته هایی را ایجاب کند. آنها از ریتم های غیر طبیعی قلب، فشار خون پایین و ضربان قلب محافظت می کنند و عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد. آنها همچنین ممکن است تری گلیسیرید های آسیب رسان به قلب را کاهش دهند .

سوال این است که چگونه سلامتی مشاهده شده در قلب وعروق افرادی که ازماهی و یا روغن ماهی استفاده می کنند و مصرف کمتر گوشت را دارند مرتبط به این نوع رژیم غذایی است ؛ به نظر می رسد مکمل های روغن ماهی تاثیر کمتری دارند.

در آخرین گزارش، که در 31 ژانویه منتشر شده در JAMA Cardiology منتشر شد، یک تیم بین المللی تحت رهبری دکتر رابرت کلارک از دانشگاه آکسفورد، نتایج حاصل از 10 آزمایش مواد غذایی مکمل ماهی را که شامل 77917 بزرگسال سالمند در معرض خطر بیماری قلبی عروقی بود را ارئه نمود .

در دوزهای بین 226 تا 1800 میلی گرم در روز از اسیدهای چرب امگا 3 هیچ تاثیر  قابل ملاحظه ای در برابر "حوادث عروقی عمده" در میان شرکت کنندگان با هر زیر گروهی مانند افرادی با بیماری های قلبی یا دیابت وجود ندارد.

 

 

برگردان : کاوه وحیدی آذر

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت