خبر های ویژه

آگاهی افکار عمومی از مسائل اساسی کشور، زمینه ساز فعال شدن جوانانِ صاحب فکر و اصحاب اندیشه و خِرد

1 فروردین 1402

سه اصله نهال

15 اسفند 1401

روایت شکست نقشه منطقه‌ای آمریکا به‌وسیله تفکر بسیجی و پرچمداری حاج قاسم سلیمانی

5 آذر 1401

رفتار پدرانه با همه،سلوک مردمی، مقابله با شبهات و تبیین مبانی انقلاب بویژه عدالت

5 مرداد 1401

یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

12 فروردین 1401

اگر اجازه قطع بازوهای قدرت ملی داده می‌شد امروز کشور با خطرات بزرگ مواجه بود

19 اسفند 1400

کسی که زندگی اشرافی دارد یا دم از تسلیم می‌زند نمی‌تواند به انقلاب پایبند باشد

28 بهمن 1400

اگر مدیران کارآمد، پرتلاش و دلسوز از این ظرفیت‌ها استفاده صحیح کنند، یقیناً وضع چندین برابر متفاوت خواهد شد.

10 بهمن 1400

می‌توان برای همه مشکلات کشور راه‌حل علمی پیدا کرد

1 آذر 1400

شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود

30 اسفند 1399

دو هدف دشمن در جنگ نرم؛ «شکستن زنجیره تواصی» و «وارونه نمایی از حقایق»

21 اسفند 1399

حد غنی‌سازی ایران ۲۰درصد نیست متناسب با نیاز کشور ممکن است به ۶۰درصد هم برسد

4 اسفند 1399

علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پر شور و انتخاب صحیح و اصلح است

29 بهمن 1399

هنر فرصت‌سازي از تهديد

24 دی 1399

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به‌مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم:

19 دی 1399

از عراق ابومهدي تا عراق الکاظمي

13 دی 1399

11 اسفند 1396

محور مذاکرات برلین در مورد برجام چه خواهد بود؟

گفتگوی اولیور مایر، کارشناس مسائل ایران در "بنیاد دانش و سیاست"

آلمان با تمام طرف‌های توافق اتمی گفت‌وگو می‌کند. نگرانی اروپا به ویژه در مورد موضع‌گیری رئیس‌جمهور آمریکا روشن است. آلمان خروج یک جانبه ایالات متحده آمریکا از توافق اتمی با ایران را اشتباه می‌داند. نه تنها آلمان بلکه سایر کشورهای اروپای هم نگرانی خود را با نمایندگان کنگره آمریکا در میان گذاشتند و من نیز معتقدم این موضع‌گیری در واشنگتن بی‌تأثیر نبود

تبریز امروز:

Image result for 5+1 iran agreement

اولیور مایر، کارشناس مسائل ایران در "بنیاد دانش و سیاست"، اتاق فکر نزدیک به دولت آلمان در گفتگو با دویچه‌ وله بر تمایل اروپا به حفظ برجام تأکید می‌کند.

وزارت خارجه آلمان تأیید کرده است که ۱۵ ماه مارس، ۲۵ اسفند نشستی با حضور آمریکا و نمایندگانی از کشورهای اتحادیه اروپا در برلین برگزار می‌شود که هدف از آن بررسی توافق اتمی با ایران است. آمریکا خواستار اصلاح یا تغییراتی در این توافق است. فکر می‌کنید هدف آلمان از برگزاری این نشست چیست؟

آلمان عضو کمیسیون برنامه جامع اقدام مشترک است و بر اجرای کامل توافق اتمی با ایران هم نظارت می‌کند. آلمان یکی از شش کشوری است که برای کسب توافق اتمی با ایران، سال‌ها با این کشور مذاکره کرده و در جمع کشورهای مذاکره کننده با ایران، تنها کشوری است که خود سلاح اتمی ندارد و به طور سنتی هم رابطه خوبی با ایران دارد. آلمان از جمله به دلیل روابط اقتصادی گسترده با ایران مورد اعتماد ایران است و همزمان متحد آمریکا هم هست. آلمان خود را متعهد به حفظ این توافق می‌داند.

اما موضع ایران و آمریکا بسیار از هم دور است. آمریکا خواستار مذاکره بر سر برنامه موشکی ایران است. در مقابل ایران بر دفاعی بودن برنامه موشکی تأکید دارد و حاضر نیست در مورد آن گفت‌وگو کند. در چه موردی می‌توان با ایران مذاکره کرد؟

من معتقدم که کشورهای اروپایی در چندین نوبت مشخص کرده‌اند که نمی‌خواهد توافق اتمی با ایران را تغییر دهد. برنامه جامع اقدام مشترک که سال ۲۰۱۵ امضا شد به اعتبار خود باقی است. از نظر اروپایی‌ها هیچ نیازی به تغییر در این توافق نیست. ایران به تعهداتی که برای این کشور مشخص شده عمل می‌کند. بنابراین هیچ دلیلی برای ورود به این بحث وجود ندارد، اما در حاشیه توافق اتمی با ایران موضوعاتی وجود دارد که می‌توان در مورد آن‌ها بحث کرد. مثلأ مسئله برنامه موشکی و گسترش تسلیحات موشکی در منطقه که در توافقنامه ذکر نشده، اما در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که درباره توافق اتمی با ایران تصویب شد، آمده است. در این قطعنامه از ایران خواسته شده فناوری ساخت موشک‌‌هایی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند را گسترش ندهد و آزمایش آنها را متوقف کند.

ما با مشکل گسترش تسلیحات هسته‌ای در منطقه خاورمیانه روبه‌رو هستیم و مطمئنا نیاز به بحث در مورد این موضوع وجود دارد. مطمئنا امنیت منطقه‌ای نیز موضوعی است که در اجرای توافق اتمی با ایران مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. من فکر می‌کنم هیچ یک از طرفین از وضعیت امنیتی منطقه در حال حاضر راضی باشند، همین موضوع می‌تواند نقطه آغاز گفت‌وگو برای توافق‌های بیشتر باشد. ایران تنها زمانی حاضر است پای میز مذاکره بنشیند که چیزی به دست آورد.

فکر می‌کنید اروپا چه امتیازی ممکن است به ایران پیشنهاد کند تا بر سر برنامه موشکی خود مذاکره کند؟

من فکر می‌کنم ایرانی‌ها جدأ به اجرای توافق برجام علاقمند هستند. لازم نیست تکرار کنم که شکست این توافق نه خواست ایران و نه خواست کشورهای اروپایی است. شکست برجام به تنش‌های موجود در منطقه دامن می‌‌زند، این مسئله برای ایران هم کاملأ مشخص است. این کشور ابراز آمادگی کرده که برد موشک‌های خود را در محدوده مشخصی نگاه خواهد داشت و مذاکره در مورد این موضوع را به طور کل رد نمی‌کند. ایران همچنین ممکن است علاقمند باشد بر سر محدودیت‌های خاصی که در توافق هسته‌ای ذکر شده هم مذاکره کند. البته این محدویت‌ها زمان مشخصی دارند اما می‌توان در مورد آینده گفت‌وگو کرد. فراتر از آن، گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه‌های بخش غیرنظامی که در توافق اتمی آمده هم می‌تواند برای ایران جذاب باشد.

فکر می‌کنید آلمان می‌تواند تغییری در موضع آمریکا ایجاد کند؟

آلمان با تمام طرف‌های توافق اتمی گفت‌وگو می‌کند. نگرانی اروپا به ویژه در مورد موضع‌گیری رئیس‌جمهور آمریکا روشن است. آلمان خروج یک جانبه ایالات متحده آمریکا از توافق اتمی با ایران را اشتباه می‌داند. نه تنها آلمان بلکه سایر کشورهای اروپای هم نگرانی خود را با نمایندگان کنگره آمریکا در میان گذاشتند و من نیز معتقدم این موضع‌گیری در واشنگتن بی‌تأثیر نبوده است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت